Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
green edition.. magyarul= zöld energiás a kari..magyarul az egyik 19 a másik egy híján 20😉tök 8 hogy 70w-ot vagy 74-et fogyaszt(csak példa)
Nem egészen.A green csak 75W,míg a másik 105W.Igazából annak jó,akinek nics PCI-e táp kábele.
Valaki mondja meg nekem légyszíves, hogy miben külömbözik egy Palit 9800GT Green edition egy sima ref. 9800GT től?? azonkívül, hogy nemkell neki +táp??
Alacsonyabbak az órajelei.Így alacsonyabb a fogyasztás.Ebből következik,hogy gyengébb is.
Ha az 5670 em órajeleit felteszem a catalystban 775 ről 890 re és 1000 ről 1125 re akkor nagyon csökken az élettartami a gpu nak vagy nem nagyon hat ki rá?
Ha nem feszelsz semmit,és bírja a hűtés,akkor nem lesz semmi baja.
Én 950/1200-on használtam.
6570 és 5670 teljesítményét én X-re venném.(Mások is)Teszem hozzá mind a kettőt DDR5-tel néztük.Egyikben több a shader proci,a másiknak megasabb az órajele.Ha választanom kellene,akkor az újabbat választanám.
Ha az 5670 em órajeleit felteszem a catalystban 775 ről 890 re és 1000 ről 1125 re akkor nagyon csökken az élettartami a gpu nak vagy nem nagyon hat ki rá?
akkor már tedd 1200-ra tegyél rá egy dariátort ilyen normál 3 méterest és elég meleg lesz a szobádban kb 100 fok. nem. max 100 mhz.
6570 vagy 5670 a jobb?
[LINK]
Hát igen, a ddr5-ös 5670 picit erősebb, ddr3-al kb egál lehet. Kevesebb a stream processzora, de magasabb órajelen jár a gpu.
6570 vagy 5670 a jobb?
[LINK]
Jobb oldalon akármit kipipálhatsz v a keresőbe beütsz egy VGA-t.Itt minden eddig kiadott vga megtalálható.
Helló! Kérdezni szeretnék: A videókártyáknál van a G betű a DDR előtt. Az mit jelent valójában? (pl: GDDR3 vagy GDDR5) köszi 😀
Az a G betű a Grapich szót takarja 😉 Szóval hogy az a Grafikus Memória 😀
Bocs ha hülyén fogalmaztam 😃
nekem is 400-ason HD6870 van, semmi probléma 😆
a colorsit az nem tudom milyen táp, de amíg szerzel egy jobbat, szerintem elviszi.
de fosok hogy gallyra teszi a gépet ha 400 wattos tápra dugom
nem kell nekem olyan erős ez ami most van az is elég játékra és láttam 1-2 gameplay videót hogy pl a battlefield 3 nagy felbontáson ment rajta akadás nélkül egy ugyanojan gépen mint az enyém. a mostanival a bf3 csak a legkissebb beállításon ment😃
Könyörgöm, legalább egy 5570-est vegyél! 😂 400 vs 80 shader proci és 128 vs 64bit memóriabusz. Nem mindegy.
Most rákerestem a bf3 gameplayre, de nekem a 20-25 fps nem játszható szint. Főleg akkor, ha több az esemény, robbanás, ellenfél, szépen beakad. Ráadásul elég gány a grafika is (bár nem pont a youtube a megfelelő minőség, hogy ezt korrekten meg lehessen állapítani. 😀 )
1. Teljesen felesleges 1gb ram egy ilyen kártyára, 15gb vrammal is ugyanennyit tudna.
2. Mi az a supercache? Azon túl, hogy marketing sz@rság? 😃
Osynho: Egyszerre 😃
hardX:: 😉
és mondjuk ez jobb lenne akkor?
GAINWARD 9500GT 1GB
Újonnan 20e körül kezdődnek azok a vga-k, amikkel érdemes nekiállni játszogatni. Pl egy 5670 512mb ddr5.
2 ilyen gynege kártyából nem érdemes sli-t összerakni. Úgyis fogalmazhatnék, hogy kakiból nem lehet várat építeni.
Azért ne adj ilyesmi tanácsokat, mert nem az a célunk, hogy megtévesszük a kérdezőket.
és mondjuk ez jobb lenne akkor?
GAINWARD 9500GT 1GB
Az a kártya egy átnevezett 8600 GT. Egy szinten vannak.
GAINWARD 9500GT 1GB
DCMAN: Ilyen hülyeséget még véletlenül se mondj!
8600gt:Memória órajele:400 MHz Grafikus processzor órajele :540 MHz 512mb os a radeon meg 1600mhz-s memória órajele van és 650 es grafikus processzor órajele és még direct x 11 shader modell 5.0 512mb turbocache stb
Hidd el, tisztában vagyok az adatokkal. Ezek számok, a valóság pedig az, hogy az 5450 nem játékra való.
[LINK]
Nem muszáj elhinni, de attól még ez az igazság. 😀
Arról nem is beszélve, hogy ha már a számokat hasonlítod össze, érdemes azt korrekten tenni, pl ha a memória effktív órajelét veszed az egyiknél, érdemes a másiknál is azt nézni. 😀 És így máris 800mhz-es a 8600gt memóriája. Viszont az nvidia 1280bites membusszal rendelkezik, tehát a sávszél pont ugyan akkora a 2 kártyánál.
800mhz/128bit = 1600mhz/64bit
A két gpu pedig teljesen más felépítésű, nehéz őket összehasonlítani, az órajel csak 1 szempont a sokból, ami a sebességet befolyásolja.
vágom csak ebból a kártyából van több féle én ezt néztem ki konkrétan és a valódi órajelét néztem mind a két kártyámak.[LINK]
8600gt:Memória órajele:400 MHz Grafikus processzor órajele :540 MHz 512mb os a radeon meg 1600mhz-s memória órajele van és 650 es grafikus processzor órajele és még direct x 11 shader modell 5.0 512mb turbocache stb
Hidd el, tisztában vagyok az adatokkal. Ezek számok, a valóság pedig az, hogy az 5450 nem játékra való.
[LINK]
Nem muszáj elhinni, de attól még ez az igazság. 😀
Arról nem is beszélve, hogy ha már a számokat hasonlítod össze, érdemes azt korrekten tenni, pl ha a memória effktív órajelét veszed az egyiknél, érdemes a másiknál is azt nézni. 😀 És így máris 800mhz-es a 8600gt memóriája. Viszont az nvidia 1280bites membusszal rendelkezik, tehát a sávszél pont ugyan akkora a 2 kártyánál.
800mhz/128bit = 1600mhz/64bit
A két gpu pedig teljesen más felépítésű, nehéz őket összehasonlítani, az órajel csak 1 szempont a sokból, ami a sebességet befolyásolja.
az a lényeg hogy jobb mint ami most van 8600gt
Miből gondolod, hogy jobb? (Merthogy gyengébb a 8600gt-nél.)
Nem is az a kérdés, hogy erősebb/gyengébb egy adott vga-nal, hanem hogy általánosságban alkalmatlan a mai, modern játékok élvezhető futtatásához.
Ennyi pénzből használt vga-t néznék, 11-12ért 4830-ast, picit többért 4850-est, + pár ezresért 4870est kapsz, ami hozza az 5770/6770-est teljesítményét dx11 nélkül. Persze többet is eszik ezeknél. Nekem 4830-asom volt, még ma is elvisz mindent haveromnál 1440x900-on, ha nem maxolja a grafikát.
á inkább veszek egy hd 5450 et az kevesebbel is beéri és az sem rossz kártya
De, az egy rossz kártya. 😀 Mármint, ha a játék a szempont, htpc-be való.
[LINK]