Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Roolikeh16 avatar
A VGA ATI HD7750 SAPPHIRE 1G(31k), VGA ATI HD7770 Sapphire 1GB(40k),VGA ATI HD5670 SAPPHIRE 1GB(24k) ezek között nagy a külömbség ?? az áruk tükrözik a teljesítményüket??(mert most van 28e.Ft-om és nem tudom hogy elég-e a HD5670 vagy esetleg a HD7750 vagy várjak még és gyüjtsek a HD7770-re)
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Megaisten írta:
Tudnátok ajánlani valamilyen vidikarit max 28.e.Ft. játékra kell ebbe konfiba: az alaplapot nekérdezétek mert nem tudom
Pentium(R) Dual-Core CPU E5700 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
Memória:
2048MB RAM
Monitor:
SAMSUNG Sync Mester SA300
Táp:FSP400W. köszi a válaszokat.😀

Tudom hogy már elcsépelt de HD7770. 😀
0
0
0
0
Megaisten avatar
Tudnátok ajánlani valamilyen vidikarit max 28.e.Ft. játékra kell ebbe konfiba: az alaplapot nekérdezétek mert nem tudom
Pentium(R) Dual-Core CPU E5700 @ 3.00GHz (2 CPUs), ~3.0GHz
Memória:
2048MB RAM
Monitor:
SAMSUNG Sync Mester SA300
Táp:FSP400W. köszi a válaszokat.😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
akosbaa írta:
Én szerintem nem kell olyan drága káryát venni,mert ahogy ximo mondta úgy is le lessz cserélve 1-3 éven belül,és szerintem nem éri meg.(bár akinek van fölösleges pénze,annak miért ne?)
Mert ha most vesz egy olyan káryát,ami képes akadásmentesen vinni a játékokat pl. 70k-ért,akkor miért venne egy 85-90k-sat,hogyha 1-2 év múlva,majd megveszi azt 60k-ért.(akár)

Lehet ezt ésszel is csinálni, ha jól időzítesz pár ezer forintból megúszhatod a cserét, sőt kis szerencsével még kereshetsz is rajta. Én pl 2db GTX570-et vettem 70k/db áron, sajnos elfüstöltek. Amíg szervizben voltak vettem 2db új GTX480-at 54k/db áron ami kb azonos sebességű 16k-val olcsóbban azaz 32k-t spóroltam a két kártyán. Az euró ingadozása miatt a 2db 570-et 150k-ért sikerült eladni. A két GTX480 kb egy évvel később 58k/db áron ment el. Ami 8k hasznot jelentett, amihez ha hozzáadjuk a 2db 570-en megmaradt 10k-t akkor 18k-t hozott a konyhára a csere +32k-val volt olcsóbb a 2db GTX480. Tehát 18k keresetem azon hogy több mint 1,5 évig folyamatosan két csúcs VGA volt a gépben. 😀
0
0
0
0
akosbaa avatar
GokuTM írta:
akosbaa írta:
Én szerintem nem kell olyan drága káryát venni,mert ahogy ximo mondta úgy is le lessz cserélve 1-3 éven belül,és szerintem nem éri meg.(bár akinek van fölösleges pénze,annak miért ne?)
Mert ha most vesz egy olyan káryát,ami képes akadásmentesen vinni a játékokat pl. 70k-ért,akkor miért venne egy 85-90k-sat,hogyha 1-2 év múlva,majd megveszi azt 60k-ért.(akár)

Ez azért nem így működik.
Nincs fölösleges pénzről szó, ha emberi ész is jelen van.
Persze sok olyan van, itt az oldalon is, aki csak azért veszi meg, hogy villogjon vele, és matyizzon a 3DMark eredményeire.
Nem mindegy, hogy 1 év után cserélnie kell, vagy ráér 3 év múlva cserélni, addig is tud gyűjtögetni az újra. Na meg eladásnál is többet kap a kártyájáért.

Jó,tudom,ez is egy nézőpont. Én inkább az emberi ész hiányából következő költekezést írtam le,mert van aki (pl.az egyik barátom) aki már ugyancsak régi géppel játszik (C2D E4300,GT8600 512mb) Ez a gép neki megvan már kb.4-5 év,és még nem cserélte le,pedig van rá pénze és tervezi is(1-2 hónapja),de még nincs nincs új gépe. Erre az ok az,hogy nem FPS buzi,neki elég ha megy akadásmentesen a játék,nem úgy mint egyeseknek,hogyha nincs meg a 40FPS,akkor már veri az asztalt és kér egy újat.
Persze van aki magának gyüjti ki az új gépet.
Én személy szerint megveszem az új gépemet,és addig nem váltom le,amíg nagyobb gond nem lessz a játékok futtatásával.
0
0
0
0
akosbaa avatar
0
0
0
0
ximo avatar
Szerintem meg felesleges olyanokat írni, hogy hosszútávra megéri, mert több a VRAM, aki ilyen drága kártyát vesz a nyakamat teszem rá, hogy két éven belül lecseréli 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:
cozyka írta:
ors11 írta:
Na a fentebb emlitett 660Ti 2Gb-os kartya amint mondtam kb. 78k .
Viszont 7950-et csak 82k-ert kaptam. Sapphire 7950 3Gb-os.
Megerie az arkulonbseget?

+4k-t megér! Hosszútávra mindenkép 7950 (3gb vram,384bit)

A 3GB VRAM nem érv egyik mellett, vagy ellen, mert messze van még az az idő, amire ez kihasználódik. Legfőképp amire szükséges, addigra nem ilyen erejű GPU lesz alatta.
A bitsebeség pedig nem idekeverendő, csak egy azon gyártón belül.

Nincs olyan messze, hogy már 2GB+ vram kelljen. Ráadásul ha a későbbiekben nem cserél, hanem még 1 7950-et betesz mellé, jó lesz az a 3GB!
A memóriavezérlő sávszélessége meg miért csak gyártón belül számítana? Persze eltérő órajeleken mennek a memók, így a memóriasávszélt nem csak a vezérlő sávszéle befolyásolja, viszont egyenesen arányosan, azonos mértékben gyártótól függetlenül.
0
0
0
0
no avatar
ors11 írta:

+4k-t megér! Hosszútávra mindenkép 7950 (3gb vram,384bit)
0
0
0
0
akosbaa avatar
Azt akarom kérdezni,hogy egy MSI HD7770-en (32k) helyett veszek egy Palit GTX650 Ti-t (39k) az jó döntés lenne,mert megnétem pár tesztet és a GTX jobbnak bizonyult.

S a GTX-ből 2 fajta van ami olcsó a Palit (39k) és a Gigabyte OC verzió (40.5k)

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
Joker avatar
A 7950 egy hangya***nyival jobb de majdnem ugyanolyan a teljewsítménye mind a 2 őnek.
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
ors11 írta:
Gaboo7 írta:
ors11 írta:
A gigabyte az jo marka-e? Mert mindenhol az a legolcsobb abban a tipusban...pl. ahol ASUS 7870-en van,ott mar van gigabyte 660Ti OC WF2. Kb. 78 k

Volt pár Gigabyte kártyám és jelenleg is az van, nem fogsz benne csalódni. Nem véletlenül adnak 3 év garanciát. Az általad említett 660Ti OC WF2-ből van 2db a gépemben, hangja nincs a kártyáknak és a felső kártya maximum 77 fokos az alsó pedig max 67. Amíg csak egy 660Ti volt a gépben 63 fok fölé nem ment.

Az emlitett kártya elég lenne-e 1920x1080q-ba játékokra,persz ,max graffon.
És melyek ennek a kártyának a riválisai?

Természetesen mindenhez elég 1920x1080-ban. Riválisa a 7950 ami szintén jó kártya kb azonos áron. Amelyik szimpatikusabb azt vedd. 😀

hardX írta:
Szisztok megvan az új VGA-m, nemtudom kit mennyire érdekel, de én nagyon boldog vagyok 😃

Egyik nagy kedvencem volt a GTX480, maga nyers erő. egy kis tuningal hozta a 6970 OC szintjét anno pont fele áron, a ref hűtés nem a legjobb és nem is egy környezetbarát kártya ha a fogyasztását nézzük. 😀 Összesen 4db ilyen VGA-m volt, ár/érték arányban akkor verhetetlen volt!
0
0
0
0
Cooley avatar
GokuTM írta:
hardX írta:
GokuTM írta:
hardX írta:
Szisztok megvan az új VGA-m, nemtudom kit mennyire érdekel, de én nagyon boldog vagyok 😃

Gratulálok hozzá.😀
A hőmérsékletére vigyázz, elég forró fejű kártya. Tegyél rendet a Gápházban legyen jó szellőzés, kapjon finom firss levegőt, és Tuningnál is fokozottan ügyelj rá 😉

Tuningot nem kap az tuti, igy is kiakad az fps mérő 😃, levegő háát, rend van a házban, de csak 1 venti van, de tervezek még 2-t venni 😀 csak most jön AC3, far cry 3, és még bulldozerre is akarok váltani, és kéne mégegy ssd 😃 nem olcsó ez😀

Felesleges Bulldozerre váltani a Tiédről, ezt elhiheted.
Én Phenom II X4 965-ről váltottam FX-8120-ra, de nem volt nagy ugrás. Szóval a Tiédről talán még visszaesés is lenne, egy ideig, amíg nem jönnek olyan játékok, amik profitálnak a 8 magból.
Felesleges pénzkidobás.
Az SSD jó terv és a Ventik is 😀

hardX: Én 1055T-ről váltottam FX-8120-ra, és megbántam... Amint tudom, le is cserélem egy FX-83x0-ra. Inkább te is várd meg azokat!
0
0
0
0
no avatar
GokuTM írta:
LagMatyi írta:
Hali, haveromnak kell egy vidikari, amivel tud valamennyire játszani, de a keret elég szűkös, kb 15ezret szánna rá, annyiért kapható valami értelmes vidikari?

Nem, közel sem.
ha ennyi a keret, akkor csak a használt jöhet szóba.
HD4870 kb 15-17K
HD5770 16-21K

Rendben nézek majd neki valamit, köszi
0
0
0
0
_AsheXp avatar
GokuTM írta:
hardX írta:

Gratulálok hozzá.😀
A hőmérsékletére vigyázz, elég forró fejű kártya. Tegyél rendet a Gápházban legyen jó szellőzés, kapjon finom firss levegőt, és Tuningnál is fokozottan ügyelj rá 😉

Tuningot nem kap az tuti, igy is kiakad az fps mérő 😃, levegő háát, rend van a házban, de csak 1 venti van, de tervezek még 2-t venni 😀 csak most jön AC3, far cry 3, és még bulldozerre is akarok váltani, és kéne mégegy ssd 😃 nem olcsó ez😀
0
0
0
0
no avatar
Hali, haveromnak kell egy vidikari, amivel tud valamennyire játszani, de a keret elég szűkös, kb 15ezret szánna rá, annyiért kapható valami értelmes vidikari?
0
0
0
0
_AsheXp avatar
0
0
0
0
molfer98 avatar
Elég lenne a gépem nem?
0
0
0
0
molfer98 avatar
Az 5850 elég lenn e icehancher alá gta4-hez? 😀
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziasztok milyen vga-t vegyek a gépembe haszáltan? max 23.000Ft
0
0
0
0
ors11 avatar
alex1997 írta:
Sziasztok. Igen tudom már sokat zaklattalak titeket ezzel a kérdéssel ): De edig nem volt sok sikerem pénzügyileg (most már van) És akkor mondjatok kérlek nekem 1 jó(lehető leg erősebb legkisebb fogyasztású) VGA-t. Nem tudom hogy Ati Vagy Nvidia legyen mert ehez anyira nemértek: Az alaplapomon Nvidiás chipset van (sajnos nemtudom mi az a chipset). És ez nem lenne teljesítmny vesztés hogy Ati kártya van benne? Ja és olyan 20 000 + 4 5 ezer forintig menne az ár (A lehető leg erősebbet jól hűtsön és keveset étkezzen (: )

Köszönöm előre is a választ. Bízok a szakértelmetekben
Üdv Alex. (Igen a 'Segítség kezdő vagyok' hoz is írtam de akkor olyan bamba voltam hogy nem vettem észre hogy itt ez a téma is ): Elnézést

Már irtam oda válasz.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Sziasztok. Igen tudom már sokat zaklattalak titeket ezzel a kérdéssel ): De edig nem volt sok sikerem pénzügyileg (most már van) És akkor mondjatok kérlek nekem 1 jó(lehető leg erősebb legkisebb fogyasztású) VGA-t. Nem tudom hogy Ati Vagy Nvidia legyen mert ehez anyira nemértek: Az alaplapomon Nvidiás chipset van (sajnos nemtudom mi az a chipset). És ez nem lenne teljesítmny vesztés hogy Ati kártya van benne? Ja és olyan 20 000 + 4 5 ezer forintig menne az ár (A lehető leg erősebbet jól hűtsön és keveset étkezzen (: )

Köszönöm előre is a választ. Bízok a szakértelmetekben
Üdv Alex. (Igen a 'Segítség kezdő vagyok' hoz is írtam de akkor olyan bamba voltam hogy nem vettem észre hogy itt ez a téma is ): Elnézést
0
0
0
0
ors11 avatar
Gaboo7 írta:
ors11 írta:
A gigabyte az jo marka-e? Mert mindenhol az a legolcsobb abban a tipusban...pl. ahol ASUS 7870-en van,ott mar van gigabyte 660Ti OC WF2. Kb. 78 k

Volt pár Gigabyte kártyám és jelenleg is az van, nem fogsz benne csalódni. Nem véletlenül adnak 3 év garanciát. Az általad említett 660Ti OC WF2-ből van 2db a gépemben, hangja nincs a kártyáknak és a felső kártya maximum 77 fokos az alsó pedig max 67. Amíg csak egy 660Ti volt a gépben 63 fok fölé nem ment.

Az emlitett kártya elég lenne-e 1920x1080-ba játékokra,persz ,max graffon.
És melyek ennek a kártyának a riválisai?
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
ors11 írta:

0
0
0
0
SnileZ avatar
Roolikeh16 írta:
oké köszi, Ati hd 5670 milyen kártya????

Belépő szintű. De újonnan HD 7750-től kell nézelődni, ha játékra akarsz videokártyát venni.
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
oké köszi, Ati hd 5670 milyen kártya????
0
0
0
0
niteforce avatar
Roolikeh16 írta:
Az lenne a kérdésem hogy ha van egy 400 W tápom, és egy videókártya 500W-ot ír akkor esélytelen hogy azt bírja a gépem??

Ha minőségi a táp, akkor elég lesz
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
Az lenne a kérdésem hogy ha van egy 400 W tápom, és egy videókártya 500W-ot ír akkor esélytelen hogy azt bírja a gépem??
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GokuTM írta:
Gaboo7 írta:
Látod mégis rosszul tudod... 😀

Attól, hogy árulnak ilyen könyvet, még nem lesz benne a tanmenetben 😂
De nyugodtan beülhetsz közéjük, mert fentebb láthattad, még az Én hozzászólásomat sem sikerült értelmezni 😆
Tapasztald meg a bőrödön, nem fog megártani 😉

hardX:Én is tudtam írni, olvasni, számolni, de ez egyéni skill, nem tanmenet 😉

Tesztekben kb egy szinten van a két kártya tuningal a 7870 valóban picivel gyorsabb.

Látod nem is volt fájdalmas átgondolni, mielőtt ajánlasz 😉

Én biztosan a 660 OC-t venném mivel pár %-os eltérés esetén nekem többet számít az hogy hűvösebb és csendesebb kártyát kapok, ráadásul amennyivel lassabb annyival olcsóbb is.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
[quote][b]hardX írta:[/b]
Köszönöm😀

Goku: Nem igazán akarok beleszolni, de én oviban tamultam meg olvasni😀😉nagycsoportban😀 suliban elso osztály végére pedig mar, szotagolas nelkul tudott mindenki olvasni az osztalyban. En meg mar oviban is, mint mondtam😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Látod mégis rosszul tudod... 😀
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GokuTM írta:
Gaboo7 írta:
GokuTM írta:
Gaboo7 írta:
TaylorXIII írta:
Az új catalystal már nem jobb a GTX 660 OC😃

Az új Catalyst a BF3-on és a 3DMark11-en segített, amiben eddig a béka segge alatt volt az árához képest... 😀

https://images.anandtech.com/graphs/graph6393/51040.png

Jajj 3DMark, szörnyű, hogy kevés pontot kap.
Nem mindenki Ponthuszárkodásért vásárol...😂😂😂

Nem azt írtam hogy azért vásároljon, hanem hogy ott hozott változást az új driver. (szövegértelmezés, Általános Iskola 1. osztály...)

Szerintem Én sem arra reagáltam, hogy "Te azt írtad, azért vásároljon."
Én csak annyit írtam, hogy normális embernél a 3DMark pontszám nem érv.
...szövegértelmezés...és még Te írod, bámulatos 😆😂

Ha pedig már akkora arcod van, hogy megjátszod az okos embert, akkor legalább annyi eszed lenne, hogy a szövegértelmezés ~ Általános iskola 3. osztálytól kezdődik 😉😂

Témánál maradva, jobb a HD7870, főleg, hogy azt is lehet Tuningolni.
Nem is kicsit.

Olvasás és szövegértés 1. osztály okoska, ha már ennyire okos vagy: 😀 [url]http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?BookID=155318&TabSheet=book&SessionID=41032126204E2FDF54F0DDA40A053DB7BB0327260EAYCFQEZQHCTTYPPIJIQOOCNUTIYYCXAC67D416770C93B8771C92B26EF872A17AFF3E5F557929C6A006D005DE8A58CA3AC044567E136D6&CBStock=Checked&SrcOrder=o[/url]

Tesztekben kb egy szinten van a két kártya tuningal a 7870 valóban picivel gyorsabb.
0
0
0
0
niteforce avatar
Persze, ad. Csak majd kiírja, hogy nincs AMD VGA a gépben, de kép lesz.
0
0
0
0
_AsheXp avatar
Azt meg lehet csinalni, hogy fel van telepitva egy amd vga driver a gepre, berakok egy nvidia kartyat, leszedem az amd drivert es felrakom az nvidiat? Mert kartya csere van, eladtam a kartyam, de meg nem jott meg az uj, es nem szedtem le az amd drivert, szoval nvidia kartya egy telepitett amd driverrel is ad kepet amig drivert cserelek?
0
0
0
0
no avatar
AMD kártyái immár tényleg jobbak a riválisáénál. És ez talán az összes új kártyára igaz
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
GokuTM írta:
Gaboo7 írta:
TaylorXIII írta:

Az új Catalyst a BF3-on és a 3DMark11-en segített, amiben eddig a béka segge alatt volt az árához képest... 😀

Jajj 3DMark, szörnyű, hogy kevés pontot kap.
Nem mindenki Ponthuszárkodásért vásárol...😂😂😂

Nem azt írtam hogy azért vásároljon, hanem hogy ott hozott változást az új driver. (szövegértelmezés, Általános Iskola 1. osztály...)
0
0
0
0
Devis avatar
sztem egyáltalán nincs, de mind1, ez már off lenne 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Gaboo7 írta:
TaylorXIII írta:

Az új Catalyst a BF3-on és a 3DMark11-en segített, amiben eddig a béka segge alatt volt... 😀

nem elég?😃 Úgyis mindenki arra veszi a kártyát. Túl van értékelve az a játék de nagyon😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII írta:

Az új Catalyst a BF3-on és a 3DMark11-en segített, amiben eddig a béka segge alatt volt az árához képest... 😀 Ezt is úgy érték el hogy trükköztek a tesszellációval.

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
akosbaa írta:
Gaboo7 írta:
Sebességük: GTX660 OC > HD7870 > HD7850 > GTX560Ti

Szerintem GTX660 OC, de a 7870/7850 -el sem járnál rosszul. GTX560Ti ezen az áron biztosan nem.

Utánna néztem,de a HD7870-es jobb...
[LINK]

Viszont a Gigabyte AMD Radeon HD7870 vagy egy MSI Radeon HD6970 Lightning 2GB 6k eltérés van köztük.

660 OC erősebb mint a 7870, halkabb és hűvösebb is, mondjuk a 7870-et is lehet tuningolni... 😀

[LINK]

[LINK]

[LINK]
0
0
0
0
akosbaa avatar
Gaboo7 írta:

Szerintem GTX660 OC, de a 7870/7850 -el sem járnál rosszul. GTX560Ti ezen az áron biztosan nem.

Utánna néztem,de a HD7870-es jobb...
[LINK]

Viszont a Gigabyte AMD Radeon HD7870 vagy egy MSI Radeon HD6970 Lightning 2GB 6k eltérés van köztük.
0
0
0
0
mlan0 avatar
AZ ENYÉM IS ELADÓ ÁM! 😀
0
0
0
0
akosbaa avatar
Ebből is van több tipús,és nem tudom mejikben érdemes bízni?

1.Gigabyte GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 192bit 58k
2.Palit GeForce GTX 660 OC 2GB DDR5 192bit 59k
3.Gainward GeForce GTX 660 2GB DDR5 192bit 63k
4.EVGA GeForce GTX 660 SC 2GB DDR5 192bit 64k
5.Asus GeForce GTX 660 DirectCU II 2GB DDR5 192bit 65k
6.MSI GeForce GTX 660 OC TwinFrozr III 2GB DDR5 65k
7.GeForce GTX 660 DirectCU II Top 2GB DDR5 192bit 67k

És van Ti-s verzió is:
Abból Gigabyte WF2,Palit,Gigabyte,Gainward. Ezek kb 78-84k között vannak. Van ASUS meg MSI is csak azok már 91-94k ért kaphatóak.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar

0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció