Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
akinek esetleg 7850 kellene kukkantson be ide 😉
http://www.u sers.hu/?p=termek&termek=36218&msi-hd7850-twin-frozr-iii-2gb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-mdp-r7850-twin-frozr-2gd5oc-msi-videokartya
Köszi a linket! Tehát akkor a HD7850 70K, a HD7870 meg 100K.😀
http://www.u sers.hu/?p=termek&termek=36218&msi-hd7850-twin-frozr-iii-2gb-gddr5-256bit-dvi-hdmi-mdp-r7850-twin-frozr-2gd5oc-msi-videokartya
Nem is ajánlom hogy húzzad, a fent említett okok miatt.
Üdv mindenkinek! Nekem olyan kérdésem lenne hogy ezt rakja ki néhány játéknál: 2.x a videókártyád Pixel shader verziója és integrált vga-m van de belerakni másikat nem birok és hogy ezen nem lehet valahogy korigálni húzni a vgat?
Csak akkor húzd, ha azt akarod hogy az integrált vga chip szarrá égjen😆
Üdv mindenkinek! Nekem olyan kérdésem lenne hogy ezt rakja ki néhány játéknál: 2.x a videókártyád Pixel shader verziója és integrált vga-m van de belerakni másikat nem birok és hogy ezen nem lehet valahogy korigálni húzni a vgat?
Nem lehet sajna. Ha húzod, tönkreb*szod az alaplapi vga-t. (vagy is szénné égeted)
Sziasztok !
az lenne a kérdésem, hogy ATi vga esetén, érdemes tényleg mindig a legújabb drivert használni, vagy esetleg tapasztalataitok alapján jobbak-e a régebbiek ?
nem feltétlenül muszály mindig az újat feltenni, de jó ha nem vagy 5-6 driveres lemaradásban. Az újakkal egyre jobban futnak a játékok.
Érdemes megnézni hogy felraksz mondjuk egy 1 éves drivert lemérsz pár FPS-t és utána az újat.
az lenne a kérdésem, hogy ATi vga esetén, érdemes tényleg mindig a legújabb drivert használni, vagy esetleg tapasztalataitok alapján jobbak-e a régebbiek ?
pci express 3,0 VGA-t szeretnék venni de az alaplapomban 2.0 van ez mennyiben hátrány?
4-5% lasabb a PCE 2.0 mint a 3.0 😀
Ezt SLi vagy CF be veszed észre !
éredemes lecserélni egy 5770 HAWK-ot egy 7770-re?
Érdemesnek érdemes, mivel gyorsabb, és több ideig kiszolgál és MAX-on tolhatod a játékokat, amihez a HD5770 már kevés.
Pénztárcád dönti el.
oksa köszi.
sztem fölösleges. egyedül nem bír el több monitort, és még a 3gb se lesz kevés egy ideig
ez a cod4-es teszt is vicces. Egy 5770-el full grafon (19-es monitor) megvan a 250fps fixen amit ugyebár a promod korlátoz ennyire... és a 7750 teljesítménye az áramfelvételhez viszonyítva valami hihetetlen még mindig számomra...
Eljön az is: mikor beöntesz egy pohár vizet...aztán játszol 2 hétig...megint víz...😂
Sőt így még hűtés sem kell.😊
az már túl unalmas lesz hogy iGPU-kra gyúrnak és ha kell egy erősebb kártya akkor új lap új proci minden miközben csak 1 valami kéne
Az ATi(AMD) HD-kat az nVidia pedig GTX-et gyárt???
jól látod 😀
Innen látszik 6970 ről nem éri meg 7870 re váltani túlzottan 😃
Az hogy 100ezer lesz a HD7870 az se rossz 😃
De ez jó nagy shit teszt 😃 GTX480 és GTX570 is a 6970 felett van 😃
Remélem elég "olcsó" lesz a GTX 6** széria..és akkor majd engednek az árakból..
De ez jó nagy shit teszt 😃 GTX480 és GTX570 is a 6970 felett van 😃
hát akkor ezt buktam 😃 de attól függetlenül így is jó vételnek tűnik 😃 már csak azért is mert új architektúra ami gondolom javulást azért hozza magával 😃 meg hát az alacsony fogyasztás miatt is 😜😃
ha teheted várj Novemberig 😀 jönnek a HD8000 modelek !
tegnap lett bejelentve ! Szóval ez a nagy HD7000 optimalizálás nem lesz sok idő ! HD8970 már Decemberbe kapható lesz ! legkésőbb !
nem szeretnék tovább várni Júniusnál 😃 addigra már VGA-t akarok, mert utána nyaralásra teszek félre, és ősszel már jogosítvány van kitűzve célnak 😃 a gitár erősítőről nem is beszélve 😃 szóval nagy valószínűséggel 7850et veszek de a 6970 sincs kint a képből még 😃 minden esetre az új széria szerintem jobb lenne, még ha 7850 nem is veri a 6970et 😃
hát akkor ezt buktam 😃 de attól függetlenül így is jó vételnek tűnik 😃 már csak azért is mert új architektúra ami gondolom javulást azért hozza magával 😃 meg hát az alacsony fogyasztás miatt is 😜😃
tegnap lett bejelentve ! Szóval ez a nagy HD7000 optimalizálás nem lesz sok idő ! HD8970 már Decemberbe kapható lesz ! legkésőbb !
az X970 kártyák az elsők amikkel debütálnak, ha igaz amit olvastál akkor márciusnál előbb nem jön a HD8000es széria középkategóriás kártyái az meg 1 év! ráadásul nem venném készpénznek h márciusba azt mondják h év végére megjön és úgy is lesz! 😀
te Synda kávéfőzőt nem akarok venni 😆 mert nekem csak azokat hozza be 😃 egyébként ha ennyire megközelíti a 7850 a 6970et akkro elgondolkodok inkább, hogy azt vegyem-e 😃 olcsóbb és kevesebbet figyaszt 😃 jól tudom h ezek már PCI-e 3.0val és DX11.1-el vannak felszerelve 😃
csak mert az én lapomban 3.0ás PCI-e slot van. akkor érdemesebb lenne ezt vennem nem? 😃
Csak Ivy Bridge procival tudod a PCE 3.0 kihasználni 😀
És 7850 max húzva közelíti meg 😀 7870 húzva meg is előzi , néha 7870 gyorsabb néha lassabb 😀
csak mert az én lapomban 3.0ás PCI-e slot van. akkor érdemesebb lenne ezt vennem nem? 😃
Teszt
[url]http://www.techpowerup.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/
[/url]
7% kül. HD7870 és 7950 között. Hát ez jó.
értem 😀 akkor lehet nem szórakozok a 6950 unlockolással hanem ink gyüjtök egy ilyenre 😃
Csak kérdés meddig lesznek ebben az árban. (bár nem hiszem hogy még ha emelkedne is, nagy emelkedés lenne.)
láttam 87K.ért 6970et, nem lehetséger h ez kamu? az igaz h XFX a gyártó, de szinte mindenhol 100K felett láttam eddig 😜
VTX3D és XFX kártyák vannak ilyen árban. Van 80K-ért is VTX3D HD 6970.
Helló! Milyen videokártyát ajánlotok 20000 Ft-ig? Játékra természetesen.
Gigabyte GT430 OC 1GB 128bit DDR3 (16.000Ft)
A kisebb grafikát igénylő játékokra tökéletes!
meg az a bibi h ez alatt a HD-695X-CNFC kód alatt két kártyát is talál pl google, egyik ez amit linkeltem a másik pedig egy fekete egy ventis változat ami tuti h nem ref verzió 😃 azt meg ugye nem lehet unlockolni 😃
http://gepigeny.hu/webaruhaz/product.php?id=3343
de csak a ref hűtőset lehet nem? arra nekem nem igen lenne pénzem azok 80Któl kezdődnek 😃 bár amit kinéztem az 75K szóval lehet h azt az 5 ezret megérné még rászánni 😃
Hát ja,ha megteheted,miért ne? 😃
Pontosan, hiába van +1Gb vram ugyanazt a teljesítményt hozza mint az 1Gb-os.😕
jó tudni 😃 bár ahogy hallottam a 6950 1 és 2 GBos verziója között sem sok a különbség 😃
Ott nem árt a 2 GB...Ha olyat veszel 2 GB-t,akkor unlock to HD 6970 😃
Pontosan, hiába van +1Gb vram ugyanazt a teljesítményt hozza mint az 1Gb-os.😕
jó tudni 😃 bár ahogy hallottam a 6950 1 és 2 GBos verziója között sem sok a különbség 😃