Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Osynho avatar
Simán el kell vinnie, de az ellenkezőjét senki se tudja garantálni. 😀 Ahogy egy tápnál sem, de egy ilyen gyengébb minőségűnél pláne. Nem csak a "hirtelen halál" a gond, hanem a folyamatosan ingadozó feszültségek.
0
0
0
0
Joker avatar
de niteforce szerint simán el kell vinnie énis utánanéztem és max 105w ot fogyaszt a mostani kártyám 65w ot fogyaszt és semmi gond nincsen vele akkor +40 wattot csak elbir nem? 8600gt
0
0
0
0
mathejocy avatar
GokuTM írta:
Egy ideig szerintem rákötheted.
Csak semmi tuning, semmi szintetikus mérőprogram. Semmi ami nagyon megizzasztaná😃
Nekem egy 500W-os CODEGEN tápon volt 1,5 hónapig egy AMD Phenom II X4 965+3GB DDRII+HD5870 😆😆 és túlélte😃

A táp az túlélte.És a többi?😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Attila007 írta:
új tápra most sajna nincs keret de csak el fog menni vele addig amig veszek eggyet.😊
ez egy orosz márkájú táp akkor elvileg elpusztíthatatlan😃😃
Nem is táp miatt kell aggódni. Hanem amire rá van kötve.
0
0
0
0
Joker avatar
új tápra most sajna nincs keret de csak el fog menni vele addig amig veszek eggyet.😊
ez egy orosz márkájú táp akkor elvileg elpusztíthatatlan😃😃
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nem hallottam még róla. De kb. 11 k-ért kapsz Chieftec CTG 400-at, vagy FSP hexa 400-at.
0
0
0
0
Joker avatar
a colorsit jó miőségűnek számit?😜
0
0
0
0
niteforce avatar
bőven ha jó minőségű.
Egy rossz is elviszi, de nem biztos hogy sokáig.
0
0
0
0
Joker avatar
sziasztok van egy gigabyte radeon 3870 es kártya és nem tudom elég e lenne neki egy 400w os táp?
0
0
0
0
niteforce avatar
majd én is megpróbálom, remélem nálam nem lesz
0
0
0
0
mathejocy avatar
niteforce írta:
VÉÉGRE kijött az új AMD driver! 😆
nagyon vártam már, a 11.12 egy fos 😃

12.1 DRIVERREL bf3 ELÉG SOK PÁLYAN :valami puffer error majd kilép a játékból.Maradok a 11.11-nél.
0
0
0
0
niteforce avatar
VÉÉGRE kijött az új AMD driver! 😆
nagyon vártam már, a 11.12 egy fos 😃
0
0
0
0
no avatar
mathejocy írta:
tibeee írta:
Üdv!

Sapphire HD5770 VAPOR-X kártyát mennyire bírna a tápom? 😃
Elég lenne neki? 😕

Keveset eszik a kártya.Nyugodtan rádughatod a tápra.Kodegány 300-on van a haver 4850-e egy x2 5400+ proci mellett 1.5 éve.Még én is csodálkoztam rajta,hogy működik azóta is.

akos: igen, noname táp 😀
Jobb, mint a Codegen 😃

Rendben, kösz a hasznos választ, akkor még lehet esély egy 5770 VGA-ra is 😀
0
0
0
0
mathejocy avatar
khaled98 írta:
mathejocy: há' kösz! 😆 de azért már amd-től kijött a 7000-resek... 😃

Ha ez tényleg így lesz,akkor az brutál lesz.[LINK] Ha csak a fele igaz,akkor is szép lenne.Ivy Bridge procikkat hasítani fognak rendesen.DE először is hiszem,ha már láttam.

tibeee írta:
Üdv!

Elég lenne neki? 😕

Keveset eszik a kártya.Nyugodtan rádughatod a tápra.Kodegány 300-on van a haver 4850-e egy x2 5400+ proci mellett 1.5 éve.Még én is csodálkoztam rajta,hogy működik azóta is.
0
0
0
0
akos328 avatar
Ez a MAX420 a márkája? Életemben nem hallottam róla. Én nem biztos hogy rábíznám. De mások hátha jobban ismerik, várd meg más véleményét is.
0
0
0
0
no avatar
Üdv!

Elég lenne neki? 😕
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Lepasztáztam a videó kártyám,hisz eddig paszta nélkül használtam 😃 Eddig max terhelés alatt elérte a 105 fokot is,most 12 perc max terhelés alatt 68 fok..Sztem elég jó 😃
0
0
0
0
csabika21 avatar
Szerintem sem mutassa a Furmark előző témánál a hibát mivel ez egy fény effekt-nél jön elő Például nemtudom akinek Nvidia kártyája van lehet egyik sem ad ki az avp játékban a predi hajó leszálásánál szerintem hibás a kártya valamilyen fény efekteknél mivel más játékon is jött elő csikozodás kocka zöld fény
0
0
0
0
khaled98 avatar
mathejocy: há' kösz! 😆 de azért már amd-től kijött a 7000-resek... 😃
0
0
0
0
akos328 avatar
Niteforce ez lehet félrevezető is akár. Amikor én húztam a VGA-m Furmarkkal teszteltem én is ahogy sokan mások. FM alatt semmi baja nem volt, egészségesnek tűnt, de amikor elkezdtem CoD6-ozni rögtön vibrálni kezdett a kép, mert s VRAM-o sokat húztam. Tehát van olyan dolog, ami Furmarkon nem jelentkezik, máshol viszont igen.
Ne csak Furmarkon próbáld, próbáld több játékon is.
0
0
0
0
mathejocy avatar
khaled98 írta:
mikor jön ki a gforce 600-asok?

Gugli a barátod😉Szerintem akkor,amikor rájönnek hogy AMD karikat hogy kellene megverni😆
0
0
0
0
niteforce avatar
szétesik a kép, netán egyáltalán nem lesz kép.
nekem mindkettő volt.
amikor én húztam a VGA-t azzal teszteltem
0
0
0
0
csabika21 avatar
Uhh kösz a segitséget még nem probáltam és mi lehet a probléma futtatásakor mit fog jelezni ha hibás?
0
0
0
0
niteforce avatar
csabika21 írta:
Nmhúztam egyáltalán most alapon van Esetleg valami program lenne rá hogy megnézzem van e baja a kártyámnak?

a FurMark-ot próbáld ki, ha az hibázik akkor nem jó valami.
ha nem akkor viszont jónak kell lennie.
0
0
0
0
csabika21 avatar
Nmhúztam egyáltalán most alapon van Esetleg valami program lenne rá hogy megnézzem van e baja a kártyámnak?
0
0
0
0
niteforce avatar
csabika21 írta:
Nem dehogyis csak feltünő volt hogy az alien vs predatornál az ég fény effekteknél miért lesz fekete a kép és ma végigg toltam a gears of warsot és a végén miután vége a trailer-nek kék piros csikok jöttek elő Esc-peltem utána már nem csinálta

ha csak egy játéknál csinálja lehet az is hibás.
Ha húztad a kártyát vedd vissza.
0
0
0
0
khaled98 avatar
mikor jön ki a gforce 600-asok?
0
0
0
0
csabika21 avatar
Nem dehogyis csak feltünő volt hogy az alien vs predatornál az ég fény effekteknél miért lesz fekete a kép és ma végigg toltam a gears of warsot és a végén miután vége a trailer-nek kék piros csikok jöttek elő Esc-peltem utána már nem csinálta
0
0
0
0
niteforce avatar
csabika21 írta:
cseréltem nem javult meg semmi legujjab driverem van fent akkor ezek szerint hibás lenne a karim? mert csak mostanában keletkeztek ilyen piros kék csikok

nem melegszik túl?
0
0
0
0
csabika21 avatar
cseréltem nem javult meg semmi legujjab driverem van fent akkor ezek szerint hibás lenne a karim? mert csak mostanában keletkeztek ilyen piros kék csikok
0
0
0
0
niteforce avatar
cserélj drivert. ha nem javul meg vidd vissza
0
0
0
0
csabika21 avatar
Sziasztok nekem a videokarimmal lenne egy két gond avp-nél az ég fekete és csikos Gears of warnál a végén piros kék csikok jöttek elő normális ez vagy a videokarim halálát jelezné? Megköszönném ha mihamarabb tudna valaki szolni mert még van garancia a videokarimon
0
0
0
0
northern avatar
tib87 írta:
Helló! Van egy i5 520-as processzor a notimban. 2,93-ra van írva a turbo boost, de csak 2,66 -ra nyomatja fel. Ez miért van? Nem lehet valamit babrálni vele? win 7 64bit-es op rendszer van fent nekem. Köszi a választ előre is!

2.93-ra csak akkor megy fel ha 1 mag van terhelve
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
tib87 írta:
Helló! Van egy i5 520-as processzor a notimban. 2,93-ra van írva a turbo boost, de csak 2,66 -ra nyomatja fel. Ez miért van? Nem lehet valamit babrálni vele? win 7 64bit-es op rendszer van fent nekem. Köszi a választ előre is!

az 520 530 és az 540 az nem i3? Amúgy szerintem terhelésfüggő
0
0
0
0
tib87 avatar
0
0
0
0
no avatar
[LINK]
Az miért van hogy a vga ventije össze vissza "pörög"?? Lehetséges egyáltalán hogy 188%-on pörögjön?
amint látjátok túlmelegedni nem melegszik, és csak alapjáraton van ez az ingadozás... Ha terhelem akkor normálisan állítja.
Mitől van ez??
Drivert még tegnap frissítettem, 56 fok fölé még nem ment soha.
0
0
0
0
Joker avatar
a haverom kártyája de tudom hogy a legújabb catalist van rajta neki
0
0
0
0
mathejocy avatar
Melyik driverrel használod a kártyát?Függőleges szinkron OFF,bár 1024x768-ban nem kéne.Tudok olyan beállítást,ahol ezen a felbontáson a 4870x2-m is lefekszik.
0
0
0
0
Devis avatar
attól függ mi. mellesleg az a kártya se vmi erős. mellesleg 128 bites, és a rop egységekbe se úszkál (most nem tom mennyi van benne, nem néztem meg)
0
0
0
0
Joker avatar
Devis írta:
az h 512 mb-os az nem azt jeleneti h erős. órajelek, sávszél, rop egységek. ezek kellenek jobban nagy felbontáson

de az a helyzet hogy ez a kártya egy radeon hd 6770
aminek a Processzor sebessége: 850 Mhz
és a memória órajele meg 4800 MHz Effective
ezen szerintem már szaladnia kéne vagy nem?😲
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ott a pontos kielégítő válasz.
0
0
0
0
Devis avatar
az h 512 mb-os az nem azt jeleneti h erős. órajelek, sávszél, rop egységek. ezek kellenek jobban nagy felbontáson
0
0
0
0
Joker avatar
mathejocy írta:
Attila007 írta:
hali szerintetek hogy lehet az hogy a videókártyám 1024X768 as
felbontásban futtatja akadás nélkül azokat a játékokat is amik simán mennének rajta? 8600gt

Jelentem nem értem mi volt a feladat.

az hogy amihez 256 os videókártya az ajánlott az miért akad nagy felbontásban? egy jófajta 512 esen
0
0
0
0
mathejocy avatar
Attila007 írta:
felbontásban futtatja akadás nélkül azokat a játékokat is amik simán mennének rajta? 8600gt

Jelentem nem értem mi volt a feladat.
0
0
0
0
Joker avatar
0
0
0
0
deadly_cross avatar
almos LobiDrg
Koszi szépen a segítséget😀
0
0
0
0
no avatar
deadly_cross írta:
Sziasztok.
Szeretnem megkérdezni tolletek,hogy Szerintetek melyik jobb?
SAPPHIRE HD 6750 1GB DDR5-128 bit

Vagy

SAPPHIRE HD 6750 2GB DDR3-128 bit.

Az első a jobb választás 😉
0
0
0
0
almos avatar
az 1GB-s, mivel az GDDR5-ös.
0
0