Videókártyákról minden
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...
Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ilyen csíkozás ellen mit tegyek?
Melyik kártya jobb, HD6850vHD7770?
6850
Akkor lehet, hogy CF-be kötök én is kettőt, több pénzt kapok melóból, mint számítottam 😀
Szerk.: Most látom, hogy ez két kártya egyben 😲 PowerColor-t mondod, ugye? Ez tényleg megéri az árát 😀
Szerk2 (off): Ehhez viszont kéne egy 600w-os táp is, esetemben alsótápos házba. Erről vélemény? Vagy esetleg javasolnátok vmit?
Cooler Master 600W - RS600-ASABL3-EU - GX Lite
az jó táp, nem kell sima gx, jó a lite is! 600-as pedig pont jó
radeon 9600 pro family kártyával elmenne a fifa11?
Melyik kártya jobb, HD6850vHD7770?
6850
Akkor lehet, hogy CF-be kötök én is kettőt, több pénzt kapok melóból, mint számítottam 😀
Szerk.: Most látom, hogy ez két kártya egyben 😲 PowerColor-t mondod, ugye? Ez tényleg megéri az árát 😀
Szerk2 (off): Ehhez viszont kéne egy 600w-os táp is, esetemben alsótápos házba. Erről vélemény? Vagy esetleg javasolnátok vmit?
Cooler Master 600W - RS600-ASABL3-EU - GX Lite
Melyik a legjobb ár-érték arányban lévő videokártya jelenleg a piacon?
szerintem a HD6870x2
Frissíts drivert, vagy tegyél fel egy másikat, az a lényeg hogy másikat tegyél fel.
Mikor még régebben HD5670-em volt, akkor ha jól emlékszem a 11.6-os drivertől Crysis Warhead-ben villogott meg minden szart csinált a kép.
Ha a tuningot is visszavetted alapra és drivert is cseréltél akkor lehet hogy VRAM hiba. Bár akkor minden játéknál csinálná.
vram hiba nem lehet ha nem minden játéknál csinálja, (ahogy mondtad 😜)
Mikor még régebben HD5670-em volt, akkor ha jól emlékszem a 11.6-os drivertől Crysis Warhead-ben villogott meg minden szart csinált a kép.
Ha a tuningot is visszavetted alapra és drivert is cseréltél akkor lehet hogy VRAM hiba. Bár akkor minden játéknál csinálná.
Mit tehetnék játék csíkolása ellen? A profilomhoz írjátok .
Minden játéknál csinálja a kártya, vagy csak az újabbaknál?
Ha az utóbbi, akkor driver frissítés segíthet, ha nem a legújabb van feltelepítve.
Nincs OC-zva a kártyád. Mert ha sokat tunigoltál, akkor attól is csinálhatja ezt. Ha ez van a dologban, akkor vedd viszzább az órajeleket.
Hát pl.: NFS Undecovernél, COD1 és a homewolrd 2-nél nem csíkol, a Sims 3 , COD4 és sok más régebbi is NFS Most wanted-nél csíkol.
AMD PhenomII A6 X4 3500 egy ilyen és egy gt240 h viselkedne menne rendesen??
Mit tehetnék játék csíkolása ellen? A profilomhoz írjátok .
Minden játéknál csinálja a kártya, vagy csak az újabbaknál?
Ha az utóbbi, akkor driver frissítés segíthet, ha nem a legújabb van feltelepítve.
Nincs OC-zva a kártyád. Mert ha sokat tunigoltál, akkor attól is csinálhatja ezt. Ha ez van a dologban, akkor vedd viszzább az órajeleket.
csá!szerintetek melyik kártya érné meg jobban,egy HD 6870 vagy egy HD 5870?nem tok dönteni,és egy árban van a kettő,azért sem tok dönteni!előre is kössz a választ!!!😀
ATI HD 7830/7790?? Lehetséges szerintetek?
Amikor a Tom’s Hardware csapata kipróbált egy Radeon HD 7850 videókártyát, érezhetően gyengébb teljesítményre volt képes a vártnál. Ezek után megnézték a videókártya paramétereit egy GPU-Z segítségével. Érdekes felfedezést tett a csapat, hiszen az AFOX-tól származó Radeon HD 7850 mindössze 768 stream processzort használt a referencia 1024 helyett. A Tom’s Hardware felvette a kapcsolatot az AMD-vel ezügyben. Az AMD szerint óriási hiba történt, hiszen ezeket a letiltott egységekkel rendelkező kártyákat az OEM piacra számták és nem kerülhettek volna kiskereskedelmi forgalomba. A csapat próbálta a BIOS segítségével a “hiányzó” egységeket elővarázsolni, de mint kiderült ezek gyárilag lettek letiltva. Ezek az információk arra engednek következtetni, hogy nemsokára találkozhatunk Radeon HD 7830 vagy HD 7790 videókártyákkal.
http://rend szerigeny.hu/?p=11042
Eddig is volt ilyen (HD4890, HD5830, HD6790) Most is lesz, szerintem HD7830 lesz, ha már a HD7850-ekből tiltják le
Amikor a Tom’s Hardware csapata kipróbált egy Radeon HD 7850 videókártyát, érezhetően gyengébb teljesítményre volt képes a vártnál. Ezek után megnézték a videókártya paramétereit egy GPU-Z segítségével. Érdekes felfedezést tett a csapat, hiszen az AFOX-tól származó Radeon HD 7850 mindössze 768 stream processzort használt a referencia 1024 helyett. A Tom’s Hardware felvette a kapcsolatot az AMD-vel ezügyben. Az AMD szerint óriási hiba történt, hiszen ezeket a letiltott egységekkel rendelkező kártyákat az OEM piacra számták és nem kerülhettek volna kiskereskedelmi forgalomba. A csapat próbálta a BIOS segítségével a “hiányzó” egységeket elővarázsolni, de mint kiderült ezek gyárilag lettek letiltva. Ezek az információk arra engednek következtetni, hogy nemsokára találkozhatunk Radeon HD 7830 vagy HD 7790 videókártyákkal.
http://rend szerigeny.hu/?p=11042
nem jelent sokat a villanyszámlában. Szinte semmit.
1Kw árram 50ft amit 20 óra alatt esz meg az 50W különbség, tehát 1 fagyiravaló havonta 😃
a fogyasztást leszarom 😆
anyád nem szarja le, bár ha a fizetése több mint 200 akkor nyugosdat vegyél 2 darab GTX295öt
ha a fogyasztás is nagyon fontos akkor jobb választás, de a HD6850 kicsit gyorsabb
mert újonan ugyanannyi mint a GTX560
használtan viszont a HD5850
kitud hajtani egy gtx 680 at? azt azéé nemhiszem ell...
Full HD-n igen!
trex01: inkább a HD6870.
De ha rámegyek a mégsére és újra indítom a PES-t már hibaüzi nélkül indul... Ez a driver miatt van? Videókártyám: ATI Radeon HD 4600 Series (PS3.0/VS3.0) 1 GB-os. Köszi
Eddig egy HD6870-et terveztem, de most elgondolkodtam egy 6670-6670CF-en is.
Vélemények? 😀
6870, és melyik 6670en van CF csatlakozó?
Benéztem, nem szóltam 😃
De ha már SLI vagy CF : tudnál a 6870 árában (46e) két olyan kártyát mondani, ami erősebb lenne az egy 6870-nél? 😀
2darab 5750 vagy 6750
Ezek mellé viszont kéne vmi erős táp is, mi?
Vélemények? 😀
Benéztem, nem szóltam 😃
De ha már SLI vagy CF : tudnál a 6870 árában (46e) két olyan kártyát mondani, ami erősebb lenne az egy 6870-nél? 😀
2darab 5750 vagy 6750
Vélemények? 😀
Benéztem, nem szóltam 😃
Vélemények? 😀
Vélemények? 😀
[LINK]
http://ip on.hu/hir/augusztus_kozepen_erkezhet_a_geforce_gtx_660/21489
[LINK]
Ha nincs akkor is legalább erősebbet vegyél hogy valami előny is legyen belőle
Másik vga-nál nem csinál ilyet.
Hát akkor sajna a vga a lúdas :S
Akkor valószínűleg veszek egy GTS 450-et.