Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
Értem..Mondjuk ez a kari kifogástalan csak a Batman:AC-n akkrtam volna egy kicsit javítani de ha nem hát nem..😆
0
0
0
0
cseszka avatar
Nem mindegyik játékban,pl az én karim alap orajelen megy 915Mhz,hztam 975-re és semmi külömbség nem volt,nemigazánn éri meg huzni,csak akkor ha már tényleg öreg a kari,és pl néha besszaggat.De ha full szaggat ugy h játszhatatlan akk nembirsz ugyse annyit huzni h mennyen akadás mentesen.
0
0
0
0
MrDaRkAnGeLGaMeR avatar
Sziasztok! 😃
Az van hogy letöltöttem az MSI afterburnert és azt szeretném kérdezni hogyha állítom a csúszkát (core clock;memory clock) akkor nagyobb teljesítményt érhetek el a játékok terén? 😃
Választ előre is köszönöm 😃
0
0
0
0
cseszka avatar
shakalor írta:
hali nemegyszer próbáltam feltenni a Mark of chaost de mindig kikapcsol a monitor és nem tom miért.Pedig 512-es geforce 8400 gs videókártyám van. Minden más meg még a legújabbak is ez nem miért.

Telepitésnél megy el a kép,v játék közben"Minden más meg még a legújabbak is ez nem miért." ez kicsit furánn irtad,de gondolom azt akartad irni h minden mást feltudsz tenni de ezt nem.A 8400Gs a maga 64bites sávszélességével nem száguldozik játékok terénn,de valami képet csak kéne h adjon.,Sokat ne is várj a kártyátol,az uj játékok meg gondolom laggolnak elég szépenn vele.
Szerintem probálj meg leszedni másik verziot a játékbol,mert lehet h hibás a telepitöje.
0
0
0
0
no avatar
hali nemegyszer próbáltam feltenni a Mark of chaost de mindig kikapcsol a monitor és nem tom miért.Pedig 512-es geforce 8400 gs videókártyám van. Minden más meg még a legújabbak is ez nem miért.
0
0
0
0
no avatar
[LINK]
Na megjött amire vártam nagyon csinos
https://prohardver.hu/dl/cnt/2012-04/84737/asus_geforce_gtx_680_directcu_ii_top.jpg
0
0
0
0
xCube avatar
Sanyagol írta:
[LINK]
Ezen elfut minden létező játék?(Laggmentesen,maxon)

Az optimalizálatlan gépgyilkos játékokon kívül minden elfut majd. Persze nem Eyefinity 3 -ban, de egy monitoron FullHD -ben igen 😀 .
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Sanyagol írta:
[LINK]
Ezen elfut minden létező játék?(Laggmentesen,maxon)

Hát nem fog elmenekülni (elfutni 😆😉 de az biztos hogy játékok terén nem lesz gond.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
jasko írta:
hali hol tudom letölteni a 9500GT-hez a direcX 10.0-át win7 64bit-re? valaki egy linket,megköszönném 😀

[LINK]
0
0
0
0
DCMAN avatar
egy ideig még biztos😆
0
0
0
0
Flash avatar
Benne van a Win7-ben. 😀
0
0
0
0
jasko avatar
hali hol tudom letölteni a 9500GT-hez a direcX 10.0-át win7 64bit-re? valaki egy linket,megköszönném 😀
0
0
0
0
zsolty87 avatar
greenmelon írta:
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Kell már a mostani játékoknak 2 GB-s VRAM? A Core Speed-nál és memória sebességnél illetve a videó memóriáknál megadott számadatok különbségei hogyan mutatkoznak meg? Úgy értem hozhat azonos tudást két olyan vga amik csak a Core Speed-beli értékükben különböznek (pl. egy 775 MHz-s míg a másik 850 vagy 920 MHz-s), esetleg 1 vagy 2 GB VRAM van bennünk, illetve 4400 vagy 4800 a memória sebességük?

A memória magasabb felbontásokon elég sokat számít. Pont valamelyik nap néztem az 560 Ti 448 1280MB tesztjét, ott volt összehasonlításnak mellette a 6950 2GB például, és míg normálisabb felbontásákon bőven a GeForce nyert, addig FullHD és 2560x1600-nál már nem egyszer előzte meg Radeon a másfélszer annyi VRAM miatt.

Szóval akkor ezt érthetem úgy hogy ma már nem igazán érdemes 1 GB-s vga-t venni ha full hd-ban akarok játszani?
0
0
0
0
greenmelon avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Kell már a mostani játékoknak 2 GB-s VRAM? A Core Speed-nál és memória sebességnél illetve a videó memóriáknál megadott számadatok különbségei hogyan mutatkoznak meg? Úgy értem hozhat azonos tudást két olyan vga amik csak a Core Speed-beli értékükben különböznek (pl. egy 775 MHz-s míg a másik 850 vagy 920 MHz-s), esetleg 1 vagy 2 GB VRAM van bennünk, illetve 4400 vagy 4800 a memória sebességük?

A memória magasabb felbontásokon elég sokat számít. Pont valamelyik nap néztem az 560 Ti 448 1280MB tesztjét, ott volt összehasonlításnak mellette a 6950 2GB például, és míg normálisabb felbontásákon bőven a GeForce nyert, addig FullHD és 2560x1600-nál már nem egyszer előzte meg Radeon a másfélszer annyi VRAM miatt.
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
0
0
0
0
cseszka avatar
Szerintem igen,mivel ha játék alatt megy fel 55-65 fokra az nem olyan sok,pláne h laptoprol van szó,az szükebb hejben,jobban összevan pakolva,kisseb a szellözése is.
0
0
0
0
HUNSzili86 avatar
Sziasztok! Bátyám laptopjának a videokártyáját újra pasztáztam és az lenne a kérdésem,hogy előfordulhat,hogy ugyan úgy fel megy 55-65 fokra ? TG-2 pasztát használtam!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
X2 GX2 WIN2... ez mind utal valamire
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
zsolty87 írta:
GokuTM írta:
gumi írta:
hello mindenkinek
egy fontos kérdés! ennél VTX3D Radeon HD6870X2 2GB mit jelent az az X2-tö a végén? 2X256bit? vagy hogy 2 kártya egy dobozban? meg köszönném a ki okítást!

A dobozban 1 kártya van, de azon 2 GPU/"mag" van, így gyakorlatilag, majdnem olyan mint ha 2 kártya lenne a dobozban. Így a két kártya ereje, 1 kártyában van. 😉

Megbízható ez a kártya?

egy 6870CF magyarul, ját enni eszik is mert 2 magos, meleg persze mert szintén 2 magos, nem sok hideg 2 magos létezik 😃
0
0
0
0
niteforce avatar
zsolty87 írta:
GokuTM írta:
gumi írta:
hello mindenkinek
egy fontos kérdés! ennél VTX3D Radeon HD6870X2 2GB mit jelent az az X2-tö a végén? 2X256bit? vagy hogy 2 kártya egy dobozban? meg köszönném a ki okítást!

A dobozban 1 kártya van, de azon 2 GPU/"mag" van, így gyakorlatilag, majdnem olyan mint ha 2 kártya lenne a dobozban. Így a két kártya ereje, 1 kártyában van. 😉

Megbízható ez a kártya?

megbízható, és nagyon jó az ár-érték aránya.
0
0
0
0
gumi avatar
köszi most látom a válaszokkat köszi közben magamtol is rá jöttem ebböl http://logout.hu/cikk/a_dupla_orias_hd_4870_x2/nyomtatobarat/teljes.html köszi!!!!!!!!!!!!!!
0
0
0
0
zsolty87 avatar
GokuTM írta:
gumi írta:
hello mindenkinek

Megbízható ez a kártya?
0
0
0
0
niteforce avatar
gumi írta:
hello mindenkinek

hogy 2 GPU van benne 2 DB barts XT vagyis 2 HD6870 GPU.
0
0
0
0
gumi avatar
hello mindenkinek

köszi de már rá jöttem az x2-tö azt jelenti hogy két gpu-s a kártya már vágom köszii!! 😃
0
0
0
0
zsolty87 avatar
xCube írta:
zsolty87 írta:
Bocsánat hogy nap mint nap megkérdezem.😀 Azért ragaszkodom ehhez mert tetszik kinézetre ez a kártya, valamint amikor a gépet vettem nem gamer pc-nek szántam, így eleve pici házat vettem, ezért csak maximum 250 mm-es kártya fér be, az is úgy hogy már hozzáér a hdd kerethez. Mondjuk még tetszik az msi is, de azt sem kapni. Asusnak van ilyenje és kapható is de túl hosszú.

Ne is emlegesd azt a Raidmax Tornado -t, amikor vetted már akkor mondtam, hogy felejtsd el, de a "befektető" miatt nem lehetett elvileg. Pedig ugyanolyan árban olyat is kaptál volna, amiben egy 7970 CF is elfér 😃 .

Hát sajna ez a közös gép hátránya. Most már késő😞 Majd a következő gépemnek nagyobb háza lesz. B
0
0
0
0
xCube avatar
zsolty87 írta:
Bocsánat hogy nap mint nap megkérdezem.😀 Azért ragaszkodom ehhez mert tetszik kinézetre ez a kártya, valamint amikor a gépet vettem nem gamer pc-nek szántam, így eleve pici házat vettem, ezért csak maximum 250 mm-es kártya fér be, az is úgy hogy már hozzáér a hdd kerethez. Mondjuk még tetszik az msi is, de azt sem kapni. Asusnak van ilyenje és kapható is de túl hosszú.

Ne is emlegesd azt a Raidmax Tornado -t, amikor vetted már akkor mondtam, hogy felejtsd el, de a "befektető" miatt nem lehetett elvileg. Pedig ugyanolyan árban olyat is kaptál volna, amiben egy 7970 CF is elfér 😃 .
0
0
0
0
zsolty87 avatar
kalashnikoff írta:
zsolty87 írta:

és MSI?

Az is jó kártya és az is tetszik, de azt sem lehet kapni ott ahol én szeretném venni.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
zsolty87 írta:

és MSI?
0
0
0
0
zsolty87 avatar
0
0
0
0
xCube avatar
zsolty87 írta:
Sziasztok.
Nem tudjátok hogy mikor kerül újra boltokba a Sapphire HD 7850 2 gb-s típusú vga?

Attól, hogy naponta megkérdezed nem érkezik hamarabb új szállítmány. Egyébként miért ragaszkodsz éppen ehhez a típushoz? Más gyártó nem jó? Amit mondjuk kapni is lehet 😀 .
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Sziasztok.
Nem tudjátok hogy mikor kerül újra boltokba a Sapphire HD 7850 2 gb-s típusú vga?
0
0
0
0
mathejocy avatar
Raktál fel drivert,vagy a Windows driverét használod,amit feltett?
0
0
0
0
kukoj avatar
hát 😆 azért ennél erőművészebb 😃 éshát köszi a választ hasonlót gondoltam 😆 de... és az egyiken tuti 64es win7 a másik talán 32es de lehet 64... :'D
0
0
0
0
xCube avatar
kukoj írta:
Remélem választ kapok kérdéseimre...
Adott egy I7 2630qm GT540m 2gb 8gb ram 15.6kijelző asus lapos és néha úgy tünik mintha nem érzékelné a grafikus kártyát, csak az integráltat... Pl.: Metin2 akad.. Just Cause 2 megy rendesen magas beállításokon, és az összes ilyen játék (L4D2, BF BC2, stb..) csak kisebb játékoknál lép fel a hiba...

Hasonló történet egy másik laposnál
Intel Pentium dual core proci GT520m kari 4gb ram 15.6 os kijelző.. Itt aza probléma, hogy már a Minecraft is akad... :S Sims 2 ment ugyahogy L4D2 pedig alacsonyon minden és szaggat néha... más játékkal nem nagyon volt próbálva... szerintem ennél többre képes mind2 gép :'D

Légyszi segítsetek már :S másik témában nem kaptam választ... 😃 de mivel sztem vidikártya probléma ezért ide is beírom hátha...

Legtöbb esetben úgy működnek ezek a laptopok, hogy ha nincs nagy terhelés, akkor a proci integrált GPU -ját használja, ha megnő a terhelés, akkor átvált a másikra. Ahhoz, hogy ez működjön a laptop gyártójának driver -eit kell használni és nem a GPU gyártóét (tehát nem az nvidia -ét).

Azért mindettől függetlenül a GT 520 és GT 540 sem egy erőművész, tehát nem kell csodát várni tőlük. A Metin 2 -nél nem segít a VSync? Egyébként valószínűleg éppen a Merin 2 nem terheli le annyira, hogy a "dedikált" GPU -t használja.

A Minecraft nem a VGA miatt akadozik valószínűleg. Oprendszer szempontjából hogy néznek ki a laptopok? Mindkettőn 64 bit -es Win 7 van? A Minecraft -nál lehet segítene ha több memóriát kapna a játék.
0
0
0
0
kukoj avatar
Remélem választ kapok kérdéseimre...
Adott egy I7 2630qm GT540m 2gb 8gb ram 15.6kijelző asus lapos és néha úgy tünik mintha nem érzékelné a grafikus kártyát, csak az integráltat... Pl.: Metin2 akad.. Just Cause 2 megy rendesen magas beállításokon, és az összes ilyen játék (L4D2, BF BC2, stb..) csak kisebb játékoknál lép fel a hiba...

Hasonló történet egy másik laposnál
Intel Pentium dual core proci GT520m kari 4gb ram 15.6 os kijelző.. Itt aza probléma, hogy már a Minecraft is akad... :S Sims 2 ment ugyahogy L4D2 pedig alacsonyon minden és szaggat néha... más játékkal nem nagyon volt próbálva... szerintem ennél többre képes mind2 gép :'D

Légyszi segítsetek már :S másik témában nem kaptam választ... 😃 de mivel sztem vidikártya probléma ezért ide is beírom hátha...
0
0
0
0
GAMER2 avatar
davidlope97 írta:
Melyik a jobb gt 520mx vagy hd 5670?

Az 5670 a jobb😉
0
0
0
0
niteforce avatar
davidlope97 írta:

utóbbi.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
wdavid avatar
gianni bazárjában van 😃 ott nézz körül 😉
0
0
0
0
zsolty87 avatar
Tudja valaki hogy mikor lesz újra a boltokban v. weshopokban Sapphire HD 7850 2 GB típusú VGA-t . Egyik helyen sem találom.
0
0
0
0
xCube avatar
vasziliy írta:
Hali! Van nekem egy vga..... hd 5450 512 dd3. Tudom,nem valami jó.De nekem annyi lenne a kérdésem..hogy van pl a bf 3. ha minimumon van és felveszem a felbontást..akár 1024*768 vagy 1280*1024.... akkor szaggat nagyon. Ugyan ez a helyzet más játéknál is. Viszont ha leveszem 640*480-ba..és a részletességet magasra állítom,akkor megy rendesen a játék. vagy a bf3 vagy a gta4.
Ezt driver okozhatja,vagy esetleg a kari..magas felbontáson nem bírja?

Ez elsősorban azért van, mert kevés a kártyádon a memória. 512MB manapság már nem elég nagyobb felbontásra és részletességre. Minél nagyobb a felbontás annál többet foglal egy képkocka a memóriában, ami így hamarabb elfogy.
0
0
0
0
niteforce avatar
vasziliy írta:
Hali! Van nekem egy vga..... hd 5450 512 dd3. Tudom,nem valami jó.De nekem annyi lenne a kérdésem..hogy van pl a bf 3. ha minimumon van és felveszem a felbontást..akár 1024*768 vagy 1280*1024.... akkor szaggat nagyon. Ugyan ez a helyzet más játéknál is. Viszont ha leveszem 640*480-ba..és a részletességet magasra állítom,akkor megy rendesen a játék. vagy a bf3 vagy a gta4.

ezek elég nagy gépigényű játékok, ne csodálkozz ha nem bírja.
0
0
0
0
vasziliy avatar
0
0
0
0
xCube avatar
miki98miki írta:
Lenne egy hülye kérdésem azaz hogy egy hd6850 most 35k szeptemberre mennyi lesz?Tudom nem csak attól függ hogy mennyivel lesz öregebb hanem a forint ingadozásától is de azért köszi a válasz!

Nem lesz sokkal olcsóbb, talán egy - két ezressel. Úgy is inkább használtan, mert akkorra már nem nagyon lesz a boltokban. Ami lesz az viszont drágább lesz.
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
miki98miki írta:
Lenne egy hülye kérdésem azaz hogy egy hd6850 most 35k szeptemberre mennyi lesz?Tudom nem csak attól függ hogy mennyivel lesz öregebb hanem a forint ingadozásától is de azért köszi a válasz!

Minden bizonnyal csökkenni fog az ára, de hogy mennyivel azt még csak a jó isten tudja. (De szerintem kb 28-30K-ra lecsökken)
0
0
0
0
kalaoi avatar
0
0
0
0
Kornel77 avatar
founder írta:
találtam egy sapphire 6870-et 45ezer körül. Ezt a kártyát akkor simán viszi a procim húzás nélkül? Húzás sem gond mert van rajta egy 140mm-es noctua venti 😀

Simán,persze 😀 És a játékok 90% is szépen ciripelne,maxon Full HD-ban..
0
0
0
0
no avatar
találtam egy sapphire 6870-et 45ezer körül. Ezt a kártyát akkor simán viszi a procim húzás nélkül? Húzás sem gond mert van rajta egy 140mm-es noctua venti 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció