Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
YourMomIsNotMale avatar
Rammstein29 írta:
gtx 560 az jobb mint a 460😀? nem vagyok képbe kártyák terén.. mind kettő ***a😀?
max felbotásom 1440*900 amugy...

persze hogy jobb, de ilyen felbontásra szerintem falusi kártya is elég 😃
0
0
0
0
no avatar
gtx 560 az jobb mint a 460😀? nem vagyok képbe kártyák terén.. mind kettő ***a😀?
max felbotásom 1440*900 amugy...
0
0
0
0
kalashnikoff avatar
Legalább a fogyasztásán javítottak a GTX 590-hez képest. (bár így is elég szépen nyel 😃, de ez érthető)
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Cooley írta:
Superlompos írta:
Cooley írta:
Ha egy kicsit védhetem a GTX460-at, akkor ott van a CUDA, amit ugyan kevesen használnak ki, de van többek között PhysX, FXAA és adaptív vsync, ami mind nagyon jó dolog, legalábbis nálam nagyon jó szolgálatot tesznek, főleg az 2 utóbbi. 😀

Mit takar pontosan az FXAA és az adaptív vsync? 😀

Az FXAA röviden egy olyan élsimítás, ami nagyjából azonos minőségű, mint az 4xMSAA viszont szinte egyáltalán nem terheli a videokártyát. Ugyan vannak apróbb hibái, de így is messze a legjobb élsimítás (már ha figyelembe vesszük az erőforrásigényét). Bár most már van valami TXAA is szintén az nV-től, de azt egyenlőre még nem vágom, hogy micsoda, mert gyanítom, csak a GTX680-on működik. 😀 Az adaptív vsync meg lényegében egy automata vsync, - amennyiben 60hz-es a monitor - 60fps alatt kikapcsol, és nem lassítja a játékot, felette meg bekapcsol, nem pörgeti feleslegesen a videokarit, és megszünteti a tearinget, amit személy szerint nagyon utálok.
Igaz az FXAA működik AMD kártyákon is, de csak akkor, ha azt beépítik a játékba, viszont nV kártyával a vezérlőpultjában be lehet kapcsolni, és minden játékkal működik. 😀

for example 9600GT?
0
0
0
0
Cooley avatar
Superlompos írta:
Cooley írta:
Ha egy kicsit védhetem a GTX460-at, akkor ott van a CUDA, amit ugyan kevesen használnak ki, de van többek között PhysX, FXAA és adaptív vsync, ami mind nagyon jó dolog, legalábbis nálam nagyon jó szolgálatot tesznek, főleg az 2 utóbbi. 😀

Az FXAA röviden egy olyan élsimítás, ami nagyjából azonos minőségű, mint az 4xMSAA viszont szinte egyáltalán nem terheli a videokártyát. Ugyan vannak apróbb hibái, de így is messze a legjobb élsimítás (már ha figyelembe vesszük az erőforrásigényét). Bár most már van valami TXAA is szintén az nV-től, de azt egyenlőre még nem vágom, hogy micsoda, mert gyanítom, csak a GTX680-on működik. 😀 Az adaptív vsync meg lényegében egy automata vsync, - amennyiben 60hz-es a monitor - 60fps alatt kikapcsol, és nem lassítja a játékot, felette meg bekapcsol, nem pörgeti feleslegesen a videokarit, és megszünteti a tearinget, amit személy szerint nagyon utálok.
Igaz az FXAA működik AMD kártyákon is, de csak akkor, ha azt beépítik a játékba, viszont nV kártyával a vezérlőpultjában be lehet kapcsolni, és minden játékkal működik. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Superlompos írta:
Cooley írta:

élsimítés szerűség valami melegsék mint az antianalising, a másik pedig a sync, ami a COD játékokban 91-re korlátozza az FPS-t de részletesebb és szebb lesz a kép
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Cooley írta:

0
0
0
0
grafi97 avatar
Rammstein29: a procid szerintem még egy 6870/gtx560-at is elbírna 1680x1050 felett, de nagyobb kártyákhoz váltanod kéne pl. egy i5-re.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Rammstein29 írta:
procim elég mai játékokhoz amugy? ha van egy jo kártyám..ez fontod kérdés..😀

jaja, számolj egy ilyen kisebb phenom 4x-es erejével (minyjárt jön h van az jobb is és azt is h nem jobb stb...)
0
0
0
0
no avatar
procim elég mai játékokhoz amugy? ha van egy jo kártyám..ez fontod kérdés..😀
0
0
0
0
Cooley avatar
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Egy szinten van a 2 kártya. Van ahol az egyik, van ahol a másik győz. Igazából az ár dönt leginkább. A 6850 meg olcsóbb a GTX460-nál.
0
0
0
0
no avatar
HD6850 is olyan jo mint gtx, vagy jobb kicsit??
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Nagy felbontásnál a VGA kerül előtérbe, míg kis felbontásnál a proci is számít.
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Rammstein29 írta:
vágom, és ha egy játék quadprocis, annál is leveszi terhet valamennyire a terhet gtx460 kártya? annyira nme értek hozzá..

Minél nagyobb a felbontás annál jobban a vga teljesítménye számít.😉
0
0
0
0
no avatar
vágom, és ha egy játék quadprocis, annál is leveszi terhet valamennyire a terhet gtx460 kártya? annyira nme értek hozzá..
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Superlompos írta:
Ahhoz képest mindenképpen. A Metro 2033 az mondjuk nem menne teljesen maxon, bár az egy külön műfaj.

Ahhoz már GTX480Sli kell.😃😆
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Ahhoz képest mindenképpen. A Metro 2033 az mondjuk nem menne teljesen maxon, bár az egy külön műfaj.
0
0
0
0
no avatar
de viszonylag minden maxon jol futna mostani gt440 képest😀? élsimitás stb..
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
Az a proci elég egy GTX460/6850-hez. Mármint nem lenne proci limited nagy felbontáson.
0
0
0
0
no avatar
procim az megfelelő még amugy??egy jo kártyához mérve...
gonodlom szted is lassu gt440..??
0
0
0
0
cseszka avatar
Hát gtx460 1gb vagy HD6850 alá ne adj,De ha tudsz spórolni egy kicsit,vagy esetleg van már kereted egy 7850 2Gb kártyára az mégjobb lenne.Jó árban van a teljesitményéhez nézve.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok egy kérdéssel fordulok, milyen videokártyát érdemes vennem? Amin minden fullon elmegy?? mert leakarom cserélni valszeg gt440-emet, ami ugymond lassu valljuk be mai cuccokhoz..
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
Adam819 írta:
egy Gigabyte HD6850 szerintetek passzolna a gépemhez?+hamarosan 4 magos procim lesz

ha a 775-ösre gondolsz, nem javaslom jobb proci vásárlását, 775-öt már el kéne hagyni.
Viszont az i5-ösbe jó lenne, annyi hogy lehetőleg ne gigabyte-ot vegyél hanem mondjuk Sapphire-t, vagy MSI-t, Asus-t. Leginkább mondjuk sapphire-t mert az elég jó áron is van a minősége mellé.

nem feltétlen, pl egy Q9550 egy i5-el fullHD-ban valami 1-2fps eltérés tapasztalható, így nem mindig éri meg várltani
0
0
0
0
nyozo avatar
Keksz03 írta:
nyozo írta:
ezt megéri megvenni? http://***/apro/gtx_460_msi_cyclone_oc_35_tuning_72_fokon_hangtala/hsz_1-50.html

sztem elég jó kis kártya és az ár is jó, bár ennyiért már hozzájuthatsz használtan akár egy 6850-hez is amit egy izmosabb OC-val ér fel csak a GTX460 és az már 256bit, 1GB memóriával szerelt ráadásul azt is lehet húzni! 😀
de ha nem találsz jó áron 6850-et akkor sztem full HD-re egy nagyon jó kártyát vehetsz elég jó áron a GTX460 személyében! garra kérdezz rá azért!

köszi az infókat! gyorsan utána néztem 6850-eknek és találtam 29k-ért ami ugye 1k-val drágább annál a gtx 460-nál
0
0
0
0
Keksz03 avatar
nyozo írta:
ezt megéri megvenni? http://***/apro/gtx_460_msi_cyclone_oc_35_tuning_72_fokon_hangtala/hsz_1-50.html

sztem elég jó kis kártya és az ár is jó, bár ennyiért már hozzájuthatsz használtan akár egy 6850-hez is amit egy izmosabb OC-val ér fel csak a GTX460 és az már 256bit, 1GB memóriával szerelt ráadásul azt is lehet húzni! 😀
de ha nem találsz jó áron 6850-et akkor sztem full HD-re egy nagyon jó kártyát vehetsz elég jó áron a GTX460 személyében! garra kérdezz rá azért!
0
0
0
0
nyozo avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Adam819 írta:
egy Gigabyte HD6850 szerintetek passzolna a gépemhez?+hamarosan 4 magos procim lesz

ha a 775-ösre gondolsz, nem javaslom jobb proci vásárlását, 775-öt már el kéne hagyni.
Viszont az i5-ösbe jó lenne, annyi hogy lehetőleg ne gigabyte-ot vegyél hanem mondjuk Sapphire-t, vagy MSI-t, Asus-t. Leginkább mondjuk sapphire-t mert az elég jó áron is van a minősége mellé.
0
0
0
0
Adam819 avatar
0
0
0
0
grafi97 avatar
sokat. ilyen kártyáknál bf-ben élsimításról ne is álmodj. de más játékokban szinte még mindegyik elég maxra.
0
0
0
0
nyozo avatar
Keksz03 írta:
nyozo írta:
köszönöm a választ a 768mb-osra gondoltam de az sztem full hd-ra lassan már kevés lenne! szóval sztem maradok 5850 vagy 6870-nél!😃

amúgy a GTX 460 768mb-os mennyivel hozna több fps-t mint a mostani HD 5770-em?

itt egy teszt, nézd végig!

[LINK]

köszi! am kb bf3 1920x1080-ba ultrán 2x élsimítással mennyi vramot zabál?
0
0
0
0
Keksz03 avatar
nyozo írta:
köszönöm a választ a 768mb-osra gondoltam de az sztem full hd-ra lassan már kevés lenne! szóval sztem maradok 5850 vagy 6870-nél!😃

itt egy teszt, nézd végig!

[LINK]
0
0
0
0
nyozo avatar

0
0
0
0
Keksz03 avatar
nyozo írta:
Üdv! szerintetek jó ez a kártya? GTX 460 MSI Cyclone OC 28k-ért láttam hardveraprón, vagy ink. gyűjtsek HD 5850(30-35k) vagy 6870(37-40k)

elég jó kártya, nagyon jól lehet őket húzni, bár azt nem írtad h a 768MB-os 192bites vagy az 1GB-os 256bitesről van szó! egyébként mindkettő jó, az 1GB-os full HD-ra előnyösebb!
6870 erősebb kártya és nagyon jó, én is azt akartam de végül Asus GTX560 DCII OC lesz, de a kettő szinte ugyanazt tudja, azaz majdnem mindenre elég! 😀
bármelyiket veszed, nem jársz rosszul!
0
0
0
0
nyozo avatar
Üdv! szerintetek jó ez a kártya? GTX 460 MSI Cyclone OC 28k-ért láttam hardveraprón, vagy ink. gyűjtsek HD 5850(30-35k) vagy 6870(37-40k)
0
0
0
0
mathejocy avatar
Tele nyomta fluxal és felmelegítette.Ezt nálam oda-vissza postából megúsztad volna.
0
0
0
0
no avatar
tasiadam írta:
LobiDrg írta:
tasiadam írta:
Elküldtem a 9800GT-met megcsináltatni, kiadtam érte 8ezret h majd jó lesz, visszajött tegnap titan quest alatt meghalt, tessék ilyen lett a nyák -,-

https://kepfeltoltes.hu/120501/20120501283_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Elég durva 😲 Garanciát nem vállaltak rá ?

kiröhögött, visszakaptam eddig 4ezret

Pff az korrekt 😕
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
LobiDrg írta:
tasiadam írta:
Elküldtem a 9800GT-met megcsináltatni, kiadtam érte 8ezret h majd jó lesz, visszajött tegnap titan quest alatt meghalt, tessék ilyen lett a nyák -,-

kiröhögött, visszakaptam eddig 4ezret
0
0
0
0
no avatar
tasiadam írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Keksz03 írta:
tasiadam írta:
Keksz03 írta:
tasiadam írta:
akarkilehetek írta:
Sziasztok, VGA-t szeretnék újítani, valami olyat ami bírja a nagyobb igényű játékokat és PCIe slotos, olyan 10-20 ezret tudnék rászánni (előnyben az Nvidia 😆😉 Most egy GeForce 210 (1024MB) van benne, jól szuperál de mégsem az igazi 😕

elszorva HD4850 9800GT 9600GT, de ezek újak. 5750 esetleg...

ne beszélj butaságot, idejét múlt kártyákat venni butaság lenne főleg amire már a driverekkel sem foglalkoznak...

azt ne mond h a DX10-es kártyák szarok, pl egy GTS250? 9800GT? 9800GTX+? esetleg fentebb? 3870X2? hol gyengék ezek?

senki sem mondta h gyengék, de nem mai darabok, kereskedelmi forgalomban nem is igazán kapni, bár most a 4850 újra kapható lett, kérdés h meddig, továbbá ha kicsit olvasgatnál tudnád h az 5000-es széria alatti kártyáknak a driver supportja is problémás lesz...nincs 2 hetes a hír!

nekem volt X1700FSC-m és 9.valahanyas driverrel ment és 10essel már nem, szóval ha a régit használja az ember és kifelyezetten arra a kártyára szedi le a drivert akkor nem lesz baj.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
tasiadam írta:
Keksz03 írta:
tasiadam írta:
akarkilehetek írta:
Sziasztok, VGA-t szeretnék újítani, valami olyat ami bírja a nagyobb igényű játékokat és PCIe slotos, olyan 10-20 ezret tudnék rászánni (előnyben az Nvidia 😆😉 Most egy GeForce 210 (1024MB) van benne, jól szuperál de mégsem az igazi 😕

ne beszélj butaságot, idejét múlt kártyákat venni butaság lenne főleg amire már a driverekkel sem foglalkoznak...

azt ne mond h a DX10-es kártyák szarok, pl egy GTS250? 9800GT? 9800GTX+? esetleg fentebb? 3870X2? hol gyengék ezek?

senki sem mondta h gyengék, de nem mai darabok, kereskedelmi forgalomban nem is igazán kapni, bár most a 4850 újra kapható lett, kérdés h meddig, továbbá ha kicsit olvasgatnál tudnád h az 5000-es széria alatti kártyáknak a driver supportja is problémás lesz...nincs 2 hetes a hír!
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Keksz03 írta:
tasiadam írta:
akarkilehetek írta:

0
0
0
0
Keksz03 avatar
tasiadam írta:
akarkilehetek írta:

0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
akarkilehetek írta:

0
0
0
0
Keksz03 avatar
HD6670, HD6750, GTS450! ezek kerülhetnek szóba ennyiért illetve használtan hozzájuthatsz erősebb kártyákhoz is, nézz körül a neten!
0
0
0
0
Keksz03 avatar
gyurmi írta:
Sziasztok!
Napok óta megy a vita köztem meg egy ismerősöm között és most már pontot szeretnék tenni a dolog végére. A kérdésem az volna hogy melyik a jobb VGA? Természetesen egy kis indoklást is szeretnék kérni.
Szval Geforce GTX 550 TI vagy GTX 460?

GTX550 Ti kb 5770-el van egy szinten!

Itt a különbség:

[LINK]
0
0
0
0
grafi97 avatar
azthittem akkor már ebből is kettőt.😆
a q9400-al mindenképp nagy limited lenne. ha csak nem húzod fel úgy 5-6 ghz-re folyékony nitrogénnel.😆
0
0
0
0
niteforce avatar
gyurmi írta:
Sziasztok!
Napok óta megy a vita köztem meg egy ismerősöm között és most már pontot szeretnék tenni a dolog végére. A kérdésem az volna hogy melyik a jobb VGA? Természetesen egy kis indoklást is szeretnék kérni.
Szval Geforce GTX 550 TI vagy GTX 460?

Termeszetesen a GTX 460 a jobb. Az hogy ilyen vita targyai lehettek az annak koszonheto hogy kozel egy arban vannak. Bar egyik sem tul jo vetel most, a GTX 550Ti az a kategoria hogy nagyon atvertek azt aki megveszi. Mert olyan teljesitmenyt hoz mint egy masik kartya (hd6770) xsak az joval olcsobb. A vitat eldontve.a gtx 460 jobb de ha ilyen arkategoriaban nezegettek akkor inkabb hd 6850 vagy egy kicsit dragabban hd6870.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció