Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
csakmert amit kuldtel,az 256bites,es a gtx 660-as pedig csak 192.akkor annak nincs jelentosege?
Jelentősége van, csak nem sok. A memvezérlő sávszéle, és a memória effektív órajele a memsávszélt befolyásolják (azonos effektív órajel esetén a 256bit-essel 33%-kal magasabb a sávszél, mint a 192bit-essel). Azonban ez a sávszél plusz teljesítményt nem ad, csak ha nem elegendő, akkor visszafogja a kártya teljesítményét.
csak hat en nagyon nvidias vagyok.en azokkal nagyon meg vagyok elegedve.de hat akkor varok meg egy picit a gtx660-ra,ha nem annyira erdemes venni most gtx550-est
Manapság mindkét gyártó kártyái jók, szóval nem szabadna ilyen elfogultnak lenni egyik oldal iránt sem....dehát TE tudod😀
Nem a bitek száma foglya eldönteni a VGA teljesitményét, úgyhogy azt felesleges nézni
ja es meg egy olyan kerdesem lenne,h.nagyon szamit az,h.hany bites a kartya?miben jobb a tobb bites?
helotok.nekem lenne egy olyan kerdesem,h.amd phenom x6melle jo lenne a gtx 650-es?es az tamogassa a sli-t.csakmert tobb odlalon is neztem,es valahol irjak,valahol pedig nem.gtx660-ast akartam,csak sajna arra sokat kellene varnom,mert nem valami olcso.de minel elobb kellene vennem valamit,mert a mostani kartyam mar eleg gyatra a jatekokhoz
SLI-t vagy CFX-et ne nagyon akarjál AMD-s konfigra kötni, a tesztek alapján nagyon silányan viszik őket!
ÉS inkább spóroljál egy jobb VGA-ra, mert a játékok bizony manapság azokat szeretik, minden más szinte másodlagos!
Én ebben a kategóriában a Radeon 7870-et ajánlom!
havernak kellene egy vidikártya csere , ebben kéne a segítségetek, mégpedig ddr2-es platformra phenom x3 proci mellé, hogy ne legyen nagy proci limit , és vigye a bf3-mat korrekten , keret 25 körül, előre is köszi a segítséget!
HD 7770. ASUS vagy MSI vagy Sapphire.
De a proci amit majd beleraksz core 2 quad legyen. 2 magossal nem fogja leadni azt a teljesítményt a videokártyád amit vársz tőle😀
Ha a processzor és a ram is bővítve lesz, akkor remélem már ki tudom hozni belőle a maximumot😀
Asus P5KPL-AM alaplapom van. Ez a GTX 660 nem kompatibilis vele? 😕
Dehogy nem. Még a GTX690 is... 😀
Na, akkor ***a! 😀 Már csak annyi kérésem lenne Gaboo7, hogy egy oldalt linkelj be nekem légyszíves ahonnan meg tudom rendelni és a konkrét kártyát mutasd meg, ha megkérhetlek rá. Már meg is rendelem😀 Talán pénteken be is izzíthatom😀
http://www.user s.hu/Videokartya-PCI-Express-Nvidia/Gigabyte-GTX650-Ti-1GB-GDDR5-GV-N65TOC-1GI-Gigabyte-Videokartya-43832-p43832.html
Másold ki, töröld ki a szóközt a User s -ben és már dobja is. 😀
Köszönöm szépen a segítséget! 😀
Nincs mit! 😀 néhány %-al van csak lemaradva a GTX560-tól és terhelés alatt 90W-al kevesebbet is fogyaszt:
hátha cseréled a procit is akkor jó a gtx650ti bár én inkább gyűjtenék még és egy gtx560-at vennék.
Sokáig így ment, hogy még1 kicsit hozzáadok meg mindig még 1 kicsit, így indultam 20ezer Ftról, hogy annyit szánok rá. 😃😃 Itt mondom azt, hogy ez bőven okés lesz nekem😀 Ettől függetlenül köszi a tanácsot! 😀
vaviktor: te most a jelenlegi gépedbe akarsz egy vgat?
Igen SYLER. 😀 videókártyán kívül még 2db 2gbos ramot és egy kicsit izmosabb procit tervezek még bele. Alaplapot meghagynám😀
Dehogy nem. Még a GTX690 is... 😀
Na, akkor ***a! 😀 Már csak annyi kérésem lenne Gaboo7, hogy egy oldalt linkelj be nekem légyszíves ahonnan meg tudom rendelni és a konkrét kártyát mutasd meg, ha megkérhetlek rá. Már meg is rendelem😀 Talán pénteken be is izzíthatom😀
Dehogy nem. Még a GTX690 is... 😀 Pci-e -es lapod van így minden Pci-e -es kártya megy benne.
Jó mert 4 magos processzor kell ilyen kártyához már. Viszont nem tudjuk milyen alaplapod van. Alaplapot is cserélned kellene szerintem. XP-t is váltani kéne mert egyre több játék nem indul már el rajta. Szóval új alaplap új proci új videokártya. Lassan már új gépet veszel😃
Gaboo7:Hol kapni 36k-ért? Én 39-40-ért láttam😃 De elhiszem😃
User s
Gaboo7: Hát ezek is érdekes teszteredmények.
Nekem gtx 660-om van dehogy, nekem ilyen beállítások mellett nincs 71.3 fps-em az is biztos😕
Nincs bekapcsolva 4xAA csak az AA post van High-on, így elképzelhető, attól is függ hol mérték és milyen proci volt alatta. Nálam nem egy helyen ment a BF3 single 150-200 FPS-el maximális beállítások mellett, és volt ahol meg alíg érte el a 100 FPS-t.
Nekem gtx 660-om van dehogy, nekem ilyen beállítások mellett nincs 71.3 fps-em az is biztos😕
Gaboo7:Hol kapni 36k-ért? Én 39-40-ért láttam😃 De elhiszem😃
Gaboo7! Ha 35000 plusz minusz 3ezer Ftért kártyát vennél, melyik lenne az?
Gigabyte GTX650Ti OC 36-38k környékén már megkapod, és gyorsabb mint a 7770.
MSI HD7770 Power Edition. Olcsóbb mint 35k. De 38knál sincs jobb nála, szerintem. Jól tuningolható. El kell menni 39-40kig és akkor már van GTX 650 Ti. Az már jobb mint a HD 7770 de annyival nem jobb mint amennyivel drágább.
Igen, én is nézegetem de a 128 bit nem probléma? 256nak jobban örülnék. Számít ez valamit?
MSI HD7770 Power Edition. Olcsóbb mint 35k. De 38knál sincs jobb nála, szerintem. Jól tuningolható. El kell menni 39-40kig és akkor már van GTX 650 Ti. Az már jobb mint a HD 7770 de annyival nem jobb mint amennyivel drágább.
Rendben, máskor nem teszem.
Bocs hogy így válaszoltam, de máskor legalább nézz utána. 😀
Rendben, máskor nem teszem.
Felesleges rá 2 GB VRAM😃 nem tudná kihasználni. [LINK] Mennyiért vennéd?
23ezer Ft postával együtt 25. itt egy link róla: http:// i po n . hu/webshop/product/zotac_zt_40509_10l_gts450_2gb_ddr3_pcie/240733
dobjál még rá 3000-et és kijön egy Sapphire Radeon HD7750. Sokkal jobban jársz vele.
Igen azokat is nézegettem, de tudod ez egy ördögi kör, hogy egy picit drágábbért már 100szor jobb, ha annál is picivel többet szánok rá akkor 1000szer jobb.. így is egy 20ast szántam volna újításra és ez lett belőle 😃 Nem vagyok nagy gépzseni, azért is vagyok kíváncsi a véleményetekre. 1-2 újabb játék ha pörög vele mediumon akadás nélkül, az már jó nekem😀 Köszönöm a válaszokat!😀
értem. A te döntésed, én csak segíteni próbáltam.
HA abban az árban akarsz maradni akkor, akkor inkább vedd meg az ASUS Radeon HD6670-et. 21.000Ftés sokkal hatásosabb mint a GTS 450 2Gb VRAM-al. (De ez is csak egy ajánlat, a döntés a tiéd. De én tartom maga,m annál hogy a 7750-el időtállóbb lenne a géped. De mint mondtam, a döntés a tiéd. )
A GTS450 gyorsabb mint a 6670. Ha nem vagy tisztában a dolgokkal ne adj tanácsot...
23ezer Ft postával együtt 25. itt egy link róla: http:// i po n . hu/webshop/product/zotac_zt_40509_10l_gts450_2gb_ddr3_pcie/240733
20k-ért GTS450
22k-ért 7750
A 7750 valóban jobban megéri, 20-25% -al gyorsabb mint a GTS450 és csak 10% -al magasabb az ára.
Sebességük hogy mindenki képben legyen:
dobjál még rá 3000-et és kijön egy Sapphire Radeon HD7750. Sokkal jobban jársz vele.
Igen azokat is nézegettem, de tudod ez egy ördögi kör, hogy egy picit drágábbért már 100szor jobb, ha annál is picivel többet szánok rá akkor 1000szer jobb.. így is egy 20ast szántam volna újításra és ez lett belőle 😃 Nem vagyok nagy gépzseni, azért is vagyok kíváncsi a véleményetekre. 1-2 újabb játék ha pörög vele mediumon akadás nélkül, az már jó nekem😀 Köszönöm a válaszokat!😀
értem. A te döntésed, én csak segíteni próbáltam.
HA abban az árban akarsz maradni akkor, akkor inkább vedd meg az ASUS Radeon HD6670-et. 21.000Ftés sokkal hatásosabb mint a GTS 450 2Gb VRAM-al. (De ez is csak egy ajánlat, a döntés a tiéd. De én tartom maga,m annál hogy a 7750-el időtállóbb lenne a géped. De mint mondtam, a döntés a tiéd. )
SAPPHIRE ATi Radeon HD7950 3Gb ÚJ BONTATLAN
3Év Garival.
80.000Ft
Érdeklődni Pü ben.
Amiket felsoroltál vgakat,azok közül a 8800GTX a legerösebb,de az se annyira már.A baj az h nagyon keveset szánsz rá,egy gtx 260 jobb lenne,jóval erösebb.A proci is gyenge amit irtál.Mikor ballagsz?Mert ha nemsokára,és akkor akarsz uj gépet,akkor várjál szerintem.Pár hónapért neméri meg belefektetni ijen idös modellekbe.
Ballagni majd 2013 juniusában.... és ez a gép amim most van haldoklik.... nem tudom hogy szánjak e rá többet mivel vaterán a 8800gtx 10 rongy egy 260 as meg 15-20 ..... a procit meg nem találok jobbat és az alaplap csak x2 64 6400 ig bírja mivel asus m2n4-sli. Az új gépről annyit hogy előtte még egy triált veszek 140 be(nemsoká) a ballagási pénzemből meg egy 8 magos 2 gb-os 256 bites 8 gb ramos 1 terrás 7.1 es 28"-os gépecskét veszek hátha bírja majd a koliban 😃D
Erre gondoltam a "nemsokára" szó alatt,mert addig van kb 7 hónap,Én annyiért már nem ölnék bele.Inkább megvárnám a ballagást addig a jelenlegi gépeddel.
Utánna eladod ezt is,és az árát rá költheted az ujra.
8magos (FX) proci nem éri meg igazánn,nem tud sokkal többet.AMD részröl Phenom II X4 96*,vagy intel i5.utóbbi erösebb,de az amdt olcsobban lehet kapni.
Amiket felsoroltál vgakat,azok közül a 8800GTX a legerösebb,de az se annyira már.A baj az h nagyon keveset szánsz rá,egy gtx 260 jobb lenne,jóval erösebb.A proci is gyenge amit irtál.Mikor ballagsz?Mert ha nemsokára,és akkor akarsz uj gépet,akkor várjál szerintem.Pár hónapért neméri meg belefektetni ijen idös modellekbe.
Ballagni majd 2013 juniusában.... és ez a gép amim most van haldoklik.... nem tudom hogy szánjak e rá többet mivel vaterán a 8800gtx 10 rongy egy 260 as meg 15-20 ..... a procit meg nem találok jobbat és az alaplap csak x2 64 6400 ig bírja mivel asus m2n4-sli. Az új gépről annyit hogy előtte még egy triált veszek 140 be(nemsoká) a ballagási pénzemből meg egy 8 magos 2 gb-os 256 bites 8 gb ramos 1 terrás 7.1 es 28"-os gépecskét veszek hátha bírja majd a koliban 😃D
hali, szerintetek melyiket vegyem meg? 4850x2 2gb vagy 5830 1gb, ugyan annyiba kerülnek(20k), dx11 annyira nem számít, köszi!
Én 5830-at választanám.