Segítség, kezdő vagyok...

2008. February 02., téma
Fórum » Asztali PC
Ha kezdő játékos vagy pc felhasználó vagy, akkor itt bármit kérdezhetsz!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Roolikeh16 avatar
Hmmmm...ez a gépigény.hu jo?😃
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
Sziasztok,tudnátok nekem ajánlani megbízható és aránylag olcsó oldalt ahonnan tudnák rendelni a gépbe cuccokat,előre is köszönöm!
0
0
0
0
no avatar
Engem az érdekelne,hogy Sony Vegas Pro 11-ben melyik az a Renderelés(minőség) ami a lehető legkisebb méretü fájlt készít és a minőség se hulladék.
0
0
0
0
humerot avatar
humerot írta:
Olyan ember segítségét kérném aki ért a kép szerkesztéshez mert lenne egy kép de nem tudom megcsináli
0
0
0
0
wicktor avatar
RIbeni írta:
Hali!

Vettem egy FM2 lapot, és egy 5400k processzort. Külön VGA-t nem tettem a gépbe, így a processzor grafikus vezérlőjét használja.Előfordulhat, hogy emiatt lát csak a 8 GB-ból 3,71-et? Vagy valamelyik ran nincs benn a helyén?

Hali ha fent áll még a probléma akkor nézd meg ezt a megoldást.
Bios-ba
Advanced Chipset Features
Northbridge Configuration
Memory Remap Feature ---> ennek ENABLEN-en kell lenni! 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Kösz szépen! Reméljük szép párost alkot egy 8800GT-vel, mostani játékokra kellett a proci! A régi már gyenge volt, AMD Athlon x2 5000+ volt! 😃
0
0
0
0
Manyik75 avatar
robinho89 írta:
Felraktuk az Xpt, és avval ment a négy mag, most telepítem a win7-et.😀

Akkor azzal sem lesz gond szerintem.
És gratula az UP hoz 😃
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Felraktuk az Xpt, és avval ment a négy mag, most telepítem a win7-et.😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
robinho89 írta:
igen arról az alaplapról van szó!

Akkor nincs más hárta win reinstal 😀
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
igen arról az alaplapról van szó!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
robinho89 írta:
2007-es volt rajta, most 2010-es! (legújabb) Formatálás megoldaná a problémát szerinted? Ubuntu alatt ment a 4 mag!

Alapból ismernie kellene a win-nek a 4 magot. De igen a kérdésedre válaszolva nem árt ha felraktok egy friss op rendszert 😀

[LINK]

Egyébként ez a lap az ?
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
2007-es volt rajta, most 2010-es! (legújabb) Formatálás megoldaná a problémát szerinted? Ubuntu alatt ment a 4 mag!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
robinho89 írta:
Vettünk egy Phenom x4 9500 2,2Ghz procit. ASUS M2N SLI Deluxe alaplapba akartuk bele tenni. Bele is ment! A hardver kezelőben fel ismerte a procit, de a feladat kezelőben csak 2 magot jelez. Csináltunk egy bios frissítést, de így is csak 2 magot jelez. Nem tudjátok mi a fene baja lehet a procinak?

Meik bios van rajta ?
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Vettünk egy Phenom x4 9500 2,2Ghz procit. ASUS M2N SLI Deluxe alaplapba akartuk bele tenni. Bele is ment! A hardver kezelőben fel ismerte a procit, de a feladat kezelőben csak 2 magot jelez. Csináltunk egy bios frissítést, de így is csak 2 magot jelez. Nem tudjátok mi a fene baja lehet a procinak?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
RIbeni írta:
Luiboy írta:
RIbeni írta:
Hali!

Vettem egy FM2 lapot, és egy 5400k processzort. Külön VGA-t nem tettem a gépbe, így a processzor grafikus vezérlőjét használja.Előfordulhat, hogy emiatt lát csak a 8 GB-ból 3,71-et? Vagy valamelyik ran nincs benn a helyén?

Szia. Valószínűleg nincs a helyén a ram modul vagy esetleg ha nem 64bit es az oprendszer akkor van az, a 32-es csak addig látja.

Biztosan 64 bitet tettem fel... Akkor a ram lehet. Üresjáratban az integrált GPU ennyit enne csak?

Attól függ 8mb-2Gb ig a menyi épp kell neki 😀
0
0
0
0
RIbeni avatar
Luiboy írta:
RIbeni írta:
Hali!

Szia. Valószínűleg nincs a helyén a ram modul vagy esetleg ha nem 64bit es az oprendszer akkor van az, a 32-es csak addig látja.

Biztosan 64 bitet tettem fel... Akkor a ram lehet. Üresjáratban az integrált GPU ennyit enne csak?
0
0
0
0
Manyik75 avatar
RIbeni írta:
Hali!

0
0
0
0
RIbeni avatar
Hali!

0
0
0
0
humerot avatar
Olyan ember segítségét kérném aki ért a kép szerkesztéshez mert lenne egy kép de nem tudom megcsináli
0
0
0
0
anyu89 avatar
Beelzebul írta:

"De tegyük fel, hogy veszek egy Noctua NH-D14-t, akkor problémák lesznek? Mert ugye nem egy kis alkatrész,"

Elvileg az a hűtő az alaplapról (CPU foglalatról) számítva 16 cm magas, ha nem tévedek. A mostani házakat többnyire 200mm szélesre csinálják "minimum" hogy a nagyobb hűtők is kényelmesen elférjenek
(Az általad kinézett ház 220mm széles)
0
0
0
0
Dani46 avatar
azt szeretném kérdezni ha a gépet alvó állapotba kapcsolom,nekem teljesen leáll a gépem,egérre rányomok újraindul azonnal ahol befejeztem a dolgom,ha mongyuk mindig így alvóba rakom lesz vmi baja a gépnek?tudom hogy közbe áram alatt van az az 1-2w amikor ilyenkor eszik tönkreteszi a tápot hűtés nélkül?
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
nem....dehogy...csakhát rmeéltem hogy vicceltél/😃😃:
0
0
0
0
DCMAN avatar
azthitted át akarlak bas***😆
0
0
0
0
DCMAN avatar
látod roli én mondtam neked!😉
0
0
0
0
Devis avatar
nem. ahhoz a procihoz meg főleg nem. dobd ki és vegyél egy chieftec ctg 500-at vagy fps hexa 500-at
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
:/...és egy HKC 550W-os táp elég lenne legalább csak ideiglenesen??
0
0
0
0
Devis avatar
eléggé. 7870 vagy 7950 már jobban nézne ki mellette. de 7970 is
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
Sziasztok

Egy Intel Core i5-3570K procihoz milyen lenne egy gigabyte hd 7770 oc vidikari nagy lenne a limit??:/
0
0
0
0
19ati93 avatar
klaas20 írta:
TaylorXIII írta:
Valószínűleg az olyan szolgáltatás ami fizetős verzióban érhető el. Olyan mint xsplit. Ott is frame korlát hang minőség korlát meg ez h csak ablakban futó alkalmazást vesz fel. Szóval vannak ilyen korlátozások.

Lehetséges :/

ja nekem eredeti úgymond
(TPB 😆😉 Próbáld ki úgy
0
0
0
0
Klaas avatar
TaylorXIII írta:
Valószínűleg az olyan szolgáltatás ami fizetős verzióban érhető el. Olyan mint xsplit. Ott is frame korlát hang minőség korlát meg ez h csak ablakban futó alkalmazást vesz fel. Szóval vannak ilyen korlátozások.

Lehetséges :/
0
0
0
0
Klaas avatar
19ati93 írta:
A Célnál a DirectX/Open GL ablakot pipáld be és akkor a játékokat is felveszi teljes képernyőn

Az volt bepipálva és úgy sem volt jó! De azért köszi 😀
0
0
0
0
19ati93 avatar
A Célnál a DirectX/Open GL ablakot pipáld be és akkor a játékokat is felveszi teljes képernyőn
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
Klaas avatar
Azt észrevettem én is , hogy emulátort felves meg hasonlókat amik ablakban futnak , csak akkor nem értem miért van benne teljes képernyős mód.. Mert kilehet húzni is teljes képernyőre , meg van benne olyan opció mikor nincs körülszegélyezve a monitor..
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem lehet, hogy a Bandicam csak ablakban futó játékokat vesz fel?
0
0
0
0
Klaas avatar
Beelzebul írta:
Szedd le a Fraps-ot vagy az Action! nevű programot és a probléma meg is van oldva.

Köszönöm a válaszod! Frapsot nem aarom használni mert nagyon lehúzza a kis gépem 😃 A másikat megnézem 😀
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Szedd le a Fraps-ot vagy az Action! nevű programot és a probléma meg is van oldva.
0
0
0
0
Klaas avatar
Nem tudom miért van . De azt észrevettem hogy amilyen színű a töltő képernyő háttere olyan a videóé is de semmit nem jelenít meg. Pl elindítottam a Sonic All Stars Racinget , ott a Sega feliratnál fehér. Akkor a felvételen csak fehérség látszik a Sega felirat nem. A Torchlight 2-nél pedig a töltő képernyő háttere fekete , viszont ott se látszik semmi csak hogy fekete a kép. :/
0
0
0
0
DCMAN avatar
hmm ez érdekes mert én is szoktam azzal felvenni és pöpecül müködik😀
0
0
0
0
Klaas avatar
Sziasztok! Olyan kérdésem van , hogy venni szeretnék fel videót (gameplayt) . Bandicamot szeretnék használni , de valamiért csak azt veszi fel amit az asztalon csinálok . Ha belépek a játékba akkor meg csak hangot vesz , és nagy fehérség van . Mit kell tenni ilyenkor?
0
0
0
0
Szamp avatar
Hali azt szeretném kérdezni h a hazba szerelhetö ventik méretei hogy vannak pl a 80x80mm es az csavarhelytöl csavarhelyig van vagy a venti nek a legszélétöl kell merni de gondolom az elözö 😀
jahm + gondolom függölegesen é vizszintesen nem pedig atlosan keresztbe 😀

hmm..ugy tünik megis csak a venti széleitöl kell szamolni 😀
0
0
0
0
Tesla GoD avatar
anyu89 írta:
Beelzebul írta:
A gépházaknál mit jelentenek a Middletower, MicroATX, ATX és a többi, valami típus? Manapság melyiket érdemes venni, hogy az új alkatrészek bele férjenek?
Elvileg a méretére utal hogy mekkora lap fér bele akadálymentesen maximum.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/11/VIA_Mini-ITX_Form_Factor_Comparison.jpg/799px-VIA_Mini-ITX_Form_Factor_Comparison.jpg
A kérdés másik felére válaszolva: ha nem tervez az ember semmi extrémet (pl. HDD/SSD gyűjtemény, teljes komoly vízhűtés, vagy óriás méretű léghűtő, több nagy méretű VGA), egy ATX/Mid Tower kategóriás ház elég.
0
0
0
0
anyu89 avatar
Beelzebul írta:
A gépházaknál mit jelentenek a Middletower, MicroATX, ATX és a többi, valami típus? Manapság melyiket érdemes venni, hogy az új alkatrészek bele férjenek?
Elvileg a méretére utal hogy mekkora lap fér bele akadálymentesen maximum.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/11/VIA_Mini-ITX_Form_Factor_Comparison.jpg/799px-VIA_Mini-ITX_Form_Factor_Comparison.jpg

ATX 305mm(m) x 244mm(sz)
miniATX 284mm(m) x 208mm(sz)
microATX 244mm(m) x 244mm(sz)
0
0
0
0
sisko avatar
StiFl3R írta:
sisko írta:
StiFl3R írta:
asus p5ld2-vm/s erröl az alaplapról van szó

Hosszabb keresgélés után is csak ezt sikerült találnom róla : [LINK]
Viszont,ha jól értelmezem,nem forgalmazták széleskörűen,csak komplett gépekbe szerelték.
Itt is úgy írják,hogy csak r2.0 vagy magasabb reviziójú változatok támogatják a core 2 duo procikat max 1066-os fsb-ig,775-ös foglalattal.
Viszont a revizíó számát csak a lapon tudod megnézni,a ramok foglalata felett,ahol maga az "ASUS P5LD2-VM" felirat van,rögtön utána kisebb betűkkel "rev ???" Na ezt kéne tudni a pontos válaszhoz.

rev 1.03G t ír ott . amugy kossz mindenkinek akkor ugy keressek utana mint rev 1.03g processorok??

Ez sajna nem jó hír,mert eszerint a Core 2-s procik kilőve,marad a Pentium 4 vagy D,nagyjából ami ezen a listán van "all" vagy "1.03"-al jelölve,ahol "2.00" van,azok nem jók,illetve még így is szükség lehet egy BIOS frissítésre is [LINK]
0
0
0
0
MrParadoxon avatar
sisko írta:
StiFl3R írta:
asus p5ld2-vm/s erröl az alaplapról van szó

Hosszabb keresgélés után is csak ezt sikerült találnom róla : [LINK]
Viszont,ha jól értelmezem,nem forgalmazták széleskörűen,csak komplett gépekbe szerelték.
Itt is úgy írják,hogy csak r2.0 vagy magasabb reviziójú változatok támogatják a core 2 duo procikat max 1066-os fsb-ig,775-ös foglalattal.
Viszont a revizíó számát csak a lapon tudod megnézni,a ramok foglalata felett,ahol maga az "ASUS P5LD2-VM" felirat van,rögtön utána kisebb betűkkel "rev ???" Na ezt kéne tudni a pontos válaszhoz.

rev 1.03G t ír ott . amugy kossz mindenkinek akkor ugy keressek utana mint rev 1.03g processorok??
0
0
0
0
Nogitsune avatar
0
0
0
0
Roolikeh16 avatar
Sziasztok,valaki tudna nekem segíteni hogy hogyan kell a processzort feljebb húzni,és érdemes lenne-e nekem feljebb húzni és hány Ghz-re??
Gépem az adatlapomon!!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció