Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szilard96 avatar
És ez nem gyilkolja a CPU-t???
0
0
0
0
Osynho avatar
IBT gyorsabban lefut. Lenyomsz 10 kört, és nagyjából stabil. Persze pár óra Prime se árt 😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
akkor majd 1-2 óra lesz 😃
0
0
0
0
toopa avatar
A vélemények eléggé eltérnek erről. Valaki minimum 1 órát javasol, más meg legalább 2 órát, de vannak elvetemültek akik órákon át futtatják. 😀
Az egy óra szerintem is ajánlott, nekem is volt már olyan hogy azt hittem végre sikerült stabilra belőni a gépet, erre a 40. perc után dobott hibát a prime.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
meddig kell a prime 95 öt futtatni???
0
0
0
0
laci503 avatar
na igen érvek vannak minden gyártónál 😃
0
0
0
0
toopa avatar
Szilard96 írta:
Valaki nem tud mondani egy jó proci stabilitás tesztelő progit???

prime95, IntelBurnTest, LinX.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Én azt fogom venni ami abban a pillanatban a legjobban megéri és a teljesítménye is a legjobb...
Kmisi99 köszi megpróbálom... de hogy működik ez a progi??? 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
prime95 esetleg meg everestben is van stabilitás teszt elvileg
0
0
0
0
Osynho avatar
Nah, páran elindulnak a megtérés rögös útján. Örvendetes! 😃 Az nVidia stratégiája azért több mindenben hibás sztem. Először is ők csak a gigantikus, minél erősebb GPU-ban gondolkodnak, ami erőből lenyom majd mindent. Aztán jött a 4000es sorozat az Atitól, ami viszonylag kis GPU mellett meglepő teljesítménnyel sokkolta a zöldeket, akik addig monopol helyzetben pofátlan árakat diktáltak (persze mivel profitorientált cégről van szó, ez természetes). Ezután kénytelenek voltak árcsökkentést alkalmazni. Az előállítási költség azonban még mindig gondot okozott, míg az Ati vígan termelte a maga kis hasznát. Közben ugye ki kellett hozni pl a 216 sp-s 260GTX-et, hogy lépést tartsanak a 4870-el. Később ugye jött a 275 és 285 is. Viszont ezek még mindig jó drágán előállítható kártyák voltak, magas selejtaránnyal. Kihozták a 295öst, csakhogy az övék legyen a leggyorsabb vga. Viszont ezt már gyakorlatilag 0 profittal állították, el is tűnt a piacról egy időben. A másik gond az volt, hogy ebből a szériából nem lehetett ütőképes középkategóriát felállítani az Atival szemben. Erre jöttek az átnevezések. 8800gt-9800gt. 8800gts-9800gtx-9800gtx+-250gts. Gyakorlatilag 0 újdonsággal. Épp it volt az ideje, hogy az nVididia új architektúrát készítsen. A dx 10.1et ráadásul végig fikázták, h tök felesleges stb, aztán hozták is ki először a mobil, majd az asztali 10.1es vga-kat...

Szilard96: jah Prime, vagy IBT, ami gyors is.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
prime 95 alaposan megizzasztja a procikat
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Valaki nem tud mondani egy jó proci stabilitás tesztelő progit???
0
0
0
0
laci503 avatar
pontosan 😃 nekem mind1 csak jó legyen 😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
hát jó mindenkinek saját akarata van 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
hát 😃 én majd 1xer szeretnék egy olyan alaplapra cserélni meg procira ami kihajtana 2 HD5850est 😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
De ki akar több kártyát meghajtani???
Nekem még elég az a szerencsétlen geforce 7300gt 😂
0
0
0
0
laci503 avatar
én AMD nek az új 6 magosát kipróbálnám 😃 apropó én olvastam olyat hogy ha több kártyát akarsz meghajtani akkor AMD procik gyengébben teljesítenek (Asus Mars tesztelésénél volt 1ik oldalon hogy I7 mennyivel jobban kihajtotta)
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Lehet én is megpróbálom az AMD-t meg az ATI-t 😃
Monjuk AMD-t már próbáltam de azóta se ment ki az az AMD proci amit eladtam 😃
0
0
0
0
laci503 avatar
mondjuk nekem AMD-m még nem volt de én azelöl sem zárkózom el 😃 mint ahogy eddig nvidia kártyám volt és beszerváltam most egy HD5850et 😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Hát igen, csak így ahogy megtárgyaltuk így pont jól van 😃 😀
0
0
0
0
Hitoshi avatar
lehet értelmesen is vitázni,nem csak káromkodással 😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Ha az árát nézed akkor AMD!
De ha inkább az a picivel jobb teljesítményt akkor Intel!
És ebből megint nehogy vita alakuljon ki, mert már többen is jóváhagyták 😜 😂
0
0
0
0
laci503 avatar
az a fél éves késés részben azért volt mert míg az nvidia teljesen nullárol kezdett el fejleszteni egy GPU-t addig az AMD a HD4800 széria GPU-ját vette alapul (ami elég sikeres lett) szóval mind 2 gyártó jól teljesített ha azt nézzük...
végszó az hogy ár/érték arányban legjobb az AMD meg az ATI szerintem mostani helyzetben teljesítményben meg Nvidia Intel a jobb (de sokkal drágább) szerintem akármennyit is vitáznán kazon hogy mék gyártó a jobb úgy sem lehetne levonni... mindenki azt veszi meg améket akarja vagy szimpatikus neki(vagyis a pénztárcának)
0
0
0
0
Hitoshi avatar
szerintem meg maradjunk annál az értelmezésnél,hogy ha Gamer PC kell,és számít az hogy mennyit költesz rá,akkor AMD
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Lehet úgy is értelmezni hogy mivel megveszel egy Intel core Quad-ot aval megveszel mittom én egy erősebb AMD-t (ha értékben nézzük) de lehet modell alapján is nzni
0
0
0
0
Osynho avatar
Szilard96 írta:
Intel: Drága, picivel jobb teljesítmény min az AMD
AMD: Olcsó, picivel gyengébb teljesítmény mint Intel
ATi:most erősebb mint a Geforce
Geforce:Régebb erősebb most gyengébb mint a ATI

Valahogy így van nem???

Hát sokféleképpen lehet értelmezni. Úgy is lehet nézni, hogy azonos árért gyorsabb az AMD 😀
Ugyanez a vga gyártóknál is elég durva általánosítás.
A másik, meg, hogy ez egy pillanatnyi helyzet. Amint kijön a frisített Fermi, vagy a 6000es széria, máris más lesz a felállás. Ahogy a prociknál is változhaz minden. Intel rúgja az öngólokat a heti új foglalattal.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Intel: Drága, picivel jobb teljesítmény min az AMD
AMD: Olcsó, picivel gyengébb teljesítmény mint Intel
ATi:most erősebb mint a Geforce
Geforce:Régebb erősebb most gyengébb mint a ATI

Valahogy így van nem???
0
0
0
0
Osynho avatar
És ez így van minden gyártónál, csak ti ezt nem akarjátok belátni 😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
AtI jobb régebb ő volt alul de most flülkerekedett!
0
0
0
0
Osynho avatar
Úristen, egyre jobb.😕 Az nVidia jobb GPU-i hol voltak az elmúlt fél évben? Ki gyártja a leggyorsabb forgalomban lévő vga-t?
0
0
0
0
Szilard96 avatar
User error nem lehetett mert nem áltam neki és nem, kezdtem legyezni hogy nehogy leégjen... Gyári coolerrel volt felszerelve és nem volt poros... és mégis alap használaton 50C-60C-ra ment fel és max használaton meg elérte a 85C-90C-t is és OC nélkül mert akkor még nem tudtam hogy létezik e olyan hogy húzni egy procit...

Laci503 ott a helyes válasz!
0
0
0
0
laci503 avatar
Intel erősebb CPU-t gyárt "erősebb" árral Nvidia jobb GPU-t gyárt "erősebb" árral... AMD icipicivel gyengébb procikat gyárt nade viszont sokkal jobb ár/érték aránnyal ugyan ez igaz ATI kártyákra... én 1ik párton sem állok láccik a gépemen is intel procival ATi VGA... felesleges ezen vitatkozni mék a jobb gyártó mert mind1ik gyártó jó valamiben... és minden gyártónál van valami ami miatt éppen azt éri megvenni...
0
0
0
0
Osynho avatar
Volt Athlon XP 1800+ -am (1533mhz), de ilyet nem tapasztaltam, ráadásul elég erősnek is számított akkoriban, kedvező ár mellett. Nem tudom te mivel hűtötted, de a user error-t ne kend az AMD-re. Az meg, hogy még + pénzt is adtál egy Celeronért az no comment 😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
1.6GHZ athlon proci, de óriási volt a hőmérséklete még alaphasználaton is aztán eladtam és még jócskán hozzátettem ahoz a pénzhez amiért eladtam és vettem egy Intel Celeron 2.8 GHZ-es procit...
0
0
0
0
Osynho avatar
Ó neeee 😢 Meséld el nekem, hogy milyen Intel procit kellett volna vennem a 4 magosított Phenom II-esem helyett. 18ezer Ft volt majd 3 év garral. De számoljuk 24-25ezerbe, annyi volt kb a piaci ára. Miről maradok le? Miért jártam volna jobban egy 40 ezer Ft-os Q8000-essel? Itt többen is felsoroltak ész érveket, tényeket az AMD prock mellett ,te viszont csak annyit tudsz mondani, hogy nincs miért váltanod, meg hogy mindig is lemaradottabb volt az AMD. Ez utóbbin azért mosolygok szépen. Athlon 64 vs P4, vagy Athlon X2 vs P4 Dual Core? Rémlik? A fos lemaradott AMD sokkal kisebb órajellel verte a szuperfejlett Intel áramzabáló, szabamelegítő prociját. Volt több Intel procim is, legutóbb pl egy E5200-as, az is jó volt (mielőtt AMD buzisággal vádolnál meg 😃😉 Milyen AMD procijaid voltak és milyen problémákat vettél észre a használatuk közben?
0
0
0
0
Cooley avatar
Szilard96 írta:
Hát ja ha már költök rá akkor költsek is...

Akkor miért Intel Pentium Dual Core E2200 procid van? 😃
Egyébként rengeteg teszt van, ami kimutatja, hogy az ár/teljesítmény aránya az AMD processzoroknál a magasabb, ezért éri meg AMD-t venni, persze ha valakinek csúcs proci kell, és van annyi pénze, akkor az vegyen i7-et, ez egyértelmű.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Hát ja ha már költök rá akkor költsek is...
Ja meg nincs amiért váltsak mert az Intelt amit ismerek nem cserélném le AMD-re amihez fogalmam sincs hogy megéri e vagy megveszem és csalódás ér...
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szilard96 írta:
Én tapasztalatnól beszélek már volt dolgom AMD-vel és Intellel is... AMD azért örökké is lemaradottabb volt az Intellel szemben, itt hajtogassátok olcsó proci olcsó proci, de mit értek vele ha olcsó??? KB. 10-20%-al olcsóbb az anyi sokat jelent neketek??? 😂

Igen 10-20%?? úgy látszik neked az a +20-30 000 nem sokat számít
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Hát ja vannak ilyenek példa rá "EN" 😂 😃
0
0
0
0
kakas avatar
Meg az a baj, hogy sok mindenki az árat nézi...tehát meglát az illető egy 70rugós Intel procit, akkor az neki a király,de ha meglát egy 45 rugós AMD procit, az már akkor szar.
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Én tapasztalatnól beszélek már volt dolgom AMD-vel és Intellel is... AMD azért örökké is lemaradottabb volt az Intellel szemben, itt hajtogassátok olcsó proci olcsó proci, de mit értek vele ha olcsó??? KB. 10-20%-al olcsóbb az anyi sokat jelent neketek??? 😂
0
0
0
0
Cooley avatar
Az intelnek mindig volt 1-2 extra fícsöre az AMD-vel szemben, valamint az intel csúcskategóriás processzorai mérföldekkel az AMD előtt van, de árban is. Ha valakinek annyi pénze vagy vegyen intel, de ha az ár/teljesítmény arányt vesszük figyelembe, az ember általában lényegesen jobban jár egy AMD-vel. Nekem ez az álláspontom ebben a vitában. 😀 Osynhoval meg teljesen egyet értek. Egyre tipikusabb ez a, hülye vagyok, de ha azt mondom amit az általam vélt okosok, akkor én is okosnak fogok tűnni. Azt meg félrevezetik, aki nem hülye, csak nem ért hozzá, mert az ilyen meg nem tudja eldönteni, hogy ki a tutit, és ki csak a hülyeséget mondja, amit mástól hallott.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
nagyon is durva általánosítás,az AMD egy igenis minőségi processzorokat gyárt,ha meg hülye vagy ahhoz hogy húzd,és utána leég a gyári hűtővel,és utána mondod,hogy sz@r az AMD,akkor inkább ne szólalj meg,ez általánosítás,és nem személy szerint mondtam valakinek,nem kell utána megsértődni 😉
0
0
0
0
Osynho avatar
Nem hiszem, el, hogy még mindig ez a vita megy... 😕 Az a baj, hogy tapasztalat nélküli emberek szajkózzák a hülyeséget, amit a sarki számtekes bácsitól hallottak, meg amit a szomszéd pityu ismerősének a haverja állított.
"Na jó a cigány is a maga lovát dicséri!" Ez egy Inteles avatarral rendelkező egyéntől szerinted mennyire mérvadó hozzászólás? Elárulom, ha sósavba teszel egy Phenom II-őt, tönkre fog menni. Micsoda fos, nem? 😀 Azt veszel amit akarsz, használj egészséggel minden hardvert, de másokat ne vezess félre teljesen légbőlkapott infókkal és irreleváns youtube videókkal. Azért van értelme AMD-re váltani, mert akármilyen minőségi, de nem olyan drága, mint egy Intel. (persze ez is durva általánosítás, de nagyjából helytálló).
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Odafigyelés ez jól megmondtad 😂 ki az a hüje aki a hűtőrácsot az ócskavasba adja le 😂 hogy hozza vissza a procija árának 5%-át 😂
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Szilard96 írta:
Én Inteles voltam egész mostanái edig egyik proci se égett ki még a régi Pentium II-es is megy 😂 , ugyhogy nincs amiért AMD-re váltani akkármilyen drága de minőségi!

Nálam sem halt még meg soha AMD proci!, pedig vagy 15 éve AMD procijaim vannak. (386-ossal kezdtem a C64 után 😀😉

Illetve a munkahelyi Intelem sem halt meg soha, bár ehhez az kellett, hogy ne legyek hülye és ne vegyem le a hűtőket a CPU-król 😀 szerintem sok embernek nem okoz ez a kis odafigyelés gondot 😀 (remélhetőleg)
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Én Inteles voltam egész mostanái edig egyik proci se égett ki még a régi Pentium II-es is megy 😂 , ugyhogy nincs amiért AMD-re váltani akkármilyen drága de minőségi!
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Szilard96 írta:
De az intel hamarabb kifejlesztette ezt a technológiát!

És akkor mi van? a Mercedes is hamarabb alkalmazta a légzsákot mint a BMW-, attól még nem lesz szar 😀
0
0
0
0
Szilard96 avatar
De az intel hamarabb kifejlesztette ezt a technológiát!
0
0
0
0
AxlZoli avatar
Szilard96 írta:
Na jó a cigány is a maga lovát dicséri!
De azért ezt jobb ha megnézitek és kiderül a külömbség!
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=XgOmMAasqto

1. Socket 462-es tokozás, iszonyat régi technológia, azóta rengeteg mindenen változtattak
2. ki az a hülye, aki úgy mér össze egy procit, hogy leveszi a hűtést? (a videon szereplő baltaarcún kívül)

Egyébként azóta (~elmúlt 7 év) az AMD-s alaplap kikapcsol, ergo nincs füst, ha nem jó a hűtés. (ezt már a baromi régi Asus A7S-333-as alaplapom is tudta)

Ennyi erővel lehetne őket dobálni a falba és megnézni, hogy melyiktől hullik le a vakolat és azt mondjuk jobbnak amelyik nagyobb alapterületen rombolt 😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció