Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gatya123 avatar
hello, van 1gtx 560-am, erösen agyalokh veszek hozzá még1et, namost az lenne a kérdésh a jelenlegi procim nagyon levenne-e a teljesitményükböl? FX 4100
0
0
0
0
Thomech avatar
Nem tudom érdekel-e valakit de Nvidiás karikhoz meg jelent az új driver! 😀
[LINK]
0
0
0
0
Krinya15 avatar
Attila007 írta:
szerintetek egy asus radeon hd5770 mire lenne elég?

Nekem ugyan ilyen kártyám van, sokminden elmegy rajta (pl. a Shift 1. része majdnem hogy fullon megy) szóval elégé ***a 😃 De ha még kiváncsi vagy valamire, írj nyugodtan 😉
0
0
0
0
Kornel77 avatar
mathejocy írta:
Játék alatt 525W a Mars II.

Idle-be 64W 😂

https://kepfeltoltes.hu/120219/1061574089N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
mathejocy avatar
Játék alatt 525W a Mars II.
0
0
0
0
Joker avatar
kalashnikoff írta:
Attila007 írta:

Hát sok játék szépen elmenne rajta (némelyik teljes beállításon, de az újabbak azért már nem)

Köszi😀
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Kornel77 írta:
Feki1991 írta:
mathejocy írta:
Az érdekes fogyasztás lenne.Az 5970 300W.A max TDP-t 300w alatt kell tartaniuk.Ha 700W lenne a max fogyi,akkor még a vízhűtés is kevés lenne.

dehogy lenne kevés! a Mars II max fogyasztása 729W s mégis elfut 80 fok alatt ventis hűtéssel...

2*8 pin+6 pin a tápellátása 😂

3*8 😀
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Attila007 írta:

Hát sok játék szépen elmenne rajta (némelyik teljes beállításon, de az újabbak azért már nem)
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Feki1991 írta:
mathejocy írta:
Az érdekes fogyasztás lenne.Az 5970 300W.A max TDP-t 300w alatt kell tartaniuk.Ha 700W lenne a max fogyi,akkor még a vízhűtés is kevés lenne.

dehogy lenne kevés! a Mars II max fogyasztása 729W s mégis elfut 80 fok alatt ventis hűtéssel...

2*8 pin+6 pin a tápellátása 😂
0
0
0
0
Feki1991 avatar
mathejocy írta:

0
0
0
0
Joker avatar
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
De nem minden játéknál. Viszont a q9450-es már minden játéknál elég lenne. Kb olyan erős, mint egy i3 2100.
0
0
0
0
greenmelon avatar
Így van ahogy Niteforce is írja.
0
0
0
0
niteforce avatar
egy combosabb core 2 duo is elég neki szerintem
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
kispatikas írta:
Sziasztok az én HD 6770-emet melyik proci tudná rendesen meghajtani 775-ös foglalatból való???Húzva van a gépeimnél megnézhető mennyire! lehetőleg ugyanígy szeretném használni csaktöbben mondták hogya mostani procim gyengus már neki!
Legalább egy Q9400-as. De mivel húztad inkább Q9450.
0
0
0
0
kispatikas avatar
Sziasztok az én HD 6770-emet melyik proci tudná rendesen meghajtani 775-ös foglalatból való???Húzva van a gépeimnél megnézhető mennyire! lehetőleg ugyanígy szeretném használni csaktöbben mondták hogya mostani procim gyengus már neki!
0
0
0
0
mathejocy avatar
0
0
0
0
Borbi avatar
toopa írta:
tasiadam írta:
Borbi írta:
Majdnem magam alá piszkítottam. Idén szeptemberben jön az NVidia csúcs karija,ami egész jól néz ki a specifikációk alapján,de a max. teljesítményfelvétele kicsit kiakasztott.
Csekély 700 watt. Ha hozzáteszel egy combos procit, jobb ha Paksra kötöd rá egyből 😆

Hány magos lesz az a kártya ha 28nm-es eszik a rendszerrel 700W-ot? 650Wos táppal megy toopanak a gépe és abba 2700K van meg 2 darab 7970 OC

Arra a 650W-ra nyugodtan dobj még rá 200W-ot, és akkor pontos lesz amit írtál. 😀
Azt azért én sem hiszem hogy 700W lenne egy vga max TDP-je. Ha meg mégis kihozzák ekkora fogyasztással, akkor annak valami nagyon durvát kell tudnia.
Mondjuk így már nem is annyira értelmetlen az "hír" hogy az NV kilincsel a 300W-os TDP határ kitolása mellett.

Hát a GTX 680 350 wattot kér. A GTX 690 ennek gyakorlatilag a kétszerese,így számolták ki,hogy a TDP is duplázódik 😆
Gondolom én. Amúgy tényleg gáz lenne ekkora fogyasztás. Milyen táp kéne neki? És SLI-hez 2X1200 wattos táp kell?
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Borbi írta:
Quadgame94 írta:
Borbi írta:
tasiadam írta:
Borbi írta:
Majdnem magam alá piszkítottam. Idén szeptemberben jön az NVidia csúcs karija,ami egész jól néz ki a specifikációk alapján,de a max. teljesítményfelvétele kicsit kiakasztott.
Csekély 700 watt. Ha hozzáteszel egy combos procit, jobb ha Paksra kötöd rá egyből 😆

Hány magos lesz az a kártya ha 28nm-es eszik a rendszerrel 700W-ot? 650Wos táppal megy toopanak a gépe és abba 2700K van meg 2 darab 7970 OC

2 magos lesz,és egyedül eszik max 700 wattot. a 7970-nek 250 w a max felvétele.
itt a link:
http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=663&card2=668

Ez valami kamu lehet. Gondoljunk már bele komolyan, specifikációk alapján olyan 30%al gyorsabb a 690. ez nem feltételez 3 szoros fogyasztást. (3x250)

Más oldalakon 270 wattot írnak

teljesen felesleges az ilyen korai híreket elolvasni s elhinni hisz többé-kevésbé kitalációk... Én is utána néztem pár oldalon s olyan alapvető szarvashibát ejtett az összes hogy az SM-et még 5.0nak írják hisz 100% hogy 5.1es lessz...

a 700W pedig durwa adat... hisz a Mars 2-es eszik maximálisan 729W-ot amin 3*8as csati van... a 270W már korrektebb adat hisz az 590es eszik 335W-ot viszont a 690es csak 28nm-es lessz... a 700W az ajánlott táp lessz nem pedig a maximálisan felvett áram mennyisége
0
0
0
0
toopa avatar
tasiadam írta:
Borbi írta:

Arra a 650W-ra nyugodtan dobj még rá 200W-ot, és akkor pontos lesz amit írtál. 😀
Azt azért én sem hiszem hogy 700W lenne egy vga max TDP-je. Ha meg mégis kihozzák ekkora fogyasztással, akkor annak valami nagyon durvát kell tudnia.
Mondjuk így már nem is annyira értelmetlen az "hír" hogy az NV kilincsel a 300W-os TDP határ kitolása mellett.
0
0
0
0
Devis avatar
az már kicsit reálisabb
0
0
0
0
Borbi avatar
Quadgame94 írta:
Borbi írta:
tasiadam írta:
Borbi írta:

itt a link:

Ez valami kamu lehet. Gondoljunk már bele komolyan, specifikációk alapján olyan 30%al gyorsabb a 690. ez nem feltételez 3 szoros fogyasztást. (3x250)

Más oldalakon 270 wattot írnak
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Borbi írta:
tasiadam írta:
Borbi írta:

itt a link:

0
0
0
0
Devis avatar
2 gpu-val 28 nm-en 700W? -.- azt az nv-t.... mellesleg sztem ez baromság, de mind1 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Borbi írta:
tasiadam írta:
Borbi írta:

itt a link:

akkor akkora lesz 1 mag mint 1 csempe kb
0
0
0
0
Borbi avatar
tasiadam írta:
Borbi írta:

itt a link:
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Borbi írta:

0
0
0
0
Borbi avatar
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Tehát akkor HD6790 vagy HD6850 😉
0
0
0
0
niteforce avatar
kalashnikoff írta:
Pisuka írta:
Srácok !Szeretnék egy új vidikártyát beszerezni a mostani helyett,hogy kicsit jobban fusanak a játékok!Milyet javasoltok a keret 35000.- Ft.
Előre is köszu😆

Radeon HD 6790 1Gb 256bit -35.500Ft.

37 -ért már van HD 6850 is, jobban megéri
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Pisuka írta:
Srácok !Szeretnék egy új vidikártyát beszerezni a mostani helyett,hogy kicsit jobban fusanak a játékok!Milyet javasoltok a keret 35000.- Ft.
Előre is köszu😆

Radeon HD 6790 1Gb 256bit -35.500Ft.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Szia! Max. 35-ért a HD6790-et javaslom!😀
0
0
0
0
Pisuka avatar
Előre is köszu😆
0
0
0
0
Thomech avatar
Mindenképp a 8800GT! 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
8800gt, ha 3870 lenne akkor SEM biztos h jobb az ati
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
szerintetek melyik videókártya jobb?
NVIDIA GT 8800 vagy Sapphire Radeon HD3850 Ultimate
0
0
0
0
mathejocy avatar
Ha csíkoz a kártya,akkor általában nem memória hiba,hanem rossz a kondi rajta.Amikor "megsütöd",akkor egy darabig működik,de ki kell cserélni a kondikat rajta.Ezért szoktam megvenni a csíkozós VGA-kat.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
sanisti írta:
Sterintetek a haverom asus 9800 gt is használna a sütés. Mert neki csak csikozik a képernyő szinesen és nem fogad el drivert.

ha csíkoz a memória hiba valósínűleg, de ez ami nekem van csak szimpla túlmelegedés
0
0
0
0
no avatar
érdekes de mivel kell betekerni celofán és?
0
0
0
0
no avatar
Sterintetek a haverom asus 9800 gt is használna a sütés. Mert neki csak csikozik a képernyő szinesen és nem fogad el drivert.
0
0
0
0
niteforce avatar
amúgy mindenki tudja hogy lejjebb fog menni ezeknek az ára...
Pár hónapon belül a HD7770 is 30K körül lesz.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Synda írta:
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
Ezeknek a 7750-eseknek elég jó induló ára van. kicsivel erősebb, mint a 6770 és alig drágább. Ráadásul sokkal kevesebbet fogyaszt.

mennyibe kerülnek? mert ha olyan akkor veszek is 1-et
Pl itt a webáruházban 31-ért lehet venni. De viszont még nem kapható. Vagy vtx márkájú ami kapható.

Alig drágább,de ugyanazt tudja 😜 sőt van ahol csúnyán kikap.😂
[LINK]
7770 horror áron jön 50k,annyiért van 6870 vagy Gtx 560Ti ami lemossa...😆

Nagyon elszálltak az árazással,jöhetne Zöldektől valami válasz,hogy legyen egy kis árverseny.
Itt mást mutat. [LINK]
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Nekem is volt rajta paszta de annyi volt vele a baj h csak a szélét érte és vagyon kevés s volt az szóval valószínűleg ez volt a baja h a cod4 leterhelte, szerencsére nincs külső baja ezért ha működni fog minél hamarabb elcserélem egy 4870-re 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
Én még várnék legalább 2 hetet. Hátha megy még lejjebb az ára. Vagy épp fel.

áprilisba venném.. nekem cod4-re kéne és ahogy elnézem nem meleg szóval a ventiket igen átkötöm 6 voltra vagy ki is veszem... ez egyszerűen nagyon jó kártya lett... 😃
COD 4-re ilyen vga?

jaja a 9800gt is arra lett véve csak az meghalt 😃
Sütsd meg megint, csak most nagyobb hőfokon vagy több ideig.

De nem tudom h használ-e neki mert most is snassz felgayott és szar lett a bios képe... majd holnap megpróbálom 7 percre

Én 190 fokon 9-10 percig szoktam sütni 😃

elvittem megnézetem és valószínűleg az a baja nekem h nincs elég jól hűtbe a GPU mert semmi derofmálás vagy ilyesmi nincs rajta, ha nincs semmi baja vagy kap 1 hűtőt vagy eladom míg műxik 😃 vagy ha teljesen megjavul akkor elsem adom

Én mikor elsőre kisütöttem paszta nélkül ment 1 hónapig..megint meghalt,megsütöttem..1 hétig bírta,megint megsütöttem és most raktam rá pasztát,egy régi halott prociról leszedtem 😃 És most elég régóta megy,lekopogom.. 😀 MAx terhelés alatt 66-67 fok,még OC-val se megy feljebb ennél a hőfoknál.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:

áprilisba venném.. nekem cod4-re kéne és ahogy elnézem nem meleg szóval a ventiket igen átkötöm 6 voltra vagy ki is veszem... ez egyszerűen nagyon jó kártya lett... 😃
COD 4-re ilyen vga?

De nem tudom h használ-e neki mert most is snassz felgayott és szar lett a bios képe... majd holnap megpróbálom 7 percre

elvittem megnézetem és valószínűleg az a baja nekem h nincs elég jól hűtbe a GPU mert semmi derofmálás vagy ilyesmi nincs rajta, ha nincs semmi baja vagy kap 1 hűtőt vagy eladom míg műxik 😃 vagy ha teljesen megjavul akkor elsem adom
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:

COD 4-re ilyen vga?

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció