Milyen gépet vegyek?

2008. February 07., téma
Fórum » Asztali PC
Vásárlási tanácsadó szolgálat...:p
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Hát akkor meg i7 meg 1070 lesz, nem szenvedek ezzel tovább mert ha gyengébbet veszek akkor meg az lesz a baj. Ez meg kijön olyan 300-320 körül aztán ennyi.
0
0
0
0
Puffin avatar
tibi458: nem kell 4GHz-es i7 a 4K-hoz sem! Elég a sima is! 4K-hoz erős videókártya kell, vagy inkább kettő!
0
0
0
0
no avatar
És a 4 GHZ-es i7 az csak akkor kell ha 4k-ban akarok játszani? 1080p-hez nem elég a 3,4 GHZ-es i7?
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Sajnos ilyen nincs. Skylake i7-el, pláne ha K-s, sokáig elleszel ez biztos. zsoltdeak17 még linkelt is egy videot ROTTR-hez, ahol i7 920 is remekül szerepel, pedig az már dög réginek számít (sajnos). Szerintem 4-5 évig, vagy még tovább is elég lesz.(.. és nem tudok egyetérteni azokkal akik a 2011-V3-as tokozásra mondják ezt... az legalább 8-10 évre elegendő teljesítményű még).

VGA-val viszont az a baj, hogy az NV 2 évente új családot dob a piacra, szóval 2018-ban amikor megérkezik a Volta biztosan cseréled majd a VGA-t, ha továbbra is fullon szeretnél játszani. A gyártóknak egyszerűen ez az érdeke, hogy minél hamarabb cserélgesd, a fejlesztők pedig nem az optimalizáláson fogják törni magukat, ez biztos.

Szerintem (és ezzel pár ember biztosan nem fog egyet érteni) ha a következőkre odafigyelsz, nagyon nem tudsz mellényúlni.
-i7 ha nem K-s, B150-es laptól felfele nézegess. H110 tényleg nagyon alap irodai, csak 4 pin a CPU-nak, kb. zero hűtés. Ha K-s, Z170-ig meg se állj. Asrockot én kerülném, bár ez az én véleményem csak.
-tápból seasonic, FSP vagy superflower, vagy ilyen béllel ellátott (pl.: bequiet). Más is gyárt jó tápot, de ott nem minden szériában van minőségi belső, ezekkel viszont kb. lehetetlen mellényúlni.
-jól szellőző ház ventilátorokkal együtt 10e alatt újonnan nem jön ki sajna, ezzel minimum kalkulálni kell.

(Tehát összességében amiket eddig összeraktak neked nincs kivetni való, kérdés tényleg csak az mennyit is szánsz majd rá pontosan... ahogy nézem Piero-nak lesz igaza, inkább a 400-hoz lesz az közelebb...)

Most ha beruházol egy GTX 1070-re, azt a Volta megjelenésekor még kicsivel több mint 1 év garanciával el tudod adni jó pénzért, i7 még akkor is bőven jó lesz, szóval egy VGA cserével meg is úsztad a fejlesztést.
0
0
0
0
no avatar
Csak nem tudom mit akarok, mennyit szánok rá, stb..😀 De amúgy 95%, hogy az i7 gtx 1070 féle gép lesz, mert ha már veszek, akkor normálisat, meg olyat, amin évekig tudok játszani akár full grafon is.
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
Eredetileg 970-et akartál. Az sincs olyan erős mint az 1070... sőt, olyan erős sincs mint az 1060.
Ahogy nézem azért páran már összeállítottak neked több konfigot is. Ha belefér a keretbe az 1070-es, akkor nem vacillálnék rajta.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
tibi458 Akkor vegyél GTX 1070-et....az igényeidet csak te tudhatod.
0
0
0
0
Funes avatar
Tibi
Remek megállapítás nem olyan erős.. 😆
Viszont Fhd játékra a 6Gb-os 1060 tökéletes választás !
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
Na látod az már egyszer biztos! 😃
0
0
0
0
no avatar
Jóreggelt!

Csak a GTX1060-tól kicsit félek, hiába új meg minden, azért nem egy olyan erős kártya mint az 1070 pl.
0
0
0
0
Matthew1994 avatar
A ramokat lecserélném! Inkább G.SKILL! Az sokkal jobb ár/érték arányban!
0
0
0
0
no avatar
Szia!

igen, van itt mindenféle videó, már az összeset végignéztem. 😀
0
0
0
0
no avatar
Még annyit kérdeznék, hogy a gtx 1070 mellé i5 az nem jó? i7 kellene ahhoz?
0
0
0
0
Silent Rain avatar
Mélyen szántó , réteges, feltárja és kimeríti a szóban forgó témakört 😆😂
0
0
0
0
Puffin avatar
Bölcs gondolat... 😂
0
0
0
0
r2d2 avatar
milyen gépet vegyetek?! hát jót! hát szart csak nem vesztek 😆 😂
0
0
0
0
Puffin avatar
Amúgy az a GTA-s videó csak nekem tűnik úgy mintha akadozna?
0
0
0
0
danee23 avatar
tibi, a szaggatás nagyon nem olyan egyszerű hogy 30 fps nagyobb mint "24 amit a szem lát"...

ugyebár a legtöbb monitor 60-szor frissít képet. induljunk ki ebből. Ez azt jelenti hogy 1 masodpercet vagyis 1000 miliszekundumot elosztunk 60-al. nagyjából minden 16.6 ms-ban kapsz egy új képet. Namost neked lehet 40 fps-ed is viszont ha 20-at megkapsz időben majd 10 képkockára leáll majd megint 20-at megkapsz időben és megint 10 ciklusra leáll, vagyis 166 miliszekundumra, az nem lesz egy kellemes élmény! Viszont a 30 is játszható ha nincsennek nagy droppok benne hanem konzisztens. Erre viszont az egyik legjobb gyógyír a proci sebessége (leginkább egymagos teljesítménye, ami azt jelenti hogy nagy órajelek, új architektúra, erős magok(intel))
0
0
0
0
no avatar
De ha csak 30-40 fps van akkor se szaggat semmit nem?
0
0
0
0
Puffin avatar
tibi458: azért amikor beesik 50 alá is az fps az nem annyira faxa, inkább lejjebb venni pár dolgot de akkor legyen fix 60 vagy felette!
0
0
0
0
no avatar
Miért?

https://www.youtube.com/watch?v=CAOZlEZ5WHg

https://www.youtube.com/watch?v=dEhEojtJNZ8
0
0
0
0
Puffin avatar
tibi458: azért a full graf az túlzás! 😃
0
0
0
0
no avatar
Közben néztem gameplay videókat a gtx 1060-ról. Hát nem egy rossz cucc az sem, gta 5-öt is vitte 60fps fölött is full graf-on.
0
0
0
0
RIbeni avatar
tibi458: A pocid pörögne 1440 x 900 felbontáson, a videókártyád meg elaludna mellette. Viccel félretéve... Munkatársan is 1440 x 900-on játszott, összerakatott velem egy 400 ezres gépet. (Akkor még 4670K, GTX 970, 16 GB DDR3) és vetettem vele egy 24 colos FHD IPS monitort. Utána áradozott, hogy milyen jó, hogy rábelszéltem.

Ha nem vagy nagy kocka, akkor pont add meg a módját, hogy abban a heti 1-2-3-4 órában élvezettel ülj oda. És ilyen felbontásra kár high-end konfigotr venni, a GTX 1070 már lassan a 4K-val szemezget...
0
0
0
0
Mediziner Troll avatar
96 ezer Ft-ért ne akarj GTX 970-et venni, mert ennyiért PCX-en már láttam giga GTX 1060-at is. Az újabb architektúra, kevesebbet fogyaszt, hozza a GTX 980 szintjét, és 6GB VRAM-ja van, nem 3,5+5, és DX12-ben is jobban szerepel. Jó kártya az a 970-es, de ennyit ma már nem ér most hogy kijött a 10-es széria.

"Meg még mondjuk mi a helyzet a Battlefield 1-el full-full grafikán?"
Honnan tudjuk, amikor még gépigénye sincs, nem hogy tesztek róla? Bírom az ilyen kérdéseket... hogy fog futni a gépemen XY játék ami majd 2024-ben kijön...
0
0
0
0
no avatar
Azért nem is vettem még, mert nem tudom mi kell. Nem kell kapkodni. 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Ja értem, akkor eddig miért akartál "full-fullos" gépet, hogy maxon menjen minden ?😊
Eddig 340-350 ezerből akartál gépet, de ezek alapján neked elég lenne 150-ből is.
0
0
0
0
no avatar
Lehet furcsáljátok, de azért nem akarok új monitort is venni, mert nem a kocka kategória vagyok aki éjjel nappal játék, és ami ma megjelent játék azt estére végig is viszi, hanem aki néha szeret leülni kicsit játszani a gépen, főleg télen mondjuk meg ilyesmi.
0
0
0
0
Funes avatar
Ritkán olvasok ilyet, hogy valaki a régi monitorához állítja össze a gépet, ennyi erővel, akkor vehetsz i3 6100-at is egy Gtx960-al...😀
0
0
0
0
no avatar
Meg még mondjuk mi a helyzet a Battlefield 1-el full-full grafikán? Ott már lehet elhal a gtx 970 nem?

Szerk: Jobban belegondolva, lehet hogy elég nekem egy i5 és egy gtx 970 a 19 colos monitorom miatt, csak 1440-x900 a max felbtontása, és eddig is jó volt.
0
0
0
0
Puffin avatar
Ez jó lesz. Ha merevlemez nem kell bele, kis faragással az i7 is kijönne a 350-ből
0
0
0
0
no avatar
Meg nem kell nekem 2 hdd se bele, 1 ssd kell és ennyi. Dvd meghajtó se kell, kiveszem a régi gépből. Ki kell jönnie 350.000 alatt.

Ha meg mondjuk mégis sokallnám, akkor meg i5 és gtx 970 az meg kevés már szerintem, főleg ha nem közepes grafikán akarok játszani.

Ezt is néztem még, szerintetek? https://kepfeltoltes.hu/160826/Untitled-2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
0
0
0
0
Puffin avatar
Igen van benn valami. 😃
Az én sorrendem:
1. táp
2. proci
3. VGA
4. alaplap
😀
0
0
0
0
no avatar
Csak úgy értettem, hogy ami nem fontos, arra ne költsünk annyit. Ha pl a vga-t vagy a procit nézzük, az már kicsit fontosabb. 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
tibi458: Házból olcsóbban a Zalman Z3 Plus-t ajánlom! Már kétszer is raktam össze gépet olyan házban.
0
0
0
0
no avatar
Jobb ház illene hozzá? Nehogy már 10-ezrekért vegyek házat, azért nem hülyültem meg.
0
0
0
0
RIbeni avatar
Roybertson: Azért a DSR nem hoz annyit, amennyit eszik. Akkor sem fog full HD, vagy akár 4K képet látni, csak kicsit élesebb lesz a kép...
0
0
0
0
Puffin avatar
Jobb ház és táp illene már hozzá, normál méretű lapot hozzá, meg egy proci hűtő sem ártana!
0
0
0
0
Funes avatar
350-ért szerintem elég normális cuccokkal írtam össze, persze ízlések és pofonok kinek mi a normális.
0
0
0
0
Puffin avatar
Én azt mondom magamból kiindulva, hogy aki egy i7-et akar GTX1070-el normális cuccokkal az 400ezer alatt ne számoljon.
0
0
0
0
Funes avatar
Csak szólok, hogy létezik ám DSR funkció is, szóval játszhat nagyobb felbontáson is.😀 ( Na meg meglehet adni egyedi felbontást is. )
Gtx 1070 mellé meg vétek lenne i5-öt rakni, akkor már ruházzon be egy rendes monitorra !
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Szerintem meg pont hogy a viszonylag alacsony felbontás miatt pont hogy kell az I7! Minél nagyobb felbontás annál kisebb cpu használat és fordítva. Úgy hogy ahhoz a monitorhoz a GTX 1070 mellé kell az I7. Az I5 le fog limitálni akkora felbontáson!
0
0
0
0
RIbeni avatar
tibi458: procihűtőről ne feledkezz meg, mert a Skylake-hez nem jár, legalábbis a 6700-hoz nem. Ha 1440 x 900 a monitorod, akkor nem kell oda 1070 és i7. Szerintem i5-re lépj vissza és vegyél egy Full HD monitort (eladod a monitorod és nagyjából meg is van az ára)
0
0
0
0
no avatar
De ha majd lesz egy full hd monitor? 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
neked teljesen felesleges az i7... bőven elég oda egy i5, főleg, ha még monitorod sincs ami indokolná ezt a hardvert...
0
0
0
0
no avatar
Meg még annyi, hogy minden játékon full-full grafikán akarok csak játszani. A monitorom csak 1440x900-as, 19 colos, ugyhogy el kell hogy bírja a gép a minden full beállítást. Ha esetleg veszek egy full hd monitort, még akkor is bírnia kell. (gameplay videók alapján)

Jól gondolom?
0
0
0
0
no avatar
De mi az, hogy sima i7? Nem értek hozzá annyira, azért kérdezem. Akkor ez nem is jó játékokhoz vagy mi? 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció