Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Cooley írta:
gabesz2482 írta:
Cooley írta:
Andris19994 írta:
Goku akkor elmagyarazom neked az ember azt kerdezte melyiket eri meg jobban:
9800gt
5670
Es en az 5670-et olyanlottam mivel ddr5-os es gyorsabb a memoria feldolgozasa ,es sokal kevesebbet is fogyast! ES kerdezem en holl itt a hulyeseg😊

Ha nagyon szőrszálhasogató szeretnék lenni, akkor már abba is beleköthetnék, hogy "memoria feldolgozasa". Nem a memóriát dolgozza fel, hanem az adatokat, legfeljebb a memória sávszélessége nagyobb, de még csak ez sem teljesen igaz, mivel a 9800GT-n 256bit-nyi vezérlőre kapcsolódik a GDDR3-as memó, míg az 5670-en 128bit-nyire kapcsolódik a GDDR5-ös memó, ami azonos valós órajelen megegyező sávszélességet biztosít. Illetve így önmagában az egész hülyeség, mert nem csak attól lesz jobb egy kártya, hogy mekkora a memóriasávszéle... Valamint még ezt is írtad "Pixel Fill Rate,Texture Fill Rate ezek kidolgozasa is nagyon lassu" Na ezen még most is röhögök. X'D Ennek úgy ahogy van nincs semmi értelme. Arról nem is beszélve, hogy eleve a vita abból indult, hogy a te megfogalmazásod szerint a DX11-es támogatás miatt megy a Fifa jól az 5670-en. Ha meg nem így értetted, szar a fogalmazásod...

Tisztelt Cooley és Andris19994!Látom egész szép szócsatát vívtatok az 5670,és a 9800gtx-en.Köszönöm szépen hogy megpróbáltatok segíteni,de csak jobban összezavartatok,mivel én még kezdőnek sem mondanám magam e téren!Mint már írtam nekem a Fifa 13-ra kellene,és a két kártya közűl kellene választanom,vagy max.15k-ig.
Ha esetleg ilyen árban van normális kari,akár használtan is,légysi írjátok meg.

Némi szerencsével annyiból egy 1GB-os 4870 is kifogható, de egy 512MB-os egész biztosan. Ennyiből az a legerősebb.

Köszönöm!Utána nézek!És,ha mégis a két kártya közűl kell választanom,akkor több forumot megnézek
0
0
0
0
AlwinHD avatar
randal írta:
Joker020 írta:
randal írta:
Joker020 írta:
Mostani videókártyám helyett(Sapphire ATi Radeon HD5450 1GB) milyent érdemes venni amin már jobban menne a BF3 és az újabb játékok? 15-20.000-ig érdekelne

Ha jól tudom a monitorod nativ felbontása 1600*900. Ha BF3 maxon akarod tolni, akkor 15-20e-ért nem találsz olyat VGA-t , ami képes lenne kimaxolva futtatni. 30 ezer környékén lehet kapni HD5850 használtan, ami simán vinné, és egy ideig nem is kéne lecserélned.
Újonnan HD6850/HD7770 tudná még szépen futtatni, de HD5850 erősebb kb 10%-al (HD7770-nél 12-13%-al).

Így van 1600x900 de nekem a 720p-is megfelel egy low-medium grafikával még úgy is kurva szép a játék 😃 Csak azért venném mert 1024x768-ban néha 20 perc BF3 után elkezd szaggatni ezért kell az új kártya.
Használtam venném a kártyát mostani gépemre nem szeretnék sokat költeni így is megérne egy cserét 😃

Amit Cooley fórumtárs írt, azok lennének jók. De látom tervezel egy újabb konfigot. Csinálhatod úgy is, hogy megveszel egy HD5850-t, és átrakod az új gépbe (30K kb használtan). HD6790-nél(láttam, hogy a terv gépedbe azt raknál) erősebb kb 30-35%-al !

Így van tervezek új gépet venni, hamarabbra terveztem de végülis talán karácsonyra meg lesz, azóta gyűjtöttem még pénzt így amik akkor összeraktam egy jó ideje nincs frissítve. 😀 De köszi az infokat! 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
gabesz2482 írta:
Cooley írta:
Andris19994 írta:
9800gt
5670
Es en az 5670-et olyanlottam mivel ddr5-os es gyorsabb a memoria feldolgozasa ,es sokal kevesebbet is fogyast! ES kerdezem en holl itt a hulyeseg😊

Ha nagyon szőrszálhasogató szeretnék lenni, akkor már abba is beleköthetnék, hogy "memoria feldolgozasa". Nem a memóriát dolgozza fel, hanem az adatokat, legfeljebb a memória sávszélessége nagyobb, de még csak ez sem teljesen igaz, mivel a 9800GT-n 256bit-nyi vezérlőre kapcsolódik a GDDR3-as memó, míg az 5670-en 128bit-nyire kapcsolódik a GDDR5-ös memó, ami azonos valós órajelen megegyező sávszélességet biztosít. Illetve így önmagában az egész hülyeség, mert nem csak attól lesz jobb egy kártya, hogy mekkora a memóriasávszéle... Valamint még ezt is írtad "Pixel Fill Rate,Texture Fill Rate ezek kidolgozasa is nagyon lassu" Na ezen még most is röhögök. X'D Ennek úgy ahogy van nincs semmi értelme. Arról nem is beszélve, hogy eleve a vita abból indult, hogy a te megfogalmazásod szerint a DX11-es támogatás miatt megy a Fifa jól az 5670-en. Ha meg nem így értetted, szar a fogalmazásod...

Tisztelt Cooley és Andris19994!Látom egész szép szócsatát vívtatok az 5670,és a 9800gtx-en.Köszönöm szépen hogy megpróbáltatok segíteni,de csak jobban összezavartatok,mivel én még kezdőnek sem mondanám magam e téren!Mint már írtam nekem a Fifa 13-ra kellene,és a két kártya közűl kellene választanom,vagy max.15k-ig.

Némi szerencsével annyiból egy 1GB-os 4870 is kifogható, de egy 512MB-os egész biztosan. Ennyiből az a legerősebb.
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
Andris19994 írta:
9800gt
5670

0
0
0
0
randal avatar
tothkristof98 írta:
Heló!
Tudnátok nekem mondani egy olyan videókártyát ami jó, de viszonylag olcsó?
Mert már szeretnék játszani a Battlefield 3-al de sajnos gyenge a vidikarim hozzá :/
Meg hát annyira nem vagyok ebben jártas.
Előre is köszönöm!

Mennyi pénzt szánsz rá? Milyen tápod van?
0
0
0
0
no avatar
ATI RADEON HD 4870-en az,hasznaltan olcson betudod szerezni!
0
0
0
0
extremezone avatar
Nekem még egyetlen tesztet sem sikerült reprodukálnom! hihetetlen... de a 6850-em ből elég simán ki tudom szedni az 50-60 FPS-t Crysis Warhead alatt... itt meg fönnt sincs a táblázaton!

Szerintem nagyon sokat csalnak azzal, hogy milyen procival és RAM-mal csinálják meg ezeket a teszteket.
0
0
0
0
tothkristof98 avatar
Heló!
Tudnátok nekem mondani egy olyan videókártyát ami jó, de viszonylag olcsó?
Mert már szeretnék játszani a Battlefield 3-al de sajnos gyenge a vidikarim hozzá :/
Meg hát annyira nem vagyok ebben jártas.
Előre is köszönöm!
0
0
0
0
Cooley avatar
ricshard004 írta:
Jó hagyjuk nem kell elhinni,én csak az én tapasztalataim osztottam meg...

Elhiszem én, hogy ezeket az eredményeket kaptad, ezért is írtam, hogy ott valami nem stimmelt a 480-assal, mert más magyarázat erre nincs. A driverek nem gyorsítanak átlag 10%-ok egy kártyán.

ricshard004 írta:
Tessék itt van a prohardveres hozzászólásom és bocs ...1000n ment a 6950

Végül 7-3-ra nyert a 6950,mindent 4x élsimítással teszteltem fullhdban
6950 : 1000/5700
480: 850/4000
Röviden :

Metro : 6950 magasabb értékeket dobott,és min fps-ben is jobb
Heaven: kb 10%-al volt erőssebb Extreme beállításokon a Fermi
King of Amalur: Több fps volt végig ,mint 6950el,kb 15-20al
Alan Wake: 6950 gyorsabb volt,de 480 kicsivel stabilabban adta azt a kevesebb fps-t
Bad Company: Írtóstabil volt az fps szám 480al,6950 ismét magasabb értékeket adott,végülis mind1 melyik kártyával játszuk
Dirt 2 :6950 Min és átlag fpsben is verte a 480-t
Far Cry 2 : 6950 nyert kevéssel
Just Cause: nVidián valamiért elég rosszul megy, de jobban ment ,mint a 295-n, 6950 verte lazán
Mafia 2: Min fps-ben a 6950 nyert
Crysis : 6950 ismét nyert,de itt csodálkoztam,mert Fermivel erőssen a játszhatóság határán volt a Benchmark addig 6950el a magasabb értékek miatt sokkal vállalhatóbb volt( 6fps a különbség átlagban)

Melegedésről már ne is beszéljek..., nagyon durván fűt a 480,viszont alapfeszen vitte ezt a tuningot.
Nem kell elhinni nekem mind1

Ha a BF alatt a BF2-t érted, akkor a techpowerup tesztjeiben ezek közül 4-re találtam rá:
https://tpucdn.com/reviews/MSI/HD_6950_Twin_Frozr_III/images/crysis_1920_1200.gifhttps://tpucdn.com/reviews/MSI/HD_6950_Twin_Frozr_III/images/bfbc2_1920_1200.gifhttps://tpucdn.com/reviews/MSI/HD_6950_Twin_Frozr_III/images/metro_2033_1920_1200.gifhttps://tpucdn.com/reviews/MSI/HD_6950_Twin_Frozr_III/images/farcry2_1920_1200.gif
Olyan OC mellett is legfeljebb a Crysisról tudom elképzelni, hogy jobban ment a 6950-en. 😀 A Guru3D tesztjei hasonló eredményt mutatnak. És egy Dirt 2: [LINK] A 480 itt még a 6970-et is veri. Még az újabb driverrel, és pár %-kal magasabb OC-vel sem lehet gyorsabb a 6950. Mondjuk mindegy is, mert jelen esetben 1GB-os 6950-ről volt szó, az meg ma már még gyengébb, annál egyértelműen jobb választás a 480. 😀 Félreértés ne essék, még egyszer mondom, nem azt feltételezem, hogy nem mondasz igazat, hanem azt, hogy ott valami nagyon nem volt rendben a 480-nal. Az viszont kétségtelen, hogy többet eszik, és jobban melegszik.
Mondjuk én most kicsit belepiszkáltam a feszültségekbe meg órajelekbe a biosában, és így most üresjáratban 42 helyett 36 fokon megy, terhelés alatt pedig átlagosan 10 fokkal hűvösebb gyári órajellel és ventiszabályzással, és nyilván a fogyasztás is kedvezően alakult, bár arról pontos adatot nem tudok mondani. Jelenleg nincs működőképes fogyasztásmérőm.
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Tessék itt van a prohardveres hozzászólásom és bocs ...1000n ment a 6950

Végül 7-3-ra nyert a 6950,mindent 4x élsimítással teszteltem fullhdban
6950 : 1000/5700
480: 850/4000
Röviden :

Metro : 6950 magasabb értékeket dobott,és min fps-ben is jobb
Heaven: kb 10%-al volt erőssebb Extreme beállításokon a Fermi
King of Amalur: Több fps volt végig ,mint 6950el,kb 15-20al
Alan Wake: 6950 gyorsabb volt,de 480 kicsivel stabilabban adta azt a kevesebb fps-t
Bad Company: Írtóstabil volt az fps szám 480al,6950 ismét magasabb értékeket adott,végülis mind1 melyik kártyával játszuk
Dirt 2 :6950 Min és átlag fpsben is verte a 480-t
Far Cry 2 : 6950 nyert kevéssel
Just Cause: nVidián valamiért elég rosszul megy, de jobban ment ,mint a 295-n, 6950 verte lazán
Mafia 2: Min fps-ben a 6950 nyert
Crysis : 6950 ismét nyert,de itt csodálkoztam,mert Fermivel erőssen a játszhatóság határán volt a Benchmark addig 6950el a magasabb értékek miatt sokkal vállalhatóbb volt( 6fps a különbség átlagban)

Melegedésről már ne is beszéljek..., nagyon durván fűt a 480,viszont alapfeszen vitte ezt a tuningot.
Nem kell elhinni nekem mind1
0
0
0
0
Cooley avatar
ricshard004 írta:
Cooley írta:
Andris19994 írta:
Ahoz kepest,hogy ddr5-os nagyon lassu a memoria feldolgozasa
Pixel Fill Rate,Texture Fill Rate ezek kidolgozasa is nagyon lassuja

Ugye tisztában vagy vele, hogy semmi értelme ennek a hozzászólásodnak?

ricshard004 írta:
Cooley írta:
Synda Rebirth írta:
Andris19994 írta:
Amd Radeon HD5850

Az még Ati 😆

Tévedés! Már az R600-as GPU-val szerelt kártyák kiadásakor az AMD tulajdonában volt az Ati, bár az még Ati fejlesztés volt. Viszont az R700 (HD4000 széria) már AMD fejlesztés. Mondjuk csak a HD6000 széria óta hagyták el az Ati márkanevet teljesen, gondolom erre céloztál. ^^

ricshard004:
Ferrari056 írta:
hardverapro-n megér egy SAPPHIRE HD 6950 1GB kártya 45.000Ft-ot ??

Annyiból egyébként már GTX480 is beszerezhető!

Nemrég teszteltem a GTX480 + 6950-t és a 6950 gyorsabb volt 5ből 4 játékban.

Akkor sikerült kifognod azt a létező 4 játékot, amiben a 6950 gyorsabb... 😂 Egyébként ha jól megfigyeled, aláhúztam, és kiemeltem neked, hogy 1GB! 1GB-os 6950-ről van szó, nem 2GB-osról.

5ből 4,de 9 játékkal mértem és abból 7: 6950 2:GTX480 +Heavenben volt jobb a 480.Ennyit számítanak a driverek,mert még a 6950 gyorsult a 480 már rég nem.Mondjuk hozzá kell tenni,hogy csut tuningon ment mind a 2
480: 850-n
6950:950-n
Memóriákra már nem emlékszem

Jahm,hogy 1GB...az nemjó

Azokon az órajeleken meg még inkább kizárt dolog! A GTX480 alapon gyorsabb, és több, mint 20% OC-vel meg már lassabb lesz, mint a 6950 kevesebb, mint 20% OC-vel? Lehetetlen! Ott valami nem stimmelt a 480-assal!
0
0
0
0
no avatar
Nem azt mondtam hogy azert viszi a fifat mert dx11-et tud hasznalni
hanem azt mondtam,hogy a fifa dx9-en fut szoval az kevesbe izasa meg a kartyat!
NA de akkor melyik a jobb
9800gt vagy 5670?
0
0
0
0
randal avatar
Joker020 írta:
randal írta:
Joker020 írta:
Mostani videókártyám helyett(Sapphire ATi Radeon HD5450 1GB) milyent érdemes venni amin már jobban menne a BF3 és az újabb játékok? 15-20.000-ig érdekelne

Ha jól tudom a monitorod nativ felbontása 1600*900. Ha BF3 maxon akarod tolni, akkor 15-20e-ért nem találsz olyat VGA-t , ami képes lenne kimaxolva futtatni. 30 ezer környékén lehet kapni HD5850 használtan, ami simán vinné, és egy ideig nem is kéne lecserélned.
Újonnan HD6850/HD7770 tudná még szépen futtatni, de HD5850 erősebb kb 10%-al (HD7770-nél 12-13%-al).

Így van 1600x900 de nekem a 720p-is megfelel egy low-medium grafikával még úgy is kurva szép a játék 😃 Csak azért venném mert 1024x768-ban néha 20 perc BF3 után elkezd szaggatni ezért kell az új kártya.
Használtam venném a kártyát mostani gépemre nem szeretnék sokat költeni így is megérne egy cserét 😃

Amit Cooley fórumtárs írt, azok lennének jók. De látom tervezel egy újabb konfigot. Csinálhatod úgy is, hogy megveszel egy HD5850-t, és átrakod az új gépbe (30K kb használtan). HD6790-nél(láttam, hogy a terv gépedbe azt raknál) erősebb kb 30-35%-al !
0
0
0
0
Cooley avatar
Andris19994 írta:
9800gt
5670

0
0
0
0
no avatar
9800gt
5670
0
0
0
0
AlwinHD avatar
randal írta:
Joker020 írta:

0
0
0
0
Cooley avatar
Andris19994 írta:
Oke elismerem tevedtem,es a bill-en irni sem tudok,de ha valaki segiteni szeretne a masikon es hibazik a valasznal akkor sem kell idiotazni stb....De igazatok van!!!

Nem is kezdtelek el azonnal idiótázni. Először csak szimplán szóltam, hogy a DX támogatás nem befolyásolja a dolgot, mire te voltál az, aki elkezdett szurkálódni ("Ja ezt tudja mindenki,ne logd itt a felesleges dumat"😉. Nem? De!

Joker020:
15-20 között 1GB-os 4890 vagy GTX280 a legjobb, amit megkaphatsz.
0
0
0
0
no avatar
Oke elismerem tevedtem,es a bill-en irni sem tudok,de ha valaki segiteni szeretne a masikon es hibazik a valasznal*(bar en nem tettem) akkor sem kell idiotazni stb....De igazatok van!!!
0
0
0
0
Cooley avatar
ricshard004 írta:
Nem vagyok merev,de belép az ember és azt látja,hogy megy a töménytelen off tenger,ilyenkor hagyni kell a francba ha nem érti meg elsőre és nem szül több off-t. Tessék,ez is szült egy offot...😆 Szóval részemről befejeztem itt a témát

Az a baj, hogy túlzottan jól szórakozom az ilyeneken... 😆 Egyébként ha elsőre nem fogja fel, és nem foglalkozunk vele tovább, akkor legközelebb megint ugyan úgy elkezdi lökni az értelmetlen dolgokat, így viszont ha van egy csöppnyi esze, elgondolkozik azon, hogy talán tényleg butaságot írt, és legközelebb már 2x is meggondolja, hogy mit írjon le. 😉 Szerintem.
0
0
0
0
randal avatar
Joker020 írta:

0
0
0
0
no avatar
7000din*2.347=16429 FT
De ennek semi ertelme mikor a kerdezo HUNGARISTA😃
0
0
0
0
ricshard004 avatar
[quote][b]Cooley írta:[/b]
[quote][b]ricshard004 írta:[/b]
Mit kell itt személyeskedni?Ha esetleg moderátor leszek ezeknek vége lesz azt megígérhetem...,vicc. Te meg Andris 13 éves fejjel ne tedd már itt az agyad most komolyan,milyen háttértudásod van ennyi idősen?Képzelem...,na off vége remélem,mert hívok egy moderátort azon nem múlik.Az ilyen közösség romboló emberek miatt tart itt az oldal...[/quote]
Ne légy ennyire merev! 😀 Szerintem sokan jót röhögtek, én biztosan. Akit meg nem érdekel, annak nem kötelező elolvasni. Persze mindennek megvan a határa, de ez szerintem még bőven belefért. Meg persze az se jó, ha az offolással eltereljük egy kérdezőtől a figyelmet, de itt ilyen sem történt. Szvsz sokkal károsabbak azok a tagok, akik 0 tudással dezinformációval látják el az oldalt, inkább az ilyeneket kellene törölni.

Nem vagyok merev,de belép az ember és azt látja,hogy megy a töménytelen off tenger,ilyenkor hagyni kell a francba ha nem érti meg elsőre és nem szül több off-t. Tessék,ez is szült egy offot...😆 Szóval részemről befejeztem itt a témát

Andris:
26 alatt életemben nem láttam még 5850-t szvsz az lehetetlen és gondolom itthon akar venni...
0
0
0
0
no avatar
Cooley De lenyegeben a valaszom ott is helyes volt.😀
Nalunk 6000-7000dinar korul lehet hasznaltan venni.A forint ugy jonn ki A dinarbol ha megyszorzod 2.347-el es akkor kb.benne vagy a 20K-ban!
0
0
0
0
Cooley avatar
ricshard004 írta:
Mit kell itt személyeskedni?Ha esetleg moderátor leszek ezeknek vége lesz azt megígérhetem...,vicc. Te meg Andris 13 éves fejjel ne tedd már itt az agyad most komolyan,milyen háttértudásod van ennyi idősen?Képzelem...,na off vége remélem,mert hívok egy moderátort azon nem múlik.Az ilyen közösség romboló emberek miatt tart itt az oldal...

Ne légy ennyire merev! 😀 Szerintem sokan jót röhögtek, én biztosan. Akit meg nem érdekel, annak nem kötelező elolvasni. Persze mindennek megvan a határa, de ez szerintem még bőven belefért. Meg persze az se jó, ha az offolással eltereljük egy kérdezőtől a figyelmet, de itt ilyen sem történt. Szvsz sokkal károsabbak azok a tagok, akik 0 tudással dezinformációval látják el az oldalt, inkább az ilyeneket kellene törölni.

Andris19994 írta:
Joker020:hasznalt 4870 vagy 5850

20-ból hogyan veszel 5850-et?
0
0
0
0
no avatar
Joker020:hasznalt 4870 vagy 5850
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Joker020 írta:

Ha használt is jó akkor 4870 1GB 😉 Újon ennyiért nem éri meg semmit venni
0
0
0
0
AlwinHD avatar
0
0
0
0
no avatar
nagybaczon írta:
Amugy egy HD5850 66k ami szerintem sok meg nem nagyon van keret rá most. Vegyek használtat vagy tudtok ajánlani olcsóbbat mondjuk 45k ért?

Újonnan ne vegyél 5850-et, használtan nézz.
0
0
0
0
no avatar
Amugy egy HD5850 66k ami szerintem sok meg nem nagyon van keret rá most. Vegyek használtat vagy tudtok ajánlani olcsóbbat mondjuk 45k ért?
0
0
0
0
ricshard004 avatar
Cooley írta:
Andris19994 írta:

ricshard004 írta:
Cooley írta:
Synda Rebirth írta:
Andris19994 írta:
Amd Radeon HD5850

Az még Ati 😆

Tévedés! Már az R600-as GPU-val szerelt kártyák kiadásakor az AMD tulajdonában volt az Ati, bár az még Ati fejlesztés volt. Viszont az R700 (HD4000 széria) már AMD fejlesztés. Mondjuk csak a HD6000 széria óta hagyták el az Ati márkanevet teljesen, gondolom erre céloztál. ^^

ricshard004:
Ferrari056 írta:

Akkor sikerült kifognod azt a létező 4 játékot, amiben a 6950 gyorsabb... 😂 Egyébként ha jól megfigyeled, aláhúztam, és kiemeltem neked, hogy 1GB! 1GB-os 6950-ről van szó, nem 2GB-osról.

5ből 4,de 9 játékkal mértem és abból 7: 6950 2:GTX480 +Heavenben volt jobb a 480.Ennyit számítanak a driverek,mert még a 6950 gyorsult a 480 már rég nem.Mondjuk hozzá kell tenni,hogy csut tuningon ment mind a 2
480: 850-n
6950:950-n
Memóriákra már nem emlékszem

Jahm,hogy 1GB...az nemjó
0
0
0
0
randal avatar
Cooley írta:
randal írta:
Synda Rebirth írta:
nagybaczon írta:
Tehát 7700 jobb?

2 igen...ráadásul 7750 10x erősebb hardverek mellett muzsikál így.😜
Megér 27k-t ugyanaz a teljesítmény amit megkaphatsz 10k-ért akkor hajrá.😶

25-30k környékén 5850 is van.😉

Megéri megvenni egy nagyobb fogyasztású, 3 éves, valószínű garancia nélküli, kitudja mennyire használt vga-t. De occsó , az a lényeg. 😀 😃

Még mindig várom, hogy mutass HD 4850-t 1GB-os DDR5-s garist.
Én végig néztem hadverapron, de nem láttam 15K alatt. 😕

Ha még a 5000-es vagy 6000-es szériából lenne akkor talán megérné megvenni, de így én biztos nem vennék. HD5850-t találsz annyiért akkor az tényleg simán megéri vagy még HD5830-as is. De HD4850 .... 😕

10-15-ért 5830/5850? 😆 Egyébként 15-ért már 4870 is van. Ha annyira jó az ár, akkor tényleg csak az számít, hogy olcsó! Szvsz egészen 50eFt-ig nem érdemes újonnan videokártyát venni, mert használtan ugyan annyiért sokkal erősebb kártyát kapsz. Pl abból a pénzből, amiből én a GTX480-at vettem, a legkomolyabb kártyák újonnan a 6870 és a sima GTX560. Elég komoly teljesítménykülönbség van azok a kártyák és a 480 közt... 😀 Ráadásul 2 év garival vettem.

Rosszul fogalmaztam 😀 27K-rt 5850/5830.

Értem mit mondasz. De a HD4850 4 éves technológián alapszik, azóta már itt a 3. generáció, lassan itt van a 4. is (HD 8000).
Ha használtat vennék akkor HD5000-től felfele nézelődnék, mert az még nem annyira régi, de használtat csak is akkor ha teljesítményben jobb. De HD4850 teljesítménye egyenlő a HD7750-el, olcsóbb. Ennyi érv szól a vásárlása mellett, ami számomra nagyon kevés, kontra több van.
Ha jól tudom, 1 generációt léptél vissza, és jóval erősebbet vettél, jó bizniszt csináltál. 😀
0
0
0
0
no avatar
Andris19994 írta:
Pixel Fill Rate,Texture Fill Rate ezek kidolgozasa is nagyon lassu
5670-nek

Kössz!!!De azért egy hd5450 512mb ddr3-as,és egy geforce 8600gt 512mb ddr2-es nél biztos jobb lesz nekem
0
0
0
0
Cooley avatar
Andris19994 írta:

ricshard004 írta:
Cooley írta:
Synda Rebirth írta:
Andris19994 írta:
Amd Radeon HD5850

Az még Ati 😆

ricshard004:
Ferrari056 írta:

0
0
0
0
ricshard004 avatar
Cooley írta:
Synda Rebirth írta:
Andris19994 írta:
Amd Radeon HD5850

Az még Ati 😆

ricshard004:
Ferrari056 írta:

0
0
0
0
no avatar
Pixel Fill Rate,Texture Fill Rate ezek kidolgozasa is nagyon lassu
5670-nek
0
0
0
0
no avatar
randal: nem csak hardverapró létezik...
Ex pressz.
Ki nem szarja le hány éves, nem malac bameg, hogy rágós lesz a húsa... ha nem főzték meg semmi baja, mármint a kártyának.😆
És ezt 30min kideríteni.😉
0
0
0
0
no avatar
Andris19994 írta:
Ja ezt tudja mindenki,ne logd itt a felesleges dumat mikor elviszi,bar ezt a kartyat nem olyanlom JATEKRA. ENNYI😃

Miért nem ajánlod játékra?
0
0
0
0
Cooley avatar
Andris19994 írta:
Ja ezt tudja mindenki,ne logd itt a felesleges dumat mikor elviszi,bar ezt a kartyat nem olyanlom JATEKRA. ENNYI😃

Milyen felesleges dumát? Te írtad a baromságot, én kijavítottalak. Ha meg tisztában vagy a dologgal, akkor csak fogalmazni nem tudsz normálisan... Egyébként is az, hogy támogatja a DX11-et, nem jelent az égvilágon semmit, attól még ugyan olyan gyenge az a kártya.
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
Andris19994 írta:
Persze hogy vine! a fifa dx9-tol nagyobbat nem hasznal az a kartya viszont tudja a dx11-et is! JA es keveset fogyast!

Cooley-nak nagyon igaza van,
De ha valaki nem vesz ujonta Cooley akkor mi kitol veszunk hasznaltat😆😆

Nem attól viszi a fifát, hogy az csak DX9-es...
Újonnan megvesszük az 50eFt feletti kártyákat, majd használtan szépen lemegy az áruk idővel...
0
0
0
0
no avatar
Persze hogy vine! a fifa dx9-tol nagyobbat nem hasznal az a kartya viszont tudja a dx11-et is! JA es keveset fogyast!

Cooley-nak nagyon igaza van,
De ha valaki nem vesz ujonta Cooley akkor mi kitol veszunk hasznaltat😆😆
0
0
0
0
Cooley avatar
randal írta:
Synda Rebirth írta:
nagybaczon írta:
Tehát 7700 jobb?

Megéri megvenni egy nagyobb fogyasztású, 3 éves, valószínű garancia nélküli, kitudja mennyire használt vga-t. De occsó , az a lényeg. 😀 😃

Ha még a 5000-es vagy 6000-es szériából lenne akkor talán megérné megvenni, de így én biztos nem vennék. HD5850-t találsz annyiért akkor az tényleg simán megéri vagy még HD5830-as is. De HD4850 .... 😕

10-15-ért 5830/5850? 😆 Egyébként 15-ért már 4870 is van. Ha annyira jó az ár, akkor tényleg csak az számít, hogy olcsó! Szvsz egészen 50eFt-ig nem érdemes újonnan videokártyát venni, mert használtan ugyan annyiért sokkal erősebb kártyát kapsz. Pl abból a pénzből, amiből én a GTX480-at vettem, a legkomolyabb kártyák újonnan a 6870 és a sima GTX560. Elég komoly teljesítménykülönbség van azok a kártyák és a 480 közt... 😀 Ráadásul 2 év garival vettem.
0
0
0
0
no avatar
Andris19994 írta:
A tapodra nezve inkabb az 5670!

Köszönöm a segítséget!Még annyi hogy a hd5670 vinné fullon a fifa 13-at,mivel szinte csak a fifákkal nyomom a game-et
0
0
0
0
randal avatar
Synda Rebirth írta:
nagybaczon írta:
Tehát 7700 jobb?

0
0
0
0
no avatar
A tapodra nezve inkabb az 5670!
0
0
0
0
no avatar
Üdv Mindenkinek!A segítségeteket kérném abban,hogy melyik vga-t vegyem meg!
sapphire hd5670 1gb ddr5,vagy geforce 9800gtx

Gépem adatai:Intel Dual Core 2,5ghz /E3300/
FPS 350w-os táp
3GB ddr 2-es ram
320-as vinyó
0
0
0
0
niteforce avatar
Synda Rebirth írta:
nagybaczon írta:
és valaki tud linkelni egy oldalt ahol lehet venni radeon hd5850-et? amugy meg biztos hogy jó ez Asus M5A97 alaplapra? DDR5ös a vidikártya memóriája és DDR3 az alaplap

Az csak Ram, Vga más történet.

Cooley: igen arra, 5770 még "Ati" logóval díszített, sehol egy Amd felirat.😀

Össze vissza írtak hol AMD-t Hol ATI-t a HD5000 szériában. Én HD5670-emen már AMD volt. De mindegy szerintem 😃
0
0
0
0
no avatar
Cooley írta:
nagybaczon írta:
és valaki tud linkelni egy oldalt ahol lehet venni radeon hd5850-et? amugy meg biztos hogy jó ez Asus M5A97 alaplapra? DDR5ös a vidikártya memóriája és DDR3 az alaplap

Persze, hogy jó, minden pci-e x16 foglalattal rendelkező alaplapba jó... A dedikált videomemóriának semmi köze a rendszermemóriához.

Köszi😀 Pont egy ilyen válaszra vártam 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
nagybaczon írta:

Persze, hogy jó, minden pci-e x16 foglalattal rendelkező alaplapba jó... A dedikált videomemóriának semmi köze a rendszermemóriához.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció