Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
GAMER2 avatar
founder írta:
Sziasztok!
AMD Phenom II X4 965 Black Edition mellé milyen videókártyát tudnék berakni? Ár nem számít, az érdekelne amilyeket még ki tudná hajtani! jelenleg egy HD5750-em van de az kezd kevés lenni 😀

Attól függ hogy mennyi pénzed van rá. De én is legalább egy HD6850/70-et ajánlom.😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
founder írta:
Sziasztok!
AMD Phenom II X4 965 Black Edition mellé milyen videókártyát tudnék berakni? Ár nem számít, az érdekelne amilyeket még ki tudná hajtani! jelenleg egy HD5750-em van de az kezd kevés lenni 😀

egy HD 7850\70-et simán berakhatnál mellé 😀
De ha olcsóbban meg akarod úszni,ott van HD 6870.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
0
0
0
0
khaled98 avatar
davidlope97 írta:
Melyik a jobb gt 520mx vagy hd 5650?

gt520!
0
0
0
0
no avatar
Melyik a jobb gt 520mx vagy hd 5650?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
1 mérés nem mérés. többször futtasd le.

másodjára is meghalt ez a féle teszt, de a többi ugyan úgy jó, feladtam postára a kártyámat remélem minél hamarabb meglesz és le tudom tesztelni a procit
0
0
0
0
niteforce avatar
1 mérés nem mérés. többször futtasd le.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
Túlhúztad a procit?

a fenét, alap órajelen van, 15x 200
Pedig hibázott. Nem csináltál valamit vele? Csak unalomból nem szokás ilyen programokat futtatni.

most vettem a procit, 1 év garancia van rajta. Amúgy le futattam egy tesztet ami csak a procit terheli ott meg hibátlan... minden programnál hibátlan, ezen az 1 teszten az elsőnél meghal... érdekes
Az is lehet, hogy a program a hibás. Akkor én nem foglalkoznék vele amíg nem kezd el bejönni valami érdekesség.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gyenesmartin írta:
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
Túlhúztad a procit?

Pedig hibázott. Nem csináltál valamit vele? Csak unalomból nem szokás ilyen programokat futtatni.

most vettem a procit, 1 év garancia van rajta. Amúgy le futattam egy tesztet ami csak a procit terheli ott meg hibátlan... minden programnál hibátlan, ezen az 1 teszten az elsőnél meghal... érdekes
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tasiadam írta:
gyenesmartin írta:
Túlhúztad a procit?

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
gyenesmartin írta:
Túlhúztad a procit?

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
https://kepfeltoltes.hu/120410/520322691asd_www.kepfeltoltes.hu_.jpg ez mi a tököm? 😲 most csináltam és ezt írta ki, de mi a baja?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
tasiadam írta:
grafi97 írta:
a teljesítmény persze, hogy jobb lesz de pl. attól, hogy kártyánként van 2 gb vramod (2 kártya esetén) attól még az 2 gb is marad mert 1 gpu-ra még mindig csak 2 gb jut. az órajelek összeadása megint csak hülyeség, a processzorom sem lesz 14,4 GHz-es mert 4 magos és magonként 3,6 GHz.

de ezt a 2 GPU-t úgy kell felfogni mint ha 2 procid lenne a cache legyen a memória és ugyan úgy gazdálkodnak belőle. És igen, nem kell összeadni, de akkor ha beleteszel 4*4 giga ramot a gépedbe az sem 16 lesz ennyi erővel hanem 4*4
A sli illetve a crossfire az párhuzamos működésű. Azaz, csak az erősség nő meg és semmi más ( najó még a fogyasztás is). Ramnál viszont összeadódik, még ha dual channelbe megy is.
0
0
0
0
grafi97 avatar
a ram az teljesen más tészta... és a videókátyák nem osztják meg a vramot, mindegyik a sajátjával dolgozik... és ha 2 procid van akkor mind2 proci a saját cache-ét használja nem a másikét.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
grafi97 írta:
a teljesítmény persze, hogy jobb lesz de pl. attól, hogy kártyánként van 2 gb vramod (2 kártya esetén) attól még az 2 gb is marad mert 1 gpu-ra még mindig csak 2 gb jut. az órajelek összeadása megint csak hülyeség, a processzorom sem lesz 14,4 GHz-es mert 4 magos és magonként 3,6 GHz.

de ezt a 2 GPU-t úgy kell felfogni mint ha 2 procid lenne a cache legyen a memória és ugyan úgy gazdálkodnak belőle. És igen, nem kell összeadni, de akkor ha beleteszel 4*4 giga ramot a gépedbe az sem 16 lesz ennyi erővel hanem 4*4
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Kornel77 írta:
tasiadam írta:
grafi97 írta:
tasiadam írta:
zsolty87 írta:
Légyszi valaki válaszoljon az általan fentebb feltett kérdésre.
El tudnátok mondani hogy hogyan kell számolni a karik teljesítményét a CF-be vannak, pl két Sapphire HD 7850-es kártyát alapul véve?
CF-ben összeadódik a RAM mérete, a GPU és a memória órajele, vagy ez hülyeség?

nem hülyeség, ez így van.

Nekem pedig az a kérdésem hogy a 9800GX2-nek is ugyan az a gciphűtő felfogatása mint egy 9800GT-nek? Ha ez így van akkor rá lehetne tenni 2 darab passzív bordát?

de hülyeség, attól hogy két kártyád van, 1 gpu-ra ugyan annyi memória marad és az órajele is ugyan az.

amúgy egy GT 430 4GB vagy egy GT 520 2GB a jobb? próbáltam guglizni de nem találtam egyértelmű választ.

ennyi erővel összerakhatsz 100 kártyát akkor is 1 erejét kapod? nem! mindent meg kell szorozni 2szer ilyenkor csak a teljesítménye nem lesz a 2szerese. Am a 430 jobb

Nem duplázza meg a memóriát..PL. nézd meg Vigilante képeit..sok helyen látszódik...Mikor egy game eszik teszem fel 680 Mgb-t egy adott helyen,akkor mind a 2 VGA-ból megeszik 680-at..És így akkor is 1 Gb lesz a maximum 😀

mert mind a 2 kártya ki va nhasználbva azért 680 mega
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Jaja ezért vesznek akik többkártyás rendszert csinálnak nagyobb memóriájú vga-t.
0
0
0
0
grafi97 avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
tasiadam írta:
grafi97 írta:
tasiadam írta:
zsolty87 írta:
El tudnátok mondani hogy hogyan kell számolni a karik teljesítményét a CF-be vannak, pl két Sapphire HD 7850-es kártyát alapul véve?

Nekem pedig az a kérdésem hogy a 9800GX2-nek is ugyan az a gciphűtő felfogatása mint egy 9800GT-nek? Ha ez így van akkor rá lehetne tenni 2 darab passzív bordát?

de hülyeség, attól hogy két kártyád van, 1 gpu-ra ugyan annyi memória marad és az órajele is ugyan az.

amúgy egy GT 430 4GB vagy egy GT 520 2GB a jobb? próbáltam guglizni de nem találtam egyértelmű választ.

ennyi erővel összerakhatsz 100 kártyát akkor is 1 erejét kapod? nem! mindent meg kell szorozni 2szer ilyenkor csak a teljesítménye nem lesz a 2szerese. Am a 430 jobb

Nem duplázza meg a memóriát..PL. nézd meg Vigilante képeit..sok helyen látszódik...Mikor egy game eszik teszem fel 680 Mgb-t egy adott helyen,akkor mind a 2 VGA-ból megeszik 680-at..És így akkor is 1 Gb lesz a maximum 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
grafi97 írta:
tasiadam írta:
zsolty87 írta:

0
0
0
0
gyenesmartin avatar
grafi97 írta:
tasiadam írta:
zsolty87 írta:

A gt 430-as erősebb. De minek erre 4gb?
0
0
0
0
grafi97 avatar
tasiadam írta:
zsolty87 írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
zsolty87 írta:

0
0
0
0
zsolty87 avatar
0
0
0
0
vasziliy avatar
Sziasztok:-)
Azt hiszem,hogy sikerült bekapcsolni a hybrid crossfire-t az alaplapon :-) A ccc ben engedélyezve van a cross....

Annyi lenne a kérdésem,hogy a biosban mint állítsak be elsődlegesnek?Az alaplapi vagy a cpi-e videókártyát?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
DCMAN írta:
igen a mostani hd 6850 oc-s karim mellé lehet csapnék mégegyet😀

Én eredetileg 1db 7850-et néztem ki, de miután kérdeztem pár dolgot Synda-tól, meggyőzött hogy hogy az én gépem is bírni fogja a CF-et.
0
0
0
0
DCMAN avatar
igen a mostani hd 6850 oc-s karim mellé lehet csapnék mégegyet😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
DCMAN írta:
huu ez a téma engem is csábit.érdekelne😃

Te is CF-ben gondolkodsz?
0
0
0
0
DCMAN avatar
huu ez a téma engem is csábit.érdekelne😃
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Üdv. El tudnátok mondani hogy hogyan kell számolni a karik teljesítményét a CF-be vannak, pl két Sapphire HD 7850-es kártyát alapul véve?
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Cooley írta:
Kornel77 írta:
DI3S3L írta:
taga49 írta:
Az lenne a kérdésem hogy egy Intel Pentium Dual Core E6500 2.93 GHZ proci mellé mien videókártyát vegyek.

Egy Radeon HD6770 vagy egy HD7770 elfér a CPU-d mellett...

7770 a HD 6870 szintjén van...

Azért a 6870 jóval erősebb. 😀 Inkább 6850.

Okés,kösz a felvilágosítást,és bocs a téves infóért 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Kornel77 írta:
DI3S3L írta:
taga49 írta:
Az lenne a kérdésem hogy egy Intel Pentium Dual Core E6500 2.93 GHZ proci mellé mien videókártyát vegyek.

Azért a 6870 jóval erősebb. 😀 Inkább 6850.
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
niteforce írta:
DI3S3L írta:
taga49 írta:

ez azért nem egy kategória...

a HD6770-nel még kibékülne, de a HD7770-el már procilimited lenne.

Persze hogy nem egy kategória, nem is mondtam... 😀
0
0
0
0
Kornel77 avatar
DI3S3L írta:
taga49 írta:

0
0
0
0
niteforce avatar
DI3S3L írta:
taga49 írta:

ez azért nem egy kategória...

a HD6770-nel még kibékülne, de a HD7770-el már procilimited lenne.
0
0
0
0
F4T4L 3RR0R avatar
taga49 írta:

0
0
0
0
Kornel77 avatar
taga49 írta:

mennyi lóvéd van rá? 😀
De egy HD 6850\GTX 460 sem volna rossz megoldás 😀
Bár lehet lenne egy kis CPU limit 😃
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Synda írta:
dzsanni94 írta:
üdv
lenne egy olyan problémám hogy a videokártyám bénázik vagy a procim
mert amikor 1080p-ben nézek videot a youtubon akkor a színek eltünnek néha.
kérdésem hogy a videokártya megy tönkre vagy a proci??

Vga adja a jelet, szerintem nem a proci, igaz a procin múlik a videólejátszás, de az már más történet.😜

a mostani böngészőkben már a GPU "hajtja" (hardveres akceleráció) a videókat
0
0
0
0
dzsanni94 avatar
üdv
lenne egy olyan problémám hogy a videokártyám bénázik vagy a procim
mert amikor 1080p-ben nézek videot a youtubon akkor a színek eltünnek néha.
kérdésem hogy a videokártya megy tönkre vagy a proci??
0
0
0
0
niteforce avatar
a geforce fx 5500 olyan szar hogy egy GF 4 is simán elveri, olyan távol van a 6600 GT-től hogy meg sem fog moccanni.
Mellesleg a 6600 GT-re általában már nem DDR ramot tesznek, meg dx9-es.
0
0
0
0
no avatar
értem ha rámegyek a sajátgép tulajdonságok ott azt irja a procira hogy 3000,2990 mhz és mégsem használja ki 😞
0
0
0
0
Kornel77 avatar
Az hogy x2,nem duplázza meg az értékeket 😀 Például van 4 magos proci 3,5 Ghz-n..Nem szorozza meg 4-el az értéket 😀
Hát ha nem elég oda a videókártya,akkor nem 😃
Ha minimumra kell egy 6600 Gt akkor tiéd nem lesz elég oda elvileg 😀
0
0
0
0
no avatar
sziasztok lenne nekem egy olyan kérdésem lehet hülye kérdés de nem tudok eligazodni hogy nekem van a gépembe egy nvidia 5500 videókártya de viszont az újabb játékokhoz meg már nagyobb kell pl 6600 de ha én letöltök egy olyan játékot amihez nvidia 6600 os kártya kell az nekem minimum grafikánse fog menni ?? Na meg van a gépembe egy dual proci 2x 3000 mhz-es de a gép csak 3600-at használni az hogy kell megcsinálni hogy többet használjon ki ?? köszi a segítséget
0
0
0
0
krutka avatar
Rendben köszi, megfogadom a tanácsaitokat, eddig mindenki a procit javasolta! 😀 Gta4-hez elég lesz a phenom x4 meg a hd3850? 😃 csak hogy ne szaggasson 😃
0
0
0
0
Kornel77 avatar
krutka írta:
hali, a HD 6770 1gb gddr5 ről mi a véleményetek? 1440x900 ban akarom használni, elég lesz az újabb játékokhoz (maxon) ?

Proci az egy Amd athlon x2 3ghz, de lehet a 6770 helyett inkább procit veszek (phenom 2 x4 960T vagy hasonlo)

a mostani videokártya hd3850.

Szerintem vedd meg a procit (960T).. Nyárára úgy is eléggé lemegy a VGA-k ára..HD 7750\70 jó kis vételnek ígérkezik 😀 Meg ugye majd jönnek a GTX-ek 😀
0
0
0
0
krutka avatar
hali, a HD 6770 1gb gddr5 ről mi a véleményetek? 1440x900 ban akarom használni, elég lesz az újabb játékokhoz (maxon) ?

Proci az egy Amd athlon x2 3ghz, de lehet a 6770 helyett inkább procit veszek (phenom 2 x4 960T vagy hasonlo)

a mostani videokártya hd3850.
0
0
0
0
Kornel77 avatar
mathejocy írta:
andruh írta:
A Windows 7 nem ismeri fel a VGA-t : Nvidia 8800gts 512 mb-om van az alapértelmezett képernyő-tulajdonságai
adapter tipus
Processzor tipusa <nem érhető el>
DAC <nem érhető el>
Adapter tipus <nem érhető el>
BIOS <nem érhető el>

Összes grafikus memória <nem érhető el>
Dedikált memória n/a
Rendszer memória n/a
Megosztott rendszer memória n/a

mért nem ismeri fel? :/ A legújabb driver van leszedve hozzá
modern warfare 3 közbe lefagyott a gépet újra inditottam és nem ismeri fel azóta sem mi lehet a baj? :/

Rossz a kártyád sajnos.

Igen. Sajnos az meghalt 😕 Nekem is így volt. g80 és a g92-es alapra épülő grafikusoknál ez nagyon sűrűn előfordul 😞
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció