Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Igaz itt FX6200 van csak meg 2500K, de jól látszik hogy nem megy maxon a VGA sokszor az FX-el. CPU limit van.
Akkor felteszem máshogy a kérdést...
Ha megfelelő videó kártya van ahhoz az fx6300 mellett van olyan játék ami a proci miatt kevésbé menne jól?
Tegyük fel azonos konfig mondjuk 8gb ram + gtx580 (a jelenlegi kártyám )
Mennyi fps különbség lenne fx6300 és I5 2500 között ? - csak úgy viszonyítás képpen körülbelülre
Igen jobb lenne az az I7 csak az a baj hogy Írországban élek ahol nem találok sehol olyan helyet ahol lehetne használt cuccokat venni így marad az EBay ahol az az I5 2500 kb 150€ mire ide kerul hozzam az az I7 meg 200€ felett lenne... :/
Az fx6300-at megtudnám újonnan venni itt Írben is kb 110€-ért...
Ezek tudatában is az I5 2500 a jobb ? Tud annyival többet , hogy kb 13ezer forinttal többe kerul?
i5 2500
De akkor a helyedbe én még dobnék hozzá 5-7ezeret és akkor egy i7 2600
Csak az a baj hogy használtan lehet hozzájuk normális lapot venni.
Lehet meghalt a gepem, de holnap meg kiderul, ha kiprobaltam egy masik tappal...
Ha meghalt akkor viszont "uj" gepet kell vennem es 2 variacion agyalok...
Fx 6300 vagy I5 2500 ( nem a K-s mert az meg dragabb )
Szerintetek melyik az erosebb proci?
Magát a gépet február körül a kártyát hozzá majd csak április v május mivel ugy jön össze a pénzem majd rá.
Egyébként nem rossz az az IGP, az optimalizáltabb idei címek (pl. GTAV) simán játszható vele, persze low grafika és 720p-ben.
Röviden: mindenképpen fogsz tudni vele játszani addig, amíg megjön a VGA.
Hosszabban: Az új Intel IGP-k már egész jók, mondjuk még nem egy AMD APU, de már legalább játszani is lehet velük, főleg ha a felbontásnál megelégedsz a HD-val és a grafikát sem húzod fel, de elvileg az FHD-t is tudják, csak ugye fps-ben érezhető a különbség. Arra azért figyelj, hogy amíg IGP-t használsz, dual channel-ben legyenek a RAM-ok a gépben, mert nagyon sokat számít. Az IGP memóriaérzékeny, így nem mindegy, milyen RAM-ot használsz és hogyan. Én láttam már APU-s gépen megtáltosodni attól, hogy elvileg ugyan olyan paraméterekkel rendelkező, de jobb minőségű RAM-ot raktunk bele, és lett egy érezhető gyorsulás ettől.
Szerk: Közben megnéztem a "milyen gépet vegyek?"-nél a memóriát. Azzal nem lesz gond.
Gépvásárlás előtt állok és nézegettem is meg nem is , talán lehet hogy ink lusta voltam utánnanézni de ilyen procit tervezek majd a gépbe i7 6700 non-K (tudom v nem lehet jobban megérné a K-s csak az drágább meg nem is akarok tunningolni vis nem is értek hozzá.
Tehát a kérdésem az lenne hogy ennek a procinak az igp-je mire képes tudok e esetleg MW, MW2. ilyesmi játékokkal játszani még nem lesz meg mellé a vga (MSI 980 ti Gaming)
Hozzá teszem a gépet is csak februárban fogom megvenni. (Leírom a " Milyen gépet vegyek topic-ba mik is lennéne az alkatrészek)
Köszi a segítséget előre is , tobábbi szép napot
Üdv. Attila! :-)
De szerintem jobb vétel.
Köszi 😀 de nem akarok tuningolni, a lapom nem megfelelő a tuningra 😀
Akkor már inkább ezt :
[LINK]
A szorzózár miatt is 😀
i5-6500 ~65e Ft
i5-4590 ~64e Ft
És ezeken van hűtő és garancia is és annyit tudnak, mint az az i7, sőt bizonyos feladatok alatt már többet is.
Mit szóltok ehez a procihoz? [LINK]
Érdemes lenne lecserélnem a procim ( Q9300 ) egy Q9650-re?
No meg a kártyámon( gtx580 ) is gondolkozok, hogy talán gtx 670 vagy gtx 760-ra cserélném... Ilyen 30 ezret kéne ráfizetnem kb...
Szerintetek? Bár azok a kártyák biztos sokkal jobbak a jelenleginél , igazából a procit nem tudom, hogy érdemes e lecserélni , de azt viszont kb 10-15 ezerből megúsznám ugyh a jelenleginek az árát hozzáteszem ..
Szóval én inkább a 3770-et venném a kettő közül. Legfeljebb raksz rá egy jobb hűtőt, ha kell.
Olyan lehetőség lenne hogy tudnék szerezni i7 3770 procit vagy i7 2600 procit. K-s procira nem tartok igényt 😀
Az lenne a kérdés hogy melyiket válasszam?
Hallottam olyat is hogy a i7 3770 nagyon melegszik, míg a i7 2600 nem, csak ugye a 3770 újabb, ezért vagyok tanácstalan.
2. genes i3 és i5, illetve 3. genből is egyet-egyet.
Januárban majd kiderül melyik lesz.
Egyik ismerősöm szeretne használtan venni egy i7 2600-as procit.
Az lenne a kérdése hogy a fent említett processzor, mennyi ideig fogja még bírni, pl játékra?
Gyakorikérdések néha kiéget, amilyen színvonallal találkozok ott naponta 😆
Mióta ismerem ezt az oldalt a gyakorikérdések.hu értelmét vesztette nálam ilyen tereken 😜
Én max akkor cserélek i7-re, ha a DX12 alatt a 8 szál jól érezhető előnyt jelent a 4 szállal szemben és/vagy ha majd veszek új videokártyát és azt "nem hajcsa ki" az i5.
Bronson: i5höz minek erősebb VGA?
Azért még mindig inkább VGA kell egy játék alá, mint processzor és ez később sem lesz várhatóan másként.
A mostanid is jó lenne hozzá! (3870K)