Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akos328 avatar
Én ezt így hagynám....
Keress olyan boltot ami 2-3-4 év grit ad, és akkor mind1 mit veszel. Ha tönkre megy lehet hogy 1 hétig nem lesz géped, de vagy javítják, vagy cserélik.
Mindegyiknél ugyan olyan mérnökök, szakemberek dolgoznak. Én nem tennék ennyire különbséget, mindegyiknél lehet hibás széria. Ezt sztem így nem is lehet megmondani.
Ha most teszem azt az MSI a legjobb, abban is előfordulhat hogy kiég 1 kondi, vagy ilyesmi...
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Holnap veszem a Sapphire (eladó megszólal: szephájr 😆😉 és csak megkérdeztem, mert elvileg volt egy Gigabyte raktáron, de azt elvitte az orrom előtt vki.Tehát lehet, h szerencsém volt.
0
0
0
0
DCMAN avatar
na ez 1 bölcs hozzászolás jó hasonlat!!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda írta:
mathejocy írta:
Asrock nem kerülendő!!!!Jelenleg a piaci eladásokban a 2.!!helyen áll.Tuningban semmivel sem rosszabb mostmár a többinél.

Kínai papucsból is sokat adnak el,mégsem a minősége miatt veszik 😊 😃
Bentleyből kevesen vesznek, mégis minőségi.😃
(Kis off.)
PH-n szinte mindenki asrock lapot ajánl. Csak én ajánlottam MSI-t.
0
0
0
0
DCMAN avatar
asrock:1p
asus:
gigabyte:
msi:
intel:
0
0
0
0
Chuck avatar
szerintem az Asrock jó márka!
0
0
0
0
DCMAN avatar
öcsém na most akor döntsük el végleg melyik a legjobb ki kivel van...egyikötök azt mondja asus..msi...asrock nem ajánlatos..másik aztmondja jó az asrock..3-ik asus.msi jó giga nemjó...és sorolhatnám a kombokat most akor öntsünk tiszta vizet a pohárba és döntsük el végleg melyik/mellyek a legjobb lapok ill márkák..
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda írta:
DCMAN írta:
lga 1155 nem jó??és akor milyen procit vegyek??

Ott van az Asus,Msi.😆

Asrock kerülendő 😊
Már az asrocknak is van néhány ajánlható lapja. Attól, hogy régen rosszabbak voltak mára már nem az.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Asrock nem kerülendő!!!!Jelenleg a piaci eladásokban a 2.!!helyen áll.Tuningban semmivel sem rosszabb mostmár a többinél.
0
0
0
0
DCMAN avatar
jaaa hogy gigában nem jó az1155....😆 azthittem az összesre irod..ok akor megbeszéltük maradunk asusnál
0
0
0
0
niteforce avatar
nem maga a platform hanem a giga 1155 lapjai...
vegyél ASUS-t, MSI-t, Sapphiret...
0
0
0
0
DCMAN avatar
lga 1155 nem jó??és akor milyen procit vegyek??
0
0
0
0
akos328 avatar
Ha 2-3 évig bírja akk én már örülni fogok, aztán jön a meglepetés.
A régi laptopom amit látsz a profilomnál az 9 éves volt, most 3 hónapja kapcsoltam be most éghetett ki benne vmi vagy nem tudom, de 1x leállt és nem indul azóta. mind1 nem ez a lényeg. Én azt se tartottam 2-3 évnél hosszabbra, de nincs szétnyúzva akkor csak bírja...
0
0
0
0
niteforce avatar
az alaplapod AM3-mas, azokkal nincs probléma, nem is a hibás szériából van. Mint ahogy a VGA-d sem, HD 5000 szériával nincs több hiba mint a többivel. a superb 460-as táp meg FSP beles, tehát az sem a meghibásodási listák éllovasa...
0
0
0
0
Devis avatar
1 év nem olyan hosszú idő.
0
0
0
0
DCMAN avatar
na tessék és még nem jó a giga
0
0
0
0
akos328 avatar
Nekem a tápom is, az alaplapom is, a VGA-m is Gigabyte. Egyikre se panaszkodhatok, egyedüla táp hangos 1 kicsit, de jól végzi a dolgát.
Mindegyiket már 1 éve nyúzom és eddig semmi hiba. a VGA elejétől kezdve maxra van húzva és még csak nem is melegszik túl, Furmark alatt is 80 volt max., fél óra után 40% hűtéssel. Tehát a hűtésük is elég jó kijelenthetem.
Mind3 komponensből kifogni a jobbakat azért nem hiszem hogy csak szerencse kérdése.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
DCMAN írta:
és átlagban menyi idejig huzzák a 6xxx-es giga karik?

Van amivel semmi gond,van ami 30sec-ig 😂

😆DD long life guarantee
0
0
0
0
no avatar
apetit1989 írta:
Ebben a notebookban nem tudsz vga-t cserélni.

akkor mit csináljak vele? 😞
0
0
0
0
DCMAN avatar
és átlagban menyi idejig huzzák a 6xxx-es giga karik?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
nekem egy 6600GT ment szarrá igaz az még békebeli volt és egy kondi csatlakozó adta fel a dolgot
0
0
0
0
niteforce avatar
Az a vicc, hogy a sapphire még olcsóbb is, és nem megy tönkre 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
DCMAN írta:
nálam még nem jött elő
Majd fog. Szinte mindegyik gigabyte kártya hamar elromlik. Ritka ami nem.
0
0
0
0
DCMAN avatar
nálam még nem jött elő
0
0
0
0
DCMAN avatar
sztem jó a giga karik bár a mostani elött nekem is sapphire volt
0
0
0
0
styleR avatar
én megbízható, jó márkának ítélem meg a Gigabyte-ot. Mint alaplap termén, mint pedig VGA terén.
A VTX3D az remek márka.
0
0
0
0
niteforce avatar
khm... a codegen is régóta a piacon van, mégsem jó 😀
a VTX3D = Powercolor ami egy megbízható és elismert márka.
Tény hogy a gigabytenak most van pár szar terméke, nem tudom hogy ezek közé tartoznak -e VGA-k. Bár pl. olvastam olyan 2 ventis HD6850-ről hogy valami rossz a BIOS-ukban ezért néha leállnak a ventik vagy nem forognak kellőképpen.
0
0
0
0
DCMAN avatar
hát jaja ezaz itt kezdödnek a bajok
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gyenesmartin írta:
Gamer125 írta:
A Sapphire vagy a Gigabyte jobb?
A sapphire. A gigabyte-tól még a vtx3d is jobb.

azt ne mond már hogy egy nem olyan régi gyártó jobb mint egy olyan ami a kezdetek óta a piacon van
0
0
0
0
DCMAN avatar
az szép😲akor bejött az élet
0
0
0
0
niteforce avatar
nekem is most sapphire van, semmi gond vele.
bár ez csak másfél hetes 😆
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Gamer125 írta:
A sapphire. A gigabyte-tól még a vtx3d is jobb.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
0
0
0
0
Chuck avatar
A VTX3D gyártóról mi a véleményetek??
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Értem, nekem a szívem Geforce után húz jobban, nálunk itt szerbiában 137-182eu között mozog az ára, de nem most rögtön bírom megvenni! 😀 de a biztos, hogy jobb mint az én kártyám!😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
HD 6850 = GTX 460, ha Nvidia oldalról is meg akarod közelíteni a dolgot. Bár a GTX 460 most nagyon drága. Tavaly nyáron vettem 38-ért újonnan, most meg az a típus 50 felett van.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
robinho89 írta:
elhatároztam, hogy lassan megválok a gtx275 graf kártyámtól! 2 kártya jön számításba helyette, csak nem tudok dönteni! szerintetek melyikkel járnák jobban?
ASUS GeForce GTX 550-Ti 1GB GDDR5
SAPPHIRE Radeon HD 6850 1GB GDDR5
kösz a válaszokat előre is!😀

HD6850 erősebb mint a GTX550 Ti
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
elhatároztam, hogy lassan megválok a gtx275 graf kártyámtól! 2 kártya jön számításba helyette, csak nem tudok dönteni! szerintetek melyikkel járnák jobban?
ASUS GeForce GTX 550-Ti 1GB GDDR5
SAPPHIRE Radeon HD 6850 1GB GDDR5
kösz a válaszokat előre is!😀
0
0
0
0
Tamas76 avatar
De sok tesztben az 5670 bizonyulj jobbnak, hiába a 256bit 😕
Superlompos írta:
A 9800 GT

Mondjuk az 5670 támogatja a dx11-et, bár az a kártya nem igazán tudja kihasználni azt.
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A 9800 GT

Mondjuk az 5670 támogatja a dx11-et, bár az a kártya nem igazán tudja kihasználni azt.
0
0
0
0
Tamas76 avatar
Sziasztok!!

HD5670 1GB vagy 9800GT 512MB a nyerő?? légyszii sűrgős!!
0
0
0
0
wdavid avatar
hardX írta:
wdavid: Ja 😀

Ok 😆 😀
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Ebben a notebookban nem tudsz vga-t cserélni.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.
valaki tudna segiteni?
vettem 1 notebookot hp 630tipus
T3300 as proci dual magos
vga Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family.
na ezt a vga-t akarom lecserélni másikra ami sokkal de sokkal jobb mit tudnátok ajánlani.köszi a választ elöre is
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Gta4vevo, mutass már egy screenshotot a device managerről (eszközkezelő)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció