Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
H-ECTOR avatar
szerintetek mennyire éri meg rx470-ből 8 gigásat venni? most nagyon kedvező áron tudnék hozzájutni egy 4-eshez, de nem tudom, hogy az elég-e vagy kellene-e a 8, hamár úgysem akkora a különbség a kettő között árban

szrk: mi az eff miatt drágább a STRIX-RX470-4G-GAMING a STRIX-RX470-O4G-GAMING-nál, amikor az utóbbinak magasabb az órajele, egyébként meg ránézésre ugyanaz?
0
0
0
0
santakigyo avatar
Hamarosan kiderül 😀 Fogom majd cserélni,szóval nem sokáig kell elvinnie.Sajna már nem garanciás a táp szóval szeretném cserélni.
Köszönöm az észrevételeket.
0
0
0
0
cseszka avatar
Satankigyo:Vinnie kell neki,nekem is volt ctg600 tápom,volt hogy két 6870 kari volt rákötve,meg r9 280x is,aminek szintugy 2*8 tüs tápcsati kell...nem lesz gond vele.
0
0
0
0
GodSie avatar
Sziasztok! Nivida Shadowplay programban,hogy tudom beállítani,hogy a gépem adatai ott legyenek rajta?😀 Régen sikerült most a legújabb verzió van fennt ,de nem sikerül :S Gtx 970 van
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
FX 6300 proci mellé milyen karit ajánlotok? Amivel még elboldogul és nem lesz cpu limitem?
0
0
0
0
santakigyo avatar
Igen ilyen.Az egyik ág pont ilyen a másik meg nem a csatlakozóból van ágaztatva hanem közvetlenül a tápból jön végig a csatiig.
Csak anno mikor én összeraktam akkor szépen eldugdostam ezeket a lógó kábeleket és nem is figyeltem.Na majd kialakul.
Puding próbája az evés.
Köszönet,hogy meghallgattál 😀 További szép estét.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Tehát ilyen? Akkor persze, nyilván rákötheted.

https://www.mechbgon.com/build/8-pin_pcie.jpg

Benchmark/stress programok alatt is elvileg bírnia kell, de én inkább nem erőltetném. (Bár igazából ha nem bírja, max lekapcsol a táp /vagyis újraindul/leáll a gép/, szóval semmi extra.)
0
0
0
0
santakigyo avatar
Megnéztem a csatikat és ugye van a 2 ágon a 6 PINes csatlakozó.
Viszont mellettük ott lóg még 2 mind a két ágán így ha odateszem akkor 8 PIN lesz.
Így van esély rá,hogy elbírja??
Azt olvastam,hogy a 390x nek elég egy 600 w táp bőven.Lefogom ezt cserélni csak így hirtelen sok ez pénzben mérve sajnos.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
FSP Raider 550W most égészen jó árban van, 17 ezer forint. Ha nem a halkság a fő szempont, akkor jó vétel lehet.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Na jó nem enged újat így szerkesztek.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Szerintem ne erőltesd.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Chieftec 600W CTG-600-80P
Leakarom cserélni olyanra amin alapból van 2 8 pines csati csak még kicsit később.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Táp típusa?

Ekkora fogyasztású kártyánál én nem szórakoznék inkább az átalakítókkal.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Sziasztok.Volna egy kérdésem ami videokártyához köthető.
Most a gépemben egy 2*6 pines tápcsataival kapja a VGA az áramot de jön majd hamarosan egy másik kártya ami 2*8 pines csatit kér.
Átalakítóval megoldható ez a gond addig míg nem cserélek tápot???
Egy 600W Chieftec tápról volna szó és 390x kártyát kellene ellátnia majd ha összejön a dolog.
0
0
0
0
Yezi_ avatar
Knoxville22: Megoldható.
Ha szeretnél egy jó kis pénzkidobást csinálni, csak ajánlani tudom a 4GB-os R7 240-t.

Ilyen árban használtan vegyél valamit. 20 ezerért már kapsz R7 260X-et ami kenterbe veri az R7 240-t.
0
0
0
0
Frank Castle avatar
Üdv!

Kéne egy kis segítség! Most jelenleg egy ASUS HD6670 Series videókártyám van, amit le szeretnék cserélni egy Sapphire R7 240 4GB DDR3 Boost-ra. A kérdésem csak annyi lenne hogy ez megoldható? Passzol az előzőhöz képest? Az alaplapom egy Asus M5A97. Hardverben, e téren nem igazán vagyok otthon.

Köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.

Ez a gepem van>2 mag 2.9,4 gb ddr2 667 ram,60 gb ssd gigabyte gt 610 video es full hd tv re van kotve hdmi kabelell es nem jatsza le a full hd videot.legyszi segitsetek koszi!!
0
0
0
0
xsebix avatar
Az a 7ezer szerintem már nem oszt nem szoroz egy ilyen kártyánál én is inkább az 1070et venném tutira főleg hogy ott 3 év gari van szemben az 1el.
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Star Cruiser:
Ha megvan a keret egyértelműen 1070. Azért mert fejlettebb és jobb DX12 támogatás.
0
0
0
0
Keidzs avatar
Köszi H-ECTOR a választ. Én is igazából erre gondoltam. De azért kíváncsi voltam más véleményére is. Meg ahogy írtad így használható állapotban van. Ha úgy alakul tartalék vga-nak jó lesz. 😃
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
így már értem. érdekes amúgy, de jó ötlet volt a ventiszabályzó. így nekem valami vga bios hibának tűnik, ezért a hűtés csere szerintem sem oldana meg semmit😞 soha nem csináltam még, azt sem tudom, hogy lehet-e, de talán egy bios frissítés segíthet. mondjuk ha így működik, akkor felesleges próbálgatni
0
0
0
0
Keidzs avatar
Köszi Piero a választ.

H-ECTOR... A gép Bekapcsolásakor nem indulnak el. Amint el kezd melegedni 50 fok körül hirtelen elindulnak maximális fordulaton. Valamennyire visszahűtik a vga-t. Onnantól kezdve lényegében ez ismétlődik. Ezért is kötöttük rá ebben a gépházba (DEEPCOOL Kendomen ) lévő beépített ventilátor szabályzóra a kártya ventilátorait. De mivel külön szabályozni így nem tudjuk rendesen. A legkisebb fokozatán üzemelve működtetjük azokat.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
akkor most forognak vagy nem?😶
0
0
0
0
Puffin avatar
Szerintem nem a ventikkel van a baj. Úgyhogy hiába tennéd át a másikról a hűtést.
0
0
0
0
Keidzs avatar
Üdv Mindekinek!
Nem tudom hogy jó topikba írok e, de lenne 1 kérdésem. Ha nem elnézést kérek.
Rendelkezem 1 hibás Sapphire Radeon HD7950 Vapor-X OC 3GB vga-l. Több mint féléve hibásodott meg. Garancia nem volt rá így csupán bevittem 1 pc üzletbe nézzenek már rá, hogy ők mit mondanak. Megnézték de már nem rémlik hogy pontosan mit is mondtak rá... Ezt követően félretettem a dobozába.
Viszont 2 hete elő lett véve hogy hátha mégis lehetne e valamit kezdeni vele.
Rendesen ad képet, normálisan működik. Azt leszámítva hogy bekapcsoláskor nem indulnak el a rajta lévő ventilátorok. Szét lett szedve újra lett pasztázva, a ventilátorok olajozva hátha szorulnak.
Viszont a helyzet nem változott.
Jelenleg egy olyan pc-ben van használva amibe van 1 egyszerűbb ventilátor szabályzó gyárilag a gépházban.
Arra van rá kötve, s kb közepes sebességen forogva 50-60 fok között tartva játék közben üzemel.
A kérdésem az lenne ha vennék 1 másik hibás példányt és átraknánk arról a hűtőt.
Akkor megjavulna és rendesen üzemelne e?
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Nekem a régi alaplapommal ha a legújabb driver volt fenn a hangkártyának mindig baj volt a hangrögzítéssel. A hozzá kapott driverrel működött rendesen.
0
0
0
0
meszes17 avatar
Pont ez az,hogy igen...
regebbivel is produkalta...es hat miert lenne baj ha a legujabb van fenn?...
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Nem lehet, hogy pont az a gond, hogy minden driver a legújabb? Régiekkel is produkálta a jelenséget?
0
0
0
0
meszes17 avatar
Igen...Nem integralton futnak,automatikusan bekapcsol a gtx ha az integralt nem eleg neki,es teszteltem is,kb 50%at hasznalja amikor jatszok...45-50 kozott ingadozik...
8 GB RAM DD3 van benne 2x 4 gigabyte...1.es 3. slotba...
SSHD-m van es hd sentinelel teszteltem a stabiltias tesztet es tokeletesen mukodik...
Es friss telepitesnel is csinalja igen...Szal nemtudom miaz atyauristen kell neki...
Vsync be van kapcsolva es adaptive-en van...
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Biztos, hogy nem az integrálton futnak a játékok? Mennyi és milyen ram van? SSD vagy vinyó? Sok mindentől lehet. Friss telepítésnél is ilyen szokott lenni?
0
0
0
0
meszes17 avatar
Van egy integralt vga-m,intel hd graphics 4600 es melette meg gtx 960m...
de sok jatek megis beakad attol fuggetlenul hogy lowon megy e vagy highen...
Be szaggat idokozonkent,pedig a legujabb driver van fenn mindenbol,mitol szaggathat??
0
0
0
0
ErcsiX avatar
Sziasztok srácok!

milyen játékok futnának el ezzel a NVIDIA GEFORCE GT 920M-os szutyokkal? 😀
0
0
0
0
Puffin avatar
Azt már lassan érdemes lenne lecserélni.
0
0
0
0
Thomech avatar
Szerintetek meg fog még birkózni a már lassan 7 éves de még minőségi (az újabbakhoz képest) Chieftec GPS-400AA-101 A 400W-os.
Most kapta a gép a GTX 960 4GB kártyát és gond nélkül indult. De megterhelni még csak most kezdem az Unigine Valley progival. Szerintetek megbirkózik vele, vagy már ez igen csak de a határon van fogyasztásilag?
Előre is köszönöm nektek.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Piero: az szerintem nem releváns, mióta tuningprogramok léteznek, ráadásul az a kemény kb 40 mhz nem sokat számít

ricsyxxx: nem minden 460 ilyen, van amelyikre az oc lehetőség miatt raktak egy hatost.
egyébként úgy sem teljesen mindegy, hogy milyen tápod van, hiszen az alaplap-atx-en keresztül úgy is a tápról kapja a kakaót. Csak úgy tudom értelmezni, hogy mindegy, hogy van-e pci csatlakozó a tápodon, mert úgy sem kell rá, de sok kártyához alapból adnak átalakítót, ha nem, akkor meg veszel pár száz forintért. Ha viszont valami szar minőségű tápod van, akkor tökmindegy, mert mindenképp rizikó, ha kell neki külön tápellátás, ha nem.
0
0
0
0
ricsyxxx avatar
Ironmask: akkor inkább egy rx 460 hasonló teljesítmény dx12-be jobb is és az se igényel külső tápellátást
0
0
0
0
Ironmask avatar
Találkoztam egyik ismerősömmel, aki pc boltnak a főnöke és kérdeztem tőle a gtx750 ti-t és azt mondta, hogy létezik olyan verzió,aminek nincsen külön táp csatlakozója.És azt is mondta, ha olyat veszek, akkor tök mindegy milyen fajta tápom van.Szerintetek merjek így venni?Mert jó volna, ha a tápot nem kéne cserélni.Vagy aminek külön táp kell az jobb kártya teljesítményben, mint amelyiknek nem kell külön táp?
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Levi: sima.

Az én kérdésem az lenne, hogy egy giga gtx1060 g1 és wf2oc csak a hűtőbordák méretében tér el egymástól?
0
0
0
0
levi1998 avatar
Előrer is szólok nem akarok semmit cserélni a gépemben 😃 Akarok majd venni egy RX 480 8GB videokártyát, ez a gép ki tudja hajtani rendesen anélkül, hogy bármit is cserélnék benne?
I5-4590, Asus B85M-G, 16 GB DDR3 RAm
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Dani46 de ugyebár mi nem értünk hozzá
gondolom neked is anyukád vette a géped
0
0
0
0
Dani46 avatar
HugoTheOne ha elindulna azon a gépen a játék annyira vissza kell butítani a grafikát szerintem a vice city szebb lenne.
2016 ban e7500+4 giga ram+az a vga amit írsz semmire nem jó,max netezni de lehet azt se elindítasz 1 torrentet már nem sok mindent kell a géppel csinálnod.Én ezt nem játéknak hívnám hanem szenvedésnek aminek semmi értelme,és ne akarja új játékokkal vele játszani jól mondta Marci talán a 10 ével ezelötti játékok,de még a crysis 1 nél is csak diavetítést látnál,ha ilyenekkel akarsz játszani abba pénz kell rakni és új gépet építeni!
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
HugoTheOne nem anyukám vette a gépet hanem nagymamám
úgy látom kicsit sem vagy képben abból a videókártyából ha lenne 8gb-os verzió sem mennél vele semmire
gta 5 azzal a kártyával nem is kell tovább erről beszélgetnünk

am meg nem sértésből írtam mert a lassan 10 évvel ezelőtti játékok sem fognak normálisan menni pl gears of war unreal tournament 3 crysis stb....
0
0
0
0
no avatar
Mi a véleményetek nem lesz gyengécske a táphoz meg a CPU-hoz?

GIGABYTE GV-N75TOC2-2GI GTX750Ti 2GB GDDR5 OC PCIE
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
HugoTheOne nagyon gyenge az a gép ilyen 10-15 éves játékokkal próbálkozz
0
0
0
0
HugoTheOne avatar
Sziasztok. Nemreg hozzajutottam egy eleg olcso gephez. HP Elite 8000 SFF. Jelenleg egy Intel Core 2 Duo 2.93Ghz processzor van benne, 4GB rammal, es egy beepitett videokartyaval.

A Kerdesem a kovetkezo, mivel SFF tehat nem nagy gephaz, kicsi geprol van szo, viszont a videokartyat vennem kell bele, en egy Gigabyte GeForce 210, 1024 MB DDR3 ra gondoltam, arba es tudasba ennel tobbet ugyse nagyon tudok beletenni, viszonyitva a 240W-os tapegyseghez.. Nem akarok en itt Battlefield 4-et Full HD-n nyomatni, de egy ket jatekkal szeretnem nyomatni, szerintetek ha megveszem ezt a videokartyat, ezzel a konfiguracioval tudok majd valamit kezdeni jatek ugyben? Valaszotokat elore is koszonom!
0
0
0
0
BenjaminHun avatar
visor261
[LINK]
4.0 majd csak jövőre jön.. 2.0 vs 3.0 közt nem nagyon van különbség..
0
0
0
0
visor261 avatar
Valaki linkelt egy pci összehasonlítót hogy ugyan azon kártya mennyivel több fpst tud kihozni(na azt a videót nem találom). És volt hogy a pci1 és a 3 között volt vagy 20fps néhol... az lenne a kérdésem hogy pce 4-gyel mennyivel lenne jobb?
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció