Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
wdavid avatar
nincs mit 😃 igen, ezek szerint igaznak bizonyult amit olvastam egy tesztben 😃 én is innen rendelem majd de az még odébb van 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
wdavid írta:
akinek esetleg 7850 kellene kukkantson be ide 😉

http://www.u sers.hu/?p=termek&termek=36218&msi-hd7850-twin-frozr-iii-2gb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-mdp-r7850-twin-frozr-2gd5oc-msi-videokartya

Köszi a linket! Tehát akkor a HD7850 70K, a HD7870 meg 100K.😀
0
0
0
0
wdavid avatar
akinek esetleg 7850 kellene kukkantson be ide 😉

http://www.u sers.hu/?p=termek&termek=36218&msi-hd7850-twin-frozr-iii-2gb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-mdp-r7850-twin-frozr-2gd5oc-msi-videokartya
0
0
0
0
no avatar
KInek van meg gt 240-je es hogy valt be ????? a profilomhoz a valaszokat ha lehetne 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
Pixel Shader problémát nem lehet megoldani VGA húzással.
Nem is ajánlom hogy húzzad, a fent említett okok miatt.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
torma20 írta:
Üdv mindenkinek! Nekem olyan kérdésem lenne hogy ezt rakja ki néhány játéknál: 2.x a videókártyád Pixel shader verziója és integrált vga-m van de belerakni másikat nem birok és hogy ezen nem lehet valahogy korigálni húzni a vgat?

Csak akkor húzd, ha azt akarod hogy az integrált vga chip szarrá égjen😆
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
torma20 írta:
Üdv mindenkinek! Nekem olyan kérdésem lenne hogy ezt rakja ki néhány játéknál: 2.x a videókártyád Pixel shader verziója és integrált vga-m van de belerakni másikat nem birok és hogy ezen nem lehet valahogy korigálni húzni a vgat?

Nem lehet sajna. Ha húzod, tönkreb*szod az alaplapi vga-t. (vagy is szénné égeted)
0
0
0
0
torma20 avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
spleenszuru írta:
Sziasztok !
az lenne a kérdésem, hogy ATi vga esetén, érdemes tényleg mindig a legújabb drivert használni, vagy esetleg tapasztalataitok alapján jobbak-e a régebbiek ?

nem feltétlenül muszály mindig az újat feltenni, de jó ha nem vagy 5-6 driveres lemaradásban. Az újakkal egyre jobban futnak a játékok.
Érdemes megnézni hogy felraksz mondjuk egy 1 éves drivert lemérsz pár FPS-t és utána az újat.
0
0
0
0
spleenszuru avatar
Sziasztok !
az lenne a kérdésem, hogy ATi vga esetén, érdemes tényleg mindig a legújabb drivert használni, vagy esetleg tapasztalataitok alapján jobbak-e a régebbiek ?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Matyi10 írta:
pci express 3,0 VGA-t szeretnék venni de az alaplapomban 2.0 van ez mennyiben hátrány?

4-5% lasabb a PCE 2.0 mint a 3.0 😀
Ezt SLi vagy CF be veszed észre !
0
0
0
0
niteforce avatar
annyira nem hatrany :-) nem fogsz eszrevenni kulonbseget
0
0
0
0
Matyi10 avatar
pci express 3,0 VGA-t szeretnék venni de az alaplapomban 2.0 van ez mennyiben hátrány?
0
0
0
0
Matyi10 avatar
GokuTM írta:
Matyi10 írta:
éredemes lecserélni egy 5770 HAWK-ot egy 7770-re?

Érdemesnek érdemes, mivel gyorsabb, és több ideig kiszolgál és MAX-on tolhatod a játékokat, amihez a HD5770 már kevés.
Pénztárcád dönti el.

oksa köszi.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Devis írta:
sztem fölösleges. egyedül nem bír el több monitort, és még a 3gb se lesz kevés egy ideig
Az olyanokat több kártyás rendszerekhez terveznek. Cf-hez már nem olyan felesleges főleg, ha több monitort kötnek rá.
0
0
0
0
Matyi10 avatar
éredemes lecserélni egy 5770 HAWK-ot egy 7770-re?
0
0
0
0
Devis avatar
sztem fölösleges. egyedül nem bír el több monitort, és még a 3gb se lesz kevés egy ideig
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Most olvastam ha valakit érdekel lehet lesz 7970 ből 6GB os !
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Synda írta:
tasiadam írta:
ez a cod4-es teszt is vicces. Egy 5770-el full grafon (19-es monitor) megvan a 250fps fixen amit ugyebár a promod korlátoz ennyire... és a 7750 teljesítménye az áramfelvételhez viszonyítva valami hihetetlen még mindig számomra...

Eljön az is: mikor beöntesz egy pohár vizet...aztán játszol 2 hétig...megint víz...😂
Sőt így még hűtés sem kell.😊

az már túl unalmas lesz hogy iGPU-kra gyúrnak és ha kell egy erősebb kártya akkor új lap új proci minden miközben csak 1 valami kéne
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Sanyagol írta:
Az ATi(AMD) HD-kat az nVidia pedig GTX-et gyárt???

jól látod 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
azért egy full HD-s teszt jobban érdekelne 😜 nem hiszem h sok ember játszik ekkora felbontáson 😃
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
ez a cod4-es teszt is vicces. Egy 5770-el full grafon (19-es monitor) megvan a 250fps fixen amit ugyebár a promod korlátoz ennyire... és a 7750 teljesítménye az áramfelvételhez viszonyítva valami hihetetlen még mindig számomra...
0
0
0
0
MaximumGame avatar
https://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/images/perf_oc.gifhttps://media.bestofmicro.com/Q/B/328835/original/M2033%202560.png

Innen látszik 6970 ről nem éri meg 7870 re váltani túlzottan 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
MaximumGame írta:
Az hogy 100ezer lesz a HD7870 az se rossz 😃

De ez jó nagy shit teszt 😃 GTX480 és GTX570 is a 6970 felett van 😃

Remélem elég "olcsó" lesz a GTX 6** széria..és akkor majd engednek az árakból..
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Az hogy 100ezer lesz a HD7870 az se rossz 😃

De ez jó nagy shit teszt 😃 GTX480 és GTX570 is a 6970 felett van 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
MaximumGame írta:
wdavid írta:
hát akkor ezt buktam 😃 de attól függetlenül így is jó vételnek tűnik 😃 már csak azért is mert új architektúra ami gondolom javulást azért hozza magával 😃 meg hát az alacsony fogyasztás miatt is 😜😃

ha teheted várj Novemberig 😀 jönnek a HD8000 modelek !
tegnap lett bejelentve ! Szóval ez a nagy HD7000 optimalizálás nem lesz sok idő ! HD8970 már Decemberbe kapható lesz ! legkésőbb !

nem szeretnék tovább várni Júniusnál 😃 addigra már VGA-t akarok, mert utána nyaralásra teszek félre, és ősszel már jogosítvány van kitűzve célnak 😃 a gitár erősítőről nem is beszélve 😃 szóval nagy valószínűséggel 7850et veszek de a 6970 sincs kint a képből még 😃 minden esetre az új széria szerintem jobb lenne, még ha 7850 nem is veri a 6970et 😃
0
0
0
0
Keksz03 avatar
MaximumGame írta:
wdavid írta:
hát akkor ezt buktam 😃 de attól függetlenül így is jó vételnek tűnik 😃 már csak azért is mert új architektúra ami gondolom javulást azért hozza magával 😃 meg hát az alacsony fogyasztás miatt is 😜😃

tegnap lett bejelentve ! Szóval ez a nagy HD7000 optimalizálás nem lesz sok idő ! HD8970 már Decemberbe kapható lesz ! legkésőbb !

az X970 kártyák az elsők amikkel debütálnak, ha igaz amit olvastál akkor márciusnál előbb nem jön a HD8000es széria középkategóriás kártyái az meg 1 év! ráadásul nem venném készpénznek h márciusba azt mondják h év végére megjön és úgy is lesz! 😀
0
0
0
0
MaximumGame avatar
wdavid írta:

0
0
0
0
wdavid avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
wdavid írta:
te Synda kávéfőzőt nem akarok venni 😆 mert nekem csak azokat hozza be 😃 egyébként ha ennyire megközelíti a 7850 a 6970et akkro elgondolkodok inkább, hogy azt vegyem-e 😃 olcsóbb és kevesebbet figyaszt 😃 jól tudom h ezek már PCI-e 3.0val és DX11.1-el vannak felszerelve 😃

csak mert az én lapomban 3.0ás PCI-e slot van. akkor érdemesebb lenne ezt vennem nem? 😃

Csak Ivy Bridge procival tudod a PCE 3.0 kihasználni 😀
És 7850 max húzva közelíti meg 😀 7870 húzva meg is előzi , néha 7870 gyorsabb néha lassabb 😀
0
0
0
0
wdavid avatar
te Synda kávéfőzőt nem akarok venni 😆 mert nekem csak azokat hozza be 😃 egyébként ha ennyire megközelíti a 7850 a 6970et akkro elgondolkodok inkább, hogy azt vegyem-e 😃 olcsóbb és kevesebbet figyaszt 😃 jól tudom h ezek már PCI-e 3.0val és DX11.1-el vannak felszerelve 😃

csak mert az én lapomban 3.0ás PCI-e slot van. akkor érdemesebb lenne ezt vennem nem? 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Jaja, a kávéfőző😆
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Befutottak a HD7800as kártyák!!
Teszt
[url]http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/
[/url]

https://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/images/perfrel.gif

7% kül. HD7870 és 7950 között. Hát ez jó.
0
0
0
0
wdavid avatar
remélem igy marad még egy darabig 😃
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
wdavid írta:
értem 😀 akkor lehet nem szórakozok a 6950 unlockolással hanem ink gyüjtök egy ilyenre 😃

Csak kérdés meddig lesznek ebben az árban. (bár nem hiszem hogy még ha emelkedne is, nagy emelkedés lenne.)
0
0
0
0
wdavid avatar
értem 😀 akkor lehet nem szórakozok a 6950 unlockolással hanem ink gyüjtök egy ilyenre 😃
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
wdavid írta:
láttam 87K.ért 6970et, nem lehetséger h ez kamu? az igaz h XFX a gyártó, de szinte mindenhol 100K felett láttam eddig 😜

VTX3D és XFX kártyák vannak ilyen árban. Van 80K-ért is VTX3D HD 6970.
0
0
0
0
wdavid avatar
láttam 87K.ért 6970et, nem lehetséger h ez kamu? az igaz h XFX a gyártó, de szinte mindenhol 100K felett láttam eddig 😜
0
0
0
0
wdavid avatar
0
0
0
0
matyosowski avatar
ha 20 k ér kell VGA akkor lehet hogy találsz HD4870 est is 😃 ha mázlid van 😀
0
0
0
0
niteforce avatar
inkább HD6670 512MB DDR5, lehet hogy már 1 gigás DDR5-öst is kapni, nem tudom
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
davidka931127 írta:
Helló! Milyen videokártyát ajánlotok 20000 Ft-ig? Játékra természetesen.

Gigabyte GT430 OC 1GB 128bit DDR3 (16.000Ft)
A kisebb grafikát igénylő játékokra tökéletes!
0
0
0
0
davidka931127 avatar
Helló! Milyen videokártyát ajánlotok 20000 Ft-ig? Játékra természetesen.
0
0
0
0
wdavid avatar
tudsz egy linket adni? 😃 én itt néztem a gépigény webáruházban 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
hát igen de az 90K 😞 ha lehet akkor 80 alatt szeretném tartani az árat, annál többet nem tudok rá költeni 😞

meg az a bibi h ez alatt a HD-695X-CNFC kód alatt két kártyát is talál pl google, egyik ez amit linkeltem a másik pedig egy fekete egy ventis változat ami tuti h nem ref verzió 😃 azt meg ugye nem lehet unlockolni 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
ha ezt lehet unlockolni akkor ezt veszem 😃

http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3343
0
0
0
0
Kornel77 avatar
wdavid írta:
de csak a ref hűtőset lehet nem? arra nekem nem igen lenne pénzem azok 80Któl kezdődnek 😃 bár amit kinéztem az 75K szóval lehet h azt az 5 ezret megérné még rászánni 😃

Hát ja,ha megteheted,miért ne? 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
de csak a ref hűtőset lehet nem? arra nekem nem igen lenne pénzem azok 80Któl kezdődnek 😃 bár amit kinéztem az 75K szóval lehet h azt az 5 ezret megérné még rászánni 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
wdavid írta:
Synda írta:
Pontosan, hiába van +1Gb vram ugyanazt a teljesítményt hozza mint az 1Gb-os.😕

jó tudni 😃 bár ahogy hallottam a 6950 1 és 2 GBos verziója között sem sok a különbség 😃

Ott nem árt a 2 GB...Ha olyat veszel 2 GB-t,akkor unlock to HD 6970 😃
0
0
0
0
wdavid avatar
Synda írta:
Pontosan, hiába van +1Gb vram ugyanazt a teljesítményt hozza mint az 1Gb-os.😕

jó tudni 😃 bár ahogy hallottam a 6950 1 és 2 GBos verziója között sem sok a különbség 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció