Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SkyWolf avatar
HeLLosztok!
Melyik lenne a jobb?
AMD ATHLON II 240 2.8GHZ
AMD ATHLON II X2 245 2.9Ghz
AMD ATHLON II X2 250 Dula core 3Ghz
AMD ATHLON II 255 Dual Core, 3.1GHz
0
0
0
0
attila421 avatar
hello srárok olyan kérdésem lenne hogy van a gépemben egy hd4850 ill egy phenom II b55 azt szeretném megtudni hogy c2dböl milyen képes kihajtani azt a teljesitményt mint a phenom elöre is kösszi
0
0
0
0
konsti avatar
az azt jelenti h a azért nem tudsz a konfigodbol több fps-t kipréselni mert a proci alatt oan vidikártya van ami kevés hozzá 😀de ugyis magyarázhatom h nem változik az fps-ek száma ha i7 860 ha i7 920-at raksz alá teljesen mind1 de mivel i7 920 ocobb ezért azt ajánlott venni külömben kidobod feleslegesen a pénzt.
0
0
0
0
kakas avatar
Csak mert i7-860-at veszek,és mit értesz azon hogy vga limitem lesz?
Esetleg lesd meg a módosított gépemet.
0
0
0
0
konsti avatar
kakas írta:
I7-860-ról véleményetek?
nagy prociigényű...kép...videoszerkesztés és minden más fajta munkára..konvertálásra teljesen ajánlott de viszont játékra fölösleges ....játékra i5 750 de max i7 920 fölött nem érdemes venni mert egy idö után videokártya limited lesz 😀
0
0
0
0
kakas avatar
I7-860-ról véleményetek?
0
0
0
0
Osynho avatar
Mondjuk kezdhetted volna az 5770-el... Ebben az esetben, ha játékról van szó, akkor egy 5850 + Phenom II kombó agyonveri az 5770 + i5 kombót és kb ugyanannyiból lehetne kihozni.
0
0
0
0
villamdavid avatar
pazmanymark írta:
5770-hez keresek procit

Na még gyorsan ide válaszolok! : Egy erős 2 magos kb: 3,00 GHz körüli,de egy négy magos biztosan kihajtja sztem,de egy kis teszt videóval!! :
http://www.hardver-teszt.hu/test.php?tID=275
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
5770hez sztem egy erősebb Phenom II,vagy egy X4 620 környéke is jó
0
0
0
0
Osynho avatar
Azért nem mindegy, hogy milyen konfigba keresel procit... Egy 4850-hez bőven sok egy Phenom II X4, viszont más a szitu, ha 5970 CFX-hez keresel cpu-t... 😃
0
0
0
0
pazmanymark avatar
mindenféle
már csak rajtam áll h mit veszek😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Milyen felbontás, milyen gépben (gondolok itt elsősorban a vga-ra) és milyen játékoknál?
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ezt már nem tudom követni sorry,már úgy kiveséztük a témát... most már dönteni kell
0
0
0
0
pazmanymark avatar
hát ha így megy fel az intelnek az ára akkor amd lessz tegnap az intel i5 750 42 ezer volt ma 49 ezer :S
0
0
0
0
pazmanymark avatar
szóval meik a jobb játékra?😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Miért lenne nyilvánvaló? Pentium D és E2000es sorozatot nézd meg pl. 2x2 vs 1mb cache és az utóbbi azonos órajelen 2x gyorsabb a legtöbb alkalmazásban...
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
hát nem mindig igaz.mesétlem már hogy az én 4megás l2őjű Pentium D945 3.4@ 3.75Ghz-es procimat szanaszét verte az E4500,aminek "csak" 2mb l2ője,és 2.2Ghz-es órajele volt...ennyit számít az architektúra...
0
0
0
0
pazmanymark avatar
nem feltétlen azon alapján veszek procit h mennyi a cache de mivel nagyobb nyilvánvalóan gyorsabb is
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ha ilyen egyszerű lenne 😊
0
0
0
0
Osynho avatar
Ne cache alapján vegyél procit! Főleg ne hasonlíts őssze 2 teljesen eltérő architektúrát (Phenom II vs i5), nem ilyen egyszerű a dolog...
0
0
0
0
pazmanymark avatar
jó de saját súlycsoportjában jobb😃
0
0
0
0
Hitoshi avatar
pl van egy 800mhz -es procid 6mg-os gyorsítótárral akkor se győzi le az X2 1.8 Ghz-es procit
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ez nem mindig mérvadó
0
0
0
0
pazmanymark avatar
értem köszi akkor leeht ezért is lessz intel mert annak nagyibb a cache😃
0
0
0
0
kakas avatar
Számít sokat,programok gyorsítása,gyorsabb adatfeldolgozás stb...Röviden erre szolgál a cache...
0
0
0
0
pazmanymark avatar
és a gyorsítótár sokat számít nem egy játéknaál vagy amúgyis am mire szolgál?:$
0
0
0
0
kakas avatar
mi az a cache egy procinál??

Az a gyorsítótár.
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
Intelben az a gondom h mindig új foglalatot dob ki..
0
0
0
0
pazmanymark avatar
ÉN I5-BEN GONDOLKODOM AMUGY AZ JÓ😃
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
pazmanymark: énis I7ben gondolkoztam,de ajánlották az AMD-t ,és így 26ért lett egy olyan procim ami néha még a X4 965öt si veri
0
0
0
0
pazmanymark avatar
én inkább intel felé hajlok demég kitudja😃
0
0
0
0
Hitoshi avatar
ez csak megerősíti azt amit eddig mondtam,lehet hogy core i 7 40-50e Ft -al drágább mint egy 955/965 -ös de az árán nem látszik nagy teljesítmény különbség (játéknál persze)
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
hát az😃lehet látni hogy renderelés,meg ilyenekben veri az I5 az X4 965-öt,de játékokban nem nagyon,van ahol még fordítva is van...
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
megnézheted az értékeléseket és ha pl. nem tudnád mit vegyél pl. játékra, megnézed pl. Crysisnál melyik milyen eredményt ért el, megnézed az árát, és megveszed😃
0
0
0
0
pazmanymark avatar
mi az a cache egy procinál??
0
0
0
0
Feki1991 avatar
CoDWaW31 írta:
[LINK]
ezt ajánlom mindenkinek

Ez nagyon jóóó!
0
0
0
0
CoDWaW31 avatar
[LINK]
ezt ajánlom mindenkinek
0
0
0
0
pazmanymark avatar
hát leet h nem de inkább veszek egy jobb procit😃
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Végül is mind 1...én úgy is Intelt veszek, te úgyis AMD-t...kinek mi jön be jobban
0
0
0
0
Hitoshi avatar
épp erről beszélek,10e-20e Ft különbség pénztárcának és kevés eltérés teljesítmény terén,és szerintem játék közben nem vennéd észre ezt az eltérést
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
a játékokban is veri😜 nézd meg a teszteket amiket kiraktam az előbb (a gamek alul vannak)
0
0
0
0
Hitoshi avatar
toopa írta:
Feki1991 írta:
Hitoshi írta:
de figyeljetek már,józan paraszt ésszel élve,egy I5 2.6 ghz 48e Ft ezzel szemben,Phenom II 955 39/36 e Ft... szóval nekem nem kell magyarázni többet 😉 és akkor még nem is beszéltünk a 965-ös BE -ről

Jól mondod!..akinek sok pénze van, Intelbe fektet, akinek kevés, az AMD-be! 😉

Ez nem biztos hogy teljesen igaz. Öcsém nincs tele pénzzel, mégis inteles gépen gondolkodik, mert a munkához lehet jobb választás lenne egy kicsivel. Most hétvégén is 6 órán át renderelte a képeket a gépemen. Itt már azért nem mindegy hogy milyen hamar tudja megcsinálni azt amit akar.

ebben teljesen egyetértek,de a játékoknál már más a tészta

nemkrisz11 írta:
Hitoshi írta:
de figyeljetek már,józan paraszt ésszel élve,egy I5 2.6 ghz 48e Ft ezzel szemben,Phenom II 955 39/36 e Ft... szóval nekem nem kell magyarázni többet 😉 és akkor még nem is beszéltünk a 965-ös BE -ről

megnyugodhatsz, egy i5-750 könnyen veri a 955 es phenom II-t, de még sok(majdnem minden) kategóriában a 965BE-t is!

játékoknál nem hinném,most nem azt mondom,hogy jobb az amd,de nincs sok különbség,és sokan ugyebár játékra veszik a gépet
0
0
0
0
nemkrisz11 avatar
Hitoshi írta:

megnyugodhatsz, egy i5-750 könnyen veri a 955 es phenom II-t, de még sok(majdnem minden) kategóriában a 965BE-t is!
itt a példa 965BE re: http://www.anandtech.com/bench/Product/109?vs=102
és itt a 955: http://www.anandtech.com/bench/Product/109?vs=88
0
0
0
0
toopa avatar
Feki1991 írta:
Hitoshi írta:

Jól mondod!..akinek sok pénze van, Intelbe fektet, akinek kevés, az AMD-be! 😉

Ez nem biztos hogy teljesen igaz. Öcsém nincs tele pénzzel, mégis inteles gépen gondolkodik, mert a munkához lehet jobb választás lenne egy kicsivel. Most hétvégén is 6 órán át renderelte a képeket a gépemen. Itt már azért nem mindegy hogy milyen hamar tudja megcsinálni azt amit akar.
0
0
0
0
Feki1991 avatar
kakas írta:

Jól mondod!..akinek sok pénze van, Intelbe fektet, akinek kevés, az AMD-be!

Ugyan ez elmondható Nvidia és Atira is😃

Pontosan! 😀
0
0
0
0
kakas avatar

Jól mondod!..akinek sok pénze van, Intelbe fektet, akinek kevés, az AMD-be!

Ugyan ez elmondható Nvidia és Atira is😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció