Milyen processzort vegyek?
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Az egy óra szerintem is ajánlott, nekem is volt már olyan hogy azt hittem végre sikerült stabilra belőni a gépet, erre a 40. perc után dobott hibát a prime.
Valaki nem tud mondani egy jó proci stabilitás tesztelő progit???
prime95, IntelBurnTest, LinX.
Kmisi99 köszi megpróbálom... de hogy működik ez a progi??? 😃
Szilard96: jah Prime, vagy IBT, ami gyors is.
Nekem még elég az a szerencsétlen geforce 7300gt 😂
Monjuk AMD-t már próbáltam de azóta se ment ki az az AMD proci amit eladtam 😃
De ha inkább az a picivel jobb teljesítményt akkor Intel!
És ebből megint nehogy vita alakuljon ki, mert már többen is jóváhagyták 😜 😂
végszó az hogy ár/érték arányban legjobb az AMD meg az ATI szerintem mostani helyzetben teljesítményben meg Nvidia Intel a jobb (de sokkal drágább) szerintem akármennyit is vitáznán kazon hogy mék gyártó a jobb úgy sem lehetne levonni... mindenki azt veszi meg améket akarja vagy szimpatikus neki(vagyis a pénztárcának)
Intel: Drága, picivel jobb teljesítmény min az AMD
AMD: Olcsó, picivel gyengébb teljesítmény mint Intel
ATi:most erősebb mint a Geforce
Geforce:Régebb erősebb most gyengébb mint a ATI
Valahogy így van nem???
Hát sokféleképpen lehet értelmezni. Úgy is lehet nézni, hogy azonos árért gyorsabb az AMD 😀
Ugyanez a vga gyártóknál is elég durva általánosítás.
A másik, meg, hogy ez egy pillanatnyi helyzet. Amint kijön a frisített Fermi, vagy a 6000es széria, máris más lesz a felállás. Ahogy a prociknál is változhaz minden. Intel rúgja az öngólokat a heti új foglalattal.
AMD: Olcsó, picivel gyengébb teljesítmény mint Intel
ATi:most erősebb mint a Geforce
Geforce:Régebb erősebb most gyengébb mint a ATI
Valahogy így van nem???
Laci503 ott a helyes válasz!
Hát ja ha már költök rá akkor költsek is...
Akkor miért Intel Pentium Dual Core E2200 procid van? 😃
Egyébként rengeteg teszt van, ami kimutatja, hogy az ár/teljesítmény aránya az AMD processzoroknál a magasabb, ezért éri meg AMD-t venni, persze ha valakinek csúcs proci kell, és van annyi pénze, akkor az vegyen i7-et, ez egyértelmű.
Ja meg nincs amiért váltsak mert az Intelt amit ismerek nem cserélném le AMD-re amihez fogalmam sincs hogy megéri e vagy megveszem és csalódás ér...
Én tapasztalatnól beszélek már volt dolgom AMD-vel és Intellel is... AMD azért örökké is lemaradottabb volt az Intellel szemben, itt hajtogassátok olcsó proci olcsó proci, de mit értek vele ha olcsó??? KB. 10-20%-al olcsóbb az anyi sokat jelent neketek??? 😂
Igen 10-20%?? úgy látszik neked az a +20-30 000 nem sokat számít
"Na jó a cigány is a maga lovát dicséri!" Ez egy Inteles avatarral rendelkező egyéntől szerinted mennyire mérvadó hozzászólás? Elárulom, ha sósavba teszel egy Phenom II-őt, tönkre fog menni. Micsoda fos, nem? 😀 Azt veszel amit akarsz, használj egészséggel minden hardvert, de másokat ne vezess félre teljesen légbőlkapott infókkal és irreleváns youtube videókkal. Azért van értelme AMD-re váltani, mert akármilyen minőségi, de nem olyan drága, mint egy Intel. (persze ez is durva általánosítás, de nagyjából helytálló).
Én Inteles voltam egész mostanái edig egyik proci se égett ki még a régi Pentium II-es is megy 😂 , ugyhogy nincs amiért AMD-re váltani akkármilyen drága de minőségi!
Nálam sem halt még meg soha AMD proci!, pedig vagy 15 éve AMD procijaim vannak. (386-ossal kezdtem a C64 után 😀😉
Illetve a munkahelyi Intelem sem halt meg soha, bár ehhez az kellett, hogy ne legyek hülye és ne vegyem le a hűtőket a CPU-król 😀 szerintem sok embernek nem okoz ez a kis odafigyelés gondot 😀 (remélhetőleg)
De az intel hamarabb kifejlesztette ezt a technológiát!
És akkor mi van? a Mercedes is hamarabb alkalmazta a légzsákot mint a BMW-, attól még nem lesz szar 😀
Na jó a cigány is a maga lovát dicséri!
De azért ezt jobb ha megnézitek és kiderül a külömbség!
Videó: http://www.youtube.com/watch?v=XgOmMAasqto
1. Socket 462-es tokozás, iszonyat régi technológia, azóta rengeteg mindenen változtattak
2. ki az a hülye, aki úgy mér össze egy procit, hogy leveszi a hűtést? (a videon szereplő baltaarcún kívül)
Egyébként azóta (~elmúlt 7 év) az AMD-s alaplap kikapcsol, ergo nincs füst, ha nem jó a hűtés. (ezt már a baromi régi Asus A7S-333-as alaplapom is tudta)
Ennyi erővel lehetne őket dobálni a falba és megnézni, hogy melyiktől hullik le a vakolat és azt mondjuk jobbnak amelyik nagyobb alapterületen rombolt 😀