Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
humerot avatar
videó szerkesztés vágás meg photoshop meg ilyenek re is kel majd nyáron szándékozok beruházni de akárhogy nézem 3770k lesz mert gyorsabb tesztben mint a 3820 igaz csak 5-6 százalékba de van hozzá olcsóbban alaplap 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Mind a kettő rohadt drága és értelmetlen játékra. 😀 Max, ha munkára kell és nem számít a pénz.
0
0
0
0
humerot avatar
mert ha nincs hozzá 50 alatt alaplap akkor szerintem marad a 3770k 😀
0
0
0
0
humerot avatar
Az i7 3820 at ehet tuningolni csak azért kérdem mert kb olyan árban van mint a 3770 k illetve erre az lga2011 tényleg 50 rugó a legolcsóbb alaplap??
0
0
0
0
cseszka avatar
datos írta:
Sziasztok , vettem egy új gépet , elindul de a monitoron sak fekete kép látható , valaki esetleg tudna segíteni mi a teendő ? a monitort másik gépen teszteltem és megy

Lehet kábel hiba,mert vettem én is egy uj kártyát (7870),rá dugom a monitort,és nincs kép,viszont az elözö kártyával volt (6870),vettem másik kábelt,mert mutattam az eladonak mien van,és adott másikat,ahol 4 "pöcökkel" több volt,megvettem,hazavittem,bekötöttem,és lám mindjárt lett kép.Nem biztos h ez a probléma,esetleg probáldki vga,hdmi kábellel is,mindel amivel csak összetudod kötni a monitort a vga-val.Beviszed egy számtech üzletbe,elpanaszolod h mi a problémád,és ott biztos adnak kábeleket kiprübálni még a hejszinen,és azt veszed meg ameik müxik.
0
0
0
0
datos avatar
Sziasztok , vettem egy új gépet , elindul de a monitoron sak fekete kép látható , valaki esetleg tudna segíteni mi a teendő ? a monitort másik gépen teszteltem és megy
0
0
0
0
Dani254 avatar
Tökéletesen működött amíg modemről Dynamic IP (via DHCP) beállításon volt.Most más szoégáltatónál vagyunk és az új netünk ADSL Virtual Dial-up (via PPPoE). A net gyönyörűen megy, viszont nincsen wifi. Minden be van állítva, modemmel ment, de most semmi.
Tudna valaki segíteni hogy működjön?
0
0
0
0
humerot avatar
van egy probléma az ubis játékoknál pl assassin's creed , Ghost Recon Future Soldier 16:10 es képernyő arányban kellene hogy menjen dee nem megy és felül és alul van egy szép fekete csík de mondjuk fc 3 alatt meg nincs ilyen valakinek van ötlete ???
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok! Akinek véletlenül ZTE Grand X IN telefonna van az ha lehet rámirna PM be? Lenne 1 pár kérdésem :-( Mert kicsit segiteni kellene.
0
0
0
0
Devis avatar
vistát nem ajánlom, mert iszonyat lassú, egyszerűen borzalom. nem a több magos procik alá lett tervezve, hanem a több Ghz alá. win7 sokkal jobb
0
0
0
0
mlan0 avatar
Ma Hajnali 2-3 óra fele be kapcsolt magától a gépem... 😀 mitől lehet ez??
0
0
0
0
apetit1989 avatar
És azokat a részeket, amin a windows ül, page file meg ilyenek, nem tudja teljes mértékben ellenőrizni. A seatools freedos alapú, és FS-től függetlenül (legyen az fat, ntfs, ext3 vagy akármi), komplettra le tudja ellenőrizni a hdd-t.
0
0
0
0
cseszka avatar
1250/5600 egyenlöre itt a vége,efelett kifagy a driver furmark alatt.
0
0
0
0
humerot avatar
hd sentinel is kiírja az csak sima setup os de a seatoolsal ellentétben nem mondja meg hol a hiba
0
0
0
0
apetit1989 avatar
A seatools -ot ki kell majd írnod cd-re és felbootolnod róla. De garantáltan kiírja, hogy van e hiba, és hogy hol van.
0
0
0
0
no avatar
koszontem szepen a segitseget.kiprobalom mind a kettot
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok,megvan mind 2 progi,heaven probálom majd ki,furmark jobban huzza a gpu-t?
0
0
0
0
no avatar
helotok.lenne egy olyan kerdesem,h.van valami olyas fele program,amivel teljesen at tudom nezni a vinyomat?itt a szektorokra,meg ilyenekre gondolok.az nem gond,ha sokaig tart,mig atvizsgalja,csak kivancsi vagyok valamire
0
0
0
0
cseszka avatar
cseszka írta:
Furmarkot mien beállitásokkal futtasam?Felbontás meg ienek?v hagyjam alapon ahogy feltelepitettem.?

Kösz Oshyno,meg még valami.VGA memet mivel tudom letesztelni,mert furmark alatt a gpu 99% kihasználtság mig a mem load 00%?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Osynho írta:
TaylorXIII:
1. 7970 szerepel a tesztben (némileg erősebb egy gtx650-nél 😃 )
2. alap órajelesek a procik
3. sok játéknál még így sincs szignifikáns különbség. 😀

cseszka:
alapon is jó, de minél durvábbak a beállítások, annál jobban eszi a hardvert! 😉

Jó oké rendben van😃
0
0
0
0
Osynho avatar
TaylorXIII:
1. 7970 szerepel a tesztben (némileg erősebb egy gtx650-nél 😃 )
2. alap órajelesek a procik
3. sok játéknál még így sincs szignifikáns különbség. 😀

cseszka:
alapon is jó, de minél durvábbak a beállítások, annál jobban eszi a hardvert! 😉
0
0
0
0
cseszka avatar
Furmarkot mien beállitásokkal futtasam?Felbontás meg ienek?v hagyjam alapon ahogy feltelepitettem.?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Osynho írta:
TDP adat. Mást jelent intelnél és mást amd-nél. 100W-ot nem nagyon fog enni hétköznapi használat során. De nem is értem miért számít ez. Havi szinten 100ft akkora különbség? 😀 Kapcsold le hamarabb a villanyt a szobádban, többet spórolsz 😀
Hardverapon nézz körbe, hogy mennyiért mennek ezek a cuccok.

konkrét 750K VS i-3 tesztet még sosem találtam még 750k tesztet is alig találni nem hogy ilyet😃 DE az A10 5700 kb olyan erősségű mint az A83870 vagy talán picit erősebb és annál az i-3 lényegesen jobb és eben láthat Phenom II x4 980 is és még annál is jobb s ráadásul nem is 3220ról beszélünk hanem tesztben csak 2100 van s 3200 a 2100-ra még rá tudott dobni vagy 9-10%-ot.

[url]http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-fx-pentium-apu-benchmark,3120-10.html[/url]
0
0
0
0
komorszabi avatar
Sziasztok! Mióta újra lett rakva a gépem azóta a youtubon késik a hang,Miért lehet ez?
0
0
0
0
Osynho avatar
TDP adat. Mást jelent intelnél és mást amd-nél. 100W-ot nem nagyon fog enni hétköznapi használat során. De nem is értem miért számít ez. Havi szinten 100ft akkora különbség? 😀 Kapcsold le hamarabb a villanyt a szobádban, többet spórolsz 😀
Hardverapon nézz körbe, hogy mennyiért mennek ezek a cuccok.
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:
Mi ez az adat? 😀

750K fogyasztása. És a mostani gépem mennyiért tudnám eladni? kb táp és vinyó nélkül?
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:
Hát akkor alapból sem árt lecserélni. 😀

Maximalis teljesítményfelvétel: 100 Watt

na és akkor ennek mennyi a valós?, a mostani 65W
0
0
0
0
humerot avatar
humerot írta:
na szóval van egy probléma az ubis játékoknál pl assassin's creed , Ghost Recon Future Soldier 16:10 es képernyő arányban kellene hogy menjen dee nem megy és felül és alul van egy szép fekete csík de mondjuk fc 3 alatt meg nincs ilyen valakinek van ötlete ???
0
0
0
0
Osynho avatar
Hát akkor alapból sem árt lecserélni. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:

Egyébként a ventilátor zajt lehet csökkenteni jobb és alacsonyabb fordulatú ventikkel, illetve a légáramlás okos megtervezésével. na meg persze megfelelő hardverek összeválogatásával. Lehet egy full tower is halk és egy micro atx hangos.

cheiftek , és CM ventilátorok 5V-on, szerintem a gépház rezonálása lehet
0
0
0
0
Osynho avatar
tasiadam írta:
Osynho írta:
Eddig Quadot akartál tenni a mostani gépedbe. Erre felmerült, hogy jobban járnál egy platformváltással, ami szerintem tény. Erre azt írod, cserélnél kisebbre. Hol a logika? Eredetileg is cserélhettél volna kisebbre. 😃

az a lényeg hogy én kisebb gépet akarok, kisebb fogyasztással. GTX650 keveset fogyaszt és ha egy Q proci jönne mellé akkor ugyan annyit fogyasztana mint a mostani 9600GT és E5700 ami már elég gyenge, de még mindig tűrhető. Volt már az is tervben hogy GTX280at teszek egy quad mellé ás tudom hogy egy 7750 is tudja ugyan azt sokkal kevesebb árammal

Létezik microatx-es alaplap 1155, am3+ és fm2 foglalatra is 😀 Házat is találsz olcsón.

Egyébként a ventilátor zajt lehet csökkenteni jobb és alacsonyabb fordulatú ventikkel, illetve a légáramlás okos megtervezésével. na meg persze megfelelő hardverek összeválogatásával. Lehet egy full tower is halk és egy micro atx hangos.
0
0
0
0
humerot avatar
na szóval van egy probléma az ubis játékoknál pl assassin's creed , Ghost Recon Future Soldier 06:10 es képernyő arányban kellene hogy menjen dee nem megy és felül és alul van egy szép fekete csík de mondjuk fc 3 alatt meg nincs ilyen valakinek van ötlete ???
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:
Eddig Quadot akartál tenni a mostani gépedbe. Erre felmerült, hogy jobban járnál egy platformváltással, ami szerintem tény. Erre azt írod, cserélnél kisebbre. Hol a logika? Eredetileg is cserélhettél volna kisebbre. 😃

az a lényeg hogy én kisebb gépet akarok, kisebb fogyasztással. GTX650 keveset fogyaszt és ha egy Q proci jönne mellé akkor ugyan annyit fogyasztana mint a mostani 9600GT és E5700 ami már elég gyenge, de még mindig tűrhető. Volt már az is tervben hogy GTX280at teszek egy quad mellé ás tudom hogy egy 7750 is tudja ugyan azt sokkal kevesebb árammal.

Fizikailag kisebbet akarok és nem erőben 😃
0
0
0
0
Osynho avatar

TaylorXIII: linket! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Pedig jobb mégis😃 tomshardwaren volt egy teszt ott phenom II x4 965-t is verte s kb phenom II x4 980 körül volt
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:
tasiadam írta:
Osynho írta:
Az előbb még kevés pénzből próbáltad megoldani. El kellene dönteni mit szeretnél. Kevés pénzből egy modernebb, garanciális gépet ki lehet hozni, ami jóval erősebb, mint a mostani, és a jövőben is jobban fejleszthető. A mostani cuccodat el kellene adni és valamennyit rászánva, egy másik platformra váltani. I3 is jobb, mint a Quad. Amennyit a régi gépre költenél, annyiból meglenne az új is. Ezért nincs létjogosultsága 775-el szórakozni. Hogy te miniitx-et akarsz, az más (egyébként hülyeség). De ha ezt akarod, az persze több pénz. Hol itt a gond?

nem akarok már nagy agyon ventilátorozott dögöt itt búgni magam mellett 😃 a mosatni házam is nagy méretű belőle építenék egy lan gépet (478-as tokozásút) és ha már újat vennék ide a szobámba minél kisebbet, vagy miért mondod azt hogy hülyeség?

Miért, a Quadot nem ebbe a házba/konfigba tervezted betenni? Quad esetében nem merült fel, hogy jobb lenne új alapokra helyezni a dolgot? 😃 Nem érem a logikádat.
Mini itx korlátozott bővíthetőségű és drága. Ha erő kell, az bizony fogyaszt és melegszik, tehát dötneni kell, mi a cél. 😀

akkor legalábbis kisebbet mindenképp, egy micro ATX-es maximum
0
0
0
0
Osynho avatar
Szerinted egy gtx 650 mellett mennyi különbség lenne az i3 javára a 750K-val szemben? És még csak az alap órajelről beszélünk. Ha húzzuk a 750K-t, mennyi lenne a kettő között a difi? De továbbmegyek egy 7850 mellett is eljátszanám ezeket, kíváncsiságból. Nem hiszem, hogy jobb lenne az i3.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Jó hát igen annyival nem jobb mint amennyivel drágább az intel😃 habár vannak játékok ahol látszik különbség eléggé főleg minimum FPSben. De én is a 750K ajánlom😃 Am ez is lenne vagy 25-26k ha lenne benne IGP bár az is tény, hogy IGPben is sokkal jobb az AMD😃 Szóval 750K legyen de az i3 attól még jobb csak nem annyival mint amennyivel drágább😃
0
0
0
0
Osynho avatar
tasiadam írta:
Osynho írta:
Az előbb még kevés pénzből próbáltad megoldani. El kellene dönteni mit szeretnél. Kevés pénzből egy modernebb, garanciális gépet ki lehet hozni, ami jóval erősebb, mint a mostani, és a jövőben is jobban fejleszthető. A mostani cuccodat el kellene adni és valamennyit rászánva, egy másik platformra váltani. I3 is jobb, mint a Quad. Amennyit a régi gépre költenél, annyiból meglenne az új is. Ezért nincs létjogosultsága 775-el szórakozni. Hogy te miniitx-et akarsz, az más (egyébként hülyeség). De ha ezt akarod, az persze több pénz. Hol itt a gond?

nem akarok már nagy agyon ventilátorozott dögöt itt búgni magam mellett 😃 a mosatni házam is nagy méretű belőle építenék egy lan gépet (478-as tokozásút) és ha már újat vennék ide a szobámba minél kisebbet, vagy miért mondod azt hogy hülyeség?

Miért, a Quadot nem ebbe a házba/konfigba tervezted betenni? Quad esetében nem merült fel, hogy jobb lenne új alapokra helyezni a dolgot? 😃 Nem érem a logikádat.
Mini itx korlátozott bővíthetőségű és drága. Ha erő kell, az bizony fogyaszt és melegszik, tehát dötneni kell, mi a cél. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
TaylorXIII írta:
i3 rendben van, hogy 2 mag na de magonként két szálon tud dolgozni😃

2-3 ezerrel drágább egy fx6300. 😀 Oké, hogy többet eszik, de mégis komolyabb proci és húzható is. 😀
Szerintem az i3-nak max átmeneti megoldásként van értelme, amikor a user i5/i7-re akarna váltani rövid időn belül. De akkor meg ott vannak az olcsóbb Pentiumok. 😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
Osynho írta:

0
0
0
0
humerot avatar
de akkor sem jobb mint a 750k de viszont 10 ezer forinttal drágább és ö minél olcsóbban akarja kihozni de intel procit akar erre kíváncsi leszek 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
i3 rendben van, hogy 2 mag na de magonként két szálon tud dolgozni😃
0
0
0
0
humerot avatar
Osynho: a gond ott van hogy először fel kellene mérni mennyi a keret mennyit kap a cuccaiért és utána elképzelni a konfigot de majd megint 2-3 oldalon keresztül arrol megy majd a hülyeség hogy miért jobb az amd abban az árban...
0
0
0
0
humerot avatar
én nem akarok belemenni de sokkal jobban járnál akkor is a 750k val mint az i3 mal ennyi de ha ennyire feleslegesen akarsz költeni akkor ott az i3
0
0
0
0
Osynho avatar

Hiába tartod jobbnak az intelt, gtx 650 mellett tökmindegy, hogy i7, vagy Athlon II van a gépben (játéknál peresze)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció