Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GAMER2 avatar
jasko írta:
én attól félek,hogy már nem mai vga ugye,lassan lejár már 😃 gondolok arra hogy kicsi a memória órajel, 4800-hoz képest 3700 1,5gigás és a 7850 már pci-e 3.0-ás

Az a PCI 3.0 az még nem számít,csak ha vmi CF rendszered van.😉 Attól még hogy "régi" nagyon király a GTX😉
0
0
0
0
jasko avatar
én attól félek,hogy már nem mai vga ugye,lassan lejár már 😃 gondolok arra hogy kicsi a memória órajel, 4800-hoz képest 3700 1,5gigás és a 7850 már pci-e 3.0-ás
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Én a GTX 480-at venném😀 De a HD7850 meg abból jobb, hogy kevesebbet fogyaszt, nem melegszik, és mindezt kis különbséggel teszi a GTX480 mögött. Tehát ha annyira nem számít a melegedés+ fogysztás akkor a GTX-et válaszd.😉
0
0
0
0
jasko avatar
[LINK]

vagy

[url]
http://www.woxcomputer.hu/hardware/vga/pci-e/asus-hd7850-dc2-2gd5-hd7850-2gb-pcie3-0.html[/url]
0
0
0
0
jasko avatar
fps-ben nincsenek nagy különbségek 6950 és 7850 között,de ilyen számomra ismeretlen programokban jobb a 7850 😃
[url]
http://www.anandtech.com/bench/Product/549?vs=510[/url]
0
0
0
0
jasko avatar
7850-et lestem még meg a gtx 570-et

[LINK]

ha ez igaz,akkor angyon levan huzva a kártya 😃
0
0
0
0
GAMER2 avatar
jasko írta:
csak azért kérdeztem mert nemtom hogy gtx 480-at vagy 6950-et vegyek 😃 szted?
am elolvastam, árnyékozás meg stb-hez is segit

Én tuti hogy a GTX480-at venném, mivel elég sokkal erősebb.😉
0
0
0
0
jasko avatar
csak azért kérdeztem mert nemtom hogy gtx 480-at vagy 6950-et vegyek 😃 szted?
am elolvastam, árnyékozás meg stb-hez is segit
0
0
0
0
jasko avatar
mit jelent a videókártyáknál az open GL mivel jobb ha 4.1 és nem 3.1 ?
0
0
0
0
tasika1012 avatar
na kerestem egy kicsit és ezt találtam:
összes elérhető grafikus memória: 1308MB
dedikált videomemória: 64MB
megosztott rendszermemória:1244
itt akkor a dedikált videomemória a vidikarim memóriája?? mert xp-n ez méh 256 volt most meg win7-en pedig ezek szerint 64??
és ez ha így van akkor miért van így??
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
tasika1012 írta:
az mért van hogy a cpu-z progi 1308MB-t ír a videókártyám memóriájához míg a gpu-z progi csak 62MB-t amikor tudtommal 256MB-s a vidikarim??
na most akkor melyik az igaz??

én régi VGA kártyám egyikkel 800mhz-n ment a memória a másikkal meg 3200 és írta a everest hogy 100% OC. A 9800GT-m 512-es és 1 gigát írt ki egy játék hogy ilyen ez a kártya szóval annyi amennyiről te tudsz esetleg elvesz a kártyád memóriát a rendszerből mert van ilyen
0
0
0
0
tasika1012 avatar
az mért van hogy a cpu-z progi 1308MB-t ír a videókártyám memóriájához míg a gpu-z progi csak 62MB-t amikor tudtommal 256MB-s a vidikarim??
na most akkor melyik az igaz??
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Gratulálok, de jobb ha tudod: kipukkant kondenzátor egy okozat, maguktól nem mennek tönkre. A mai kondik rengeteg ideig bírják. Stabkockákat is illene cserélni, mert a mostanik is széjjel pukkanhatnak. De ne legyen igazam!
0
0
0
0
zsubnalov avatar
zsubnalov írta:
gyenesmartin írta:
zsubnalov írta:
A vidikártyámon ki van pukkanva mind 3 kondenzátor!
Nem lehet, hogy az a baj? Ha kell tudok képet feltölteni.
Miért nem ezt írtad először is? Ha tudsz forrasztani akkor cseréld ki vagy ha nem akkor javíttasd meg valakivel. Persze ha kell még a kártya.

Oké majd a hétvégén kicseréljük és szólok a végeredményről.

Na ki lett cserélve és MŰKÖDIK! Köszönöm mindenkinek a segítséget. 😀
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
nekem egy geforce 8800GT-m volt az elvitte volna a Battlefield 3-at
az Cod MW3-at elvitte nekem full beállításon
0
0
0
0
zsubnalov avatar
gyenesmartin írta:
zsubnalov írta:
Miért nem ezt írtad először is? Ha tudsz forrasztani akkor cseréld ki vagy ha nem akkor javíttasd meg valakivel. Persze ha kell még a kártya.

Oké majd a hétvégén kicseréljük és szólok a végeredményről.
0
0
0
0
no avatar
Ja GTX 680-as kártya nagyon gyors lett és még olcsóbb is tehát, hajrá NVIDIA
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Egész jól sikerült ez a 680-as. [LINK]. Battlefield 3-nál durva különbség van. Ráadásul olcsóbb is.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Kornel77 írta:
67 000 Forint körül 😀

[LINK]

Az még elég "jóh"😃
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
zsubnalov írta:
0
0
0
0
Kornel77 avatar
67 000 Forint körül 😀

[LINK]
0
0
0
0
zsubnalov avatar
0
0
0
0
getcarter avatar
hi, a 99%-os gpu kihasználtság gpu limitet is jelent?
0
0
0
0
XHTX avatar
Ha új driver sem segít én kikapcsolnám az energia takarékossági funkciókat, ha semmi változás, egy alaplap BIOS frissítés.
0
0
0
0
mathejocy avatar
Nem a driver a rossz,hanem a VGA!!!
0
0
0
0
wdavid avatar
huh nekem ilyet akkor csinált mikor 8600GT-vel toltam BF3 beta multiját 😜 idegesítő volt 😜
0
0
0
0
zsubnalov avatar
zsubnalov írta:
kalashnikoff írta:
zsubnalov írta:
Sziasztok!

Valaki tud segíteni?
A gépem elkezdett szarakodni ha elindítok egy 3D-s játékot akkor a képernyő elkezd villogni és ha nem fagy le a gép akkor ezt íja ki: https://prohardver.hu/dl/upc/2011-04/67620_kernel_bug.png Valaki tud segítni?

válasz egy kontraszt témát.(csak ne AERO-s legyen)
(jobb egérgomb->személyre szabás)

Köszönöm a választ kikapcsoltam és most működik.

Mégsem!😳 és még egy kék halált is kaptam.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Qkac01 írta:
XHTX írta:
Kocsisbeni írta:
Nem is azért kérdem, hogy most 1-2 héten belül bármit is akarnék, csak arra lennék kíváncsi, hogy a processzorom milyen videókártyát bír el, anélkül, hogy visszafogná... Mert ha VGA csere lesz fél év /éven belül akkor mit érdemes még megvenni. Tehát egy 7870 vagy egy GTX 660ti / 670-t még érdemes lenne-e venni proci csere nélkül...

Mivel még nagyon nincs kint azokból a kártyákból amit említettél, nehéz megmondani.
Én megszavazok egy HD 7850-et is, persze gondlom ezt már full HD-re veszed úgy.

akos328: 6850-ről is olyan pletykákat hallottam h egy 4 magosnál erősebb gépbe érzi jól magát.
Mivel manapság a magszám nem sok mindent árul egy CPU-ról, így ez
az állítás eléggé kétes.

Kommented utolsó részéhez +1 !
Nekem is 6850 vga van egy i5 2500K cpu mellett... Mondanom sem kell hogy minden játéknál vga limit van...
Inkább az legyen szerintem. Egyrészt egyszerűbb fejleszteni is másrészt a proci azért csak több minden használja míg a vga-t szinte csak a játékok.
0
0
0
0
Qkac01 avatar
XHTX írta:
Kocsisbeni írta:
Nem is azért kérdem, hogy most 1-2 héten belül bármit is akarnék, csak arra lennék kíváncsi, hogy a processzorom milyen videókártyát bír el, anélkül, hogy visszafogná... Mert ha VGA csere lesz fél év /éven belül akkor mit érdemes még megvenni. Tehát egy 7870 vagy egy GTX 660ti / 670-t még érdemes lenne-e venni proci csere nélkül...

Mivel még nagyon nincs kint azokból a kártyákból amit említettél, nehéz megmondani.

akos328: 6850-ről is olyan pletykákat hallottam h egy 4 magosnál erősebb gépbe érzi jól magát.
az állítás eléggé kétes.

Kommented utolsó részéhez +1 !
Nekem is 6850 vga van egy i5 2500K cpu mellett... Mondanom sem kell hogy minden játéknál vga limit van...
0
0
0
0
XHTX avatar
Kocsisbeni írta:

az állítás eléggé kétes.
0
0
0
0
Kocsisbeni avatar
0
0
0
0
akos328 avatar
Én vennék még1 HD6850-et most nagyon olcsó, és akk CF-be😃 Viccet férletéve.
7850 mondjuk. Bár ahhoz már lehetséges egy erőseeb CPU. 6850-ről is olyan pletykákat hallottam h egy 4 magosnál erősebb gépbe érzi jól magát.
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Szerintem beni felesleges új kártyát venned, a 6850 nagyon is jó. Nem hinném, hogy bármi is szaggatna azzal a kártyával.
0
0
0
0
Kocsisbeni avatar
Itt a Geforce 600 és a Radeon HD 7000 széria. Az a kérdés merült fel bennem, hogy a Phenom II X4 955BE mellé (a HD 6850 helyett) milyen videókártya vétele lenne még "hasznos"? Tehát nem akarok túl drága VGA-t venni, amit már úgysem tud követni a processzor... És másik kérdés, ha 3200-ról, modjuk 3700-3800-ra húzom a processzort az erősebb VGA-t jobban támogatja?
0
0
0
0
zsubnalov avatar
niteforce írta:
szar nvidia driver....
tegyél fel egy másikat.
ha ez a legújabb, akkor az eggyel régebbit.
d asszem valami 29* -es a legutolsó

Nagyon köszönöm a választ most működik. 😃

kalashnikoff írta:
zsubnalov írta:
Sziasztok!

Valaki tud segíteni?
A gépem elkezdett szarakodni ha elindítok egy 3D-s játékot akkor a képernyő elkezd villogni és ha nem fagy le a gép akkor ezt íja ki: https://prohardver.hu/dl/upc/2011-04/67620_kernel_bug.png Valaki tud segítni?

Köszönöm a választ kikapcsoltam és most működik.
0
0
0
0
niteforce avatar
szar nvidia driver....
tegyél fel egy másikat.
ha ez a legújabb, akkor az eggyel régebbit.
d asszem valami 29* -es a legutolsó
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
zsubnalov írta:
Sziasztok!

Valaki tud segíteni?

0
0
0
0
zsubnalov avatar
Sziasztok!

Valaki tud segíteni?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
GAMER2 írta:
kalashnikoff írta:
GAMER2 írta:
Sziasztok!

Van egy ismerősöm akinek lga 478-as konfigja van, egy Pentium 4 HT-s procival. Nos, új vga-t szeretne venni, ami a legerősebb agp-s.Engem kért meg hogy kérdezzelek meg titeket, hogy melyik a legerősebb agp-s kártya. Én a HD4650-re vagy a HD3850-re tippeltem, de inkább meggyőződöm róla, ezért megkérdezlek most titeket. Melyik a legjobb agp-s kari?. Előre is köszönöm válaszotokat.😀

A 3850 a "legjobb" AGP-s kártya.

Jólvan, köszönöm a gyors válaszod!😃

én azt a kártyát egy P4 670-es 478-as procihoz venném mert HT-s és 3,8GHZ
0
0
0
0
GAMER2 avatar
kalashnikoff írta:
GAMER2 írta:
Sziasztok!

Van egy ismerősöm akinek lga 478-as konfigja van, egy Pentium 4 HT-s procival. Nos, új vga-t szeretne venni, ami a legerősebb agp-s.Engem kért meg hogy kérdezzelek meg titeket, hogy melyik a legerősebb agp-s kártya. Én a HD4650-re vagy a HD3850-re tippeltem, de inkább meggyőződöm róla, ezért megkérdezlek most titeket. Melyik a legjobb agp-s kari?. Előre is köszönöm válaszotokat.😀

Jólvan, köszönöm a gyors válaszod!😃
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
GAMER2 írta:
Sziasztok!

0
0
0
0
Erik94 avatar
Enyém az 31.1GB/mp(4800MB/mp) az jó?
Egyébként 800 mhz-on van a core clock és a memory clock meg 1000 mhz-n van
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Sziasztok!

0
0
0
0
mathejocy avatar
Az 5870 alatt van egy picivel.A 4870x2 kb 5% al erősebb.
0
0
0
0
getcarter avatar
5770 v. 4870
4850 cf-ben kb mivel egyenlő?
0
0
0
0
niteforce avatar
köszi szépen 😀
az a baj hogy ahol a kuponkódért kapod a játékkódot ott nem kaptam meg már 4 napja.
írtam a supportnak amikor lejárt a 48 óra amit írtak, de arra sem kaptam választ. mit tudok csinálni?
0
0
0
0
randal avatar
Steam->library-> bal alsó sarok : " add a game "-> activate a product on steam
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ez akkor rossz, ha lassú neted van.
0
0
0
0
Kocsisbeni avatar
Steam-en lehet vele regisztrálni és onnan is tudod letölteni, tehát ne egy kézzelfogható játékra gondolj... csak kulcsod lesz, amivel letöltheted...
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció