Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
cseszka írta:
Használt igen.vagy gtx 570 140eu,de azzal az a baj h "kicsi" a vram.Olyat akarok ami min 2Gb,de lehet h 7870 lesz ujonann.SSD mivel nyujt többet?Gamek jobban futnak,vagy csak a rendszer lesz gyorsabb?Hamarabb lkapcsol be/ki,gyorsabban indulnak a progik,játékok...?

Játék nem lesz gyorsabb, de kellemes meglepetéseket fog okozni, amíg nem volt nem is hiányzott, most, hogy van nagyon hiányozna.😃
0
0
0
0
cseszka avatar
Használt igen.vagy gtx 570 140eu,de azzal az a baj h "kicsi" a vram.Olyat akarok ami min 2Gb,de lehet h 7870 lesz ujonann.SSD mivel nyujt többet?Gamek jobban futnak,vagy csak a rendszer lesz gyorsabb?Hamarabb lkapcsol be/ki,gyorsabban indulnak a progik,játékok...?
0
0
0
0
Osynho avatar
Használtan 135euro? ssd-t vegyél szerintem pluszba.
0
0
0
0
cseszka avatar
PCGURU23 írta:
GokuTM írta:
Érdekes amit írtál, mert nekem a Phenom II X4 965 elbírt egy HD5870 CF-et, minden gond nélkül 😀

Egyébként igen a HD7870 a legjobb választás.
A GTX660 maximum akkor jobb, ha 6-7.000Ft-al olcsóbb.

Igen érdekes....ismerösömnek egy 965 4ghz-en 2db gtx560ti-vel simán elvolt!Sőt most is ezt nyúzza gond nélkül😀

Mondjuk nekem a procim nem tuningos darab,3900Mhz-ig stabil,utánna kékhalál meg ienek.Viszont a cf-ban a két kártya dupla fpst adott mintha csak egy lett volna,annyival h egy kártyánál tartotta,kettövel mg gyik pillanatrol a másikra le eset 8ra,és ezt csinálta.Egy darabig megy,majd le esik és akadozik.De most találtam 135 Euért 6950 2gb kártyát,ami érdekel,megvegyem e azt,és ami még marad pénz a 2db 6870 árábol azt hozzáteszem az X6 meg a 970A-G46 lap árához és veszek 2500K procit + 1155 lapot hozzá.?
0
0
0
0
no avatar
[LINK]

Techpowerup újabb táblázata. Asszem december 6-os.

Off: Spoiler!
Amúgy mi a jó élet van a gépigény képlink cuccal? Már vagy 1 hónapja hiába rakom be a képet pont úgy ahogy eddig mindig is csináltam, nem jeleníti meg. Hogy kell berakni hogy megjelenítse?
0
0
0
0
PCGURU23 avatar
GokuTM írta:
Érdekes amit írtál, mert nekem a Phenom II X4 965 elbírt egy HD5870 CF-et, minden gond nélkül 😀

Egyébként igen a HD7870 a legjobb választás.
A GTX660 maximum akkor jobb, ha 6-7.000Ft-al olcsóbb.

Igen érdekes....ismerösömnek egy 965 4ghz-en 2db gtx560ti-vel simán elvolt!Sőt most is ezt nyúzza gond nélkül😀
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok.akkor marad a 7870.Kösz még 1X
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
Ok kös,csak sexeli a fantáziám a 660Ti is.😆Ezért kérdeztem az utolsot,és a képenn látszik,amit belinkeltél,h a Ti gyorsabb mint a 7870.

Gyorsabb, meg 20k-el drágább.😜
Annyiért van 7950.
0
0
0
0
cseszka avatar
Ok kös,csak sexeli a fantáziám a 660Ti is.😆Ezért kérdeztem az utolsot,és a képenn látszik,amit belinkeltél,h a Ti gyorsabb mint a 7870.
0
0
0
0
no avatar
cseszka írta:
Üdv.Arra jutottam,h eladom a 2db 6870 kártyámat,és veszek eggy erösebbet.(Phenom meghal a 2 kártya alatt.)Az egyik karit ma viszik el,a másikat meg lehet ünnepek utánn postázom.Szal valszeg ujév utánn venném.Amit kinéztem HD7850 meg a 7870, Nvidia oldalrol meg a gtx660.
Pontosan
1: GTX660 MSI OC 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/192bit/N660-2GD5/OC
2: AMD Radeon 7850 Asus DC2 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/256bit/HD7850-DC2-2GD5-V2
3: MSI AMD Radeon HD 7870 2GB 256bit R7870 Twin Frozr 2GD5/OC
Gondolom a 7870 lenne a jobb választás,de megkérdem a ti véleményetek,valamint a 660nak mekkora a teljesitménye a 7870-hez képest +/-%?
Még egy kérdés.Mi a külmbség a sima 660 meg a 660Ti között,mert árba igen nagy.Megéri a felárat a 660Ti a 660hoz képest?Választ elörei köszönöm.

Beszéljen helyettem a grafikon, 7870 best buy.😉
https://kepfeltoltes.hu/120914/perfrel_www.kepfeltoltes.hu_.gif
0
0
0
0
cseszka avatar
Üdv.Arra jutottam,h eladom a 2db 6870 kártyámat,és veszek eggy erösebbet.(Phenom meghal a 2 kártya alatt.)Az egyik karit ma viszik el,a másikat meg lehet ünnepek utánn postázom.Szal valszeg ujév utánn venném.Amit kinéztem HD7850 meg a 7870, Nvidia oldalrol meg a gtx660.
Pontosan
1: GTX660 MSI OC 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/192bit/N660-2GD5/OC
2: AMD Radeon 7850 Asus DC2 2GB/DDR5,/DVI/HDMI/DP/256bit/HD7850-DC2-2GD5-V2
3: MSI AMD Radeon HD 7870 2GB 256bit R7870 Twin Frozr 2GD5/OC
Gondolom a 7870 lenne a jobb választás,de megkérdem a ti véleményetek,valamint a 660nak mekkora a teljesitménye a 7870-hez képest +/-%?
Még egy kérdés.Mi a külmbség a sima 660 meg a 660Ti között,mert árba igen nagy.Megéri a felárat a 660Ti a 660hoz képest?Választ elörei köszönöm.
0
0
0
0
Osynho avatar
ors11 írta:
Tudtommal az SSD csak megrövidíti a betöltési időt,és ennyi.
Javítsatok ki,ha még van valami amit tudnom kéne róla...

Elég sok minden van, amit még tudnod kellene róla. 😀 Kezdetnek: [LINK]
0
0
0
0
GAMER2 avatar
Slenderman írta:
henrYGameplaYHD írta:
i7 2600k vagy i7 2700k hoz milyen nvidia videó kártya illene? 😃 :>

HD7990 Crossfire

Talán árat is írj, mert így nekünk kell kitalálni 😃 Vagy pénz Neked nem számít? 😜
0
0
0
0
no avatar
henrYGameplaYHD írta:

HD7990 Crossfire
0
0
0
0
GAMER2 avatar
ors11 írta:

Nagyon összetömörítve, kb. ennyit jelent 😃
0
0
0
0
ors11 avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
ors11: Phenom 965, 1gb-os vga, 4gb ram és jut pénz egy 60/64gb-os ssd-re.
0
0
0
0
ximo avatar
GokuTM írta:
Ez alatt a konfig alatt nem hiszem. 😀
De igen, jobb 1*4GB 😃

Jah, hát igen gépe válogatja, én soha nem gondoltam volna, hogy eljön az idő, hogy 4Gb kevés lesz, de legutóbb néztem és BF3 alatt 3,9 Gb memória használat, pedig a windows szinte szűz, semmi nem fut a háttérben...
0
0
0
0
ximo avatar
Az előzőekhez talán még annyit, hogy ha a RAM-on spórolsz akkor ne 2x2, hanem 1x4GB legyen könnyebb 8Gb-ra bővíteni, és azért a (közeli)jövőben kevés lehet a 4 giga!
0
0
0
0
ors11 avatar
GokuTM írta:
Attól függ mennyire szűkös a keret, és hogy a különbözetből mi valósítható meg.
Ha semmi különösebb, akkor az 1045T.
Ha viszont ennak az 5,5k-nak a függvénye, hogy egy erősebb Videókártya kerüljön a gépbe, akkor 965.
Azzal is tökéletesen menni fog minden. Arról nem is beszélve, hogy 4GHz-en mindegyik elszalad, a legkisebb gond nélkül.

Szerk.: Most megnézve a Terv gépedet, még annyit, hogy elég lenn egyenlőre 4GB RAM is, mert az később rém egyszerűen bővíthető (na meg bőven elég a 4GB még manapság) így az 5,5K helyett lehet 10K is lenne erre vagy arra.

Az a plussz pénz amit a Ramból spórolnék,aval annyit tudnék elérni,hogy vagy az 1045T venném meg a 965 helyett,vagy a GTX650Ti-ből nem 1Gb-osat,hanem a 2Gb-os verziót tudnám megvenni...(de ebben a kategóriában,ennek is még parasztvakítás szaga van..) Egyáltalán itt valamely szinten ki tudná-e használni a +1Gb-ot?
0
0
0
0
ximo avatar
hector maio írta:
henrYGameplaYHD írta:
Arra nem telik, nagyon drága 😆

Azért kellett volna árat is írnod mennyid van rá. Vagy azt ki kell találnunk?😃

Basszus úgy bárki tud ajánlani, ne légy már ilyen szigorú 😆
0
0
0
0
Adam996 avatar
henrYGameplaYHD írta:

Azért kellett volna árat is írnod mennyid van rá. Vagy azt ki kell találnunk?😃
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
0
0
0
0
Cooley avatar
henrYGameplaYHD írta:

GTX690
0
0
0
0
henrYGameplaYHD avatar
0
0
0
0
ors11 avatar
Oké,akkor már csak azt kell eldönteni,hogy Phenom közül melyiket válasszam hosszabb távra?

1.X4 965Be 403lej (26k)

2.X6 1045T 484lej (31.5k)
0
0
0
0
ors11 avatar
Cooley írta:
Osynho írta:
Ezt a cikket ajánlom: [LINK]

Phenom II-esek konkrétan nincsenek benne, de az i5 órajelének állításával változott a kapott fsb szám, főleg, ami a minimumokat illeti. Persze, hogy megy minden full hd-n egy 7970-el, de azért ott egy i5 javítana a min fps-eken. A másik, hogy totál játékfüggő, van ahol semmi differencia nincs amd és intel között, van ahol egy i5 elhúz.

Természetesen általánosságban értettem, kivétel mindig van, de nem sok. Az összegzésben is jól látható, hogy a -600MHz 4%-os csökkenést eredményezett, a +700MHz meg 1.4% növekedést, ami még bőven a GPU limit kategórián belül van.
Amúgy egyértelmű, hogy az i5 egy sokkal jobb proci, de azt is vegyük bele a számításba, hogy több, mint 2x annyiba kerül, ahogy te is mondtad. És ha az árkülönbséget videokártyára fordítjuk, máris egy komolyabb gémer gépet kapunk. Persze ha valaki egy csúcskategóriás kártyát vesz - vagy többet - akkor már nincs hova fordítani az árkülönbséget, a jobb procit kell venni, de ezt nem sokan engedhetik meg maguknak... 😀 Ahogy ors11 sem, akinek kapcsán indult ez a beszélgetés.

Igazad van,nekem konkrétan 163k Ft van (átszámolva persze,mert lejbe az 2500)És az sajnos nem elég,mert nálunk olyan is van,hogy 8 óra munkáért havonta 33k-t kap 😕 Szerencse,hogy én nem ebben vagyok.
Amúgy a nagyobb VGA ötlete onnan jött,hogy a 163k-hoz hozzácsaphatnék még 33k-t. (amúgy még a félrerakott Euromból a phenom helyett tudnék egy i5 3570-et venni,de nekem igazság szerint nem kell egy GAMER gép...
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szabcsi írta:
TaylorXIII írta:
Szabcsi írta:
TaylorXIII írta:
Szabcsi írta:
Üdv!

GAINWARD nVidia GT640 1GB vagy GIGABYTE nVidia GTS450 1GB?(esetleg mást is mondhattok csak nVidia legyen)

A kettő közül akkor GTS 450. Egyébként meg GTX 650. De AMDnél 7750 kiváltja a GTX 650-et olcsóbban a HD 7770 meg jobb 15 de akár 20%-al is mint GTX 650 de árban nem feltétlen különböznek.

Akkor Pl:ezt jobban megérné megvenni:http://www.blue chip.hu/termek/gigabyte-gtx650-2048mb-ddr5-pcie3-0-oc
??
Erről mi a véleményetek?
[LINK]
Vagy honnan vásároljak számítógépes alkatrészeket?

Tyű. Borzlamas árak vannak mindkét helyen. p c x és i p o n ajánlott. Ami annál a kettőnél amit linketél 27k az ezeknél 24,5k sőt volt 23,5 is de picit feljebb ment. Sapphire HD 7750 1GB DDR5 volt most példa egyébként. GTS 450-et meg csakis DDR5ben érné meg megvenni mint bármelyik kártyát ez DDR3 2GB csak parasztvakítás. szóval p c x és i p o n ajánlott. és DDR5 legyen mindenképp s nem kell 2GB mert ezek GPU-k nem elegek már azon felbontáson ahol kéne az 1GB-nál nagyobb.

Értem köszi a felvilágosítást!
Még annyi,hogy mást is megéri ott venni vagy csak videókártyát?

Ezt azért így nehéz lenne megmondani. Egyáltalán mi lenne az a más?
BLuechip jobb mint bestmarkt de szerintem mindkettőnél jobb a p c x.
0
0
0
0
Cooley avatar
Osynho írta:

Phenom II-esek konkrétan nincsenek benne, de az i5 órajelének állításával változott a kapott fsb szám, főleg, ami a minimumokat illeti. Persze, hogy megy minden full hd-n egy 7970-el, de azért ott egy i5 javítana a min fps-eken. A másik, hogy totál játékfüggő, van ahol semmi differencia nincs amd és intel között, van ahol egy i5 elhúz.

Természetesen általánosságban értettem, kivétel mindig van, de nem sok. Az összegzésben is jól látható, hogy a -600MHz 4%-os csökkenést eredményezett, a +700MHz meg 1.4% növekedést, ami még bőven a GPU limit kategórián belül van.
Amúgy egyértelmű, hogy az i5 egy sokkal jobb proci, de azt is vegyük bele a számításba, hogy több, mint 2x annyiba kerül, ahogy te is mondtad. És ha az árkülönbséget videokártyára fordítjuk, máris egy komolyabb gémer gépet kapunk. Persze ha valaki egy csúcskategóriás kártyát vesz - vagy többet - akkor már nincs hova fordítani az árkülönbséget, a jobb procit kell venni, de ezt nem sokan engedhetik meg maguknak... 😀 Ahogy ors11 sem, akinek kapcsán indult ez a beszélgetés.
0
0
0
0
Szabcsi avatar
TaylorXIII írta:
Szabcsi írta:
TaylorXIII írta:
Szabcsi írta:
Üdv!

GAINWARD nVidia GT640 1GB vagy GIGABYTE nVidia GTS450 1GB?(esetleg mást is mondhattok csak nVidia legyen)

A kettő közül akkor GTS 450. Egyébként meg GTX 650. De AMDnél 7750 kiváltja a GTX 650-et olcsóbban a HD 7770 meg jobb 15 de akár 20%-al is mint GTX 650 de árban nem feltétlen különböznek.

Akkor Pl:ezt jobban megérné megvenni:http://www.blue chip.hu/termek/gigabyte-gtx650-2048mb-ddr5-pcie3-0-oc
??
Erről mi a véleményetek?
[LINK]

Tyű. Borzlamas árak vannak mindkét helyen. p c x és i p o n ajánlott. Ami annál a kettőnél amit linketél 27k az ezeknél 24,5k sőt volt 23,5 is de picit feljebb ment. Sapphire HD 7750 1GB DDR5 volt most példa egyébként. GTS 450-et meg csakis DDR5ben érné meg megvenni mint bármelyik kártyát ez DDR3 2GB csak parasztvakítás. szóval p c x és i p o n ajánlott. és DDR5 legyen mindenképp s nem kell 2GB mert ezek GPU-k nem elegek már azon felbontáson ahol kéne az 1GB-nál nagyobb.

Értem köszi a felvilágosítást!
Még annyi,hogy mást is megéri ott venni vagy csak videókártyát?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szabcsi írta:
TaylorXIII írta:
Szabcsi írta:
Üdv!

??
Erről mi a véleményetek?
[LINK]

0
0
0
0
Szabcsi avatar
TaylorXIII írta:
Szabcsi írta:
Üdv!

??
Erről mi a véleményetek?
[LINK]
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szabcsi írta:
Üdv!

0
0
0
0
Szabcsi avatar
Üdv!

0
0
0
0
Osynho avatar

0
0
0
0
Cooley avatar
Na, MG ismét megvillogtatja tudását? 😆
Nem sok köze a procinak az SSD-hez, csak az alaplapi vezérlő befolyásolja a teljesítményét.
Az X4 meg az i5 FullHD vagy afeletti felbontáson egy GPU rendszerben szinte semmi különbséget nem produkál, már amennyiben játékokról beszélünk.
0
0
0
0
no avatar
MaximumGame írta:
Osynho írta:
MaximumGame írta:
Osynho írta:
Elég szépen ugrabugrálsz kb 3 kategória között. 😀 Szerintem 7850 alá ne add, ha hosszútávon gondolkozol. 256bit, 2gb vram. Ha marad pénz, költsd ssd-re.

procira kéne költenie 😃

Hiába húzza 5ghz-ig, a hdd miatt lassú lesz. Egy ssd már alap egy modern gépbe. Full hd-n egy megrángatott Phenom II X4-el legtöbb helyen elérhető a vegyes / gpu limit 7850/7870 esetében. Egy i5 jobb proci, csak ugye az 2x annyiba is kerül...

SSD inkább i5 től jön ki 😀 X4 kb az i5 nek a fele 😀

Mi köze ennek a procihoz ? 😊 😂
Töltési idő fog rövidülni, amit SSD-n kívül rammal csökkenthetsz.😃
0
0
0
0
Osynho avatar
SSD inkább i5 től jön ki

Ezt meg miből gondolod? Nekem Phenom II B45 mellett is "kijött", pedig az SB710 déli híd visszafogja. Sőt, netbookban, 1 magos atom mellett is "kijött", pedig annál gyengébb procit lassan a telefonokban se találsz. 😀

X4 kb az i5 nek a fele

Hol? Miben?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:
MaximumGame írta:
Osynho írta:
Elég szépen ugrabugrálsz kb 3 kategória között. 😀 Szerintem 7850 alá ne add, ha hosszútávon gondolkozol. 256bit, 2gb vram. Ha marad pénz, költsd ssd-re.

procira kéne költenie 😃

Hiába húzza 5ghz-ig, a hdd miatt lassú lesz. Egy ssd már alap egy modern gépbe. Full hd-n egy megrángatott Phenom II X4-el legtöbb helyen elérhető a vegyes / gpu limit 7850/7870 esetében. Egy i5 jobb proci, csak ugye az 2x annyiba is kerül...

SSD inkább i5 től jön ki 😀 X4 kb az i5 nek a fele 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
MaximumGame írta:
Osynho írta:

procira kéne költenie 😃

0
0
0
0
no avatar
yugiohyugiohzebuyug írta:
meg ha 7870-est veszel azt is feltudod húzni 7950-ig...

7950-et is lehet húzni😀 és ott van még +1gb vram.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
meg ha 7870-est veszel azt is feltudod húzni 7950-ig...
0
0
0
0
ors11 avatar

Elég szépen ugrabugrálsz kb 3 kategória között. 😀

Mondtam...egy cseppet több pénzt kaptam,mint amire számítottam 😃
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:

procira kéne költenie 😃
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
MaximumGame avatar
ors11 írta:
Csak tanakodom...mivel a számítottnál több pénzem lett 😆

Egy Phenom II X4 965 vagy egy X6 T1045 mellé lenne...eredetileg csak egy GTX650Ti lett volna(bár lehet az is lessz majd,úgy sem hajtok nagyon az FPS-re,csak hogy ne legyenak laggok)

Akkor HD7870 en ... mivel X4 es hez még a 7870 is tok
0
0
0
0
ors11 avatar
Csak tanakodom...mivel a számítottnál több pénzem lett 😆

Egy Phenom II X4 965 vagy egy X6 T1045 mellé lenne...eredetileg csak egy GTX650Ti lett volna(bár lehet az is lessz majd,úgy sem hajtok nagyon az FPS-re,csak hogy ne legyenak laggok)
0
0
0
0
Osynho avatar
Ha van rá pénzed és kell akkora teljesítmény, akkor 7950. Nekem nem érne meg annyit, amennyiért kapni, ezért rendeltem 7850-est. Bőven elég lesz full hd-ra, tulajdonképpen a 6870-essel is elvoltam, nem kellett sok kompromisszumot kötnöm.
Milyen gépbe menne a vga?
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Osynho írta:
Én a 7870-est venném. 7950 mennyiért megy ott?

HD7950 mindenképpen 😀
0
0
0
0
ors11 avatar
Leírtam fennebb...csak későn 😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció