Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Darius1013 avatar
TaylorXIII írta:
Darius1013 írta:
nVidia Geforce 9500GT 1GB ? Vélemények.

Elég kevés a mai játékokhoz már. Kisebb felbontáson talán közepesben de inkább alacsony grafikán még játszhatóak vele a játékok nagyjából.

Magyarul kaki. Most kaptam ingyen haveromtól.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Darius1013 írta:

Elég kevés a mai játékokhoz már. Kisebb felbontáson talán közepesben de inkább alacsony grafikán még játszhatóak vele a játékok nagyjából.
0
0
0
0
Darius1013 avatar
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII írta:
Oké😃 Nekem még nem volt Gigabyte kártyám én csak az olvasott vélemények miatt írtam. De mindenki azt vásárol amit szeretne😃

Sapphire kártyát pl sosem vettem még csak nagyon akciós áron mivel csak 2 év garanciát ad a kártyáira és ugye nem mindegy hogy 2 vagy 3 év garanciát kapsz... Teljesen mindegy hogy melyik gyártótól veszed referencia kártya esetén csak a matrica változik, ha megadja a gyártó a 3 év garanciát akkor már csak az ár dönt. 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Oké😃 Nekem még nem volt Gigabyte kártyám én csak az olvasott vélemények miatt írtam. De mindenki azt vásárol amit szeretne😃
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
TaylorXIII írta:
Lehet az is de Gigabytetot inkább ne vegyél. Mostanság nincs jó hírük bár régebben sem volt sokkal jobb. Inkább Sapphire, MSI, ASUS. Sapphire 1GB DDR5 egyes helyeken már kapható 25 ezer forint alatt.

A Sapphire-ra 2év garanciát adnak a Gigára meg 3évet akkor most melyik éri meg jobban? 😀 Ezek referencia kártyák, az összes gyártó ugyanazt a kártyát kapja max néhány kiemelt szériához kapnak válogatott GPU-t. Kb 10 Giga kártyám volt az elmúlt 3 évben és egyikkel sem volt gondom. (két GTX570-et elfüstöltem a túlzásba vitt tuning miatt de azt is szó nélkül cserélték)
0
0
0
0
no avatar
Akkor amit Taylor felsorolt azok közül választok majd! nagyon köszönöm neked is 😀
0
0
0
0
no avatar
Akkor szerintem maradok a gigabyte-nál 😀 Nagyon köszönöm 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Lehet az is de Gigabytetot inkább ne vegyél. Mostanság nincs jó hírük bár régebben sem volt sokkal jobb. Inkább Sapphire, MSI, ASUS. Sapphire 1GB DDR5 egyes helyeken már kapható 25 ezer forint alatt.
0
0
0
0
Osynho avatar
Vagy bármelyik másik, amelyik szimpatikus/olcsó/jó a hűtése/sok rá a gar. 😃
0
0
0
0
no avatar
Csak annyi, hogy a gyártó az gigabyte ugye? Köszi
0
0
0
0
no avatar
Rendben ki töltöm! 😀 Nagyon szépen köszönöm a segítséget! 😀 Akkor ez a 7750 ez gigabyte?
0
0
0
0
Osynho avatar
Töltsd ki a konfigodat az adatlapodnál. Abba a lapba pedig jó bármilyen pci-e foglalatos vga (magyarul gyak az összes ma kapható).
Továbbra is a 7750-et ajánlom ennyiért. 😀
0
0
0
0
no avatar
Huu ez elég bonyolult, legalább is picit! 😀 Meg néztem és asus m4a785td-m evo motherboard alaplapom van. Szóval akkor szerinted? milyet vegyek? Nagyon köszönöm!
0
0
0
0
Osynho avatar
A sok ram önmagában nem gyorsít a vga-n. Akkor van gáz, ha elfogy. Ez magas felbontáson és max grafikán fordulhat elő. Viszont mire az 1gb elfogyna, ezek a vga-k letérdelnek, így felesleges a 2gb. 😀
Jó lenne tudni, hogy milyen géped van. Egyébként, mivel 5570-esed volt, kell lennie pci-e csatinak az alaplapon, onnantól kezdve meg bármit bele tudsz tenni. A ddr5-ös videomemória sem akadály, semmi köze a gép többi eleméhez, tehát kompatibilis lesz a kártya.
0
0
0
0
no avatar
Köszönöm a gyors választ! Nem tudom mért kéne 2 gb csak gondoltam jobb mint az 1gb! Nem nagyon értek hozzá, lényeg az, hogy jó legyen! A ddr5 is be megy az alaplapomba? Az a baj csak ettől félek, hogy majd nem megy bele!
0
0
0
0
Osynho avatar
Minek neked a 2gb vram? 😀 Tök felesleges ebben a kategóriában. Ellenben a ddr3 felejtős. Szóval 1gb ddr5. És el is jutottunk a sokszor ajánlott 7750hez. 😀 Bár ez inkább 24-25e, de megéri.
Konfig? Nincs kitöltve.
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok!!
Azzal a kérdéssel kéréssel fordulok felétek, hogy 20.000Ft értékben szeretnék venni Videokártyát, esetleg egy két ezerrel több az nem baj! Csatoló felületem: PCI Express x16 2.1-es. Eddig Gigabyte Radeon HD5570 1GB GDDR3-as volt,de sajnos meg adta magát, ha lehet akkor 2 gb-os legyen, a baj az, hogy annyira nem értek hozzá szóval olyat veszek amit mondotok. Én ezt a Gigabyte HD6670 2024MB DDR3-ast nézegettem, erről is mi a véleményetek? Köszönöm szépen a válaszokat Brigitta
0
0
0
0
Osynho avatar
FreddyD írta:
Osynho írta:
FreddyD írta:
ok köszi
használtan véletlenül sem akarok

Miért? Inkább veszel újat, ami semmire se való? 😃

de én nem hiszek a használt elektronikai cuccokban /telefon, tv/
csak újat szeretnék
amúgy nagy macera beszerelni egy ilyet?

Van garanciális használt is. Újan a leggyengébb, amivel elindítanék egyáltalán egy játékot, az a 6570, 15 ezer környékébe kerül.
0
0
0
0
hondamoto2 avatar
Először mindenki azt mondja hogy csak erre meg arra kell másra nem használom,de ez általában nem működik sokáig előbb utóbb elcsábul az ember egy jobb játékra .és ha kicsi a kari teljesítménye akkor ugyis be fog ruházni hidd el nem egy ismerősöm járt így ,mikor gépet rakatott össze fél év után meg jött sírva ríva erősebb kari proci meg nem ddr2 hanem 3 rom kéne 😀
0
0
0
0
FreddyD avatar
gyenesmartin írta:
FreddyD írta:
Osynho írta:
FreddyD írta:
ok köszi

csak újat szeretnék
Nem nehéz beszerelni egy vga-t. De 10K-ból ne nézzél újonnan eggyett sem.

én nem akarok sem battlefield 3-azni sem gta 5-özni csak pl most a far cry 2-vel játszok Spoiler!
messze sírás 😃DD 😀
és jobb lenne egy kicsit erősebb kari mert így 15-18 fps elég gyenge... meg ott van a TDU 1. része ami alig 20 fps persze mind a 2 játéknál minden low-ra van állítva
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
FreddyD írta:
Osynho írta:
FreddyD írta:
ok köszi

csak újat szeretnék
Nem nehéz beszerelni egy vga-t. De 10K-ból ne nézzél újonnan eggyett sem.
0
0
0
0
FreddyD avatar
Osynho írta:
FreddyD írta:
ok köszi

csak újat szeretnék
0
0
0
0
molfer98 avatar
Az egy kicsit több 30ezer :/
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HD 5850 használtan már találhatsz 23kért talán nem kis szerencsével persze. De én nem vágom a használt árakat. Majd más megmondja.
0
0
0
0
molfer98 avatar
És a 140-150 max tdp-s kártyákból melyik a legjobb 20-23-ért? 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
molfer98 írta:
Tápot majd nyáron akarok venni

Az oké de most nem a táp volt a lényeg, hanem a hozzászólás ami alatta volt.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Tápot majd nyáron akarok venni
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Hát olvastam, hogy HD 5850+ 140 Wattos Phenom IIhöz már kevés volt de lehet, hogy átalakítóval jó lett volna. Meg te procid 95 Wattot fogyaszt max. De 140-150 Watt max TDP-s kártyákat nézzél legfeljebb szerintem.
igen ezt elvileg bírnia kéne. 95 Watt TDP-s procit i7-750+HD 5850-et bírta(150 Watt TDP) [url]http://hardver apro/apro/delta_400-os_jo_minosegu_tapegyseg_elado/hsz_1-50.html[/url]
0
0
0
0
molfer98 avatar
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:
Akkor maxon menne minden?? 😀

Élsimítás nélkül valószínű de vele együtt nem feltétlen. De 2x-es szerintem bírni fogja. De ezeket azért ne vedd készpénznek s ez igencsak játékfüggő.

HD4870x2-OC Rampage 23.000-ért jó?
http://hardver apro.hu/apro/elado_egy_gainward_4870x2_3_slotos_vga_az_ar_a_pos/hsz_1-50.html

Erősnek erős. De megeszi a tápod reggelire.

Akkor az én tápom kb mit bír el?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
molfer98 írta:
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

Élsimítás nélkül valószínű de vele együtt nem feltétlen. De 2x-es szerintem bírni fogja. De ezeket azért ne vedd készpénznek s ez igencsak játékfüggő.

http://hardver apro.hu/apro/elado_egy_gainward_4870x2_3_slotos_vga_az_ar_a_pos/hsz_1-50.html

Erősnek erős. De megeszi a tápod reggelire.
0
0
0
0
molfer98 avatar
TaylorXIII írta:
molfer98 írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ha többet fogyasztó kártyát veszel a tápod is vedd figyelembe. Pl arról semmi infó nincs.
0
0
0
0
Osynho avatar
FreddyD írta:
ok köszi

0
0
0
0
FreddyD avatar
ok köszi
0
0
0
0
cseszka avatar
FreddyD írta:
Hali
Szeretnék egy új vidikártyát nem valami nagy összegben gondolkodom /0-10000/ de mégis valami használhatót mert ez
az integrált kártya már idegesítően gyenge...
én ezt néztem:
http://www.a4team.hu/product/view/48761
de ha valaki tud valami jó és olcsó kártyát (csak újonnan)
az kérem szóljon! 😃
az alaplapom: Asus P5G41T-M LX

Inkább használtan ha tudsz,mert ennyiért nemtalálsz játékra megfelelöt ujan.Még használtan se a mai játékoknak,de ettöl mindenképp erösebbet veszel.Pl 4850,vagy 8800GT,gtx,esetleg 9800Gt...Hardverapron nézz szét.
[url]http://***/apro/megkimelt_asus_8800gtx_akcios_aron/hsz_1-50.html[/url]
[url]http://***/apro/palit_radeon_hd4850/hsz_1-50.html[/url]
0
0
0
0
FreddyD avatar
Hali
Szeretnék egy új vidikártyát nem valami nagy összegben gondolkodom /0-10000/ de mégis valami használhatót mert ez
az integrált kártya már idegesítően gyenge...
én ezt néztem:
http://www.a4team.hu/product/view/48761
de ha valaki tud valami jó és olcsó kártyát (csak újonnan)
az kérem szóljon! 😃
az alaplapom: Asus P5G41T-M LX
0
0
0
0
Cooley avatar
Slenderman írta:
A csajnak kockaság, vagy hogy a barátom csajnak adta ki magát? 😃

Ha egy szép csaj kocka, az csak plusz pont, ha egy csúnya az, azt leszarom, a "barátod" viszont klinikai eset. 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
molfer98 írta:

0
0
0
0
molfer98 avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
molfer98 írta:
1280x1024-ben kellene

Arra elégnek kell lennie.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
molfer98 írta:
És az kb mire elég? Vagy esetleg valami nvidia?

Magas beállításokra akár élsimítással is de élsimítás nélkül azért jobb lenne.
HD felbontásra jó de ez függ a grafikia beállításoktól is meg hát sok mindentől. egy GTX 460 persze jobb nála.
0
0
0
0
molfer98 avatar
És az kb mire elég? Vagy esetleg valami nvidia?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
molfer98 írta:
Szerintetek milyen karit vegyek amivel tisztességesen lehet gameplay-t felvenni?? Max 20-22 ezret költenék rá

Felvételnél a processzornak a játékban lévő számoláson kívül még felvételből adódó számolásokat is el kell végeznie ezért kisebb számolási kapacitása marad a játéknál így a CPU nem tud olyan gyorsan számolni mint felvétel nélkül így lassabban számol mint ahogy a GPU képes lenne. Magyarán processzorlimitbe lehet könnyen futni. fontos még az is, hogy ne arra merevlemezre vegyél fel amiről a játék fut mert az még nagyobb FPS csökkenéshez fog vezetni. A videokártya felvételnél nem dolgozik jobban s mint írtam CPU limitnél még kevésbé is dolgozhat. Legalábbis én így tudom😃 De ha nem akkor majd kijavítanak😃
Egyébként kicsit rá kéne dobnod 22 ezerre és venni HD 7750 1GB DDR5-t. Az jó kis kártya.
0
0
0
0
molfer98 avatar
Szerintetek milyen karit vegyek amivel tisztességesen lehet gameplay-t felvenni?? Max 20-22 ezret költenék rá
0
0
0
0
no avatar
A csajnak kockaság, vagy hogy a barátom csajnak adta ki magát? 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
Slenderman írta:
Cooley írta:
Spoiler!
Amúgy kicsit távolságtartó vagyok a gémer csajokkal kapcsolatban. Eddig egyetlen jó nőt láttam - akivel még anno Lineage 2-ben ismerkedtem meg -, aki igazi vérbeli kocka volt, és leszbikus... 😕 (Vagy csak ezzel a szöveggel akart lekoptatni? 😂😉
Ez komoly? 😃! Az én barátom Lineage 2-ben is lánynak adta ki magát, és ezért tök sokat segítettek neki, és összeházasodott egy karakterrel, és adott neki ingyen egy +20-as s-84-es fegyót 😂! Tökre megéri nem? 😃

Halál komoly. Rajta kívül minden egyes általam ismert kocka csaj bűnronda... 😃
Az meg inkább beteg, undorító és lusta dolog szerintem.
0
0
0
0
no avatar
a név rossz
javítva föntebb a gép adatai láthatóak
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció