Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
konsti avatar
Hát 600 watt nem kell az sok..én egy minöségi 500-550-est ajánlok..pl egy FSP vagy mondjuk ezt: Cooler master 550 GX 15ezer és nagyon jo ...de például egy Arctic Cooling Fusion 550R is megteszi .😀 és a vidkari is elég hozzá persze ...habár sztem egy 4870 -est jobban kihajtana de ez is jo.
0
0
0
0
deadly_cross avatar
csak 1 pl volt 3.4 ghz ,mert a 965 annyi az alapja és akkor nagyabbol egyforma lenne😀
De gyári hűtővel 3.6 ra lehet😀 a 940est😀
Es a 940hez elég egy 600W tap es a mostani vidikarim?😀
Mert ami most van 450W tap hat a videokártyat is alig birja😞
0
0
0
0
konsti avatar
elméletileg igen...ha felhuzodazonos orajelre akkor el kéne érje az adott proci gyári teljesitményét de nem fogja! csak megközeliti..de sztem egy 940 3.4 GHz-en bőven elég mindenre😀
0
0
0
0
deadly_cross avatar
konsti írta:
deadly_cross írta:
Valaki megtudna mondani,hogy az AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.40GH mivel jobb az AMD Phenom II X4 940 Black Edition nel?
Mert cache ugyan akkora egyedül az BUS speed nagyobb valaki eltudna magyarázni,hogy az sokat számít e?[meg a mhz is de az nem olyan lényeges😀]
Végül is te magad leirtad a választ a 965-nek nagyobbak az orajelei és ezáltal ugye tovább is huzható ..ennyi a külömbség 😀

Akkor csak a bus speed az,hogy tovabb húzható vagy mi?:$
Mert akkor a 940 is ottvan ha felhúzom 3.4 re😀
0
0
0
0
konsti avatar
deadly_cross írta:
Valaki megtudna mondani,hogy az AMD Phenom II X4 965 Black Edition 3.40GH mivel jobb az AMD Phenom II X4 940 Black Edition nel?
Mert cache ugyan akkora egyedül az BUS speed nagyobb valaki eltudna magyarázni,hogy az sokat számít e?[meg a mhz is de az nem olyan lényeges😀]
Végül is te magad leirtad a választ a 965-nek nagyobbak az orajelei és ezáltal ugye tovább is huzható ..ennyi a külömbség 😀
0
0
0
0
pazmanymark avatar
Sniper Ghost Warrior
ez a játék megjelent már??
ha nem akkor mikor ha igen akkor lessz pc-re???
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
SAjnos nem igazán volt eddig konkurencia, ami indokolta volna az I7 árcsökkenését!
0
0
0
0
deadly_cross avatar
0
0
0
0
pazmanymark avatar
de amit leirtam h ami lessz a gépben az a mai játékokat simán visz Full HD-n meg még 2 év mulva is😃
0
0
0
0
pazmanymark avatar
hiába a teljesítményt meg kell fizeni😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Mint már írtam, a technológiát meg kell fizetni! 😆😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Főleg az I7-es alaplapok.. 😃
0
0
0
0
Hitoshi avatar
most már csak azért sem fogok i7-et venni 😆 😂
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Én meg I7-et vettem volna, de csak a 955-re volt pénzem. 😶😢

Már nem is drága annyira az I7, a 920-ast is fellehet húzni 4 Ghz-ig is..
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Egy i7 60 000. Most nem kell 980x ast venni jó az olcsóbb is
0
0
0
0
Hitoshi avatar
jól van vedd úgy,hogy nem szóltam,de én 955 vennék és fogok is venni 😜
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Annyiért nem is lehet, hisz az I7 nagy technológiai fölénnyel bír a 955-tel szemben, amit ugye meg is kell fizetni.. 😂
0
0
0
0
pazmanymark avatar
nem is i7-et veszek az az eggyik a másik meg h 150 ezer FT-ban lessz az egész gép szal ennyi😉
0
0
0
0
Hitoshi avatar
hát én még nem nagyon láttam 150 alatt i7-et 😆 vagy csak nem érdekel.... de annyiért biztos nincs i7 amennyibe a 955 kerül
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Ezt a 150 ezret nem értem... 😜
0
0
0
0
Hitoshi avatar
nem baj,lehet nem egy súly csoport,de míg a 955 elbír a játékokkal ful grafikán,addig biztos nem fogok 150e Ft -ért I7-et venni
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Hitoshi írta:
955 tökéletes választás,ha játékra használod majd a gépet,mivel tud annyit mint egy i7,és nem olyan drága,és ki fogja hajtani a videokártyát az biztos 😉

Ilyen baromságot ne írtál volna le... 😶
A 955 Be és az I7 még véletlen sem egy súlycsoport!!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
955 tökéletes választás,ha játékra használod majd a gépet,mivel tud annyit mint egy i7,és nem olyan drága,és ki fogja hajtani a videokártyát az biztos 😉
0
0
0
0
pazmanymark avatar
Hát 150-ből ki lehetne hozni egy 5850-et is.... pl: nem a i5 750 hanem mondjuk a Phenom 955... de te tudod.... majd más megmondja én nem értek annyira hozzá...

i5 proci jobb alá nem megyek mert valaminek ki kell hajtani a videókarit az 5850 meg drága annyim nincs
0
0
0
0
kakas avatar
Pakai,procit akarsz venni?
0
0
0
0
konsti avatar
pakai93 írta:
konsti írta:
Elég jo proci habár néha egy nagyobb orajelü 2magos elveri de azért a négy mag az négy mag ...de ettöl függetlenül már nem éri megvenni mert i5 750 ugyanannyi és sokkal jobb ill ujabb technologia .sztem csak használtam éri megvenni.

csak nem fogok egy prociért cserélni alaplapot és memóriát is... csöppet drága lenne...
igen de ebben az esetben használtat vegyél ..ugyis megéri 😀
0
0
0
0
pakai93 avatar
konsti írta:
Elég jo proci habár néha egy nagyobb orajelü 2magos elveri de azért a négy mag az négy mag ...de ettöl függetlenül már nem éri megvenni mert i5 750 ugyanannyi és sokkal jobb ill ujabb technologia .sztem csak használtam éri megvenni.

csak nem fogok egy prociért cserélni alaplapot és memóriát is... csöppet drága lenne...
0
0
0
0
villamdavid avatar
villamdavid írta:
pazmanymark írta:
mien kártya?

Hát 150-ből ki lehetne hozni egy 5850-et is.... pl: nem a i5 750 hanem mondjuk a Phenom 955... de te tudod.... majd más megmondja én nem értek annyira hozzá...

Sőt még a 150-be szűken még úgy is beleférsz,hogy i5 750 megmarad,és nem 5770,hanem 5850-et veszel.... vagy a 5830-at...
0
0
0
0
villamdavid avatar
pazmanymark írta:
mien kártya?

0
0
0
0
gara66 avatar
150ért jó konfig csak akk legyen benne jó kártya is sztem😉
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
pazmanymark írta:
igen uj gépem lessz remélhetőleg minnél elöbb😃
amit szeretnék bele:
alaplap:Gigabyte GA-P55M-umd2(mATX)
proci:Intel Core i5 750 2.66
ram:Kingston Hyper X DDR 3 4 Gb 1600Mhz
videókari:HD 5770 1 Gb Gddr5 Vapor X

nem rossz eltervezés
0
0
0
0
konsti avatar
mennyi az összegkeret rá?
0
0
0
0
pazmanymark avatar
igen uj gépem lessz remélhetőleg minnél elöbb😃
amit szeretnék bele:
alaplap:Gigabyte GA-P55M-umd2(mATX)
proci:Intel Core i5 750 2.66
ram:Kingston Hyper X DDR 3 4 Gb 1600Mhz
videókari:HD 5770 1 Gb Gddr5 Vapor X
0
0
0
0
twoKgames avatar
sztem a legjobb proci az az Intel Core E 8ezres széria , simán lehet őket tuningolni 4Ghz-re is anélkül, hogy elromlana ha jó a ventilátor és az alaplap is bírja
0
0
0
0
konsti avatar
amugy uj gépet raksz össze? mert ha igen irhatsz egy összegkeretetés összeirunk neked vmit 😀
0
0
0
0
pazmanymark avatar
jaja tényleg bocsi nem figyeltem tényleg sajnálom csak gyorsan akartam válaszolni akkor te segítettél nagyon sokat köszi ésmégegyszer bocsi:/😀
0
0
0
0
konsti avatar
loool 😃 én emlitettem 😀 de mind1
0
0
0
0
pazmanymark avatar
köszönöm kakas hogy említetted ezt aprocesszort nagyon sokat segítettél