Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
thealexis avatar
Win 7-et hogy tudom beállítani a mikrofont? Egyszerűen nem tudom .. :\\
0
0
0
0
ToTu avatar
akos328 írta:
ToTu írta:
a giga oldalán biszto snem virusos ha avg-d van akkor bizto snem az az beszokot jelezni pár plus dologra

probáldki a driver dolgoka tha nem megy akkor bios reset ahogy az elöbb leirták

jaj de bírom az ilyeneket. Életben bármi biztosabb, mint hogy ha vmit leszedsz az internetről abban nincs vírus. Az meg pláne felelőtlen kijelentés hogy ha az AVG nem jelez akkor nem vírusos... Én úgy tudom hogy a legeredményesebb vírusírtó a Kaspersky, de ez 100%-os. sőt...
mellesleg a cég nyilván nem tesz fel vírusos fájlt a hivatalos oldalára, de előfordulhat h Ő maguk se tudják hogy már vírusos. Tudnék mesélni hány álmatlan éjszakát okoztak már vírusok nekem is, mert a Windowst se tudtam újrarakni mélyformázás nélkül.

Giga alaplapnál nagyon 1xű a BIOS reset. a leírásban (ha még megvan) találni fogsz egy 2 pines kis jumpert. Azt megkeresed a lapon is, az lesz oda írva h CMOS. ezt a 2 kis tüskét egy csavarhúzóval összeérinted 5 mp-ig és kész. Persze áram nélkül. Amikor jumpereled ne legyen áram alatt a gép. Az se elég ha lekapcsolod a tápot, mindenképp legyen kihúzva a tápkábel is.

jaj de birom az ien embereket aki nem ért egyet a másikal és egyböl felkapja a vizet

mivel hivatalos gyártói honlap igy lehetne feltételezni hogy nem virusos de van rá eséj ahogy mondod ahogy arr ais van eséj hogy a plafon 5 másodpercen belül a fejemre szakad

nekem az avg video kártyám telepitö cd-jére is beriasztot hogy virusos és sehol semmi-t nem talál utánna

egyépként meg nem hiszem hogy driveres lenne a gond azt már a driver genius megoldotta volna igy marad a bios reset
0
0
0
0
akos328 avatar
ToTu írta:
a giga oldalán biszto snem virusos ha avg-d van akkor bizto snem az az beszokot jelezni pár plus dologra

jaj de bírom az ilyeneket. Életben bármi biztosabb, mint hogy ha vmit leszedsz az internetről abban nincs vírus. Az meg pláne felelőtlen kijelentés hogy ha az AVG nem jelez akkor nem vírusos... Én úgy tudom hogy a legeredményesebb vírusírtó a Kaspersky, de ez 100%-os. sőt...
mellesleg a cég nyilván nem tesz fel vírusos fájlt a hivatalos oldalára, de előfordulhat h Ő maguk se tudják hogy már vírusos. Tudnék mesélni hány álmatlan éjszakát okoztak már vírusok nekem is, mert a Windowst se tudtam újrarakni mélyformázás nélkül.

Giga alaplapnál nagyon 1xű a BIOS reset. a leírásban (ha még megvan) találni fogsz egy 2 pines kis jumpert. Azt megkeresed a lapon is, az lesz oda írva h CMOS. ezt a 2 kis tüskét egy csavarhúzóval összeérinted 5 mp-ig és kész. Persze áram nélkül. Amikor jumpereled ne legyen áram alatt a gép. Az se elég ha lekapcsolod a tápot, mindenképp legyen kihúzva a tápkábel is.
0
0
0
0
Dani254 avatar
értem,valahogy nem tudnék belenézni? mert csavart nem találok és nem tudom hogy lehetne felnyitni
0
0
0
0
ToTu avatar
nem a felszivodás akérdé shem hogy az áramkörök és abenne lévö (alaplap)nak az állapota fojadékot kis valószinüséggel fognak találni de egyböl megállapitják hogy zárlatoslett egy külsö fojadéktol
0
0
0
0
Dani254 avatar
és vhogy nem szívódik fel?mert én belenéznék a belsejébe csak nem találok sehol egy csavart
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Doboz nem kell elvileg. Fogyasztóvédelemmel kell fenyegetőzni ha vergődnek hogy kell a doboz. Én úgy tudom maga a termék kell csak. De ha szétszedik azonnal meglátják a beázást. Valószínű megnézik hogy mi történt vele.
0
0
0
0
Dani254 avatar
ToTu írta:
Dani254 írta:
Dani254 írta:
Nyáron vettem meg az egeremet de véletlen ráborult a poharam ami teli volt és úgy néz ki hogy a belsejébe is került mert már nem is működik.A kérdésem az hogy ilyen esetben is él a garancia?

nekem nem tud vki segíten?

elméletileg a garancia arra vonatkozik hogy ha gyárilag hibás vagy ha (magátol)romlik ell pl egerezel vele és ki megy benne az infra ami emberi mulasztás véget történik pl rá öntöd a vizet akkor az tnem fedezi a garancia

ha visza viszed és vlssza veszik és szétszedik megálapitják hogy rá öntödted akkor nem éll a garancia ha bemész hogy rosz beveszik adnak eg ymásikat akkor mákod van

olvastam a honlapon ahol vettem hogy az eredeti doboz is kell,na most az nincs meg csak a számla,akkor meg se nézik nem?
0
0
0
0
ToTu avatar
Dani254 írta:
Dani254 írta:
Nyáron vettem meg az egeremet de véletlen ráborult a poharam ami teli volt és úgy néz ki hogy a belsejébe is került mert már nem is működik.A kérdésem az hogy ilyen esetben is él a garancia?

elméletileg a garancia arra vonatkozik hogy ha gyárilag hibás vagy ha (magátol)romlik ell pl egerezel vele és ki megy benne az infra ami emberi mulasztás véget történik pl rá öntöd a vizet akkor az tnem fedezi a garancia

ha visza viszed és vlssza veszik és szétszedik megálapitják hogy rá öntödted akkor nem éll a garancia ha bemész hogy rosz beveszik adnak eg ymásikat akkor mákod van
0
0
0
0
Dani254 avatar
Dani254 írta:

0
0
0
0
ToTu avatar

0
0
0
0
Adam996 avatar
Na megmértem stopperel hát kicsit rosszúl mértem be az időte

Meg nyomom a gombot 35 másodpercig fekete kép aztán sípol írja hogy milyen alaplap mennyi ram van és utána windows indítása összesen 1:17mp mire bekapcsol a gép.

A win-t már ezerszer telepítettem újra semmi köze hozzá. a bios-t a giga oldaláról tölteném csak nem lenne vírusos 😃 én még esetleg arra tudok gondolni hogy a SATA RAID-os dolgot kéne feltenni
0
0
0
0
ToTu avatar
nah orbáld meg azt amit mond nokiacsabika és egy windows re instal ha nem szurod ell a dolgokat és me gjavul akkor öröm van ha nem javulmeg akkor az alapien és ha mködik fogad ell vagy amikor veszel uj cucokat a gépbe kezd az alap lappal
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
ToTu írta:
nokiacsabika írta:
ToTu írta:
gondolom aza 15 másodperc mire az alaplap össze szedi magát hmm... elkébzeletö hogy a bios reset ezen segit bár elég kockázatos persze ha értesz hozzá akkor nem para 😃
am garis még ?

miért is kockázatos a biosreset? (ami egyébként pofonegyszerű), nem ártana leformázni a winyót és újrapakolni a rendszert is

azért kockázatos a biasz reset mert egy ismerösömmel bios reseteltünk és sikerült kilönünk az egész alaplapot 😆 nem értedtünk hozzá az ujjabfajta alaplapokon 1 gombnyomás a bios reset és biztonságos de ha ojan az alaplap hogy manuálisan kell piszkálni és az ember kezdö nem ért hozzá mint haverom akkor lehetnek ott gondok

amugy ha huzamosabb ideje müködik igy az alaplap mitom én 1-2 éve és azon a 15 másodperc sötétségen kivül más gond nem volt akkor szerintem nem kell piszkálni ö ien kicsit fura igy kell elfogadni 😜

gép kikapcs, cmos jumper az első 2 tüskéről átdug a 2.-3. tüskére vársz egy kicsit gép bekapcs lehet nem lesz semmi a képernyőn ,gép kikapcs jumper vissza az első 2 tüskére, gép bekapcs és ennyivolt, de egy windows takarítás nem ártana egy formázással egybekötve
0
0
0
0
ToTu avatar
akos328 írta:
Ezen most miért is aggódsz? Az én gépemnél is fent áll ez az idő, és úgy van ahogy ToTu leírta, átvizsgál mindent. Felpörög nekem is majd szinte majdnem teljesen leáll és utána sípol 1-et aztán megy minden.

igen ákos csak annyi hogy neki mielöt a rendszer átvizsgálná a dolgokat 15 mp kell mire az alaplap észbekap ez ténleg biosos dologlesz mer gondolom 15mp kell mire a bios észreveszi hogy jéé bennem ien chip foglalat van jééé van bennem video kari nah akkor kezdjük meg a rendszer vizsgálatot

ezt tudom elkébzelni ha ténleg ez van ezen csak a bios reset segit sajna
0
0
0
0
akos328 avatar
Ezt nem tartom problémának, sztem ez így teljesen rendben van. Mivel ez még a bootolás folyamata előtt van semmi köze nincs a Windowsnak ehhez.

BIOS resetet meg updatet én se ajánlom. Updatéban fent állhat az a veszély h vírusos és akkor vége. Ilyen téren csak ha nagyon muszáj akkor piszkáljunk a BIOS-ban.
0
0
0
0
Adam996 avatar
Akos328 Hát nekem a régi alaplapommal nem volt ez meg még egyik ismerősömnél se láttam ilyet meg kicsit zavar hogy 1 perc mire beindul a gépem. A win újratétel ezen nem javít semmi.
0
0
0
0
ToTu avatar
nokiacsabika írta:
ToTu írta:
gondolom aza 15 másodperc mire az alaplap össze szedi magát hmm... elkébzeletö hogy a bios reset ezen segit bár elég kockázatos persze ha értesz hozzá akkor nem para 😃
am garis még ?

miért is kockázatos a biosreset? (ami egyébként pofonegyszerű), nem ártana leformázni a winyót és újrapakolni a rendszert is

azért kockázatos a biasz reset mert egy ismerösömmel bios reseteltünk és sikerült kilönünk az egész alaplapot 😆 nem értedtünk hozzá az ujjabfajta alaplapokon 1 gombnyomás a bios reset és biztonságos de ha ojan az alaplap hogy manuálisan kell piszkálni és az ember kezdö nem ért hozzá mint haverom akkor lehetnek ott gondok

amugy ha huzamosabb ideje müködik igy az alaplap mitom én 1-2 éve és azon a 15 másodperc sötétségen kivül más gond nem volt akkor szerintem nem kell piszkálni ö ien kicsit fura igy kell elfogadni 😜
0
0
0
0
nokiacsabika avatar
ToTu írta:
am garis még ?

0
0
0
0
akos328 avatar
Ezen most miért is aggódsz? Az én gépemnél is fent áll ez az idő, és úgy van ahogy ToTu leírta, átvizsgál mindent. Felpörög nekem is majd szinte majdnem teljesen leáll és utána sípol 1-et aztán megy minden.
0
0
0
0
Dani254 avatar
0
0
0
0
Adam996 avatar
Nem értek hozzá és gari sincs hozzá :S
0
0
0
0
ToTu avatar
am garis még ?
0
0
0
0
Adam996 avatar
Igen bejönnek ezek a szövegek amiket te írtál.
így megy egy indítás nálam.

1. Gomb megnyomás
2. várok 15-20 mp-t a fekete képernyő miatt
3. bejönnek ilyen szövegek hogy milyen alaplap mennyi memória merevelemezek meg ilyenek
4. még ilyen írások azokat nem sikerült lefordítanom
5. windows betöltés utána meg üdvözöljük ennyi.

a cd-n rendeszer váltás előtti driverek vannak kb. 😆
0
0
0
0
ToTu avatar
az hogy a ventik felpörögnek nem gond mert minden gép inditáskor felpörögnek ienkor eszi a legtöbbet a gép mert a rendszer egy diagnozist állitfel hogy szia vagy a táp te müködsz maxon temeg a proci venti veled sincs baj ugye ienkor van egy fekete hátterö dolog ahol felsorolja a dolgokat lehet neked nem jeleniti meg a szöveget
probáld a gyártó honlapjárol leszedni a drivert de mivan a gyári driver cd-vel amit kaptál hozzá ?
0
0
0
0
Adam996 avatar
Azt már letöltöttem egyszer de nekem semmit nem csinált.
Meg jobban szeretem ezeket gyártó honlapjáról letöltögetni.

De akkor hogy oldjam meg azt a problémát hogy a gép indításkor 15-20 másodpercig fekete képet ad?
0
0
0
0
ToTu avatar
driver genius program ot szedle és az felteszi a gépedre a leg frisseb drivereket vagy ami éppen hiányzik vagy szükséges az alaplaphoz
a biost addig ne piszkáld amig nem szükséges
0
0
0
0
Adam996 avatar
Sziasztok nekem a következő lenne a kérdésem

Van egy Gigabyte GA-M61PME S2P alaplapom és ahhoz milyen drivereket telepítsek fel mikor újra rakom a gépet? Mert az lenne a baj hogy mikor bekapcsolom a gépet hogy megnyomom a gombot utána kb. 15-20 másodpercig fekete kép van de a ventik felpörögnek de mégis csak fekete a kép de utána meg beindul minden normálisan. Az illesztő programoknál néztem a SATA RAID nevű drivereket ha azokat felraknám megjavulhatna ez? Mióta meg van az alaplap azóta áll fent ez a probléma. És BIOS-t érdemes firssíteni? Vagy azt csak új processzor vételekor kell? a választ előre is köszönöm 😃

[LINK]
0
0
0
0
ToTu avatar
elméletben igen WinMo 6.5 nél amikor rádugom megkérdi hogy akarom-e modemént használni a gépet ha meg az androidos tabletem dugomrá akkor egyböl lesz net a tableten
0
0
0
0
mlan0 avatar
Van olyan hogy a számitógépemen van internet és ha rádugom a teleefonomat akkor ott is lesz internet? (androidos telefonról van szó)
0
0
0
0
no avatar
Chuck írta:
aha értem😀 hát ezen is már elég száraz volt..

régen mikor megvettem a 8600gt-t használtan akkor szétszedtem mert játék alatt 105fok volt... és olyan volt rajta a "paszta" mint a 2-3 éves rágó, megvolt keményedve, úgy vakargattam le a hűtésről csavarhozóval. 😆

Régi Nvidia kártyáknál ez nem gond, mind vízforraló...😆
0
0
0
0
Chuck avatar
aha értem😀 hát ezen is már elég száraz volt..

régen mikor megvettem a 8600gt-t használtan akkor szétszedtem mert játék alatt 105fok volt... és olyan volt rajta a "paszta" mint a 2-3 éves rágó, megvolt keményedve, úgy vakargattam le a hűtésről csavarhozóval. 😆
0
0
0
0
no avatar
Chuck írta:
köszi!😃 kb annyit nyomtam rá, mert most tisztítottam a vga-t 😃
és -10fok játék alatt! eddig 62volt most meg 52 😲

Ez így működik, évente érdemes újrapasztázni, ha öreg kiszárad, repedezik, nem vezet el annyi hőt mint "újkorában".😀
0
0
0
0
Chuck avatar
köszi!😃 kb annyit nyomtam rá, mert most tisztítottam a vga-t 😃
és -10fok játék alatt! eddig 62volt most meg 52 😲
0
0
0
0
no avatar
Chuck írta:
ha a CPU, vagy GPU ra sok pasztát teszünk attól nem lehet baja a cpunak,vagy a kártyának? (persze a sok alatt nem annyit értek hogy folyik a panelre/alaplapra rá, hanem hogy lehet látni hogy szétnyomta)

Kb borsószemnyit nyomj rá, na, de ne Csernobili méretűt.😂
0
0
0
0
Chuck avatar
ha a CPU, vagy GPU ra sok pasztát teszünk attól nem lehet baja a cpunak,vagy a kártyának? (persze a sok alatt nem annyit értek hogy folyik a panelre/alaplapra rá, hanem hogy lehet látni hogy szétnyomta)
0
0
0
0
cseszka avatar
Próbáld meg talán az mkv playert.Nekem is van,és játszik szinte mindent,meg ahogy a neve mondja az mkv féjlokat is.
0
0
0
0
rafferd avatar
tothricsi95 írta:
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Valaki segítsen mert már agyfa*zt kapok ettől...Egyszerűen nem tudom lejátszani az .mkv fájlokat. Próbáltam 1000kodeket, több lejátszót is (MPC,MPCHC,VLC,Splash EX) egyszerűen mindegyik kiirt vmit, hogy nem játsza le. Már a tököm tele van vele, valaki segítsen már. Kösz😀

Próbáld a KMPlayer-t 😉 Nálam eddig mindent lejátszott 😀
0
0
0
0
tothricsi95 avatar
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Valaki segítsen mert már agyfa*zt kapok ettől...Egyszerűen nem tudom lejátszani az .mkv fájlokat. Próbáltam 1000kodeket, több lejátszót is (MPC,MPCHC,VLC,Splash EX) egyszerűen mindegyik kiirt vmit, hogy nem játsza le. Már a tököm tele van vele, valaki segítsen már. Kösz:)
0
0
0
0
Chuck avatar
köszi!😃
ez ink vicces volt a hang hahaha 😃D
0
0
0
0
Chuck avatar
Tudom hogy teljesen nem ide tartozik de annó itt találtam az is hogy volt egy link rákattintottam és az ördögőzőböl a csaj jelent meg a monitoron, valaki tudna ilyen linket adni? megköszönném 😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
dzsanni94 írta:
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy az ami integrálva van proci az alaplaphoz azt ki lehet cserélni egy nagyobbra?
Az alaplap típusa Asus ITX-220
Csak lappal együtt. Kivéve ha tudsz BGA-t forrasztani.
Gabo: Ezek a közül a Chieftec.
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem hogy az ami integrálva van proci az alaplaphoz azt ki lehet cserélni egy nagyobbra?
Az alaplap típusa Asus ITX-220
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek melyik tápegység lenne alkalmas az alábbi konfigra?
Proci : AMD Athlon-II X4 620 2.61 Ghz
Alaplap : Gigabyte GA-MA770-UD3
RAM : Kingmax 2 GB 800 Mhz + Kingmax 2 GB 800 Mhz = 4 GB
VGA : Gigabyte GT 630 2GB DDR3

1. Chieftec CTG-450-80P 12500 Ft
2. HKC V-POWER 450W 6800 Ft
3. Thermaltake LitePower LT-450PCEU 450W 8000 Ft
4. Xilence SPS-XP450.(12)R3 450W 11800 Ft
0
0
0
0
akos328 avatar
mobiles24.com,itt regisztrálsz,és birsz letölteni.Ahhoz hogy pcröl átvitt alkalmazásokat telepiteni tudd,azt a telen engedélyezni kell a beállitásoknál,valamint kell egy filemanager aplikáció ha még nincs rajta.Töltesz le egy file managert(Astro).Fontos mielött rámásolod csinály belöle két másolatot,egyik legyen filemanager.apk a másik meg filemanager.html
Ezt a kettöt máold rá az sd kártyára.

Eddig a részig sztem nem kérdés, gépen csinálod.

megnyitod a böngészöt és beirod ezt.
http:///sdcard.filemanager.html
Megnyitod,majd megtalálja,és telepiti a managert.Innentöl már a filemanagerböl tudod telepiteni a többi alkalmazás vagy játékot.

ezt pedig már telefonon.
Személy szerint és ES file explorert használok. Sztem átláthatóbb mint az Astro.

Eddig ha megvagy utána már a gépre letöltött aplikációkat, felmásolod mondjuk a download mappába az sd kártyára és onnan már 1 éríntéssel telepíteni fogja.
Aza fontos hogy .apk kiterjesztésű fájlokat szedj le. Androidon az a telepítő fájl kiterjesztése. ha olyan játékot szedsz le aminek adatbázis meg stb kell, akkor 90%-ban megtalálod majd leírásokban hogy az adatbázist hova kell másolnod.

De fontos hogy a telefon beállításokban, az alkalmazások fülnél az ismeretlen források opció legyen kipipálva, mert különben a másolt dolgokat nem fogja telepíteni.
0
0
0
0
ProAkos avatar
4sharedet ismerem azt telefonrol elinditod a letöltést(miután regisztráltál) aztán indítod a telepítést.
0
0
0
0
mlan0 avatar
cseszka írta:
mlan0 írta:
Azt szeretném kérdezni hogy... Hogyan tegyek androidos telefonra a számitógépről alkalmazásokat? Jah és honnan lehet le tőlteni őket??

mobiles24.com,itt regisztrálsz,és birsz letölteni.Ahhoz hogy pcröl átvitt alkalmazásokat telepiteni tudd,azt a telen engedélyezni kell a beállitásoknál,valamint kell egy filemanager aplikáció ha még nincs rajta.Töltesz le egy file managert(Astro).Fontos mielött rámásolod csinály belöle két másolatot,egyik legyen filemanager.apk a másik meg filemanager.html
A telenn utánna megnyitod a böngészöt és beirod ezt.
Megnyitod,majd megtalálja,és telepiti a managert.Innentöl már a filemanagerböl tudod telepiteni a többi alkalmazás vagy játékot.

és ezt mind számitógépen vagy telefonon?
0
0
0
0
ProAkos avatar
4sharedet is ajánlom figyelmedbe
0
0
0
0
cseszka avatar
mlan0 írta:
Azt szeretném kérdezni hogy... Hogyan tegyek androidos telefonra a számitógépről alkalmazásokat? Jah és honnan lehet le tőlteni őket??

A telenn utánna megnyitod a böngészöt és beirod ezt.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció