reszler112233: Kérdésem: a dualhoz szükséges 1-3, 2-4 sorrend nem arra az esetre vonatkozik-e, amikor a slotok színe váltakozik?? (szürke-zöld-szürke-zöld; miközben a számozás - ha van: 1-2-3-4)
Nálam nem váltakoznak a színek:
https://drive.google.com/open?id=0B2-aLQWqAe8LMTBrc0k2dTJfRDQ
De ismét utalnék a User's Manual soraira: ...chips be used and installed in the same colored DDR3 sockets for optimum performance.
Még annyit hozzátennék, hogy az MA770T UD3P interneten hozzáférhető kézikönyve is ezt írja, miközben kétféle képet jelenít meg a doksiban. A CPU installnál egymás mellett látszanak a slot színek, a RAM installnál váltakozva:-(((
Ha felkeresed ezt az oldalt, a kezdő képernyőn pontosan olyan a MoBo, mint az enyém. De ha letöltöm a manualt, ott már van egy kis keveredés (megjelenik a váltakozó slot-szín a RAM installnál).
http://www.nodevice.com/user_manual/gigabyte/Motherboard/ga-ma770t-ud3p-212198.html
Jen Ledger: (és mások is). A Gigabyte alaplapom User's manual ezt írja:
The four DDR3 memory sockets are divided into two channels and each channel has two memory
sockets as following:
Channel 0: DDR3_1, DDR3_3
Channel 1: DDR3_2, DDR3_4
Aztán egy másik szöveg ugyanott (dual channel mode):
...chips be used and installed in the same colored DDR3 sockets for optimum performance.
Az alaplapomon az 1 és 2 slot szürke, a 3 és 4 zöld.
Ha majd kibontom az EGYIK dual chanel 2×2GB KIT csomagot, hová dugjam be a RAMokat? 1 és 2-be, vagy 1 és 3-ba?
reszler112233: Kingstont szerettem volna, akár 2×2GB dual chanelt, (ill. két kit, összesen 8GB). De az Árukeresőben nincs ilyen Kingston. Van CSX, Kingmax, Corsair, G.Skill,... Single Kingston 2GB van (abból ugye vehetnék négyet). De mennyi az esély, hogy mennek-e dual channel módban (egyesek szerint előfordul, hogy mennek, mert a dual channel csupán egy összeválogatás, amit garantál a gyártó). Vagy akkor inkább Kingmax 2×2GB dual KIT, és ebből két csomag (nem összekeverni őket!!)?
Menni kell 4x2-vel is dualban, csak jó sorrendben kell betenni. Nekem a régi gépem 2x2 GB Kingmax DDRII 800MHz és 2x1 GB Kingmax DDRII 800 MHz memória simán ment együtt dual channelben.
lordSzalko: A Gigabyte MA770T UD3P User's Manual meglehetősen szűkszavú RAM ügyben. Megvan nekem szép színes nyomtatott könyvben, de a honlapjukon ugyanaz van:
http://download1.gigabyte.ru/manual/mb_manual_ga-ma770t-ud3p_e.pdf
Mondjuk kissé aggaszt a Piero által írt "valószínűleg" kifejezés (2×4GB Kingstonra), mert az nekem 20ezer HUF-ba is fájhat. Talán bele kellene nyugodnom 4×2GB-ba, akár dual channel nélkül.
reszler112233: Ezek a PDF memória listák 2009-ben készültek. 2011-ben (amikor a PC-met összeraktuk) letöltöttem ezt a listát - azóta semmit nem változott:-( Azt is el tudom képzelni, hogy egy ilyen "öreg" mb QVL-je senkit nem inspirál tesztelésre és frissítésre.
Azért köszönöm, hogy fáradoztál (nálam Bookmarks-ban van a Gigabyte honlapja, 3 sec alatt jön fel:-)) ).
szicsu1007:
Tess. Fent az oldalon hogy miket támogat csak meg kéne keresni. Google fél perc a keresés és mindennel együtt.[LINK]
Értelemszerűen Europe-ra kattints és már hozza is a támogatási listát.
Minden alaplapnak van kompatibilitási listája, ami bios frissítéssel bővülhet az idő alatt (tudtommal). Egyébként a Kingston RAM-okat szinte kivétel nélkül minden alaplap támogatja mert annyira elterjedt márka a memória iparban. A Gigabyte oldalán is nézted? Nincs ott feltöltve kompatibilitási lista? Fel szokta tölteni a gyártó letölthető formátumban. Ha nem, akkor viszont az alaplap kézikönyvében is megtalálható a lista.
Sziasztok! Van egy Gigabyte MA770T UD3P rev 1.0 alaplapos PC-m. Most 2×1 GB Geil (saját) és 2×1GB Kingston (kölcsön) DDR3 1333Hz van benne. Szeretném átalakítani a RAM-ot 8GB-ra. Netes tanácsok szerint jobb lenne 2×4GB, mint 4×2GB. Eddig OK.
Kinéztem egy Kingston 8GB DDR3 1333MHz KVR13N9S8K2/8 KIT-et. Sajnos nem találtam rá olyan QVL-re, amiből kideríthetném a kompatibilitást. Az is probléma nálam, hogy 73 évesen nem tudok elég ügyesen keresni:-(.
Kérdés: mielőtt rászánom magamat a vételre, ki lehetne-e (valamilyen) biztonsággal deríteni, hogy menni fog-e a gépem a fenti 8 gigával?
Hali.
Az mitöl van, hogy ha megnyitokj egy youtube videot, akkor nem inditja el... ha elinditok másikat az sem, viszont ha visszalépek az elözöre akkor lejátsza. Flash player telepitve, chrome böngésző. ( Mellesleg eddig tudtam használni rendesen) Ötletek?
Bszilvagyi:Úgy vagyok vele,hogy esetleg később lecserélem erősebbre.De azt olvastam,hogy ez is elég jó kártya a maga áráért.Per pillanat a monitorom se tudná azt a felbontást,amiért megérné a drágábbat venni.
De köszönöm mindkettőtök segítségét.
Hunork egyáltalán nem haragszom,sőt örülök neki,hogy kijavítottál.A Ramot úgy terveztem,hogy a későbbiekben teszek majd bele mellé még egy 8 gigás ramot,csak úgy voltam vele,hogy valahol meg kell fogni a pénzt és ahogy elnéztem átlagban elég a mai játékoknak a 8GB.
Az az igazság,hogy sokáig hanyagoltam a számítógépeket és az utóbbi időben kezdtem belemászni ezekbe a dolgokba.
Asrock Z170 pro4s lap jó lenne akkor alá?
Mindenféleképpen 6600k-t szeretnék bele.
Adamsfamily:
1. Ha K-s processzort akarsz venni, akkor csak Z lap jó alá, különben nem lehet kihasználni a szorzózár mentességet.
2. Ha sima i5-6600 lesz, akkor meg nem Asrock, hanem MSI B150M Mortar.
3. Igen, nem árt a 2x8GB RAM 2133 DDR4, tudom, nem olcsó. 😞
4. Az a CPU hűtő nagyon gyenge, főleg K-s processzornak Válaszd e kettőt: Be Quiet Pure Rock Slim a sima 6600 mellé, és Be Quiet Pure Rock a 6600K mellé.
5. Kolink tápot NE vegyél! (már ha nem akarod veszélybe tudni gépedet) Egy minőségi 400-450W kell, pl FSP Raider sorozat, Chieftec Force sorozat, Corsair CX sorozat valamelyik darabja.
6. 10k körül én másik házat vennék, annak nagyon rossz a szellőzése.
Pl: iBOX Rayden 420B, Cougar Archon, Zalman Z3 (nagyon jó minőség!), AeroCool GT Black Advance Edition És ezek is 11-12k körül vannak. Rossz házba nem teszünk jó cuccokat! 😉
7. A VGA nem rossz, főleg ha OC, de akkor lehet akár XFX is. A 470 meghúzva majdnem befogja a 480-at, de nem éri be. Persze ha van keret, akkor egy sima 480 jobb lenne, de ez az a pont, ahol később is lehet változtatni.
Remélem nem haragszol a sok javításért, de hidd el, jót akarok. Sorra ütközik az ember olyan kérdésekbe, problémákba, mely leginkább a rosszul megválasztott alkatrészeknek köszönhető
Írjál egy keretet, úgy könnyebb lesz választani.
Adamsfamily: Jó konfig, (nemtudom, a pénz mennyire számít) de én egy RX480-at tennék, abból is a Strixet vagy az MSI-t, és 16GB RAM-ot. Akkor tuti jó pár évig nem lesz vele gondod, még ultrán sem. 😃
Asrock B150M Pro 4 alaplap,Intel i5 6600K,Corsair 8GB DDR4 2133Mhz,MSI RX470 gaming X 8G,Arctic freezer 11 LP processzor hűtő és az egész egy Mars MC2V2 házba menne bele egy 400 wattos Kolink kl-C400 táppal.
Az lenne a kérdésem,hogy ez a konfig mennyire számít jónak?
Elég rég nem foglalkoztam gépekkel,egy 8 éves gépem van,amibe időközben vettem egy HD7770 videókártyát,de nagyjából ennyi is volt amit foglalkoztam vele.
Az elkövetkezendő fél évben tervezem,hogy összerakok egy gépet és így eddig ezek voltak amiket kiszemeltem bele.
Van amit érdemes lenne változtatni ezen az összeállításon?
sanyi236: Baja tuti hogy nem lesz, ez egy viszonylag kis fogyasztású konfig. Nyilván a ráírt 480W közelében sincs a valódi teljesítménye, de ha a te géped fogyaszt 150-et, akkor sokat mondtam 😀 Komolyabb VGA beszerzése előtt érdemes cserélni.
Én még anno voltam olyan merész, hogy egy 400W-os codegen táppal hajtottam a régi gépemet ami bizony kb 300W körül is fogyasztgatott néha, az sem szállt el, de azért a hőfok és a terhelés alatti ciripelés elárulta hogy nem like-olja annyira a dolgot 😃
De persze nem is számítottam másra 😃
sanyi236: Pedig az aranyszabály hogy tápon ne spórolj 😃
na de mostmár mind1 remélhetőleg nem lesz baja és lesz időd lecserélni 😃
csiribi: Én sok jót nem hallottam arról az alaplapról, nameg ha kondi cserés annak valószínüleg baja van. tesómnak egy MSI lap járt így csak az a 3. kondi csere után vitte magával a procit és 1 ramot.. viszont volt egy ABIT-IC7 em aminek az AGP foglalatnál kellet mindig kondit cserélni az azóta is megy, de ja semmiféle képpen se jó jel 😃
Tipp vagy vmi 5let? Asus P5VD2-VM lap.. 2x2 gb 800MHz ddr2 ram nem egyformák.. táp címke szerint 200watt.. dualcore intel pentium D 915 2,8 Ghz , nvidia GT 630 vga.. ha ez így össze van rakva a gép, bekapcsol, megy X ideig...játszani is lehet rajta.. sims2 pl, a kisgyereké a gép.. vga nélkül, integrál vga mellett+4 gb ram elindúl a gép, de hozzányúlás nélkül vagy lefagy újraindúl kékhalál képernyő becsikozódik stb hibák vannak.. integrált vga+ 1 ram módul, nem keletkeztek hibák kekapcsolás során és az ezt követő percekben. Net szerint ez a lap csak 3 GB ramot tud felhasználni a chipsete miatt.. 4 gb van telepítve, de csak 3 gb használható. Ui.: Ram foglalat mellett volt egy púpos kondenzátor, ez cserélve..
Jen Ledger, Foley: Köszi! 😀 Csak az érdekelt, hogy elbírja latni a gepet. Cserélni már nem tudom mivel meg van vásárolva. Szűk volt a keret ez pedig le volt szállítva ezért vettem.
Ha a billentyűzeted vezérlője halt meg, akkor mást nem tudsz csinálni.
Ha van otthon valami tartalék, akkor azt használd, ha nincs, akkor ha más nem is, valami nagyon egyszerűt ideiglenesen egy doboz cigi árából megkapsz
Sziasztok. A billentyűzetem elég furcsa dolgokat csinál. Pontosan már én se tudom mi.
€sadf ezt akkor írja ha "a" betüt nyomok
€sadf ezt "s" betűnél
€dfsa ezt "f"-nél
€ ezt "d"-nél
Ha a tabot, az esc-t, vagy altot nyomok, kijelentkezik vagy kikapcsol a gép, mikor melyik. Tegnap is előjött, de akkor 1-2 órán belül eltűnt, ma reggel óta nem. Várás, gép újraindítás, kikapcsolás és úgy várás, driver frissítés keresés, törlés, visszarakás, ki-be dugdosás. De semmi.
Kolink KBV2 billentyűzet.
Remélem valaki tud segíteni és nem új bill vásárlás lesz a megoldás vagy gép újrarakás.
Köszönöm.
ui.: ezt képernyő-billentyűzettel írtam, mert nem tudom most már melyik gomb mit fog csinálni
Foley : DeepCool az jó márka, csak éppen nem ez a modell a megfelelő 😃 Sanyi236 : egy 400W os 80+ Bronz már bőven elég oda, FSP,Chieftec,Enermax,Corsair,Cooler Master,Seasonic ilyesmi 😃
Szeretnék venni egy vezetéknélküli bluetooth fülhallgatót, mellé egy vevő egységet is, valaki használ ilyet? Működik így a mikrofonja? Milyen a minőség?
sanyi El el,de ez egy t.r.á.g.y.a tápegység ennél szebben nem tudtam volna megfogalmazni. Ennyiért inkább FSP fsp350-60apn(felsőtápos ház) tápot ajánlom neked vagy még egy kicsit gyűjtesz akkor Chieftec Force S 400-450(felsőtápos ház) Hexa 400+(alsótápos ház).
Sziasztok, apró problémám lenne hogy a Nokia Lumia 735 telefonom némelyik zenét nem a megfelelő előadóhoz sorolja be hanem az ismeretlen előadók közé.
Pl:
1. Van pár Daft punk számom egy mappában a gépen.
2. Kijelölöm mindet--> jobb klikk--> tulajdonságok-->részletek--> és a közreműködő elóadókhoz és az album előadójához pontosan azt írom Daft punk, mindkét helyre.
3. Rárakom a mobil sd kártyájára
4. Mobilon a zenéket előadónként nézem-->ismeretlen előadók--> találok pár Daft punk számot
Nem egy nagy probléma, de szeretem előadónként hallgatni a zenéimet. Valakinek van ötlete?
hello, segítségre lenne szükségem, cs.goba elég gyakran felugrik a processzprhasználatom 100%-ra ami eddig nem fordult elő, van valakinek ötlete, hogy mi miatt lehet ez?
konfigom:
i5 2500k 4,6ghz
kingston 16gb 1866mhz-es ram
gtx 760 windforce 3 oc 2gb
asus p7z68v pro alaplap
egy v300-as kingston 120gb ssd
5
és két 500as hdd
reszler112233: Koszonom a segitseged, probaltam mar ezt a vidit, de nekem pl.: vannak olyan funkciok "Turbo ratio" amik nekem nincsenek is..azon is gondolkoztam egyaltalan a lap alkalmad OC-ra?! Vagy valami allitgatni kellene?! Nem nagyon eroltettem mert vagyok otthon benne😀 ezert is irtam inkabb ide. Meg a CPU ratiot hiaba irom at, automat vissza irja a 34-et..nem ertem!!
Pedig a prohardveren általában sokat és jó segítenek.Én is kérdeztem már ott, és szinte minden kérdésemre kielégítő választ kaptam.
Viszont ha ennyire nem vagy benne biztos kérj meg egy ismerőst aki érti a dolgot. Amúgy youtube-ra beírva találtam tippeket hogy is kezdj neki.(Csakis saját felelősségre.)
[LINK]
Szoftveresen lehet OC zni CPU t ha a BIOS ezt nem támogatja?
HP Compaq dc 7800 CMT brand gépről lenne szó, és a BIOS kicsit karcsú lehetőségek terén, így oc ra sincs lehetőség, ha jól tudom Q35 chipset van a lapon (s775) ezt szoftveresen lehet valahogy oldani, Windows alatt?
Köszi
Sziasztok, próbáltam már itt segítséget kérni CPU tuninghoz, de átirányítottak a "prohardver"-re, hogy ott több segítséget kapok, hát, annyit kaptam hogy kb egyenlő a nullával:/ Mert nekem tényleg kínai, amit a "hozzáértők" szakszavakkal megfogalmaznak.
Jóformán azt sem tudom, hogy álljak neki, mert tényleg szűz kezű vagyok ilyen téren. Ha valakit megkérhetek szépen, és lenne rá ideje, "leegyszerűsítve" eltudná nekem magyarázni, hogy mit és hogyan?! Mert nekem ez a "Olvass utána az alaplapodnak és lesz valami halvány lila fingom a dologról" rész nem igazán segített😀 Nagyon szépen köszönöm, mindenkinek a segítséget előre is😀
Helló!
Megvan az új gép és az lenne a kérdésem, hogy először a BIOS-t frissítsem vagy Op.-t telepítsek?
A BIOS frissítésénél a legújabb verziót kell telepíteni?
hello mindenki nagy segítségre lenne szükségem, adott a gépem, egy i5 2500k 4,6ghz, gtx 760 2gb, 16giga 1866-os ram, egy ssd és két vinyó meg egy 500-as fsp blue strom II táp, és egy tp-link vezeték nélküli wifi kártya amiról van a netem
a probléma vagy jelenség az lenne, hogy ha bedugom a másodlagos monitoromat, akkor szakadozik az internetkapcsolat, de ugy, hogy nem dob le a wifiről, valakinek ötlet a problémára?
Nálam nem váltakoznak a színek:
https://drive.google.com/open?id=0B2-aLQWqAe8LMTBrc0k2dTJfRDQ
De ismét utalnék a User's Manual soraira: ...chips be used and installed in the same colored DDR3 sockets for optimum performance.
Még annyit hozzátennék, hogy az MA770T UD3P interneten hozzáférhető kézikönyve is ezt írja, miközben kétféle képet jelenít meg a doksiban. A CPU installnál egymás mellett látszanak a slot színek, a RAM installnál váltakozva:-(((
Ha felkeresed ezt az oldalt, a kezdő képernyőn pontosan olyan a MoBo, mint az enyém. De ha letöltöm a manualt, ott már van egy kis keveredés (megjelenik a váltakozó slot-szín a RAM installnál).
http://www.nodevice.com/user_manual/gigabyte/Motherboard/ga-ma770t-ud3p-212198.html
The four DDR3 memory sockets are divided into two channels and each channel has two memory
sockets as following:
Channel 0: DDR3_1, DDR3_3
Channel 1: DDR3_2, DDR3_4
Aztán egy másik szöveg ugyanott (dual channel mode):
...chips be used and installed in the same colored DDR3 sockets for optimum performance.
Az alaplapomon az 1 és 2 slot szürke, a 3 és 4 zöld.
Ha majd kibontom az EGYIK dual chanel 2×2GB KIT csomagot, hová dugjam be a RAMokat? 1 és 2-be, vagy 1 és 3-ba?
http://download1.gigabyte.ru/manual/mb_manual_ga-ma770t-ud3p_e.pdf
Mondjuk kissé aggaszt a Piero által írt "valószínűleg" kifejezés (2×4GB Kingstonra), mert az nekem 20ezer HUF-ba is fájhat. Talán bele kellene nyugodnom 4×2GB-ba, akár dual channel nélkül.
Azért köszönöm, hogy fáradoztál (nálam Bookmarks-ban van a Gigabyte honlapja, 3 sec alatt jön fel:-)) ).
Tess. Fent az oldalon hogy miket támogat csak meg kéne keresni. Google fél perc a keresés és mindennel együtt.[LINK]
Értelemszerűen Europe-ra kattints és már hozza is a támogatási listát.
Kinéztem egy Kingston 8GB DDR3 1333MHz KVR13N9S8K2/8 KIT-et. Sajnos nem találtam rá olyan QVL-re, amiből kideríthetném a kompatibilitást. Az is probléma nálam, hogy 73 évesen nem tudok elég ügyesen keresni:-(.
Kérdés: mielőtt rászánom magamat a vételre, ki lehetne-e (valamilyen) biztonsággal deríteni, hogy menni fog-e a gépem a fenti 8 gigával?
Az mitöl van, hogy ha megnyitokj egy youtube videot, akkor nem inditja el... ha elinditok másikat az sem, viszont ha visszalépek az elözöre akkor lejátsza. Flash player telepitve, chrome böngésző. ( Mellesleg eddig tudtam használni rendesen) Ötletek?
Köszönöm
De köszönöm mindkettőtök segítségét.
Az az igazság,hogy sokáig hanyagoltam a számítógépeket és az utóbbi időben kezdtem belemászni ezekbe a dolgokba.
Asrock Z170 pro4s lap jó lenne akkor alá?
Mindenféleképpen 6600k-t szeretnék bele.
1. Ha K-s processzort akarsz venni, akkor csak Z lap jó alá, különben nem lehet kihasználni a szorzózár mentességet.
2. Ha sima i5-6600 lesz, akkor meg nem Asrock, hanem MSI B150M Mortar.
3. Igen, nem árt a 2x8GB RAM 2133 DDR4, tudom, nem olcsó. 😞
4. Az a CPU hűtő nagyon gyenge, főleg K-s processzornak Válaszd e kettőt: Be Quiet Pure Rock Slim a sima 6600 mellé, és Be Quiet Pure Rock a 6600K mellé.
5. Kolink tápot NE vegyél! (már ha nem akarod veszélybe tudni gépedet) Egy minőségi 400-450W kell, pl FSP Raider sorozat, Chieftec Force sorozat, Corsair CX sorozat valamelyik darabja.
6. 10k körül én másik házat vennék, annak nagyon rossz a szellőzése.
Pl: iBOX Rayden 420B, Cougar Archon, Zalman Z3 (nagyon jó minőség!), AeroCool GT Black Advance Edition És ezek is 11-12k körül vannak. Rossz házba nem teszünk jó cuccokat! 😉
7. A VGA nem rossz, főleg ha OC, de akkor lehet akár XFX is. A 470 meghúzva majdnem befogja a 480-at, de nem éri be. Persze ha van keret, akkor egy sima 480 jobb lenne, de ez az a pont, ahol később is lehet változtatni.
Remélem nem haragszol a sok javításért, de hidd el, jót akarok. Sorra ütközik az ember olyan kérdésekbe, problémákba, mely leginkább a rosszul megválasztott alkatrészeknek köszönhető
Írjál egy keretet, úgy könnyebb lesz választani.
Az lenne a kérdésem,hogy ez a konfig mennyire számít jónak?
Elég rég nem foglalkoztam gépekkel,egy 8 éves gépem van,amibe időközben vettem egy HD7770 videókártyát,de nagyjából ennyi is volt amit foglalkoztam vele.
Az elkövetkezendő fél évben tervezem,hogy összerakok egy gépet és így eddig ezek voltak amiket kiszemeltem bele.
Van amit érdemes lenne változtatni ezen az összeállításon?
Én még anno voltam olyan merész, hogy egy 400W-os codegen táppal hajtottam a régi gépemet ami bizony kb 300W körül is fogyasztgatott néha, az sem szállt el, de azért a hőfok és a terhelés alatti ciripelés elárulta hogy nem like-olja annyira a dolgot 😃
De persze nem is számítottam másra 😃
na de mostmár mind1 remélhetőleg nem lesz baja és lesz időd lecserélni 😃
csiribi: Én sok jót nem hallottam arról az alaplapról, nameg ha kondi cserés annak valószínüleg baja van. tesómnak egy MSI lap járt így csak az a 3. kondi csere után vitte magával a procit és 1 ramot.. viszont volt egy ABIT-IC7 em aminek az AGP foglalatnál kellet mindig kondit cserélni az azóta is megy, de ja semmiféle képpen se jó jel 😃
Melyik Kolink? Mert nekem is volt anno, és hasonlókat művelt, hamar el is küldtem az örök bitmezőkre... 😉
Ha van otthon valami tartalék, akkor azt használd, ha nincs, akkor ha más nem is, valami nagyon egyszerűt ideiglenesen egy doboz cigi árából megkapsz
€sadf ezt akkor írja ha "a" betüt nyomok
€sadf ezt "s" betűnél
€dfsa ezt "f"-nél
€ ezt "d"-nél
Ha a tabot, az esc-t, vagy altot nyomok, kijelentkezik vagy kikapcsol a gép, mikor melyik. Tegnap is előjött, de akkor 1-2 órán belül eltűnt, ma reggel óta nem. Várás, gép újraindítás, kikapcsolás és úgy várás, driver frissítés keresés, törlés, visszarakás, ki-be dugdosás. De semmi.
Kolink KBV2 billentyűzet.
Remélem valaki tud segíteni és nem új bill vásárlás lesz a megoldás vagy gép újrarakás.
Köszönöm.
ui.: ezt képernyő-billentyűzettel írtam, mert nem tudom most már melyik gomb mit fog csinálni
Sanyi236 : egy 400W os 80+ Bronz már bőven elég oda, FSP,Chieftec,Enermax,Corsair,Cooler Master,Seasonic ilyesmi 😃
Szeretnék venni egy vezetéknélküli bluetooth fülhallgatót, mellé egy vevő egységet is, valaki használ ilyet? Működik így a mikrofonja? Milyen a minőség?
Köszi,
Gerdzso
AMD A8 6600k, Asrock FM2A68M-DG3+, MSI R7 360 2GB OC, 1 darab Hyperx ram, SSD, optikai meghajtó, 1 ventilátor
Az lenne a kérdésem, hogy ez a tápegység [LINK] el tudja megfelelően látni az alkatrészeket? Vagy jobb lenne lecserélni egy erősebbre?
Pl:
1. Van pár Daft punk számom egy mappában a gépen.
2. Kijelölöm mindet--> jobb klikk--> tulajdonságok-->részletek--> és a közreműködő elóadókhoz és az album előadójához pontosan azt írom Daft punk, mindkét helyre.
3. Rárakom a mobil sd kártyájára
4. Mobilon a zenéket előadónként nézem-->ismeretlen előadók--> találok pár Daft punk számot
Nem egy nagy probléma, de szeretem előadónként hallgatni a zenéimet. Valakinek van ötlete?
konfigom:
i5 2500k 4,6ghz
kingston 16gb 1866mhz-es ram
gtx 760 windforce 3 oc 2gb
asus p7z68v pro alaplap
egy v300-as kingston 120gb ssd
5
és két 500as hdd
Pedig a prohardveren általában sokat és jó segítenek.Én is kérdeztem már ott, és szinte minden kérdésemre kielégítő választ kaptam.
Viszont ha ennyire nem vagy benne biztos kérj meg egy ismerőst aki érti a dolgot. Amúgy youtube-ra beírva találtam tippeket hogy is kezdj neki.(Csakis saját felelősségre.)
[LINK]
HP Compaq dc 7800 CMT brand gépről lenne szó, és a BIOS kicsit karcsú lehetőségek terén, így oc ra sincs lehetőség, ha jól tudom Q35 chipset van a lapon (s775) ezt szoftveresen lehet valahogy oldani, Windows alatt?
Köszi
Jóformán azt sem tudom, hogy álljak neki, mert tényleg szűz kezű vagyok ilyen téren. Ha valakit megkérhetek szépen, és lenne rá ideje, "leegyszerűsítve" eltudná nekem magyarázni, hogy mit és hogyan?! Mert nekem ez a "Olvass utána az alaplapodnak és lesz valami halvány lila fingom a dologról" rész nem igazán segített😀 Nagyon szépen köszönöm, mindenkinek a segítséget előre is😀
Megvan az új gép és az lenne a kérdésem, hogy először a BIOS-t frissítsem vagy Op.-t telepítsek?
A BIOS frissítésénél a legújabb verziót kell telepíteni?
a probléma vagy jelenség az lenne, hogy ha bedugom a másodlagos monitoromat, akkor szakadozik az internetkapcsolat, de ugy, hogy nem dob le a wifiről, valakinek ötlet a problémára?
Proci: AMD FX-6100 3.3GHz
VGA: MSI NVIDIA GeForce GTX 650 2GB OC
RAM: Crucial 2x4GB DDR3 1600MHz
PSU: Cooler Master Elite Power 600W
A lényegesebb elemei ezek