Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Holey avatar
Én erről még nem halottam, de szerintem sokkal jobban megéri Core 2 Duo-t venni, mint Dual-Core-t!!
0
0
0
0
no avatar
az igaz h intel pentium dual core (vagy celeron dual core) az nemjó? mert nekem mondtak h azok csak 2magos ként viselkednek de közben 1magosak , es azt mondtak h az intel core 2 duo az a jo :S akkor tényleg ennyire szr az intelben a DUALCORE?
0
0
0
0
toopa avatar
pomrum írta:
Arrol nem is beszélve hogy a Pentium EE séria még ma is sok procit odaverne és még most is nagyon drága. (nem szép leszólni a másikat mert valamit nem teljessen jól tud)

Nem leszólásnak szántam, ha annak vettétek akkor elnézést kérek!
De amikor megláttam hogy a pentium a legjobb, elkapott a nevetés. A maga idejében nagyon jó volt, de már eljárt felette az idő.
0
0
0
0
pomrum avatar
Arrol nem is beszélve hogy a Pentium EE séria még ma is sok procit odaverne és még most is nagyon drága. (nem szép leszólni a másikat mert valamit nem teljessen jól tud)
0
0
0
0
Szamp avatar
Hát persze hogy van Pentium dual-core
0
0
0
0
no avatar
toopa írta:
csasa94 írta:
Szamp írta:
toopa írta:
looserking írta:
Intel Petium alegjobb a celeron kevesebbet teljesít ameyit ir róla gép de fel lehet húzi az AMD-meg ekem em volt de sztem e mis lesz amradopk a petium ál 😀

Méghogy a pentium a legjobb..... :Ð
És mi van a Core 2 Dou-val és Quad-al, a Core i7-esekről már nem is beszélve? Azoknál hol jobb egy pentium?
És akkor még ott vannak az AMD Phenom II-es procik amik szinén nagyon jók, fényévekkel jobbak egy pentiumnál.

Hagyad már, szegény még csak kis gyerek azt se tudja miröl beszél!

Így van! 😆 Szegény biztos abban a korban született! :Ð 😊 De érdekes lenne, ha legyűrne egy Pentium egy i7-est! 😆 Pentiumot már nem is lehet kapni! 😆

Ez így nem teljesen korrekt. Mivel az intel nem hagyta veszni a pentium márkanevet, még ma is lehet kapni:
http://www.intel.com/cd/products/services/emea/eng/processors/pentium_dual-core/357756.htm
De mint látható, ezeknek már csak a nevük pentium, nem sok közük van a régi pentiumokhoz, ezek már más architektúrára épülnek.

Aha, de akkor már nincs sok közük hozzá! És van 2magos Pentium?
0
0
0
0
toopa avatar
csasa94 írta:
Szamp írta:
toopa írta:
looserking írta:
Intel Petium alegjobb a celeron kevesebbet teljesít ameyit ir róla gép de fel lehet húzi az AMD-meg ekem em volt de sztem e mis lesz amradopk a petium ál 😀

És mi van a Core 2 Dou-val és Quad-al, a Core i7-esekről már nem is beszélve? Azoknál hol jobb egy pentium?
És akkor még ott vannak az AMD Phenom II-es procik amik szinén nagyon jók, fényévekkel jobbak egy pentiumnál.

Így van! 😆 Szegény biztos abban a korban született! :Ð 😊 De érdekes lenne, ha legyűrne egy Pentium egy i7-est! 😆 Pentiumot már nem is lehet kapni! 😆

Ez így nem teljesen korrekt. Mivel az intel nem hagyta veszni a pentium márkanevet, még ma is lehet kapni:
http://www.intel.com/cd/products/services/emea/eng/processors/pentium_dual-core/357756.htm
De mint látható, ezeknek már csak a nevük pentium, nem sok közük van a régi pentiumokhoz, ezek már más architektúrára épülnek.
0
0
0
0
no avatar
Szamp írta:
toopa írta:
looserking írta:

0
0
0
0
Szamp avatar
toopa írta:
looserking írta:

0
0
0
0
toopa avatar
looserking írta:

0
0
0
0
Szamp avatar
looserking írta:

Sztem meg tanulj meg irni majd utána leirhatod a véleményedet! 😆
0
0
0
0
no avatar
Az Intel Pentium a legjobb??? 😆 lol Minimum egy kétmagos! 😆 És az AMD-ben is vannak nagyon jók! 😀
0
0
0
0
no avatar
Ok, köszi! 😉 Utánuk nézek! 😀 Processort akarok majd cserélni! 😃
0
0
0
0
Szamp avatar
athlon X2 7850
phenom x3 8650
phenom x4 8650
ezek 95w osak ésam2+ osak!
0
0
0
0
no avatar
Az jó! Igen, olyan 65W-95W közötti legyen. 😀 Elvileg az alaplapom támogatja az AM2+ is, bár ezt nem írja a dokumentációja!
0
0
0
0
Szamp avatar
AM2 VAGY AM2+ ?
Olyan mint az enyém amd athlon x2 5600+ ez csak 65w ot eszik és am2es!
0
0
0
0
no avatar
Valaki tudna mondani egy jó AM2-es procit? Jó lenne, h nem fogyasztana sokat! 😀
0
0
0
0
Szamp avatar
Lehet hogy az a baj hogy két hetente tisztogatod. Én még az autómat se tisztogatom 2hetente nem hogy még a gépem. És amúgy mikortisztogatot le szokod szerelni a proci hütöt?

Ha vannak ventilátorjaid a házon akkor húzd ki öket majd kapcsold fel a gépet hát ha azok csinálják lehethogy rezegteti a házat és azért hangos, nem tom nem vagyok ott de ezt azért ki próbálhatod.
0
0
0
0
jozsi22 avatar
csősztök😀 kb 1 éve vettem a gépemet és az utobbi időbe nagyon elkezdett bugni a proci de a garancia már lejárt mivel hogy uj vga-t vettem bele mit tanácsoltok? amugy 2 hetente tisztogatom a gépem üdv
0
0
0
0
Szamp avatar
Összehasonltitottam 4 ugyan olyan árban lévö cpu-t.(tesztek alapjan)

Minél kisebb az érték annál jobb. Programokban/játékokban

amd x2 7850: 66/11
amd x2 250: 34/5
intel e5300: 57/14
intel e6300: 33/10

Az egyik sem volt húzva. Forrás hivatalos tesztek!
0
0
0
0
Szamp avatar
E 6300. Ez tuti!
Kb az e5300as szintin van ez az amd proci!
Az e6300 as proci pedig kb. az athlon x2 250 es procival van egysúlyban!
0
0
0
0
Jakesz avatar
Szerintetek melyik processzor a jobb? Intel Dual Core E6300 vagy AMD Athlon X2 7850?
0
0
0
0
Lizard avatar
hm igazad van Holey, meg sem néztem a msotani procidat, jó kis CPU az szal nem éri megvenni ezeket annyival nem lennél előrébb, akkor már igen érdemesebb az x4-es Phenom II közül választani😀
0
0
0
0
Holey avatar
Ha jobban meggondolom, egyik se lenne igazán nagy előre lépés... Inkább várok 1kicsit tovább, és gyűjtök 1kicsit többet, és akkor inkább ilyet szerzek: AMD Phenom II x4 955 Black Edition... Ez azér nagy előre lépés lenne!😆 És nem is kéne félni hogy nem tart ki 2-3 évig...
0
0
0
0
Lizard avatar
Holey írta:
Szerintetek melyik lenne a legjobb utódja 1 AMD Phenom x3 8650-es procinak?

1. AMD Phenom II x2 550 Black Edition
2. AMD Phenom II x3 705e
Melyik jobb játékra, és melyik lenne tartósabb? Ha cserélek, akkor minimum 2évig az maradna, és nem akarok minimum beállításokon gammelni!😆😆

Legkorábban jövőre tudom lecserélni!

Magasabb órajel miatt az elsőt javasolnám, igaz tudod húzni a 3magos Phenomot is, csak én annyira nem vok annak a híve😀
0
0
0
0
Holey avatar
Szerintetek melyik lenne a legjobb utódja 1 AMD Phenom x3 8650-es procinak?

1. AMD Phenom II x2 550 Black Edition
2. AMD Phenom II x3 705e
Melyik jobb játékra, és melyik lenne tartósabb? Ha cserélek, akkor minimum 2évig az maradna, és nem akarok minimum beállításokon gammelni!😆😆

Legkorábban jövőre tudom lecserélni!
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Én úgy hallottam hogy az i7 es alaplapok kompatibilisek lesznek az új intel procikkal
0
0
0
0
Lizard avatar
battyan írta:
Hello!
Melyik processzort ajánljátok játékra?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]

2. proci egy jó kis am3as lappal!időtállóbb mint mondjuk a Quad proci a hozzá tartozó lappal.
Intel most szeptemberben jön ki az új p55-ös lapjaival meg a hozzá tartozó procikkal, én max azokhoz nyúlnék ha Intelt vennék csak az áraik a csillagokban lesznek sajna.
0
0
0
0
pomrum avatar
Én a második és a negyedik közül választanék, igazábol csak az a kérdés hogy amd vagy intel gépet szeretnél -e.
0
0
0
0
battyan avatar
Hello!
Melyik processzort ajánljátok játékra?
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
zelcsi avatar
érdemes minél nagyobbra!2800-3000 mhz-re!
0
0
0
0
Ferrari avatar
aha, de azért a tiéd is jó😉
0
0
0
0
zelcsi avatar
nem több!a dobozról olvastam le!
0
0
0
0
Ferrari avatar
ok. lehet h az is több😃😆
0
0
0
0
zelcsi avatar
790g !azt hittem könnyebb!
0
0
0
0
zelcsi avatar
várj!megnézem pontosan a dobozát mert csak fejből írtam!
0
0
0
0
Ferrari avatar
aha, de az 705 g-os. Úgyh gondolom h az még a tiédtől is nagyobb
0
0
0
0
zelcsi avatar
nem rosszak!az enyém hasonlít a másodikra!
0
0
0
0
Ferrari avatar
itt van 1 pár:
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Ferrari avatar
aha, ok.Majd mingyá keresek neked 1-et ilyen árba szlovák oldalról.
0
0
0
0
zelcsi avatar
de ezt még tudom tuningolni hogy aktív legyen!!!
0
0
0
0
Ferrari avatar
nem is annyira drága, de nálunk annyiért már jobbat lehet venni.
0
0
0
0
zelcsi avatar
megvan!alu és réz!csak ma már iszogattam egy kicsit!(nem úgy fog az agy!):Ð amúgy 12000 volt rá ha érdekel!
0
0
0
0
Ferrari avatar
nem azt mondtam h kicsi. Nekem is elég lenne 1 olyan.
0
0
0
0
zelcsi avatar
az nem kicsi szerintem!alu meg a tököm tudja most milyen ötvözet!passzívon használom!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció