Én is erősen gondolkozok egy I7 4790K vásárlásán mert vagy nálam van valami gubanc ami könnyen lehet mert a Windows se tölt be mindig egyből rendesen van hogy nem találja honnan bootoljon meg van, hogy kék halál, de 1 max 2 próbálkozásra már sikerül belépni windowsba onnantól meg már nincs baja látszólag...
Na a lényeg jelenleg I5 4690K-m van 4ghz-en az előző gtx 780Ti kártyámat minden játékban 98-100%on pörgette és a procit 80% fölött még nem láttam akkor, nemrég lecseréltem egy gtx980Ti-re, nos azóta jó pár játék van ahol akár csak 60%-ban pörgeti a kártyát és sajnos mikor nagyot változik hírtelen a kihasználtság képes be-be szaggatni ami eléggé idegesítő mikor amúgy meg magas fps számokkal megy a játék..A proci meg 100%on pörög 😃 .. Próbáltam 4.4ghz-en is a procit, de ott sem változik a helyzet.. Azért nem minden játékban soknál kipörgeti rendesen és nincs gond.. Úgyhogy úgy néz ki tényleg nem tud kihajtani egy Gtx 980Ti-t az I5 4690K 😊 De a Windowst még újra rakom azért utána kiderül, hogy nálam volt-e gubanc vagy tényleg kell egy erősebb proci.. 😀
Mi alapján döntöttem ? Hát főként tesztek alapján és tapasztalatból. Az FX 2012-ben jelent meg de még a Sandy Bridget se sikerült befognia. Némelyik játékban egész jól szerepel az fx ez tegyük hozzá nagy néha. Szóval mondhatni ha a Sandy Bridge veri akkor a a többiről már ne is beszéljünk, ha amd gépet szeretnél csak az AM4 foglalatba volna érdemes, oda jön majd a zen év végén, jövő év elején. Ha új gépet szeretnél akkor már intel fronton 1151 foglalatba volna érdemes összerakni. Bár ez attól függ hogy új gépet szeretnél teljesen a nulláról vagy beéred használt alkatrészekkel is. Saját igényeidnek megfelelően pakold össze a gépezetet amit használsz 😀
Zoli73 Ne szerénykedj 😃 Nem csak 1 évig 😃
Star Cruiser:Azt is ki fogja szolgálni! De persze egy I7-tel abból is több FPS-t lehet kicsikarni! De egy VGA csere mindig nagyobb teljesítmény növekedést eredményez mint egy CPU csere. Persze az csak addig igaz, míg nem lesz limites a CPU.
Schwin94: Málam most ennél a gép építésnél szerencsére annyira nem volt nérvadó a pénz, de azért választottam az Intelt, mert a csúcs VGA-k hoz az AMD CPU-i kevesek az Intel-el sokkal több és stabilabb FPS-t hozol ki mint AMD-vel. És nem egy évre terveztem ezt a config-ot nálam max VGA csere lesz majd, meg esetleg RAM bővítés persze az sem mostanában mert szerintem ez még minimum így egy évig simán jó lesz! 😀
Sziasztok.
Ti mi alapján döntöttetek az AMD és Intel proceszorok között? Mik voltak az érvek? Nyilván való az ár nagyon mérvadó, de még mi? Azon kivül hogy x,y "mert csak"
Szeretnék közeljövőbe beruházni gépre, még nem tudom milyenre és nem tudom melyik lenne ideális.
Azért mert jelenleg intelem van, de volt amd-m is. És igazából semmi különbséget én nem vettem észre mint mezei átlag felhasználó! (Azért van intelem mert így hozta ki a lépés)
Ez attól függ hogy mennyire CPU igényes alkalmazásokat futtatsz. De általánosságban rakhatsz az I5 mellé is még ennél erősebb VGA-t is nem lesz vele gond.
Star Cruiser: Jó a döntés, és kb 3-5 évben gondolkodhatsz szerintem addig kitart én most a nagyon minimumot és a nagyon maximumot írtam és ami több szálat is igénybe vevő alkalmazás ott elég rendes FPS növekedésre is számíthatsz. Igaz hogy nekem nem ez a CPU van hanem egy I7 5820K azért az egy kicsit más kategória de I7 arról tudok véleményt mondani játék alatt 8-30% terhelés van persze ez játéktól is függ pl. Soma alatt 8-11% Crisys 3 alatt 18-30% de ez volt a legnagyobb CPU terhelés amit játék alatt tapasztaltam egy GTX 980 TI társaságában.
Hát alább szépen le lett írva, nem kell többet hozzáadni: "Renderésre és hasonló programokhoz amik kihasználnak 8 magot arra jobb az FX. Játékokra jelenleg az i5 jobb választás."
Hozzátenném, hogy CPU számításos tesztek alatt is jobb pontokat hozhat az AMD 8 magja, de amúgy az Intel viszi a pálmát az integrált 3D, és a CPU+VGA kapcsolat, azaz a játékok terén.
(Előzőekhez hozzászólva)
Akkor elnézést kérek,mármint hogy azt hittem az amd fx8320-al van a baj,hogy nem teljesít túl jól... de azért akkor is tegyük,hozzá,hogy +20000ft-ért jobban megéri i5 6500-at venni mint fx 8320-at kb 45-ért 😀 Egyébként ami tény és való,hogy az elején tényleg jól duruzsolt az fx-es proci,csak hát az alaplap az már idejét múlt volt és nagyon nem bírta,az utóbbi hónapokban már újra indulgatott a gép magától gondolom a vrm túlmelegedés miatt is,meg azt vettem észre,hogy egyes játékoknak egy idő után csökkent az fps száma elég rendesen.Példa erre a GTA 5 aminek 60fps körül kellett volna mennie 30fps volt 😃 és akárhogy állítottam be a játékot akár minimumra is uyganaz az érték volt 😃 de nembaj én úgy gondolom akkor is megéri váltani intelre 😀
Szabad érdeklődni hogy milyen fontos dolgokkal töltöd a napjaid Kémkedsz az usának valami beépített alvó ügynök vagy ugye?ahh éreztem 😃
"Olyan beépített (titkos)ügynök, aki hosszabb időre épül be. Pl családot alapít külföldön, és közbe végzi "munkáját", de kap egy hívást, és eddigi életét félretéve végrehajtja feladatát (pl. egy elnök megölése, vagy ilyesmi)
Értem miért nem érsz rá ezzel zártam is a témát 😀 bye bye...
16 évesen sok dolgod lehet 😃D én napi 12 órázok öcskös 5 napig aztán 3 nap pihi és így tovább holnap is megyek ma is voltam nagyon ráérek.Ja várj nem...
bszilvagyi : ha 970 et hozza a vgat kb 780 at simán kell csinálj játék benchmarkokat kedden én is nyomok akkor érek rá add meg az adott játékokat és megcsinálom minden gamet 1080p fxaa és a játék által beállított maximum vsync off. Mehet amit szeretnél 😀
El mondom neked kb az r9 280x az 1200-1250 körül súrolja a gtx 780 at a gtx 780 meg ref óra jele 1050 a boost szóval 1200 körül (+150mhz) hozza a gtx 970et kb néha picit kevesebbet ez játék függő szóval a te sima 280ad közelébe sincs a 970nek 😃DD de ezeket a kis tesó hozza nagyot tuningal hagyjuk igen tuning javít az fpsen de mikor olyan terheléseket kap a vga hiába tuning nem hozza azt amit a nagyobb vga alap órajelen saját tapasztalat.
de az tény ami saját mérés és van itt 970es is 1200-1250 körül hozza a 780 a 970et rise of the tombaraiderben is 2-3 fps el kap ki bencben a 780
Végülis, az enyém se rossz, de a 3GB Vram mostanában kezd szűkös lenni, pedig a 970 is egy jó kártya, nagyjából az enyém szintjén van az is, én is gondoltam veszek egy olyat, az evga superclocked változatát 😃
Nem bántottál meg, lényegében igazad van, a bulldozer-t kicsit elcseszték odafent, de talán a zen majd javít rajta 😃 Meg, Én amikkel játszom, szépen futnak, egy két kivételt, ha megnézed a Project Cars-os témát, ott linkeltem képet, 1440p/Ultra/60FPS. Amelyik játékok nem aktivizálják a többmagot, azoknál nincs valami hűha teljesítmény, de akkoriban erre volt pénz/ez tűnt jó ötletnek. 😃
Ezt eddig is tudtuk, hogy renderingben jól szerepel az FX főleg ott, ami kihasználja a sokszálas technológiát..
A lemaradás inkább játékok terén szokott kijönni, ettől függetlenül jó ár/érték arányú cucc, de ha van pénz vagy használtan jó áron beszerezhető i5 vagy i7 akkor gondolkodás nélkül azt venném, függetlenül attól hogy egyes render progikkal "süvít" az FX.
Nyilván ami kihasználja a sokszálas módot azon a több szál nagyobb előny főleg ha az 5-600 MHZ-vel nagyobb órajelen is ketyeg. Egy kis helyesbítés amit írtál mert az az I5 4 mag 4szál nem +4.Ott nincs HT tehát a 4 fizikai magot látja és kész. Mert ha látna +4 logikai magot is akkor az már I7.
Amúgy persze hogy ez hiteles még szép hogy egy közel 5000MHZ-en ketyegő CPU 8 naggal-szállal- modullal kinek szája íze szerint, megver egy 4300MHZ-en ketyegő 4 szálas - magos CPU-t ehhez nekem nem kell viedó mert számomra ez teljesen egyértelmű!
Zoli73:
Mindegyik proci max turbo boostjára +500Mhzt emelt a srác. az fx 8 mag, a gyík5 pedig 4 mag+4 tread.
Ilyenkor visszacsengenek azok az itt található kommentek, hogy az fx egy i3 szintjét sem mindig hozza 😆
A két proci közti árat is hasonlítsd össze. És az fx 32nm a gyík5 22nm (ugye újabb technológia) mégis kenterbe vágta az fx 😉
Teljesen jól mutatta be a render erőkülönbséget a srác (ez nem képteszt) 😉
Srácok! A yotobe-on is vannak olyan tesztek amin behidaltam! Láttam olyan videót amin egy I7 6700K hasonlítottak össze egy I7 5820K-val néhol megverte a 6700k az 5820k-t csak ott volt a böki, hogy a 6700k meg volt húzna 4500-ra azt hiszem, az 5820k meg ugyan olyan lapba volt mind ami nekem is van és amikor a srác mutatta a lapot kikockáztam a videót ezen az ASUS X99 pro lapon külön három fizikai kapcsoló van amivel engedélyezed a különféle OC-kat az első a CPU 3 fokozat OFF - Turbo on - OC a második a RAM OC OFF-OC ON a harmadik a VRM ott is két állás OC OFF-OC ON na ez a lapon mind a három OFF-on volt az 5820k esetében és így is csak egy két alkalmazásban verte meg a 6700k OC-val! De ez így egyáltalán nem hiteles teszt szerintem. Én sem vettem volna észre a turpisságot ha nem pont olyan lapom lenne. Ez egyszerűen megtévesztés a szerény véleményem szerint.
Na a lényeg jelenleg I5 4690K-m van 4ghz-en az előző gtx 780Ti kártyámat minden játékban 98-100%on pörgette és a procit 80% fölött még nem láttam akkor, nemrég lecseréltem egy gtx980Ti-re, nos azóta jó pár játék van ahol akár csak 60%-ban pörgeti a kártyát és sajnos mikor nagyot változik hírtelen a kihasználtság képes be-be szaggatni ami eléggé idegesítő mikor amúgy meg magas fps számokkal megy a játék..A proci meg 100%on pörög 😃 .. Próbáltam 4.4ghz-en is a procit, de ott sem változik a helyzet.. Azért nem minden játékban soknál kipörgeti rendesen és nincs gond.. Úgyhogy úgy néz ki tényleg nem tud kihajtani egy Gtx 980Ti-t az I5 4690K 😊 De a Windowst még újra rakom azért utána kiderül, hogy nálam volt-e gubanc vagy tényleg kell egy erősebb proci.. 😀
Zoli73 Ne szerénykedj 😃 Nem csak 1 évig 😃
Schwin94: Málam most ennél a gép építésnél szerencsére annyira nem volt nérvadó a pénz, de azért választottam az Intelt, mert a csúcs VGA-k hoz az AMD CPU-i kevesek az Intel-el sokkal több és stabilabb FPS-t hozol ki mint AMD-vel. És nem egy évre terveztem ezt a config-ot nálam max VGA csere lesz majd, meg esetleg RAM bővítés persze az sem mostanában mert szerintem ez még minimum így egy évig simán jó lesz! 😀
Ti mi alapján döntöttetek az AMD és Intel proceszorok között? Mik voltak az érvek? Nyilván való az ár nagyon mérvadó, de még mi? Azon kivül hogy x,y "mert csak"
Szeretnék közeljövőbe beruházni gépre, még nem tudom milyenre és nem tudom melyik lenne ideális.
Azért mert jelenleg intelem van, de volt amd-m is. És igazából semmi különbséget én nem vettem észre mint mezei átlag felhasználó! (Azért van intelem mert így hozta ki a lépés)
Hozzátenném, hogy CPU számításos tesztek alatt is jobb pontokat hozhat az AMD 8 magja, de amúgy az Intel viszi a pálmát az integrált 3D, és a CPU+VGA kapcsolat, azaz a játékok terén.
Akkor elnézést kérek,mármint hogy azt hittem az amd fx8320-al van a baj,hogy nem teljesít túl jól... de azért akkor is tegyük,hozzá,hogy +20000ft-ért jobban megéri i5 6500-at venni mint fx 8320-at kb 45-ért 😀 Egyébként ami tény és való,hogy az elején tényleg jól duruzsolt az fx-es proci,csak hát az alaplap az már idejét múlt volt és nagyon nem bírta,az utóbbi hónapokban már újra indulgatott a gép magától gondolom a vrm túlmelegedés miatt is,meg azt vettem észre,hogy egyes játékoknak egy idő után csökkent az fps száma elég rendesen.Példa erre a GTA 5 aminek 60fps körül kellett volna mennie 30fps volt 😃 és akárhogy állítottam be a játékot akár minimumra is uyganaz az érték volt 😃 de nembaj én úgy gondolom akkor is megéri váltani intelre 😀
Én meg a sok noname iq okoskodó emberkéket,ha hülyeségeket írnak és leszólítják akkor fent tudnak akadni. 😶
Csak már ennyire vágytál kötekedő emberkékre,hát akkor kapsz ízelítőt. 😉
"Olyan beépített (titkos)ügynök, aki hosszabb időre épül be. Pl családot alapít külföldön, és közbe végzi "munkáját", de kap egy hívást, és eddigi életét félretéve végrehajtja feladatát (pl. egy elnök megölése, vagy ilyesmi)
Értem miért nem érsz rá ezzel zártam is a témát 😀 bye bye...
Annyira szeretem ezen az oldalon, a kis kötekedő emberkéket, részletkérdéseken fent tudnak akadni..😃
Részemről befejeztem a vitát.
pixx: Nem teljesen értelek, attól mert te ráérsz, Én nem.
Szerk: Átírtam, remélem nyugodt vagy.
de az tény ami saját mérés és van itt 970es is 1200-1250 körül hozza a 780 a 970et rise of the tombaraiderben is 2-3 fps el kap ki bencben a 780
Ha tényleg annyin megy a 280 asod akkor én is a 950 és 960 közé tenném. Abból kiindulva hogy az én 660-asom 1110/6008-on megy.
A lemaradás inkább játékok terén szokott kijönni, ettől függetlenül jó ár/érték arányú cucc, de ha van pénz vagy használtan jó áron beszerezhető i5 vagy i7 akkor gondolkodás nélkül azt venném, függetlenül attól hogy egyes render progikkal "süvít" az FX.
Amúgy persze hogy ez hiteles még szép hogy egy közel 5000MHZ-en ketyegő CPU 8 naggal-szállal- modullal kinek szája íze szerint, megver egy 4300MHZ-en ketyegő 4 szálas - magos CPU-t ehhez nekem nem kell viedó mert számomra ez teljesen egyértelmű!
Mindegyik proci max turbo boostjára +500Mhzt emelt a srác. az fx 8 mag, a gyík5 pedig 4 mag+4 tread.
Ilyenkor visszacsengenek azok az itt található kommentek, hogy az fx egy i3 szintjét sem mindig hozza 😆
A két proci közti árat is hasonlítsd össze. És az fx 32nm a gyík5 22nm (ugye újabb technológia) mégis kenterbe vágta az fx 😉
Teljesen jól mutatta be a render erőkülönbséget a srác (ez nem képteszt) 😉