Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
gyenesmartin avatar
villamdavid írta:
Sziasztok!
Barátaim sokszor mondják: Ha procit veszel akkor Intel vegyél ,mert az az erősebb!(DE drágább is!) Most elgondolkodtam rajta hogy ennyi pénzért amibe a Phenom II X4 955 olyan árba,tehát 35 000-max 40000FT-ig van -e jobb Intel?(ha intel akarnák venni!?)
Intelnél max az e8400-as van ami 40 000ft környékén van, de az gyengébb a phenomtól.
0
0
0
0
villamdavid avatar
Sziasztok!
Barátaim sokszor mondják: Ha procit veszel akkor Intel vegyél ,mert az az erősebb!(DE drágább is!) Most elgondolkodtam rajta hogy ennyi pénzért amibe a Phenom II X4 955 olyan árba,tehát 35 000-max 40000FT-ig van -e jobb Intel?(ha intel akarnák venni!?)
0
0
0
0
szecskkaa avatar
császtok!
szerintetek melyik proci éri meg a legjobban a pénzét?
pentium dual-core E6500
http://www.ipon.hu/webshop/product/intel_dualcore_e6500_293ghz_775_box/126318
pentium dual-core E6600
http://www.ipon.hu/webshop/product/intel_dual_core_e6600_3.06ghz_775_box/138540
vagy a core 2 duo E6600
http://www.ipon.hu/webshop/product/intel_core2_duo_e6600_2.40ghz_775_box/13604
a választ előre is köszönöm!
0
0
0
0
azbizony avatar
Na most elgondolkodtam hogy az alaplapváltáskor mit is vegyek 😀 Ez a X2 550 ez AMD nagyon megtetszett 😃 nem is olyan drága, sőt olcsónak mondható sztem
0
0
0
0
villamdavid avatar
Mert akkor 15000FT -ot is tudnák spórolni!
0
0
0
0
villamdavid avatar
hedzsooo írta:
Ja, az inteles 6500-ashoz kepest tenyleg jobb. 😀

Most néztem hogy szinte ez ugyanannyit tud majd akkor feloldva mint egy X4 955??? Pl ezzel a lappal fel lehetne oldani az a +2 magot???: ASRock M3A785GXH/128M AMD785G SAM3 ATX ??
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Ja, az inteles 6500-ashoz kepest tenyleg jobb. 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
közben egy tesztet is olvastam, amiban halálra dícsérték ezt az AMD-t 😃 még ajánlják is, + itt is az AMD-re érkezett szavazat, szóval úgy néz ki megvan a processzorom, köszi a segítséget 😀
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Ez egyértelmű, hogy az AMD!! Lehet négymagosítsani is, és nem kifutó széria, most jönnek a 6 magos AMD-k!!
0
0
0
0
DarthRoni avatar
szakértő urak 😃 szeretném ha eldöntenétek melyiket vegyem meg, kb. egy áron van mindkettő:
-AMD Phenom-II 550 X2 AM3 Black Edition
vagy
-Intel Dual Core e6500

főként játékra akarom használni, szóval ebből a szempontból melyiket ajánlanátok, ha lehet indoklást is, sokat segítene, köszi😀
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
DarthRoni írta:
sziasztok, az a helyzet h még nem igazán értem a Cache-s dolgokat, valaki elmagyarázná mi az az L1 L2 L3 Cache és mire való, köszi😀

Azok gyorsítótárak!! Annál jobb a proci minél nagyobb!! Az L1 és L2 Cache mérete számít főképp, azok a leggyorsabbak! De ha a processzoroknál(AtholII vs. Phenom II) előfordul az L3 Cache is, akkor dob valamit az is a teljesítményen!4 Az az igazság, hogy az L3 cache talán 20 művelettel hátrébb dolgozik, mint a processzor, ezért az már majdenm olyan "lassú" Mint a RAM-ok!! Szóval ez egy kicsit bonyolultabb képlet, mint aminek első ránézésre látszik!!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Jan88 írta:
Lesz ott olcsóbb is talán.😉
de 20 000ft közelében nemlesz egyhamar.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
sziasztok, az a helyzet h még nem igazán értem a Cache-s dolgokat, valaki elmagyarázná mi az az L1 L2 L3 Cache és mire való, köszi😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
sagesz93 írta:
én megvárnám az új 890-es lapokat, mivel az amd kezdi letiltani az ACC-t, de az alaplapgyártók(pl. asrock) külön ötleteket talál ki, hogy még is feloldhatóak legyenek ezek a procik.
Feki is biost frissített, és elszált az ACC-je. 😞
a 890-es az drága lesz nemlesz arra pénzem.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Ezért kell egy viszonylag régebbi lapot venni, amin műxik az ACC, és nem megfrissíteni a Bios-t!! Ez ilyen egyszerű....
Na de hamár az ACC-nél járunk, 4 magból legyen 6!!
http://www.ipon.hu/hir/negymagos_cpu_bol_kis_szerencsevel_hatmagost_/11347
0
0
0
0
sagesz93 avatar
én megvárnám az új 890-es lapokat, mivel az amd kezdi letiltani az ACC-t, de az alaplapgyártók(pl. asrock) külön ötleteket talál ki, hogy még is feloldhatóak legyenek ezek a procik.
Feki is biost frissített, és elszált az ACC-je. 😞
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Na én nem tudom, ebben bizony Feki nagyon sokat tud segíteni, ő nagyon ért az AMD-hez... De ha azt írták, bátran megveheted sztem + 550Be
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Azt írják, hogy ezzel lehet 4magosítani GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Feki esetleg tud segíteni, és Jan88-nak is ilyen gépe van....
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Szerintem érdemes lenne kicsit utánanézni annak, melyik alaplappal lehet könnyen magot nyitni!! Venni egy protested 550 Be-t és lesz egy négymagos procid..
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
akkor melyik legyen?Max 25 000ft-os amd proci.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Most még kevés játék támogatja a 4 magot, na de gondolj késöbbre is.
Egyre több grafikus motor (pl. a euphoria(gta4), ut3 engine, cryengine) támogatja a több szálon futást, szóval érdemes befektetni!
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
semmit.a 6500-as olyan erős mint egy e5400-as kb.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
akkor lehet hogy elírták, köszi😀 de tényleg, mennyit számít hogy 800-as vagy 1066-os?
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
a 6500-as az 1066mhz-s.
Akkor majd phenom-ot veszek.És majd kiderül.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
sziasztok, én egy Intel e6500-as procit akarok venni, de ott ahol akarom venni azt írja h az FSB 800Mhz, de egy másik boltban meg 1066-ot ír neki. az lenne a kérdésem hogy ezt elírhatták, vagy tényleg nem ugyanaz a kettő? és hogy mekkora teljesítmény különbséget jelent a kissebb FSB? megköszönném a válaszokat😀
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
elég lenne még a 3 is.A mostanihoz képest már egy intel e2140-es nagyon nagy előrelépés lenne.És egy 20 000ft-os alaplap tudná 4magosítani kint van az adatlapomon.De én úgysem csinálnám azt.
0
0
0
0
sagesz93 avatar
amd phenomII x2 550 > de csak ha tudod 4magosítani.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Miért nem a 4magos?Mondjuk a phenom 550-es az black edition lenne.
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Szerintetek?amd phenomII x2 550 vagy amd athlon II x4 620-as?
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Jó az még a legtöbb játéknak meg még elég.
0
0
0
0
no avatar
szecskkaa írta:
császtok!
azt kérdezném hogy szerintetek meddig lenne elég egy Intel Dual-Core E6600 3,06Ghz?
előre is thx a választ

bocs de semeddig. inkább várj egy kicsit és vegyél valami komolyabbat...
0
0
0
0
szecskkaa avatar
császtok!
azt kérdezném hogy szerintetek meddig lenne elég egy Intel Dual-Core E6600 3,06Ghz?
előre is thx a választ
0
0
0
0
Feki1991 avatar
sagesz93 írta:
Feki1991 írta:
Nem, nem tud! :/
Hallod, AFUDOS-on keresztül is próbáltam, de ez a lüke BIOS, érzékeli hogy régebbit akarok feltenni, s nem engedi magát felülírni! 😠

Hát az gázos.
Olyan telepítési lehetőség nincs hogy kiirod cd-re és bebootolod? az tuti nem nézné, én lapomnál lehet így is biost rakni, meg progival windowsból is.

Nekem mondod?! 😕
Olyanról nem tudok!..Én W-ból, szoktam felrakni a BIOS-t!
Csak a régi lapomnál kellett Floppy-zni, na ott elég bonyolult volt a BIOS Update!
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Feki1991 írta:
Hallod, AFUDOS-on keresztül is próbáltam, de ez a lüke BIOS, érzékeli hogy régebbit akarok feltenni, s nem engedi magát felülírni! 😠

Hát az gázos.
Olyan telepítési lehetőség nincs hogy kiirod cd-re és bebootolod? az tuti nem nézné, én lapomnál lehet így is biost rakni, meg progival windowsból is.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Feki1991 írta:
Sajna Én kib@sztam magammal! 😕..pedig most nekem is lehetne egy Phenom II X4 B50-em! 😢

Tud dualbiost a lapod? Mert akkor meg lehet menteni 😃
De amúgy is, biztos van olyan progi ami csak simán teszi fel a biost, és nem nézi hogy mennyire friss van rajta(meg vannak szakik akik bios chip-el foglalkoznak, és bármit fel tudnak tenni szvsz)
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Sajna Én kib@sztam magammal! 😕..pedig most nekem is lehetne egy Phenom II X4 B50-em! 😢
0
0
0
0
sagesz93 avatar
Feki1991 írta:
ASRock, behasít! 😉
https://www.fudzilla.com/images/stories/2010/Cebit/asrock_ucc.jpghttps://i.tpucdn.com/img/10-03-05/asrock1_thm.jpg

jaja, mivel az amd kezdi letiltani az ACC-t, az asrock eléggé rákattant erre a módszerre, ezért eléggé bekockultak hogy összehozzanak valamit. És szép a 890-es lapjuk is 😀
0
0
0
0
no avatar
Jan88 írta:
sagesz93 írta:
robyyy95 írta:
thug85 írta:
robyyy95 írta:
Jan88 írta:
robyyy95 írta:
CarKiller írta:
A Phenom II X2-k cache-je sokkal többet ér játékoknál, mint a +2 mag, mert nemsok játék használja még ezutóbbit.
igen de pár év múlva már elég sok olyan játék lesz ami ki fogja használni azt a +2 magot

Már most is elég sok game használja azt a 4 magot, és csak szaporodni fog az ilyen játékok listája.
jah.ezért érdemes inkább 4 magos procit venni 2 magos helyett

A mai árak mellett már kimerem én is jelenteni, hogy megéri 4 magos procit venni. Már nem olyan veszett drágák, sőt, némelyik viszonylag olcsónak mondható.
Csak azért venni 4 magos procit, mert pár év múlva már minden akkori játék támogatni fogja hülyeség, mert akkor ez a 4 magos proci már elég sovány lesz. Nem azért veszel meg 1 liter tartós tejet, mert 2 év múlva megakarod inni. Addigra az már megromlik.
De valóban egyre több játék jön ki ennek a támogatásával.
Én is tervezem egy Phenom X4 vásárlását. De ha nem lenne ilyen jó áruk, akkor nem érdekelne, hogy 4 magos.
tényleg jó árban vannak a 4 magos procik.remélem hogy nyárra még lejjeb megy az áruk mert csak nyáron tudnám megvenni

Én meg egy 5000+-t tervezek, amiben fel lehet oldani +2 magot és 6mega l3-t.
15k-ba kapok egy pretested procit, ez alá egy asrock 780-as lap 😀, csak majd jól meg kell húzni, hogy valami érjen az a 4 mag.

Na, az úgy már nagyon faxa lesz!!!😆
jah.szerintem is😆
0
0
0
0
sagesz93 avatar
robyyy95 írta:
thug85 írta:
robyyy95 írta:
Jan88 írta:
robyyy95 írta:
CarKiller írta:
A Phenom II X2-k cache-je sokkal többet ér játékoknál, mint a +2 mag, mert nemsok játék használja még ezutóbbit.
igen de pár év múlva már elég sok olyan játék lesz ami ki fogja használni azt a +2 magot

Már most is elég sok game használja azt a 4 magot, és csak szaporodni fog az ilyen játékok listája.

A mai árak mellett már kimerem én is jelenteni, hogy megéri 4 magos procit venni. Már nem olyan veszett drágák, sőt, némelyik viszonylag olcsónak mondható.
Csak azért venni 4 magos procit, mert pár év múlva már minden akkori játék támogatni fogja hülyeség, mert akkor ez a 4 magos proci már elég sovány lesz. Nem azért veszel meg 1 liter tartós tejet, mert 2 év múlva megakarod inni. Addigra az már megromlik.
Én is tervezem egy Phenom X4 vásárlását. De ha nem lenne ilyen jó áruk, akkor nem érdekelne, hogy 4 magos.
tényleg jó árban vannak a 4 magos procik.remélem hogy nyárra még lejjeb megy az áruk mert csak nyáron tudnám megvenni

Én meg egy 5000+-t tervezek, amiben fel lehet oldani +2 magot és 6mega l3-t.
15k-ba kapok egy pretested procit, ez alá egy asrock 780-as lap 😀, csak majd jól meg kell húzni, hogy valami érjen az a 4 mag.
0
0
0
0
no avatar
thug85 írta:
robyyy95 írta:
Jan88 írta:
robyyy95 írta:
CarKiller írta:

0
0
0
0
thug85 avatar
robyyy95 írta:
Jan88 írta:
robyyy95 írta:
CarKiller írta:

0
0
0
0
no avatar
hát igen de ahoz is szerencse kell hogy a +2 mag ne hibás legyen.meg persze egy jó alaplap is kell hozzá😜
0
0
0
0
no avatar
Jan88 írta:
robyyy95 írta:
CarKiller írta:

0
0
0
0
no avatar
CarKiller írta:
0
0
0
0
CarKiller avatar
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció