Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
konsti avatar
Elég jo proci habár néha egy nagyobb orajelü 2magos elveri de azért a négy mag az négy mag ...de ettöl függetlenül már nem éri megvenni mert i5 750 ugyanannyi és sokkal jobb ill ujabb technologia .sztem csak használtam éri megvenni.
0
0
0
0
kakas avatar
Intel Core 2 Quad Q9400-ról vélemények?

Erősebb C2D odaveri..
0
0
0
0
pakai93 avatar
akk ugyanazon a véleményen vagy mint én 😉
0
0
0
0
pazmanymark avatar
nemrossz cache lehetne jobb is de sztem jó😃
0
0
0
0
pakai93 avatar
Intel Core 2 Quad Q9400-ról vélemények? 😲
0
0
0
0
pazmanymark avatar
kb 36ezer Ftvagy de lehet 37-38 is
csak megkérdeztem egy olyat is aki ért hozzá és mondta hintel de nézegetekww.ipon.hu-n és a 2 magos drágább mint a 4 meg nemtudom intelben mien foglalattal kéne h jó-e a 775 vagy 1156 de ha 1156 akkor nagyondrága az alaplap:S
0
0
0
0
planbmokus avatar
pazmanymark írta:
Sziasztok ti mit javasoltok játékra intel vagy amd ha lehet akkor indoklást is kérnék!
Köszi a segítségeteket.

Bővebben?
Néztél-e ki valamit, mennyit szánnál rá?
0
0
0
0
pazmanymark avatar
Sziasztok ti mit javasoltok játékra intel vagy amd ha lehet akkor indoklást is kérnék!
Köszi a segítségeteket.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ha van 70e Ft -od rá ajánlom hogy vegyél egy új alaplapot meg egy Phenom II X6 1055T,jó erős proci és jó árban van,meg nézel mellé egy "olcsóbb" lapot
0
0
0
0
Th3KiD avatar
kakas írta:
Hali. Ha újitani akarok a gépemen a mostani E8200amat ha lecserélem vmi Core 2 Quadra, akkor az még jó, vagy feltétlenül i5 / i7re kell váltsak? Láttam h egy erősebb quad kb annyiba kerül mint egy i5, ami viszont sokkal jobb .. de alaplappal meg DDR3asokkal azéé sokkal többe kerül i5/i7re váltani mint Quadra .. És ha a quadok még jó procinak számitanak akkor inkább az, mint i5 + DDR3 + alaplap .. Szal jó még a Core 2 Quad és ha igen, melyiket éri meg a legjobban megvenni (hogy az ár/teljesitmény/fogyasztás aránya jó legyen)? Kösssszzz. Laughing soft

(u.i.: ha volt már ien kérdés, bocs, nix mst időm visszaolvasni ... Lipsrsealed)

És pontosan mennyit is költenél rá?

Na ezt pontosan én se toom. 😃 És mivel Erdélyből vok, nmsok értelme van h árakat irjak .. De azt vettem észre hogy pl egy E8500 és egy Core i5 750 ára közt nagyon kicsi a különbség .. És láttam h pl egy Phenom II X6 elég olcsó az Intelekhez képest .. Csk ahhoz is kéne új alaplapot vegyek .. 😕 Szal nmtoom, egy olyan quad kéne ami jó, de nincs egy árban az I szériákkal mee akkor inkább gyűjtök alaplapra meg DDR3ra és veszek I7et mint ugyanannyiért LGA775öst .. Mert nm szeretnék havonta újitani se azéé. 😆

Szerk.: pl Q9550 és I7 920 szinte egy árban van .. a Q9550 Low Power meg drágább is az I7 920nál .. 😢
0
0
0
0
kakas avatar
Hali. Ha újitani akarok a gépemen a mostani E8200amat ha lecserélem vmi Core 2 Quadra, akkor az még jó, vagy feltétlenül i5 / i7re kell váltsak? Láttam h egy erősebb quad kb annyiba kerül mint egy i5, ami viszont sokkal jobb .. de alaplappal meg DDR3asokkal azéé sokkal többe kerül i5/i7re váltani mint Quadra .. És ha a quadok még jó procinak számitanak akkor inkább az, mint i5 + DDR3 + alaplap .. Szal jó még a Core 2 Quad és ha igen, melyiket éri meg a legjobban megvenni (hogy az ár/teljesitmény/fogyasztás aránya jó legyen)? Kösssszzz. Laughing soft

(u.i.: ha volt már ien kérdés, bocs, nix mst időm visszaolvasni ... Lipsrsealed)

És pontosan mennyit is költenél rá?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Szerintem neked még most utolsó fejlesztésnek tökéletes egy Quad proci, nem kell még váltani, ha már megvan a 775-ös lapod.
0
0
0
0
Th3KiD avatar
Hali. Ha újitani akarok a gépemen a mostani E8200amat ha lecserélem vmi Core 2 Quadra, akkor az még jó, vagy feltétlenül i5 / i7re kell váltsak? Láttam h egy erősebb quad kb annyiba kerül mint egy i5, ami viszont sokkal jobb .. de alaplappal meg DDR3asokkal azéé sokkal többe kerül i5/i7re váltani mint Quadra .. És ha a quadok még jó procinak számitanak akkor inkább az, mint i5 + DDR3 + alaplap .. Szal jó még a Core 2 Quad és ha igen, melyiket éri meg a legjobban megvenni (hogy az ár/teljesitmény/fogyasztás aránya jó legyen)? Kösssszzz. 😃

(u.i.: ha volt már ien kérdés, bocs, nix mst időm visszaolvasni ... 😶)
0
0
0
0
kakas avatar
Egyértelmű hogy a Phenom
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Primo írta:
Kinéztem 2 procit magamnak, a véleményeteket szeretném kérni h melyik lenne a jobb választás: Athlon II 250 X2 3,0 GHz vagy Phenom II X2 545 3,0 Ghz? Am a Phenom drágább és ha amellett döntök, akkor tovább kell várnom míg megvehetem.

A phenom jobb a 3. szintű gyorsítótár miatt, és ha van egy arra alkalmas lapod, és egy kis szerencséd, akkor könnyen varázsolhatsz egy 4 magos procit belőle! 😀
0
0
0
0
almos avatar
Csakis a Phenomot!Sokkal jobb!
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Az hát...a Phenom jóval erősebb
0
0
0
0
Davenator avatar
Kinéztem 2 procit magamnak, a véleményeteket szeretném kérni h melyik lenne a jobb választás: Athlon II 250 X2 3,0 GHz vagy Phenom II X2 545 3,0 Ghz? Am a Phenom drágább és ha amellett döntök, akkor tovább kell várnom míg megvehetem.
0
0
0
0
Ricko avatar
az ipon on olcsóbb a dolgog az biztos 3-4 E FT
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Hitoshi írta:
ez így van! szoktam nézni a wox xomputert is de kb ugyanott vannak az árak az iponon 1000-2e Ft-al olcsóbbak a cuccok

Engem az árak mellett a korrektség, de főleg az ingyenes garancia-futár fogott meg..
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ez így van! szoktam nézni a wox xomputert is de kb ugyanott vannak az árak az iponon 1000-2e Ft-al olcsóbbak a cuccok
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
villamdavid írta:
berki_zsolt írta:
Az iponon a 955 Be kerül 36500 Huf-ba, én onnan vennék! [LINK]

Dejó lenne akkor ha onnan tudnánk venni,de sztem az nincs közel hozzánk.... És a 955 amit gondolom már mindenki tudja hogy venni akarok egy olyat,az a lingvin.hu 39 500 FT Rosszak az árak....

Az ipon inkább egy webáruház, amely szerintem a legjobb a piacon!
0
0
0
0
villamdavid avatar
berki_zsolt írta:

Dejó lenne akkor ha onnan tudnánk venni,de sztem az nincs közel hozzánk.... És a 955 amit gondolom már mindenki tudja hogy venni akarok egy olyat,az a lingvin.hu 39 500 FT Rosszak az árak....
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
0
0
0
0
villamdavid avatar
Osynho írta:
AM3as procit vegyél szerintem. A 940 mennyiért megy most?
36500FT ahol én néztem...
0
0
0
0
Osynho avatar
AM3as procit vegyél szerintem. A 940 mennyiért megy most?
0
0
0
0
Ricko avatar
akkor a 940 tökéletes ha nem a legújabbakra használnád sztem és sztem jó elvinné a lapod.😎
0
0
0
0
Hitoshi avatar
köszönöm a válaszokat 😀
0
0
0
0
no avatar
pls vessetek egy pillantast a gepem adatlapjara , a telen procit fogok cserelni es nincs ra tul sok penzem , egy Phenom II X4 940-re gondoltam szerintem az alaplapom jol elvinne a kiszemelt procit, szerintetek?az alaplapom dobozan is irta hogy AMD PHENOM II X4 stb mit szoltok ti hozza erdemes vegyek majd egy olyant , nem pont a legujjabb jatkokra hasznalnam ....
a valaszt ha lehet akkor a profilomba kernem ,,,koszonom elore is!😀
0
0
0
0
villamdavid avatar
Most hogy bejött a 6 magos AMD elgondolkodtam,hogy a 6 magosakból vegyem meg a legkissebbet,mert az lesz kb: 35-40 000 FT körül,vagy még azért jobb egy 955????
0
0
0
0
pomrum avatar
Jan88 írta:
Én x6-os procit veszek majd lehet.😃
Az biztos hogy jó döntés lessz.
0
0
0
0
pomrum avatar
Feki1991 írta:
Hitoshi írta:
Melyik a jobb -bár ez lehet költői kérdés- AMD Phenom II X4 965 BE vs AMD Phenom II X6 1055T ? azért vagyok gondolkodóban mivel a 965-ös az BE viszont az X6 -os meg önmagában sok tud szóval help

Egy jó idejig jó lessz még a 965BE, mivel többet érsz egy nyitott szorzójú 4 magossal, mint egy 6 magossal!!!! 😉
Hát a 6 magos lessz a jó szerintem , nyitott szorzó vagy nem egy új architectúrárol beszélünk a 965-el szemben. Ráadásul a BE-k tévedés hogy mennyivel nagyobb a tuning lehetőségük, általában egy 10-15%-al lehet tovább húzni öket a normál prociknál.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:
Melyik a jobb -bár ez lehet költői kérdés- AMD Phenom II X4 965 BE vs AMD Phenom II X6 1055T ? azért vagyok gondolkodóban mivel a 965-ös az BE viszont az X6 -os meg önmagában sok tud szóval help

Egy jó idejig jó lessz még a 965BE, mivel többet érsz egy nyitott szorzójú 4 magossal, mint egy 6 magossal!!!! 😉
0
0
0
0
Hitoshi avatar
0
0
0
0
pggabesz avatar
Az Intelnél biztos hogy jövőre foglalatváltás lesz, mégpedig az lga 1366-ból lga 2011 lesz, de azt még nem lehet tudni milyen lábkiosztással jelenik meg, csak azt tudni hogy a mostani 1366 láb helyett, 2011láb foglal rajta helyet! A kis tesót az lga 1156-ot is érinti változás mégpedig hogy lga 1155 lesz, és ami biztos az az hogy teljesen más lesz a lábkiosztása mint az lga 1156-nak. De meg nem erősített hírek szerint jövőre az AMD is foglalatot cserél, ha hinni lehet a pletykának.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
És állítólag az I7es foglalatba sem fog tovább gyártani az Intel, Az AM3 távolabbi jövőjéről még nincs hír..
0
0
0
0
sagesz93 avatar
a több magé a világ, szóval szerintem x6 😃
0
0
0
0
sagesz93 avatar
beszerzik - tesztelik - eladják
mi a nehéz ebbe? és inkább drágább mint egy teszteletlen cucc, de jobb biztosra menni
0
0
0
0
Hitoshi avatar
és am ez hogy működik ? szal használt árut árulnak vagy csak letesztelik és pár FT -al olcsóbban tudják biztosítani ?
0
0
0
0
Osynho avatar
CoDWaW31 írta:
én esetleg HeRR Z kollégát tom jánlni,én tőle vettem és minden rendben volt😃És mellette igen jó arc is😃

Első linkem! 😉
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Osynho írta:
Ez sima Phenom II X2, csak előre tesztelik jófej emberek és egy eredetileg 4 magosnál jobb áron kapsz egy szintén 4 magos cpu-t. Ráadásul még a tuning se lesz zsákbamacska. A B45, B50, B55 a 4 magosítás utáni neve.😉

ezért nem találtam rá
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
én esetleg HeRR Z kollégát tom jánlni,én tőle vettem és minden rendben volt😃És mellette igen jó arc is😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Ez sima Phenom II X2, csak előre tesztelik jófej emberek és egy eredetileg 4 magosnál jobb áron kapsz egy szintén 4 magos cpu-t. Ráadásul még a tuning se lesz zsákbamacska. A B45, B50, B55 a 4 magosítás utáni neve.😉
0
0
0
0
Hitoshi avatar
aha értem.nem voltam tisztába a típussal thx 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
Osynho írta:
Nézd meg a gépemet. Ezt tudom ajánlani 😀

olyan processzort hol lehet kapni amilyen neked van,mert nem találom sehol,és mennyibe fáj ? (megelégszem egy linkel is)
0
0
0
0
twoKgames avatar
Ricko írta:
igen én is inkább 4magos proci+HD4870=Boldogság

oks! akkor 2,8GHz 4 magos + 4800= boldogság
0
0
0
0