Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Feki1991 avatar
Hitoshi írta:
de figyeljetek már,józan paraszt ésszel élve,egy I5 2.6 ghz 48e Ft ezzel szemben,Phenom II 955 39/36 e Ft... szóval nekem nem kell magyarázni többet 😉 és akkor még nem is beszéltünk a 965-ös BE -ről

Jól mondod!..akinek sok pénze van, Intelbe fektet, akinek kevés, az AMD-be! 😉
0
0
0
0
Hitoshi avatar
de figyeljetek már,józan paraszt ésszel élve,egy I5 2.6 ghz 48e Ft ezzel szemben,Phenom II 955 39/36 e Ft... szóval nekem nem kell magyarázni többet 😉 és akkor még nem is beszéltünk a 965-ös BE -ről
0
0
0
0
pazmanymark avatar
gondolkodom az amd prociban😃
0
0
0
0
konsti avatar
CoDWaW31 írta:
konsti #1623:ebben nem értek egyet
Hitoshi#1625: nem beszélve arról hogy olcsóbb is az AMD...
pazmanymark#1627: "csak intelt jobban lehet huzni" igen ezértis tartotta/tartja a tuning rekordot az AMD Phenom X4 965 több mint 7Ghz-cel..
"meg intel talán hoszabb távra jó és nagy a cache ami sokat számít" -->erről annyit hogy az Intel 1 és fél évenként kiad új foglalatot...mostis már készül a 1156 és még az 1366 utódjára is...
nem minden a cache...Nekem egy 4MB L2 3.75Ghz-es Pentium D945-öt szarrá alázott utána egy Core 2 Duo E4500 2.2Ghz 2MB L2-vel...
hiába nem értesz egyett attol még igy van ..összteljesittményt nézve I5 jóvall megelözi bármelyik amd-t...ettöl függetlneül persze AMD is jo főleg játékra leginkább 😀
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
konsti #1623:ebben nem értek egyet
Hitoshi#1625: nem beszélve arról hogy olcsóbb is az AMD...
pazmanymark#1627: "csak intelt jobban lehet huzni" igen ezértis tartotta/tartja a tuning rekordot az AMD Phenom X4 965 több mint 7Ghz-cel..
"meg intel talán hoszabb távra jó és nagy a cache ami sokat számít" -->erről annyit hogy az Intel 1 és fél évenként kiad új foglalatot...mostis már készül a 1156 és még az 1366 utódjára is...
nem minden a cache...Nekem egy 4MB L2 3.75Ghz-es Pentium D945-öt szarrá alázott utána egy Core 2 Duo E4500 2.2Ghz 2MB L2-vel...
0
0
0
0
konsti avatar
😆 ezt ezelött is tudtam csak azt mondták h nicns igazam és elhittem 😀 amugy jol magyarázol 😉
0
0
0
0
planbmokus avatar
konsti írta:
igen igen már értem egy soron készül és minden proci négymagos majd tetszés szerint alakitgatják 😀

pontosan! 😃
Ugye, hogy nem magyarázok hülyén? 😃
0
0
0
0
konsti avatar
igen igen már értem egy soron készül és minden proci négymagos majd tetszés szerint alakitgatják 😀
0
0
0
0
planbmokus avatar
konsti írta:
de nekem nem az a kérdésem..én azt kérdem h a proci ha tökéletesen mükszik 4 maggal is akkor ö mien hibát talált amiért letiltotta?

Nem talált benne hibát, csak egy részében, viszont sokkal könyebb 1milló egyforma procit legyártani amiből utána 6-8 félét át tudnak alakítani, mint ha 6-8 félét legyártanának külön sorokon.... Érted.. 😃

Szimuláció:
Pékségben vehetsz fél kenyeret, meg félkilós kenyeret, de a félkilós drágább mint a fél-kenyér... Mert plusz munka legyártani a félkilós kenyeret. Viszont a kilósat meg félbevágják és lesz belőle két félkilós 😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Régebben tiltotta le azért, mert hibát talált benne. Most már nem azért tiltja le, mert hibás, hanem azért, mert muszály. 😃
0
0
0
0
konsti avatar
de nekem nem az a kérdésem..én azt kérdem h a proci ha tökéletesen mükszik 4 maggal is akkor ö mien hibát talált amiért letiltotta?
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Régebben akadt több hibás darab, hidd el nekem! De már az AMD is rájött erre, és utasította az alaplapgyártókat, hogy ne gyártsanak külön menüt a biosban az ACC-re. 😜
0
0
0
0
konsti avatar
nekem egy dolgot magyarázzatok el...ha kifogsz egy oan kétmagos phenomot amiben a másik két mag tökéletes és feloldod és minden jol mükszik akkor a gyár mi a lofact talált rajta hibát?
0
0
0
0
planbmokus avatar
pazmanymark írta:
kb 36ezer Ftvagy de lehet 37-38 is
csak megkérdeztem egy olyat is aki ért hozzá és mondta hintel de nézegetekww.ipon.hu-n és a 2 magos drágább mint a 4 meg nemtudom intelben mien foglalattal kéne h jó-e a 775 vagy 1156 de ha 1156 akkor nagyondrága az alaplap:S

AMD phenom II + 785 -ös chipset-es alaplap lesz a barátod.
0
0
0
0
konsti avatar
Ha jövöre is gondolsz akkor 6 magos AMD 😀 mondjuk egy Phenom II X6 1055T 😀 nha ez menni fog egy ideig... és ne azt nézzd h nem teljesit jobban mint egy négymagos mert nicns a 6 magra még semmi megirva 😀 amugy csak kiegészités a fenti szöveghez az I7(4 magossal) -tel is ez volt a célja de mégis meg lehet mára már venni 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
mondjuk részletesen nem néztem még utánna,de amd-t szerintem az vegyen aki gamel,annak megéri

idézek:
"Fontos kiemelni, hogy az Intel a csúcsszegmensbe szánta a processzorait, a földi halandók számára megfizethetetlen árkategóriába, ahol ugyan mintegy státuszszimbólumként díszeleghet, de ettől nekünk nem lesz jobb, mert sosem fogjuk tudni megvenni. Ezzel szemben az AMD hatmagosait szimpla átlagprocesszornak pozicionálja, gyakorlatilag csak kicsit kell tovább gyűjteni a pénzt ahhoz, hogy X4 helyett X6-ot vehessünk. Az olcsóbb modell 1055T néven kb. 55-60 000 forintba kerül, ami egyáltalán nem megfizethetetlen, de még a csúcsmodell, az 1090T ára sincs túlságosan elszállva, kb. 80-85 000 forintért valószínűleg sokkal többen fogják megvenni, mint a hatmagos Core i7-et"

ez most csak egy példa a hat magosokra,de szerintem ugyan ez van minden kategóriában

[LINK]
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Hitoshi írta:
berki_zsolt írta:
Hitoshi írta:
hát ha az előre,azt jelenti hogy évente válts alaplapot akkor maradok az AMD-nél

Azt ne mond, hogyha megveszel egy 930-as I7-est, akkor jövőre újat kell venni helyette! 😶

de AMD-nél nem kell lapot cserélned (ha van egy AM2+ alaplapod) ha venni akarsz egy új procit

Az I7-nél sem, monjuk, sem az I5-nél, elég széles a skála, szerintem.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
berki_zsolt írta:
Hitoshi írta:
hát ha az előre,azt jelenti hogy évente válts alaplapot akkor maradok az AMD-nél

Azt ne mond, hogyha megveszel egy 930-as I7-est, akkor jövőre újat kell venni helyette! 😶

de AMD-nél nem kell lapot cserélned (ha van egy AM2+ alaplapod) ha venni akarsz egy új procit
0
0
0
0
kakas avatar
Évente felesleges lapot+procit cserélni,ezért kell beszerezni egy i7-et azt nem kell cserélgetni minden évben.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Hitoshi írta:

0
0
0
0
Hitoshi avatar
0
0
0
0
pazmanymark avatar
jó az intel hidd el hosszú távra is mert előre is kell gondolkodni😉
0
0
0
0
Hitoshi avatar
hát nem feltétlenül,de ha például,nem fogsz egész nap videót konvertálni,vagy egyéb ilyen szerkesztő programokat használni,szóval amik zabálják a procit,akkor megéri az amd

szerk.: ezt nem igazán értem,hogy hosszú távra,de például egy régebbi AM2+ alaplapba bele megy egy mostani 955-ös proci is míg az intel-nél ha régebbi (1-2 éves) proci-ról váltanál I7 -re akkor alaplapot is kéne váltanod....
0
0
0
0
pazmanymark avatar
hát egy géppel nem csak játszani fogok netezni msn stb ha érted mire gondolok szval de amugy ez meggondolandó van benne vmi csak intelt jobban lehet huzni😃
meg intel talán hoszabb távra jó és nagy a cache ami sokat számít
0
0
0
0
Hitoshi avatar
szerintem meg ha kifejezetten játékra fogod használni amd éri meg,akár ki akármit mond,amd olcsóbb,és szinte ugyan azt a teljesítményt nyújtja játéknál
0
0
0
0
pazmanymark avatar
tudom azért is mondtam h intelt veszek am neked is intel procid van?😃
0
0
0
0
konsti avatar
ááá..de közöttük nem csak a cache mérete a külömbség... lool ..i5 750 tudásban mérföldekkel megelözi az amd-t szoval intelt vedd !
0
0
0
0
pazmanymark avatar
ugy ovlt h amd-t veszek de mégsem láttam egy intel i5 750 8 mb cache ésakkor mondom inkább ezt veszem meg mint egy 6 mb cache amd
0
0
0
0
konsti avatar
nem feltétlenül mert van 12 megás caches quad core azt mégse jobb egy i7-nél pedig i7 -nek kisebb a cacheja ..szoval attol függ h meik két proci között kérded.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
Nem tud többet, de a RAM-ok szempontjából jobb a nagyobb Cache!
0
0
0
0
pazmanymark avatar
ha valameik procinak nagyobb a cacha akkor az jobb mert többet tud nem??
0
0
0
0
Hitoshi avatar
néztem,de az árgép lassú,ahol 33-mat ír ott is legalább 36e FT
0
0
0
0
Osynho avatar
Árgépen a 955ös 35,8-e-től, a 945-ös meg 33,5e-től kapható. Kérdés, hogy a boltokban is ott van-e...
0
0
0
0
villamdavid avatar
Hitoshi írta:
máshol is ilyen drága,nem tudom mitől de ugrás szerűen felment az áruk,lehet,a Ft minősége miatt 😠

Kis info!: lingvin.hu -n AMD Phenom II X4 955 AM3 3,2GHz BOX Black Edition 39.500 Ft
AMD Phenom-II 945 X4 AM3 Box 36.750 Ft
AMD Phenom-II 965 X4 AM3 Box 55.250 Ft
itt valamivel jobb.csak a 965 drága nagyon,de mivel tudniillik hogy a 955-965 3,2 GHZ 3,4 GHZ mind a kettő ahogy láttam normál esetben 3,8 GHz-ig húzható,tehát szinte a "semmiért" adsz ki több pénzt,nem?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
máshol is ilyen drága,nem tudom mitől de ugrás szerűen felment az áruk,lehet,a Ft minősége miatt 😠
0
0
0
0
Osynho avatar
Miért nem veszed máshol?
0
0
0
0
deadly_cross avatar
sajna tudom😞 így nem hiszem,hogy valaha is lesz ilyenem de megpróbálok szerezni😀
0
0
0
0
deadly_cross avatar
a 940 Black Edtition 38.814 FT
a 955 black Edtition 43.400 FT
es a 965 Black Edtition 48.700 Ft
Kb ennyi lenne az áruk átszámítva😀
0
0
0
0
Osynho avatar
1800mhz vs 2000mhz a különbség, persze ez a tuningnál úgy is változik. Én is ddr2-vel használom a AM3-as procimat, teljesen jó az úgy. Szerintem mindenképpen AM3-ast érdemes venni. Mennyi lenne a 940-es?
0
0
0
0
deadly_cross avatar
Osynho írta:
A 940es AM2+-os, így DDR2-es és lassabb a HT frekvenciája, a 965BE meg AM3-as és DDR3 és DDR2 őt is támogat. Mindeképpen az utóbbit venném (illetve 955-öt, vagy 4 magosítható PhenomII-őt)

HT frekvencia?😀 meg úgy is,hogy én is értésem😃 mit határozz az?
De mivel nekem úgyis DDR2 lapom van igy sokat nem erek a DDR3 támogatással😀
0
0
0
0
villamdavid avatar
PL: Cooler Master, Chieftech, FSP táp-ok amit jók..... talán még a giga superb 460 is jó,sőt..!
0
0
0
0
konsti avatar
igen ez igaz ..ha arra a gépre értette akk azt vinni fogja simán..csak ne codegen meg lcpower meg ien szutyok legyen 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
A 940es AM2+-os, így DDR2-es és lassabb a HT frekvenciája, a 965BE meg AM3-as és DDR3 és DDR2 őt is támogat. Mindeképpen az utóbbit venném (illetve 955-öt, vagy 4 magosítható PhenomII-őt)
0
0
0
0
villamdavid avatar
Azt nem hiszem el hogy 450 -es táp nem viszi el azt a gépet amit korábban írt deadly_cross ,hisz amit én akarok majd venni gépet,annak nagyobb a fogyasztása(annak a konfignak) és el kell hogy vigye!!
habár lehet a márka miatt gyengébb.de akkor is...
0
0
0
0
konsti avatar
te irtad h neked 450 wattos a tápod és szerinted elég..de mihez mien géphez?
0
0
0
0
pazmanymark avatar
hát a márkát hirtelen nem tudom és a kérdést nem értem!
h-h mihez kell h eléglegyen?
0
0
0
0
konsti avatar
Mien márkájú és mihez kéne elég legyen?
0
0
0
0
pazmanymark avatar
nekem 450W a tépom az szerintem elég nem??
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció