Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
proassassin avatar
A béta driver abban tér el, hogy nem minden modellen tesztelik. Igazából mondhatni félkész állapotú. Hogy okozhat-e problémát? Igen. De sajnos az a baj, hogy a WHQL driverek is. Az egyiktől nekem például csak azért nem égett le a videókártyám, mert folyton variálom manuálisan a fordulatszámot a kártya hűtésén. Ha arra vagy kíváncsi, hogy instabilabb driver, mint egy ellenőrzött, akkor azt mondanám talán. Innentől rajtad áll, hogy használod-e. De ha tudni akarod, én a helyedben nem tenném.
0
0
0
0
anycika73 avatar
Sziasztok! Olyan problámám lenne hogy amikor megcsinálok egy gameplay vidit (Fraps vagy Bandicam-mal) Akkor utána át akarom konvertálni Windows Live Movie Maker-re h 1080p-ben töltsem fel a youtube-ra..De amikor a Movie MAkerbe berakom a vidit fekete kép van..hang van de kép nincs...Megtaláltam a probléma okát miszerint a driveremet frissítenem kell 285.79-re..Fel mentem ahogy kell az nVidia oldalára csak láttam h ez egy béta driver..A kérdés a következő:A béta driver miben tér el a NEM béta drivertől..?? Arra akarok kitérni hogy okozhat-e olyan problémát mint például: Többször befagy egy játék..Túl Melegszik a kártya. Bugok a VGA miatt a játékokban..
Szóval ha vki elmagyarázná nekem hogy miben tér el a béta driver azt nagyon nagyon megköszönném. 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Synda írta:
akos328: szerinted én 6 évesen mire használtam ? 😆

Eszem a szíveteket, mindig kötözködtök 😂 😆
0
0
0
0
mathejocy avatar
Kornel77 írta:
Hát a HD 4870x2 erősebb...Csak ugye nem tudja a DX11-t ellenben a 460-al 😀

Ellenfele az 5870,meg az elektromos művek.Vagyis inkább az enyém😀

Olcsó volt+H2o blokkot ajándékba kaptam hozzá.

Na mostmár van 5870-em is😆
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Hát a HD 4870x2 erősebb...Csak ugye nem tudja a DX11-t ellenben a 460-al 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
Megérkezett a GTX 460 GS GLH-m.Kíváncsi leszek,mit tud a 4870x2 után.
0
0
0
0
akos328 avatar
Azért régebben 90-es években nem játékra használták a gépet elsősorban, ma meg sokan másra nem is tudják használni. Én egy Olivetti m25-ön kezdtem, 4 MB RAM-al pár MHz CPU-val és DOS-os játékok nagyon szépen mentek rajta. vmi VGA adapter volt benne és kész.
Azok voltak az igaz csodák, nem az hogy ma az AMD 8 maggal állt elő...
0
0
0
0
mathejocy avatar
Mondjuk,hogy mihez elég egy VGA,az annak is a függvénye,hogy mekkora felbontáson dolgozol.
80x 25 be jó még a 256kB ega is.😀90 körül örültünk a C64-nek,de Az Amiga mindent vitt.A PC pc volt,nó game konfig.A jó kis 286-os gép de f@sza volt😎
0
0
0
0
_AsheXp avatar
NNem ugy értettem, hogy 10x jobb, hanem h jobb 😃
0
0
0
0
mathejocy avatar
430Gt -t a 6670 10x körberöhögi? Jó lesz az 25%-os körberöhögésnek is.A GT 430 kb 8800Gs
0
0
0
0
niteforce avatar
Azért korrekten el lehet vele játszani, nem olyan gyenge az.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
gyenesmartin írta:
Kinek mi a jó.

már 3 éve megvan😆
És még a közép kategóriában van😂
Nekem tökéletes 😉
0
0
0
0
Sicu33 avatar
tasiadam írta:
djwarp írta:
Az ATI HD 4860 GDDR5 1GB 256Bit-es jó VGA-nak számít?😊

egy 5770 szintje
Az igen😲
És az jó?😊
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
djwarp írta:

egy 5770 szintje
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda írta:
Többet,ha nem kell dx 11 best buy 😉
😃 Elírás. Oda akartam volna még írni az fps szót is de az lemaradt.
0
0
0
0
Sicu33 avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda írta:
iroman13 írta:
20ezerért videó kártyát vennék játékra

VTX3D HD4850 1 GB DDR5///23k
dx10-ben simán hozza az 5770-es szintjét. Még egy kicsit jobban is.
0
0
0
0
northern avatar
iroman13 írta:
hát ha tökéletes akkor jó...és milyen?

GTX260-at már lehet kapnihasználtan 20-ért
0
0
0
0
akos328 avatar
😃 akkor azt hagyjuk...😀
0
0
0
0
_AsheXp avatar
GT430-at ne emlitsd 1 lapom a HD6670-nel.. a 6670 10x körberöhögi
0
0
0
0
akos328 avatar
Hd6670, vagy GT430, másokat nem nagyon tudok 20-ért, sőt van 1-2 gyártó ahol jócskán meg is haladja. Használtan viszont egy jó középkategóriásat már megkapsz, 5770 mondjuk, vagy 6770-et.
0
0
0
0
iroman13 avatar
hát ha tökéletes akkor jó...és milyen?
0
0
0
0
northern avatar
iroman13 írta:

új vagy használt is jó?
0
0
0
0
iroman13 avatar
0
0
0
0
mathejocy avatar
Már x79 és 3930k talán olcsóbban kijön és ugyebár 4 csatornás a mem vezérlő.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
akos328 írta:
Akinek van 400K-ja gépre, akkor annak 3db 20cmes ledes venti alatt ez fog díszelegni 2 GTX580 társaságában, plexi házban és akkor tényleg mutat, de amúgy felesleges.

400k-ból már sajnos nem jön ki egy ilyen gép. Csak a két GTX580 240-250k körül lenne a legolcsóbb helyeken is... 😀 1366-os foglalat tehát legalább egy 990X illik bele a két 580 mellé ami alap hangon 250k, kell egy normális CPU hűtő is (+20k), 24GB válogatott memória legalább 1600Mhz-en (+70k) mert úgy a jó 😆 , egy Xonar Essence vagy egy Titanium HD hangkártya (+40k) + maga a lap ami még 65k, de akkor már egy normális táp sem árt 1000W körül (+60-70k) hátha tuningra kerül a sor és kell egy normális ház is ami 50k-ba szerintem megáll... 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
akos328 írta:
és mia baj a Taiwani, japán... márkákkal? a kínait és a japánt ne keverjük, nem ugyan az a silány sz@r.
Bár a japán minőség is sokat romlott de még mindig nagyon jók.

Ma sjnos már az a hamisítvány,ami nem kínai.

Szerintem ne vitatkozzunk,mert kinek a pap,kinek a papné.Mondjuk én maradok a feleségemnél😀
0
0
0
0
akos328 avatar
és mia baj a Taiwani, japán... márkákkal? a kínait és a japánt ne keverjük, nem ugyan az a silány sz@r.
Bár a japán minőség is sokat romlott de még mindig nagyon jók.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Mielőtt pofára esnének páran.Az Asrock már NEM az Asus leányvállalata.Ezért lett sokkal jobb a minőség.Nem a selejtes Asus lapok kerülnek a márka jelzés alá.(Aiwa márkát is sokan szeretik,pedig a TaiwaN szó első és utolsó betűje lett levágva,így jött létre a márka)
0
0
0
0
akos328 avatar
Akinek van 400K-ja gépre, akkor annak 3db 20cmes ledes venti alatt ez fog díszelegni 2 GTX580 társaságában, plexi házban és akkor tényleg mutat, de amúgy felesleges.
0
0
0
0
DCMAN avatar
igy van ha bent van a gépben ugysem a géped belsejét nézegeted hanem a monitort..igaz jobban mutat lehet egy ilyen bent a házban mint 1 sima mezei lap dehát...ez van
0
0
0
0
akos328 avatar
Igen láttam, köszönöm is.
0
0
0
0
niteforce avatar
igen, ugyan az a chip van bennük mint a 20-30 ezerrel olcsóbb társaikban...
amúgy akos válaszoltam
0
0
0
0
akos328 avatar
Nem mondtam hogy rossz, mondom az egyik legjobb tuningolós lapok, csak az áruk fele a dizájn.
0
0
0
0
DCMAN avatar
de nem rossz lapok azért ezek a maguk modján
0
0
0
0
akos328 avatar
Ezek ilyen parasztvakítások csak. A dizájnt kell megfizetni. nem mondom hogy rossz lapok, sőt a legjobb tuningolós gamer lapok, de minek ez a csicsa, az is csak pénz...

ui.: pls vi nézzen be a "segítség kezdő vagyok"hoz, van 1 kérdésem, de nem forog a téma.
Köszi.
0
0
0
0
DCMAN avatar
hát ez mekkora duma ne olts ember lemegy hidba a dumádtol 😆😆 looool

fegyvertartási engedély ezekre kell vajon?,:https://hu.gigabyte.com/products/upload/products/2260/0fe3.jpg.....https://www.maximumpc.com/files/imagecache/futureus_imagegallery_fullsize/gallery/sg1-assassin_2-u-2.jpg
0
0
0
0
niteforce avatar
mekkora lenne hivatalos honlapon írva:
Tisztelt látogatónk!
Tájékoztatjuk hogy a weblapon látható termékeket a tűzoltóságnak adjuk el gyakorolni, tudniillik, felrobbannak. Amennyiben ön is szeretne vásárolni belőlük, fegyvertartási engedély bemutatására köteles a vásárlás megtörténtekor. Termékeinkért felelősséget nem vállalunk!
😂
0
0
0
0
randal avatar
Nem értem mi a bajotok az asrockal, az asztali gépemben asrock lap van és nincs vele problémám.

Haverom új gépében is asrock lap van(H61M - S) és megvan vele elégedve.

"Kínai papucsból is sokat adnak el,mégsem a minősége miatt veszik"

De a célnak megfelel.

Mellesleg amióta az Asrock az Asus leányvállalata lett normális lapokat gyárt.

Synda:

Idézeteidnek a forrására kíváncsi lennék, főleg a garanciás idézetre.
0
0
0
0
DCMAN avatar
na ez meg a másik fele..am jah ki tudja hátha ők is elkezdenek tömeggyártásban karikat gyártani ma már ugyis van anyi fajta márka a vga piacon....boldog boldogtalan vga kártyákat gyárt...
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Videókártyás témában az Asrock vezet.😀 (Kitudja lehet fognak majd azt is csinálni.)
0
0
0
0
niteforce avatar
amúgy az ASRock az szerintem nem rossz márka.
pedig kivétel nélkül régebbi ASRock lapjaim voltak. Amik még rosszabbak a maiaknál, semmi gond nincs.
0
0
0
0
FaLchioN avatar
Fuuu,de fogtam a fejemet magamban... 😆
Sztem ők is adnak garit, de nem tom mennyit
0
0
0
0
akos328 avatar
Így hogy szep hájr így nem hallottam, de sokan mondják hogy Szeffájör, tehát F-fel.
Bocs egy kis off😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
"szephájr" loool biztos nagyon hozzáértő lehetett a csávó
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció