Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
humerot avatar
Egy gts 450 est milyen árban lehet eladni gari nékül de dobozok minden megvan mert lecserélem majd egy 6850 vagy egy 7770 re
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
tudnátok ajánlani 30k egy jó kártyát? én egy
Sapphire radeon HD7770 vapor-x Ghz edition-ra gondoltam

tudtok jobbat ebben az árban?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
popec88 írta:
Hali!

Szerintetek megérné HD7770re váltanom?? HD4850el van vga limit, de HD7770-el meg cpu-limit lenne azt hiszem... vélemények?? Kis tuning a cpu-nak (kb 3hz-ig) és jó lesz a hd7770?

Nagyon jó proci a Q6600 a mai napig megállja a helyét! 3Ghz-en bőven elég lesz a HD7770 mellé, 3Ghz-et pedig simán tud bármelyik Q6600. 😀
0
0
0
0
tihi1988 avatar
Hali!

Szerintetek megérné HD7770re váltanom?? HD4850el van vga limit, de HD7770-el meg cpu-limit lenne azt hiszem... vélemények?? Kis tuning a cpu-nak (kb 3hz-ig) és jó lesz a hd7770?
0
0
0
0
akosbaa avatar
trancemaster írta:
Hehe. Micsoda szócsata indult itt miattam! 😃

😆 még jó,hogy miattad és nem rajtad 😉
0
0
0
0
trancemaster avatar
Hehe. Micsoda szócsata indult itt miattam! 😃
0
0
0
0
Warrior1001HD avatar
tudnátok ajánlani 30k egy jó kártyát? én egy
Sapphire radeon HD7770 vapor-x Ghz edition-ra gondoltam

tudtok jobbat ebben az árban?
0
0
0
0
akosbaa avatar
Akkor válszolna valaki az én kérdésemre is?
Fennebb van 😃
0
0
0
0
akosbaa avatar
Sanchez írta:
de ha nincs akkor legalább 1Gb vagy 2-ő legyen.

Tehát akkor vegyen DDR3-as 2GB-osat ami parasztvakítás.

És nehogy azt mond,hogy pl.egy HD7850 nél nem számít,hogy 1 vagy 2 Gb-osat veszel.

Senki nem beszélt DDR5-ről.

Edit: nem veszekedni szeretnék csak leírtam. 😃

Én sem.Csak azt akartam elmagyarázni kisebb nagyobb sikerrel,hogy mindenképp legyen DDR5,és ez igen is fontos,mert az már nem parasztvakítás. Az,hogy ő mit választ,az már az ő dolga. Lehet akkor én fogalmaztam rosszul,(bár mindig bele lehet kötni valamibe) de abban igazad van,hogy a LOW kártyáknál tök fölösleges 1-nél több Gbosat venni.
0
0
0
0
Sanchez avatar
de ha nincs akkor legalább 1Gb vagy 2-ő legyen.

Tehát akkor vegyen DDR3-as 2GB-osat ami parasztvakítás.

És nehogy azt mond,hogy pl.egy HD7850 nél nem számít,hogy 1 vagy 2 Gb-osat veszel.

Senki nem beszélt DDR5-ről.

Edit: nem veszekedni szeretnék csak leírtam. 😃
0
0
0
0
akosbaa avatar
Ha jobban elolstad volna akkor tudhatnád,hogy azt mondtam,hogy ha HD6450et vesz akkor DDR5-öst vegyen és abból azért csak jobb akár egy kicsivel is az 1Gb,mint a 512mb.

0
0
0
0
Sanchez avatar
Mi lesz akkor ha 2gb-osat vesz ddr3-asból? Semmi...nem attól jó egy kártya, hogy 2-4GB-os.
0
0
0
0
akosbaa avatar
Ha találsz akkor mindenképp (ez a legfontosabb)DDR5-öset vegyél,de ha nincs akkor legalább 1Gb vagy 2-ő legyen.
0
0
0
0
trancemaster avatar
Köszi szépen! Majd meglátjuk végül mi lesz! 😀
0
0
0
0
akosbaa avatar
Akkor inkább a HD6450...nem sokkal drágább,de annyival jobb is,és ha netalán gameke támad kedved jobb mint egy HD5450.

Ebben talán segít ez is:
[url]http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-6450-caicos-blu-ray-3d,2920-5.html[/url]
0
0
0
0
trancemaster avatar
Jah azt nem írtam hogy Low Profilos kell!!!!
0
0
0
0
trancemaster avatar
Köszi!

Amúgy ezen gondolkozom erősen: http://www.ramiris.eu/termekek/35570/ASUS_EAH5450_SILENT_DI_1GD3_LP_AMD_DDR3_1GBB_64bit_PCIe_videokartya.html
0
0
0
0
akosbaa avatar
trancemaster írta:
Az én gépembe milyen kártyát ajánlanátok? Maximum 10 ezer forintig... 😀

Ha nincs több pénzed rá és nem bízol a használt cuccokba,akkor HD6450 ez van ebben az árban.
0
0
0
0
trancemaster avatar
Az én gépembe milyen kártyát ajánlanátok? Maximum 10 ezer forintig... 😀
0
0
0
0
akosbaa avatar
Egy Sapphire Radeon HD7850 Dual-X 2GB DDR5 megére 55.5k-t?
És egy AMD II X4 965 mennyire használná ki? vagy egy FX4100-as vagy egy X4 641-es.
0
0
0
0
ors11 avatar
SnileZ írta:
ors11 írta:
Egy Sparkle GTX560 1Gb [LINK] megére 45k-t?
És megérie a GTX-et venni inkább egy HD7770-en [LINK] helyett ami 33k-ba kerül.
És láttam még egy MSI HD6850 1Gb OC-t [LINK] 35k-ért.

GTX 560 mindegyiknél erősebb. De nem hiszem , hogy megéri 10k-val többet fizetni érte a HD 6850-hez viszonyítva. Én inkább HD 6850 vennék és a maradékot másba fektetném be.

Igen de már a HD7770-el kompomiszumok nélkül nem nagyon játszassz majd FullHD-ba szerintem akár már 1év múlva.
De egy GTX 560-al még egy idelyig nem lessz gondod szerintem.
Bár az én esetembe csak 1366x768-ba fogok játszani,úgy hogy szerintem ha nem leszek nagy pénzfölöslegben 😆 akkor a HD6850-en lessz.
0
0
0
0
SnileZ avatar
ors11 írta:

GTX 560 mindegyiknél erősebb. De nem hiszem , hogy megéri 10k-val többet fizetni érte a HD 6850-hez viszonyítva. Én inkább HD 6850 vennék és a maradékot másba fektetném be.
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
no avatar
Nem nagyon.
Spartan: használtan találhatsz 6850-et is kb. annyiért.
0
0
0
0
rafferd avatar
doriand írta:
Jelenleg egy gigabyte HD 7770 OC-n gondolkodom, érdekelne, hogy ebben az árkategoriában van-e jobb?

[LINK]

Van, a sapphire vagy az asus 😂
0
0
0
0
doriand avatar
Jelenleg egy gigabyte HD 7770 OC-n gondolkodom, érdekelne, hogy ebben az árkategoriában van-e jobb?

[LINK]
0
0
0
0
no avatar
Pemi írta:
Sziasztok!
HD7770 vs. GTX 650 OC?Természetesen 3D alkalmazásokhoz.

7770 jóval gyorsabb, szám szerint 20%.😀

Munkára mindkettő alkalmatlan.😊
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!
HD7770 vs. GTX 650 OC?Természetesen 3D alkalmazásokhoz.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Spartan117 írta:
Szevasztok! Spoiler!
Ez most nagyon hivatalos volt 😆

Na akkor az lenne a kérdésem hogy max 27 ezer forintig tudnátok mondani jó ATI VGA kártyákat amik Tényleg jó kártyák,minél kevesebbet fogaszt annál jobb minél olcsóbb annál jobb
Feltételek:- ne haladja ugye meg a 27.ezret
-és nem kell csúcs technológiás csak legyen jó mai játékokra és még úgy egy 3-4 évig ( a 3-4 évre ugy gondolom hogy ne olyan vga legyen hogy fél év mulva semmi nem megy rajta na ennyi ) NAGYON szépen köszönöm ! UI.: az egyik Gygabte Hd7750-en gondolkodtam deeeeeee azon nagyon gondolkodom mert egész gépet kell cseréljek és alaplappal procival Rammal memóriával és ami még kell ezekkel együtt már elég húzós lenne az ára ha ezek ellenére megéri akkor szóljatok de egy pár másik vga-t is elfogadok ha lehet inkább több mint kevesebb köszi még 1x )

Kérj még a szülőktől 3k-t mert 30k-ért már kapsz HD7770-et. De azért nem ártana ha leírnád az alaplapod pontos típusát mert ha még AGP-s lapod van akkor max kalapáccsal tudod beletenni a lapodba a HD7770-et...
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok! Spoiler!
Ez most nagyon hivatalos volt 😆

Na akkor az lenne a kérdésem hogy max 27 ezer forintig tudnátok mondani jó ATI VGA kártyákat amik Tényleg jó kártyák,minél kevesebbet fogaszt annál jobb minél olcsóbb annál jobb
Feltételek:- ne haladja ugye meg a 27.ezret
-és nem kell csúcs technológiás csak legyen jó mai játékokra és még úgy egy 3-4 évig ( a 3-4 évre ugy gondolom hogy ne olyan vga legyen hogy fél év mulva semmi nem megy rajta na ennyi ) NAGYON szépen köszönöm ! UI.: az egyik Gygabte Hd7750-en gondolkodtam deeeeeee azon nagyon gondolkodom mert egész gépet kell cseréljek és alaplappal procival Rammal memóriával és ami még kell ezekkel együtt már elég húzós lenne az ára ha ezek ellenére megéri akkor szóljatok de egy pár másik vga-t is elfogadok ha lehet inkább több mint kevesebb köszi még 1x )
0
0
0
0
gabi86 avatar
Oksa meggondolom köszi!
0
0
0
0
no avatar
gabi86 írta:
Tipre szerinted meddig lesz jó ez a kártya és pl a bf3 hogy futna rajta ?

Sp jól, nekem 5770 is szépen vitte FullHd ultrán, csak az élsimítást nem szerette, úgy 15min után behalt a gép.

1 évet kihúzol vele, aztán jönnek a már említett kompromisszumok high helyett medium beállítás stb.😃
Procid erős azzal nem lesz gond én a helyedben gyűjtögetnék, Hd 7850 alá ne add.😀
0
0
0
0
gabi86 avatar
Tipre szerinted meddig lesz jó ez a kártya és pl a bf3 hogy futna rajta ?
0
0
0
0
no avatar
gabi86 írta:
Sziasztok mi a véleményetek a sapphire hd 7770- OC-rol ? Megér 30 ezret jó kari ? Futnak rajta a mostani játékok élvezhetően 1920x1080 -ban??

Futnak, bár van ahol kompromisszumot kell kötnöd.😕
Ár/teljesítmény mutatója az egyik legjobb.😀
0
0
0
0
gabi86 avatar
Sziasztok mi a véleményetek a sapphire hd 7770- OC-rol ? Megér 30 ezret jó kari ? Futnak rajta a mostani játékok élvezhetően 1920x1080 -ban??
0
0
0
0
niteforce avatar
Térjünk vissza az eredeti témához! Nézeteltéréseket PÜ-ben rendezzétek le, ne itt!
0
0
0
0
ximo avatar
Nem jól van az, hogy a fórum ismét már két oldalon át a cívódásotokról szól, kicsit agresszívabb moderáció kéne, ha már az illetékesek nem "gyomlálják ki" a fórumot akkor legalább próbáljátok meg türtőztetni magatokat.
0
0
0
0
SnileZ avatar
Pihenjetek fiúk. 😀
0
0
0
0
no avatar
Amúgy mi közöd van hozzá, hogy hogyan válaszolok egy kérdezőnek, aki még 2-3 alap információt nem tud leírni 16+ évesen? Ezekre alap, hogy itt helyben majdnem szívrohamot kapok, vagy azt hiszem, hogy direkt csinálja. Csak nézd vissza a többi helyesen feltett kérdést, amire válaszoltam. Nem úgy írtam, mint ezeknek a 7 éves szinten lévőknek, hanem normális hangnemben, ezért szerintem jogos ez a kis felháborodás. De inkább kössünk egyezséget, te se szólsz hozzám, én se hozzád. Így lesz a legjobb.
0
0
0
0
niteforce avatar
GokuTM: azért legyünk őszinték, te is lesed az alkalmat ,hogy bele tudj kötni valakibe... Majd ha szabálytalanság történik akkor intézkedünk.
0
0
0
0
no avatar
Akkor írják ki normálisan a kérdést, hogy egyértelmű legyen, ne kódokat kelljen itt fejtegetni, meg gondolatolvasóként kitalálgatni, hogy mire gondolt.
0
0
0
0
no avatar
Igazad van. Bocs az offért.
0
0
0
0
Revenge avatar
GokuTM, Dominator, vajon melyikőtök lesz a bölcsebb, és adja fel egymás sértegetését? Dominator, téged sokat látlak az oldalon, kicsit jobban ismerlek, ne vitatkozz, nem a Te stílusod, ettől Te érettebben gondolkodsz!

GokuTM, Te pedig bizonyítsd be azzal a komolyságodat, hogy nem veszed magadra a dolgokat, és lépj tovább ezen, senkinek sem jó ha csak a vitatkozás megy. 😎

Nem akartam beleszólni, de ha elfajul a dolog, sajnos megy a figyelmeztetés "Tag sértegetéséért, ledegradálásáért"

Kanyarodjuk vissza a témához, hardveraprón általában valóban olcsóbban mennek a dolgok, mert az eladó nem akarja áthárítani a vaterán ismert jutalékrendszerből ismert plusz költséget, és a hardverpiacon is jobban képben vannak a felhasználók.
0
0
0
0
no avatar
Akkor írja le konkrétan azt, hogy jobbat akar, mert nem kódfejtők vagyunk... Miért ne függne eladótól? Lehet, hogy pl. vaterán egy mit tudom én hd 7750 használtan 20k, hardveraprón meg 22k. Egy 7770 meg hardveraprón 21 vaterán meg 25. Ez nem eladótól függ?
0
0
0
0
Cooley avatar
Dominator írta:
''alapból GT440 lenne benne'' Ebben te hol látod, hogy jobbat akarna? Vegyél szemüveget. Azt se tudjuk, hogy mennyiért venné. Mert noname webshopokban 25-30-ért is adják akár. Honnan tudjuk, hogy nem azt sóznák rá? Logika, ember. Amúgy hol érné meg használtan venni? Ez eladótól függ, nem oldaltól.

Konkrétan nem szerepel benne, de teljesen logikusan következik belőle. Amit meg a kérdésed után írtál, totális baromság.
0
0
0
0
no avatar
''alapból GT440 lenne benne'' Ebben te hol látod, hogy jobbat akarna? Vegyél szemüveget. Azt se tudjuk, hogy mennyiért venné. Mert noname webshopokban 25-30-ért is adják akár. Honnan tudjuk, hogy nem azt sóznák rá? Logika, ember. Amúgy hol érné meg használtan venni? Ez eladótól függ, nem oldaltól.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GokuTM írta:
Le lett írva 😉

Tudom de figyelembe vetted a haverja tápját is? valamilyen 450 Wattos. Az elég szerinted 4870hez?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
GokuTM te am mit ajánlanál ors11-nek?
0
0
0
0
ximo avatar
Goku: Tudod mit szoktak erre mondani: idiótákkal nem érdemes vitatkozni, mert lesüllyedsz az Ő szintjükre és hazai pályán Ők nyernek 😂
0
0
0
0
ximo avatar
Dominator írta:
Szabcsi írta:
SnileZ írta:
Szabcsi írta:
Üdv!

Egy Intel Core2Duo E8400(3Ghz)mellé milyen videókártyát ajánlanátok ami GeForce és jó ár/érték arányú?
Alapból Gt 440 lenne benne de azt hallottam a GT szériában nincs olyan kártya ami jó lenne!

Mennyit költenél a videókártyára?

A lehető legkevesebbet! 😀

Erre már nem is lehet mit mondani Snilez 😂 Már jobb, mint kabaré. Figyu. Megkérdezte, mennyit költenél rá. És erre ez a válasz, hogy a lehető legkevesebbet? 8400GS 6.000Ft. Ennyi információból nem tudunk jobbat mondani. Azt nehezen tudom elhinni, hogy 17 évsen egy ilyen alap információt ne tudj leírni.

Ne nevettes a 8400Gs-emet már két éve is 3000-ért adtam el 😃 Amúgy egy olyan cpu mellé jó ár-érték arányban egy hd4850-4870, Geforce 9800gt, gts 250 illene...
Amiket írtam 10000-14000 Huf között kaphatóak, (természetesen használtam)
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció