Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Kmisi99 avatar
hát filmezésnél meg ilyesminél ahol nincs terhelve monitorral és átlag hangszóróval együtt egy olyan 150-200w nál nincs több és ez is erős túlzás lehet mert nemtudom mennyire veszi magát vissza az amd. Szóval inkább 150 minden fogyasztóval együtt. Terhelve meg olyan 400 430w megvan monitorral mindennel.
0
0
0
0
no avatar
Floppy írta:
sacpatrik írta:
Floppy írta:
cozyka írta:
sacpatrik írta:
Furcsa hiba,de nem tudom mi lehet a gond. Bios kilőve,mert lefagy nekem

Próbálj meg más windows-t felrakni.

Formázd a CCleaner programmal! Miután leformázta, RAW fájlrendszerbe íródik át. Azt egy újabb formatálással írhatod át NTFS-re, de azt parancssorban csináld! Így menekült meg a 250 Gb-os vinyóm, tuti tipp😉
3.24.185 magyar verziót használom. Eszközök>Meghajtó tisztító>format 😉

Nekem magas ez az átírás ilyen meg ilyen fájlrendszerbe.

leszeded azt a verziót amit írtam, formázod vele. utána telepítésnél még1szer formázod (nem windowsba) és nem lesz hiba. ilyen egyszerű.

Mit értesz az alatt,hogy "nem windowsba" ?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok!

A gépem fogyasztására lennék kíváncsi, hogy általánosan (filmezés illetve netezés mellett) és rendes használat (játék) mellett mennyit eszik a gépem kb ??

AMD PHENOM II X4 965 @ 3,8GHz
MSI HD 6950 2GB POWER EDITION/OC
Kingmax DDR3 1333MHz 2x4GB

*gépemnél részletes leírás.

Fontos lenne, köszönöm!
0
0
0
0
MacHiMal avatar
cseszka írta:
Jól tetted be a memokat?(multkor hoztak hozzám egy gépet h nem kapcsol be,a baj az volt h forditva sikerült nekik félig "be eröszakolni" az egyik memot,és nem kapcsolt be.)Esetleg bios reset,vagy probáld meg a régi memoval bekapcsolni,utánna kikapcs,kiveszed a memokat,ram nélkül bekapcs,kell h sipolyon h valami gáz van,megint kikapcs,be az ujat és inditsd be megint.

de pedig jól beragtam passzolt is meg minden de bekapcsolom számolja a memot aztán a sarokban pislog egy vonalka és ennyi

sisko írta:
MacHiMal írta:
valaki segítsen pls
ki akarom cserélni a régi ramom újra de nem amikor beteszem az ujjat akkor nem tölt be az oprendszer mit csináljak hogyan kell jól kicserélni pls előre ios köszi 😃D

Illetve arra is figyelj,hogy a lapod max 1Gb-s ddr ramokat támogat,tehát 2 GB ill. ddr2,ddr3 modul nem jó bele

most vettünk 2db 1-1gb ddr-t és betettem megszámolja és utánna fekete kép és a sarokban pislog egy vonalka :/
0
0
0
0
sisko avatar
MacHiMal írta:
valaki segítsen pls
ki akarom cserélni a régi ramom újra de nem amikor beteszem az ujjat akkor nem tölt be az oprendszer mit csináljak hogyan kell jól kicserélni pls előre ios köszi 😃D

Illetve arra is figyelj,hogy a lapod max 1Gb-s ddr ramokat támogat,tehát 2 GB ill. ddr2,ddr3 modul nem jó bele
0
0
0
0
cseszka avatar
Jól tetted be a memokat?(multkor hoztak hozzám egy gépet h nem kapcsol be,a baj az volt h forditva sikerült nekik félig "be eröszakolni" az egyik memot,és nem kapcsolt be.)Esetleg bios reset,vagy probáld meg a régi memoval bekapcsolni,utánna kikapcs,kiveszed a memokat,ram nélkül bekapcs,kell h sipolyon h valami gáz van,megint kikapcs,be az ujat és inditsd be megint.
0
0
0
0
no avatar
MacHiMal írta:
valaki segítsen pls
Ezt jólmegaszontad.
0
0
0
0
MacHiMal avatar
valaki segítsen pls
0
0
0
0
Floppy avatar
sacpatrik írta:
Floppy írta:
cozyka írta:
sacpatrik írta:

Formázd a CCleaner programmal! Miután leformázta, RAW fájlrendszerbe íródik át. Azt egy újabb formatálással írhatod át NTFS-re, de azt parancssorban csináld! Így menekült meg a 250 Gb-os vinyóm, tuti tipp😉

leszeded azt a verziót amit írtam, formázod vele. utána telepítésnél még1szer formázod (nem windowsba) és nem lesz hiba. ilyen egyszerű.
0
0
0
0
no avatar
Floppy írta:
cozyka írta:
sacpatrik írta:

0
0
0
0
khaled98 avatar
Sanchez írta:
[LINK]

[url]http://www.***/SSD-SATA-60-80GB/Samsung-64GB-SATA3-2-5-Basic-MZ-7PC064B-WW-Samsung-SSD-37396-p37396.html[/url]

*** = users

Edit: Én nem vitázni akartam csak segíteni, megéri 1000-1500 forinttal többet költeni rá.

gugliba ezeket nem nagyon adta ki 😞
0
0
0
0
Sanchez avatar
[LINK]

[url]http://www.***/SSD-SATA-60-80GB/Samsung-64GB-SATA3-2-5-Basic-MZ-7PC064B-WW-Samsung-SSD-37396-p37396.html[/url]

*** = users

Edit: Én nem vitázni akartam csak segíteni, megéri 1000-1500 forinttal többet költeni rá.
0
0
0
0
khaled98 avatar
Sanchez írta:
14...

már bocsi de és legtöbb helyen 17-18-ról látok... de ezen ne vitázzunk...
0
0
0
0
Floppy avatar
cozyka írta:
sacpatrik írta:

0
0
0
0
khaled98 avatar
Sanchez írta:
Samsung SSD 830 Series 64GB

hát az nem annyira 13e :S
0
0
0
0
no avatar
sacpatrik írta:

0
0
0
0
Sanchez avatar
Samsung SSD 830 Series 64GB
0
0
0
0
khaled98 avatar
Elég rég volt amikor itt jártam (nesze neked suli... 😞 ) De most feltételen kell valami. Még régebben eléggé szarakodott a winyóm, ssd-t akartam venni de nem tudom mért, de nem vrettem. Most viszont eléggé gázos, kb hetente lefagy 1-2-szer, szóval mi a véleményetek, melyik a legjobb ssd, 64 gb-os és 11-13 körül... sata 3 sem baj, majd megélem azt a kort is 😃 de gondolom sata 2-n is elboldogul 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
sacpatrik írta:
Akárhányszor formáztam mindig ugyanez várt.

Akkor nem tudom😃
0
0
0
0
no avatar
Akárhányszor formáztam mindig ugyanez várt.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
sacpatrik írta:
Furcsa hiba,de nem tudom mi lehet a gond. Bios kilőve,mert lefagy nekem,

https://kepfeltoltes.hu/121204/2012-12-04_15.22.28_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/121204/2012-12-04_15.22.41_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Formázd le a vinyót NTFS fájlrendszerűvé.
0
0
0
0
no avatar
Furcsa hiba,de nem tudom mi lehet a gond. Bios kilőve,mert lefagy nekem,

https://kepfeltoltes.hu/121204/2012-12-04_15.22.28_www.kepfeltoltes.hu_.jpghttps://kepfeltoltes.hu/121204/2012-12-04_15.22.41_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Eveonline15 írta:
rákerestem itt a támogatás lista,csak egy másik honlapon meg not supportedet írt..

http://www.msi.com/product/mb/K9N-SLI-V2.html#/?div=CPUSupport

Bírja kezelni a lapod az AM2+ procikat is elvileg. Csak kell hozzá BIOS frissítés. Egyébként egy 6670-nel egy 5600+ is megbirkózik szerintem igaz nem 1024*768-ban hanem nagyobb felbontásokban szerintem már nem lenne procilimited. De 1024x768-ban sem lenne eget rengető😃
0
0
0
0
no avatar
rákerestem itt a támogatás lista,csak egy másik honlapon meg not supportedet írt..

http://www.msi.com/product/mb/K9N-SLI-V2.html#/?div=CPUSupport
0
0
0
0
no avatar
biztos hogy a phenom x4 procikat támogatja?

Nincs kispórolt pénzem.Meg mindent lekellene cserélni és az már 100 felett lenne.
Inkább ebbe veszek egy x4 es procit ha tuti támogatja,ismerősöm meg tud használt 6670 es ddr5-s kártyát szerválni majdnem ingyen,és már megis van oldva..mert nemakarok ultra brutál grafikán játszani,elég a medium.És 1024x768-ban.
0
0
0
0
cseszka avatar
Eveonline15 írta:
sziasztok.

2 kérdésem lenne.

1:MSI K9N SLI V2 ez az alaplapom van,arra lennék kíváncsi hogy am2+ os foglalatú processzorokat támogatja-e.

2:AMD Athlon X2 5600+ 2x 2.81 GHz és ez a processzor kitudna -e hajtani egy Sapphire 6670 1GB DDR5 (Kimenet 1 x D-Sub (VGA), 1 x Dual-Link DVI, 1 x HDMI 1.4a
GPU 800 MHz-es mag órajel
Gyártás technologia: 40 nm Chip
480 x stream processzor
Memória 1024 MB méret 128-bites GDDR5 4000 MHz-es effektív
Méret: 164 x40 x107 mm méret)

válaszokat előre is köszönöm!

Nemtámogatja csak a Phenom X4 procik-ig.Legjobb megoldás ha van kis spórolt pénzed és veszel másik lapot 20k környékén már kapsz jót,ami AM3+ foglalatu mellé gy Phenom II X4 965 ami 2*k,szal max 50k környéke mivelmemot is cserélned kéne.Golndolom a mostani DDR2 memok.
0
0
0
0
no avatar
sziasztok.

2 kérdésem lenne.

1:MSI K9N SLI V2 ez az alaplapom van,arra lennék kíváncsi hogy am2+ os foglalatú processzorokat támogatja-e.

2:AMD Athlon X2 5600+ 2x 2.81 GHz és ez a processzor kitudna -e hajtani egy Sapphire 6670 1GB DDR5 (Kimenet 1 x D-Sub (VGA), 1 x Dual-Link DVI, 1 x HDMI 1.4a
GPU 800 MHz-es mag órajel
Gyártás technologia: 40 nm Chip
480 x stream processzor
Memória 1024 MB méret 128-bites GDDR5 4000 MHz-es effektív
Méret: 164 x40 x107 mm méret)

válaszokat előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
robinho89 írta:
Sziasztok! Unoka tesóm akar venni egy gépet! Össze bírnátok állítani egy konfigot kb. 250eu-ért. Amd x2, 2gb ram, valamilyen gyöngébb kártya esetleg ami vinné a mai játékokat low-on kb. Hdd-nem kell az van, meg gépház is! Nem nagy felbontásban tolná, 17" a monitorja, szóval 1024x768-ban játszana az ürge!😀

ASUS P8H61-MX 12.319Ft
KINGSTON 8192MB HyperX Blu DDR3 1600MHz CL10 KHX1600C10D3B1/8G 10.859 Ft
INTEL Pentium G840 2.80GHz 1155 16.624Ft
FSP Hexa 400W 10.008 Ft
ASUS EAH6670/DIS/1GD5 HD6670 1GB GDDR5 PCIE 19.933 Ft
Ház: van
HDD: van
~ 69,6k (245eu)
Ezzel még high beállítás mellet is nyugodtan játszhat 1024*768-ban.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Sziasztok! Unoka tesóm akar venni egy gépet! Össze bírnátok állítani egy konfigot kb. 250eu-ért. Amd x2, 2gb ram, valamilyen gyöngébb kártya esetleg ami vinné a mai játékokat low-on kb. Hdd-nem kell az van, meg gépház is! Nem nagy felbontásban tolná, 17" a monitorja, szóval 1024x768-ban játszana az ürge!😀
0
0
0
0
no avatar
ProMaXuS írta:
Sziasztok! Mi a véleményetek erről a kormányról?
THRUSTMASTER Ferrari GT Experience 2in1 PC/PS3
Mennyire bírja az igénybevételt,mennyire jó autós játékokhoz(én csak azokkal játszok).
Vagy ha ez nem lenne jó tudnátok ajánlani egy jót olyan 13-15000ft-ig?
A válaszokat előre is köszönöm! 😀

az egyik osztálytársamnak pont ilyen kormánya van azt mondta megvan elégedve vele és természetesen simán jó az autós játékokhoz ! 😀
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Sziasztok! Mi a véleményetek erről a kormányról?
THRUSTMASTER Ferrari GT Experience 2in1 PC/PS3
Mennyire bírja az igénybevételt,mennyire jó autós játékokhoz(én csak azokkal játszok).
Vagy ha ez nem lenne jó tudnátok ajánlani egy jót olyan 13-15000ft-ig?
A válaszokat előre is köszönöm! 😀
0
0
0
0
no avatar
koszi,kozben megtalaltam,es mar fel is telepitettem.azert koszi a gyors valaszt.
0
0
0
0
no avatar
htcevo3d írta:
helotok.egy kerdesem lenne.milyen programmal lehet megnezni,mennyi fps-el mennek a jatekok?a valaszokat elore is koszonom

a Fraps nevű programmal tudod megnézni !
0
0
0
0
no avatar
helotok.egy kerdesem lenne.milyen programmal lehet megnezni,mennyi fps-el mennek a jatekok?a valaszokat elore is koszonom
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
AdaW írta:
TaylorXIII írta:
ors11 írta:
Bocsesz,már megcsináltam...viszont akkor letörlöm az egészet...újrainditom,és felrakom az újat.
(Csak azt nem értem,hogy miért nem egy meglévő fájlba rakta,a driver frissitést,hanem amikor küldted az előzőt akkor csinált egy Driver fájlt.)

Közben frisitem a Dota-át 😆

Aha. Hát lehet, hogy ezek semmit sem fognak érni. Szinte az összes játékhoz le van írva, hogy a laptop és integrált videokártyák nem teljesen támogatottak.

AdaW: Próbáld meg CS5-tel. Bár nem értem én sem miért nem jó CS4-gyel a CS3. Lefelé kompatibilisek ezek általában.

köszi működik rendesen a CS5-el 😀

Na😃 Király😃 Gondolom CS5 beszerzése nem telt 10 percnél többe😃

fél óra alatt jött le torrentel mert közbe megszakadt a netem 2x :S miután lejött kipróbáltam és lényeg hogy sikerült tudtam folytatni a munkám 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
AdaW írta:
TaylorXIII írta:
ors11 írta:
Bocsesz,már megcsináltam...viszont akkor letörlöm az egészet...újrainditom,és felrakom az újat.
(Csak azt nem értem,hogy miért nem egy meglévő fájlba rakta,a driver frissitést,hanem amikor küldted az előzőt akkor csinált egy Driver fájlt.)

Aha. Hát lehet, hogy ezek semmit sem fognak érni. Szinte az összes játékhoz le van írva, hogy a laptop és integrált videokártyák nem teljesen támogatottak.

AdaW: Próbáld meg CS5-tel. Bár nem értem én sem miért nem jó CS4-gyel a CS3. Lefelé kompatibilisek ezek általában.

Na😃 Király😃 Gondolom CS5 beszerzése nem telt 10 percnél többe😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Sziasztok! lenne egy elég nagy gondom: Eljutottam a bajnokságba monacoba az F1-ben(addig jó is volt a mentés),most pedig azt játsza hogy nem enged tovább, hacsak nem leszek első. Ez menne is, de esik az eső. És ez a rohadt játék nem engedi h tegyek be boxkiállítást,-amit azért kellene mert 10 kör után eláll az eső, és megszárad a pálya-.Az odáig jó is hogy race startra beüti magának,hogy intermediate.De mikor eláll az eső bejövök a boxba, és ezek a gyökerek full száraz pályán intert raknak fel -,-" Fogalmam sincs mi a fenét csináljak,mert próbáltam már úgy hogy belőttem 3 kerék cserét úgy, hogy option-on induljon, első körbe pedig már is rakják fel az intert.........aztán ahogy eláll az eső megint option 😃 Már teljesen kiakadtam rajta, hogy nem tudom továbbvinni 😲

Szerk: Megtaláltam a gyors beállítások közt volt.
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
ors11 írta:

0
0
0
0
no avatar
1155 re gondoltam. 😆dd
0
0
0
0
no avatar
barneY95 írta:
akkor egy asus p8z77-m pro jo lenne 1 négy magos cpuhoz?
vagy valami más?
50k-t nem is szeretnék adni 1 lapért 😀

Jó lenne, de a 4 mag tág fogalom, pl AMD procit ne akarj beletenni.😂
0
0
0
0
no avatar
akkor egy asus p8z77-m pro jo lenne 1 négy magos cpuhoz?
vagy valami más?
50k-t nem is szeretnék adni 1 lapért 😀
0
0
0
0
no avatar
barneY95 írta:
asrock alaplapot érdemes 1155-es foglalatban venni? 😀
és ha igen, milyet?
z77 est?

50k felett már jók vannak, de annyi pénzért a többi gyártó jobbat kínál, tehát NEM.😜
0
0
0
0
no avatar
asrock alaplapot érdemes 1155-es foglalatban venni? 😀
és ha igen, milyet?
z77 est?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Gyorsítótár. Ezt így nem lehet megmondani nem ezeket kell nézni egy processzornál. Meg mondod mi a keret mi meg megmondjuk mi annyiért a legjobb proci. Teszteket kell nézni onnan tudni mennyire erős.
0
0
0
0
Chuck avatar
A processzornál a cache mit jelent? és ez játéknál nagyon számít hogy mennyi?!? és játéknál mi számít a legjobban a processzorba??
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
2013 körül várhatóak a nintendo már kidobta a sajátját. Nem olyan nagy cucc azt flashelni szerintem otthon is elvégezhető névi ügyességgel nem kell 10-20 000 reket fizetni érte.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziasztok. Szerintetek mikor jönnek next-gen konzolok? Érdemes flasheltetnem az xboxom vagy adjam el?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció