Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csuz-li avatar
csgo123: Ha FHD-ban játszol, akkor mindenképpen megéri. Az előző kártyám egy r9 270-es volt, ami gyengébb, mint a 960, de az is rendszeresen kifogyott a 2 GB-nyi memóriából.
0
0
0
0
cringeKid avatar
Hali, szerintetek megéri GTX 960-ból a 4GB-osat venni?
0
0
0
0
dante95 avatar
Rendben köszönöm. 😀
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Nem igazán kell a cicergés miatt aggódni.
0
0
0
0
dante95 avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy mennyire veszélyes vagy probléma ha egy videókártya elkezd ciceregni?
Sapphire HD5670 512Mb
Leginkább Furmark dynamic camera stressz teszteknél fordult elő.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Tudnátok ajánlani videokártyát 30ezer Ft körül ? (Intel proci)
0
0
0
0
cringeKid avatar
Köszi a válaszokat! 😀 csak azért kérdeztem, mert megkérdeztem ezt máshol is és azt mondták gtx 950-nél nem raknának erősebbet mellé
0
0
0
0
Zoli73 avatar
csgo: Szerintem is csak a pénztálcád függvénye hogy mit raksz az I7 mellé.
0
0
0
0
Manyik75 avatar
csgo123

Ahoz az "öreg" procihoz még GTX 1080-at is vehetsz ha akarsz 😀
0
0
0
0
cringeKid avatar
Hali, milyen GPU-t ajánlanátok ehhez az "öreg" procihoz? (Intel Core i7-930, 2.80GHz 8 magos) Megérné-e GTX 950 / R7 370 -nél erősebbet venni mellé?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Tudnátok ajánlani olyan videokártyát amin a Fifa 16 magas beállítások mellet elfut stabilan (és a fifa 17-et is birná) max: 30ezer kb.
0
0
0
0
Bandi094 avatar
Mostanában ilyen fekete négyzetek jelennek meg a képernyőn: [LINK]
Random, hogy hol van éppen, nem folyamatosan csak néha jön elő(1-2 naponta). Alapjárat ilyen fekete, játék közben pedig hasonló méretben szét esik,villog a kép. Néha lefagy a kép, és kapok egy hibaüzenetet, hogy „A képernyőillesztő nem válaszolt, és utána helyreállt”
Kezd meghalni szegény videokártya? 😞
0
0
0
0
JoanPesci avatar
Quadgames94: nincs különösebb jelentősége, csak érdeklődtem, mert anno valaki mondott nekem ezzel kapcsolatban valamit és gondoltam rákérdezek, hogy valóban létezik-e ilyen. De sejtettem, hogy nincs. Azért köszi 😀
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
JoanPesci Ilyen nincs. Nem lehet növelni szoftveresen. De mrie nem elég neked 4GB? Ahova az nem elég oda a VGA-sem.
0
0
0
0
JoanPesci avatar
Sziasztok! Kérdésem lenne és érdekelne a véleményetek és persze az ötletek - ha van. Van egy Gigabyte Nvidia GTX960-as videókártyám (4 Gb RAM-os). Nyilván a memóriáját fizikailag nem lehet bővíteni, de van rá más lehetőség, - akár virtuálisan -, hogy ezt a 4 Gb-ot úgymond a rendszer "kibővítse"? Vagy csak sima rendszer memóriával érdemes ezt? (Amúgy az nekem most 8 Gb)
Kösszi! 😀
0
0
0
0
tibi2013 avatar
Hát igen, nem GTA V-n 😃 Most néztem, a kisebb játékok, mint a Minecraft, LoL, Dota 2 elmennek rajta medium-highon is akár, minimum 30-40 FPS-el.
0
0
0
0
szulha avatar

A Videó alapján, egy GT430 / HD6670-ra tippelnék, igazából adhatsz neki 64GB VRAM memóriát is, az adatok szerint, de igazából függ pár dologtól hogy mennyit, de 2GB-t biztosan.
0
0
0
0
tibi2013 avatar
Szerintetek a HD 530 milyen szintű videokártyának felel meg? 😃 8 giga ramból nem tudom mennyit lehet neki max adni, csak kíváncsiságból kérdezem, ha már Skylake procim van, ki akarom próbálni mennyit bír.
0
0
0
0
Bronson avatar
Mert nem tudsz linkelni...
0
0
0
0
azbizony avatar
[LINK]

[LINK]

Miért nincs kipipálva a PhysX?
0
0
0
0
Krissz avatar
Jajam 😃
Spoiler!
Tökjó visszaemlékezni picit, pedig nemis vagyok öreg oszt mégis tok retrozni kicsit 😆
0
0
0
0
sean avatar
A régi szép idők... 😃
0
0
0
0
Krissz avatar
Azigen 😃
Pedig a GMA3100 sem egy mai IGP. 😀

Uhh, én hogy örültem mikor a laptopom helyett az asztali gépen letudtam játszani a 1080p vidiket is, a GT-430 al.
0
0
0
0
sean avatar
Én is egy géppel kaptam aminek az volt a baja hogy a youtube videókat sem játszotta le 😃 kikaptam belőle, rákötöttem az alaplapi GMA3100-ra a monitort és gyönyörűen muzsikált. A tulaj belerakta mert hát csak jobb mint a gyári... 😃 ki akartam dobni de félretettem és párszor jól is jött. Tavalyelőtt dobtam ki a sok régi alkatrésszel együtt, mivel már nem nagyon javítok gépeket.
0
0
0
0
Krissz avatar
Jajam, Windows 10 em van ugye, Pro x64, hátsz meglepődhetet mikor kivettem a GT-430 am s egy PCI os karival beujjitottam neki 😆
Meg is állt gondolkodni, aztán Kis türelmet felirat erejéig, de azért örülök hogy adott képet. 😀
Mint ahogy mondod, régi gépekhez jólesz tesztelni integrált vga nélküli PCI / ISA lapos konfigokat. (PCI / ISA alatt aztértem, hogy ISA a fő szabvány, de támogatja már a PCI t is, magyarul mindkettő van rajta)
0
0
0
0
sean avatar
Köszi! Nekem volt ilyen S3-am régen, általában arra használtam hogy integrált vga nélküli alaplappal rendelkező gépeket telepítettem fel vele, mivel pci csatlakozós volt. De már elmúltak azok az idők... Egyébként a windows-ot épphogy elvitte.
0
0
0
0
Bronson avatar
google, első találat...

[LINK]
0
0
0
0
Krissz avatar
Valaki tudna nekem segíteni, a VGA beazonosításában?
Gyártó, típus, valamennyi specifikáció róla, vagy valami
S+ Trio gyártmány arra mán rájöttem, de semmi konkrétat nemtudok

Köszi
https://kepfeltoltes.hu/160621/281_expertcolor_cp765_top_hq_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160621/__35_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/160621/s-l300_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Pixx avatar
r9 290 / r9 390 ez kb gtx 970 szint vagy majd a most megjelenő RX 480 lesz elvileg 970 szinten talán picit jobb lesz azt mondogatják hát majd kiderül 😀
0
0
0
0
sean avatar
Sziasztok! Tudnátok nekem ajánlani GTX970 szintű AMD kártyákat?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy miért nincs bent az eszközök meghatározásánál a VGA-k között a radeon HD 7670M nevű hardver? Van OEM-es, de számottevő különbség van a kettő között...
0
0
0
0
zelcsi avatar
ddp16: bármilyen vga jó hozzá, csak a pénztárcád határozza meg milyet raksz mellé!
0
0
0
0
ddp16 avatar
Sziasztok!

Egy i7 3770-es procira fogok upgradelni és azt szeretném kérdezni hogy ehhez milyán kártyát ajánlatnátok, játékra természetesen?

Válaszokat előre is köszi!😆
0
0
0
0
Ironmask avatar
Na és ez a kártya milyen lehet?

https://www.aqua.hu/gigabyte-r7-360-gv-r736oc-2gd-2gb-364952.html

A gépem vinné?Asus H81M-K alaplap intel core i3 4170 2 magos proci.
Bízom benne, ha ezt kártyát választom, akkor bele fog menni a foglalatba és működni fog 😃
Bocsi, de nem nagyon vágom ezt a részét, szóval valaki nyugtasson meg, hogy jó lesz 😃
0
0
0
0
Tari avatar
Piero én is az msi felé hajlok 😃

Sajnos gtx 470 megadta magát :| 12k lenne a javítása többet nem is nagyon ér a kártya sem már sajnos.
0
0
0
0
Puffin avatar
Tari: én az MSI-t venném!
0
0
0
0
Tari avatar
Dilemma 😃 ASUS GeForce GTX750TI-OC-2GD5 2GB GDDR5 vagy MSI GeForce GTX 750 Ti N750TI TF 2GD5/OC ?😃D

http://prntscr.com/bhks5e
0
0
0
0
Yezi_ avatar
GT 730-at R7 250-re cserélni nem sok értelme van... GTX750 Ti ~ R7 260X, az R7 250 jóval gyengébb ezektől.
Egyébként meg 3-4 ezerrel drágábban R7 360-at kapni ami szintén jóval erősebb az R7 250-től.
0
0
0
0
Ironmask avatar
Akkor gondolom nem rossz kártya!De gondolom azért a GTX 750TI jobb, vagy úgy nagyjából egy szinten van a kettő?És gondolom ez is jó volna az alaplapomba, és egy Intel Core I3 4170 proci 2 magos elég lehet ennek a kártyának, meg a GTX 750TI-nek?De ha azt mondjátok, hogy ez nem rossz kártya, akkor ezt veszem meg, mert ez biztos jobb, mint a mostani gt730-asom.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Ironmask: Nálunk van a családban egy r7 250. Sima HD felbontáson mindent visz magas beállításokkal.
0
0
0
0
Ironmask avatar
Ez a kártya milyen lehet?Biztos jobb, mint a mostani gt730-am és eélg olcsó azért kérdezem a válaszokat előre is köszönöm.

http://www.emag.hu/sapphire-radeontm-r7-250-videokartya-2gb-gddr5-128-bit-11215-20-20g/pd/D8G7F3BBM/
0
0
0
0
Yezi_ avatar
A Strix borzalmasan túlárazott, pár ezressel drágábban már GTX 960-at kapsz. Vagy ott van bolttól függően 5-7 ezerrel olcsóbban a Gigabyte GTX 950.
0
0
0
0
no avatar
ASUS STRIX GTX 950
Valaki valami vélemény ?
Van rá esély hogy ezzel a kárttyával Battlafiled 1-t futtasak ?
0
0
0
0
Ironmask avatar
MC MaRcI én a kérdésemre szeretnék választ kapni, de ha neked jó hogy kötekedsz, akkor váljék egészségedre! 😀
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Ironmask furcsa pontosan emlékszem rá hogy mennyire dicsekedtél vele
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció