Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Sziasztok!
Barátaim sokszor mondják: Ha procit veszel akkor Intel vegyél ,mert az az erősebb!(DE drágább is!) Most elgondolkodtam rajta hogy ennyi pénzért amibe a Phenom II X4 955 olyan árba,tehát 35 000-max 40000FT-ig van -e jobb Intel?(ha intel akarnák venni!?)
Barátaim sokszor mondják: Ha procit veszel akkor Intel vegyél ,mert az az erősebb!(DE drágább is!) Most elgondolkodtam rajta hogy ennyi pénzért amibe a Phenom II X4 955 olyan árba,tehát 35 000-max 40000FT-ig van -e jobb Intel?(ha intel akarnák venni!?)
szerintetek melyik proci éri meg a legjobban a pénzét?
pentium dual-core E6500
http://www.ipon.hu/webshop/product/intel_dualcore_e6500_293ghz_775_box/126318
pentium dual-core E6600
http://www.ipon.hu/webshop/product/intel_dual_core_e6600_3.06ghz_775_box/138540
vagy a core 2 duo E6600
http://www.ipon.hu/webshop/product/intel_core2_duo_e6600_2.40ghz_775_box/13604
a választ előre is köszönöm!
Ja, az inteles 6500-ashoz kepest tenyleg jobb. 😀
Most néztem hogy szinte ez ugyanannyit tud majd akkor feloldva mint egy X4 955??? Pl ezzel a lappal fel lehetne oldani az a +2 magot???: ASRock M3A785GXH/128M AMD785G SAM3 ATX ??
-AMD Phenom-II 550 X2 AM3 Black Edition
vagy
-Intel Dual Core e6500
főként játékra akarom használni, szóval ebből a szempontból melyiket ajánlanátok, ha lehet indoklást is, sokat segítene, köszi😀
sziasztok, az a helyzet h még nem igazán értem a Cache-s dolgokat, valaki elmagyarázná mi az az L1 L2 L3 Cache és mire való, köszi😀
Azok gyorsítótárak!! Annál jobb a proci minél nagyobb!! Az L1 és L2 Cache mérete számít főképp, azok a leggyorsabbak! De ha a processzoroknál(AtholII vs. Phenom II) előfordul az L3 Cache is, akkor dob valamit az is a teljesítményen!4 Az az igazság, hogy az L3 cache talán 20 művelettel hátrébb dolgozik, mint a processzor, ezért az már majdenm olyan "lassú" Mint a RAM-ok!! Szóval ez egy kicsit bonyolultabb képlet, mint aminek első ránézésre látszik!!
Lesz ott olcsóbb is talán.😉
én megvárnám az új 890-es lapokat, mivel az amd kezdi letiltani az ACC-t, de az alaplapgyártók(pl. asrock) külön ötleteket talál ki, hogy még is feloldhatóak legyenek ezek a procik.
Feki is biost frissített, és elszált az ACC-je. 😞
Na de hamár az ACC-nél járunk, 4 magból legyen 6!!
http://www.ipon.hu/hir/negymagos_cpu_bol_kis_szerencsevel_hatmagost_/11347
Feki is biost frissített, és elszált az ACC-je. 😞
Egyre több grafikus motor (pl. a euphoria(gta4), ut3 engine, cryengine) támogatja a több szálon futást, szóval érdemes befektetni!
Akkor majd phenom-ot veszek.És majd kiderül.
császtok!
azt kérdezném hogy szerintetek meddig lenne elég egy Intel Dual-Core E6600 3,06Ghz?
előre is thx a választ
bocs de semeddig. inkább várj egy kicsit és vegyél valami komolyabbat...
azt kérdezném hogy szerintetek meddig lenne elég egy Intel Dual-Core E6600 3,06Ghz?
előre is thx a választ
Nem, nem tud! :/
Hallod, AFUDOS-on keresztül is próbáltam, de ez a lüke BIOS, érzékeli hogy régebbit akarok feltenni, s nem engedi magát felülírni! 😠
Hát az gázos.
Olyan telepítési lehetőség nincs hogy kiirod cd-re és bebootolod? az tuti nem nézné, én lapomnál lehet így is biost rakni, meg progival windowsból is.
Nekem mondod?! 😕
Olyanról nem tudok!..Én W-ból, szoktam felrakni a BIOS-t!
Csak a régi lapomnál kellett Floppy-zni, na ott elég bonyolult volt a BIOS Update!
Nem, nem tud! :/
Hallod, AFUDOS-on keresztül is próbáltam, de ez a lüke BIOS, érzékeli hogy régebbit akarok feltenni, s nem engedi magát felülírni! 😠
Hát az gázos.
Olyan telepítési lehetőség nincs hogy kiirod cd-re és bebootolod? az tuti nem nézné, én lapomnál lehet így is biost rakni, meg progival windowsból is.
Sajna Én kib@sztam magammal! 😕..pedig most nekem is lehetne egy Phenom II X4 B50-em! 😢
Tud dualbiost a lapod? Mert akkor meg lehet menteni 😃
De amúgy is, biztos van olyan progi ami csak simán teszi fel a biost, és nem nézi hogy mennyire friss van rajta(meg vannak szakik akik bios chip-el foglalkoznak, és bármit fel tudnak tenni szvsz)
ASRock, behasít! 😉
jaja, mivel az amd kezdi letiltani az ACC-t, az asrock eléggé rákattant erre a módszerre, ezért eléggé bekockultak hogy összehozzanak valamit. És szép a 890-es lapjuk is 😀
A Phenom II X2-k cache-je sokkal többet ér játékoknál, mint a +2 mag, mert nemsok játék használja még ezutóbbit.
Már most is elég sok game használja azt a 4 magot, és csak szaporodni fog az ilyen játékok listája.
A mai árak mellett már kimerem én is jelenteni, hogy megéri 4 magos procit venni. Már nem olyan veszett drágák, sőt, némelyik viszonylag olcsónak mondható.
Csak azért venni 4 magos procit, mert pár év múlva már minden akkori játék támogatni fogja hülyeség, mert akkor ez a 4 magos proci már elég sovány lesz. Nem azért veszel meg 1 liter tartós tejet, mert 2 év múlva megakarod inni. Addigra az már megromlik.
De valóban egyre több játék jön ki ennek a támogatásával.
Én is tervezem egy Phenom X4 vásárlását. De ha nem lenne ilyen jó áruk, akkor nem érdekelne, hogy 4 magos.
Én meg egy 5000+-t tervezek, amiben fel lehet oldani +2 magot és 6mega l3-t.
15k-ba kapok egy pretested procit, ez alá egy asrock 780-as lap 😀, csak majd jól meg kell húzni, hogy valami érjen az a 4 mag.
Na, az úgy már nagyon faxa lesz!!!😆
A Phenom II X2-k cache-je sokkal többet ér játékoknál, mint a +2 mag, mert nemsok játék használja még ezutóbbit.
Már most is elég sok game használja azt a 4 magot, és csak szaporodni fog az ilyen játékok listája.
A mai árak mellett már kimerem én is jelenteni, hogy megéri 4 magos procit venni. Már nem olyan veszett drágák, sőt, némelyik viszonylag olcsónak mondható.
Csak azért venni 4 magos procit, mert pár év múlva már minden akkori játék támogatni fogja hülyeség, mert akkor ez a 4 magos proci már elég sovány lesz. Nem azért veszel meg 1 liter tartós tejet, mert 2 év múlva megakarod inni. Addigra az már megromlik.
Én is tervezem egy Phenom X4 vásárlását. De ha nem lenne ilyen jó áruk, akkor nem érdekelne, hogy 4 magos.
Én meg egy 5000+-t tervezek, amiben fel lehet oldani +2 magot és 6mega l3-t.
15k-ba kapok egy pretested procit, ez alá egy asrock 780-as lap 😀, csak majd jól meg kell húzni, hogy valami érjen az a 4 mag.