Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ja, de gondolom neked is csurran cseppen, hogy így reklámozod, akkor már értem miért csak ennyivel olcsóbb ! 😆
GIGABYTE G1 GAMING 4GB : 59.990 ÜBER AKCIÓSAN MOST!
De a kis kitérő után a lényeg:
50-60 között már kapsz 1050Ti-t is 4GB-al, ami nagyon jó választás, illetve AMD r9 380-at, ami erősebb, viszont ebben az árban főleg csak a 2GB-os verziók vannak és az sokszor kevés FHD-ban. Kicsit olcsóbban létezik az AMD rx 460 is, illetve a NV gtx950-ek, de én inkább a fentiekre hajtanék, ugyanis, amennyivel drágábbak annyival többet is tudnak.
Jelenlegi GTS450-esemet szeretném lecserélni egy korszerűbb darabra , amit még kihajt az i5-ösöm. Chiftec A80 -600W
Max. 50.000 lenne rá, de nagyonmax 60.000.
Gépem:
https://gepigeny.hu/user/sany3sz/eszkozok/208685
Csak hogy más vélemény is legyen 😀
RX 480 4GB. Dx12-ben erősebb, Vulkan alatt is gyorsabb, és egy Freesync monitorral szebb is. A G-Sync meg felejtős, legalábbis az átlag magyarnak. Annyit amúgy sem ér.
UI: én igen sok gariztatást olvastam mostanában 1060-akkal kapcsolatban...
[url]https://ipon.hu/elemzesek/geforce_gtx1050_ti_–_a_kozepkategoria_uj_remenysege/3013/5[/url]
MSI RX470 GAMING X 8G
MSI RX480 GAMING X 4G
Gigabyte GTX1060 6GB GDDR5 GV-N1060WF2OC-6GD
Annyit hozzátennék, hogy
1. AMD kártyák mindig melegebbek. Ez van. 😀 (nekem is)
2. Segíthetsz te magad is. Letöltöd az MSI Afterburner programot, és ott a Setting / Fan fülön beállítasz magadnak egy skálát. Én nem ajánlom a kikapcsolt ventiket, hiába ez az új trendi, mert így később kezdi "visszahűteni" a GPU-t a venti.
Ajánlatos 40 fokig 30% rpm-et megadni, utána 50, 60, 70, 80 fokoknál plusz 10%-ot. Ha hangosnak véled, akkor az is megoldás, hogy 60 foknál 50%, utána az utolsó mérési pontot beállítod 90 foknál, és a skála automatikusan kezeli majd.
nekem is az r9 380-am felment 80fokra simán a max 83volt eddig annál tovább soha nem megy és először én is beszartam hogy új kártya most mi lesz aztán utánaolvasgattam és rájöttem hogy csak ráparáztam
csak engem zavar a hangos venti így lekorlátoztam az fps-t 40-re így max 70fokos
60e-ért viszont már rx470 ami másik kategória sztem megérné azt a 10-est rászánni
Kicsit még gondolkodok mi legyen mivel a szíven az Nvidia mellett áll, AMD-t inkább mellőzném.(Tudom az újabb kártyák már jobbak mind hardverileg mind szoftverileg, de én inkább maradok zöld párti.)
Na most a kiszemeltem az MSI 1060 Gaming X verzió. Ebből ugye van 3 és 6 GB-os verzió is.
Tudom a jövőre való tekintettel a 6GB-os verzió időtállóbb, de viszont 30 rugóval kerül többe a 3GB-osnál.Megérné az a plusz 30-at 6GB-os, hogy max 2-3 évig lenne meg és maximum Full HD-ban használnám. A jelenlegi 660-asamtól a 3 GB-os is sokkal többet adna véleményem szerint.
Amúgy nem nagy ördöngösség, BIOS-ban feljebb állítod a szorzót 17.5-ről 20-ra és teszteled.
SLI, Crossfire rendszerekhez már jó ötlet egy i7 szint, feltéve, ha nem 1080p-ben tolja az ember, hanem magasabb felbontáson.
De volt nekem i3 / GTX660 gépem, vígan elvoltam High-Medium vegyes beállításokkal FHD-ban.
i5 2500k már 4-5x volt fent aprón 25 ezerbe ami instant best buy. De már 3570k is volt fent 30k körül.
http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/sapphire/radeon-rx-460-nitro-oc-2gb-gddr5-128bit-pci-e-11257-00-20g-p343856386/
BF1, F1 2016, Mafia 3
Durván megveri a 3570K azonos órajelen az FX-et.