Milyen processzort vegyek?

2009. February 03., téma
Fórum » Asztali PC
Egy kis instrukció mielőtt belevágnál:

-Ha van előre kiszemelt processzor de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, sebességet, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

-Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az xy játékhoz milyen processzort ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert pl. nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)

-Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen processzor lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait (Géped adatai menüben (lent) ha ki van töltve) mert nem mindegy hogy milyen alaplapod van. (Vagy közöld a fontos információkat.)
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
berki_zsolt avatar
Nem tudom, nem vagyok vele megelégedve.
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
NEm örülök, mert nem ért 20 ezret sem.😢
0
0
0
0
Hitoshi avatar
na örüljél, hogy kaptál 35e FT-ért 955 BE procit 😆
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
Az iponon volt cikként teszt, de most nincs kedvem keresgélni.😜
0
0
0
0
almos avatar
Alaplapot én is láttam,nem kevés van,amibe kér 1366-os foglalat van,amibe az i7 is bele megy...
0
0
0
0
Hitoshi avatar
de ezeknek a processzoroknak arany áruk van, 1300 Dollár pl. egy 12 magos Opteron 😆, ah ez bitang jó lehet ez a deszka 😃
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
https://www.maximumpc.com/files/u69/EVGA_Dual_Slot_LGA1366.jpg
Így ok?

Mindkét cpu-hoz külön memória slotok vannak..
0
0
0
0
almos avatar
Zsolt azt én is szivesen megnézném.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
tudsz dobni egy linket ? meg szeretném nézni 😃, kíváncsi lennék mekkora teljesítményt ér el
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
De tudná, mert már láttam olyan lapot, amiben 2 I7 foglalat van, és ha jól emlékszem, Kilobyte gyártotta..
0
0
0
0
almos avatar
Nem tudom,hogy tudná-e,csak láttam lapot,amibe két 1366-os foglalat volt. Opteronnal és Xeonnal működnek,azt tudom.
0
0
0
0
Hitoshi avatar
arról még nem hallatom, de Intel oldalról ez a Xeon-kal működik, I7 szerintem ezt nem tudná, meg ezt a 2-4 utas megoldást csak szervergépekben alkalmazzák, igaz, hogy 12 magos a processzor de 1.8 GHz-n meg 2.0 GHz-n működnek, szóval...
0
0
0
0
almos avatar
De pl. két i7-et is egybe lehet kötni,én arra lennék kiváncsi,nem a szervergépekre.
Am kössz a cikket!
0
0
0
0
Hitoshi avatar
almos írta:
Én arról szeretnék kérdezni,hogy milyen az amikor két CPU van egy gépben?Ha valaki tudna adni valami cikket,akkor annak nagyon örülnék!

valami olyasmit, gondolj el, hogy több 12 magos processzort egybe kötnek itt egy cikk [LINK]
0
0
0
0
berki_zsolt avatar
A 955 Be nagyon jó proci, nekem 3970Mhz-ig sikerült a minap gyári hűtővel tuningolni. 😃
Bár nagyon drága lett, én 35k-ért vettem, anno. 😜
0
0
0
0
almos avatar
Én arról szeretnék kérdezni,hogy milyen az amikor két CPU van egy gépben?Ha valaki tudna adni valami cikket,akkor annak nagyon örülnék!
0
0
0
0
Osynho avatar
Phenom II-ben van L3 cache, ez hol kisebb, hol nagyobb előny, keress teszteket a neten. A 955-ösből van BE-s, tehát egyzserűbb tuningolni, a 945ös szorzólockos. Persze attól még húzható szépen 😃
0
0
0
0
villamdavid avatar
A szerintetek ha nem tudom megvenni a 955 ,mert drága akkor a 945 vagy a 635 jobb,mert mintha valaki mondott volna egyszer olyat ,hogy a 945 "nem szereti" a ddr 3 memóriákat...
És ha mondjuk a 635 lesz az sokkal gyengébb a 955?
0
0
0
0
almos avatar
Teljesen egyetértek Osynhoval, nem kell még 2-3 hónapra se előre tervezgetni!
0
0
0
0
Osynho avatar
Előre kár tervezgetni, mert mire megvennéd tök más árak lesznek. Egy húzott 4 magos sztem gyak minden játékra jó.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
tudom, előbb azt fogok. de szeretek tervezgetni😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Attól függ mennyi a különbség, amúgy inkább vga-ra költs.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
fagyi79 írta:
ha veszek még egy nvdia geforce 9600 GT-t akkor jó lesz a jövő játékaira pl: crysis 2

és ez hogy jön a milyen processzort vegyek témába? 😆

szerintetek majd ha veszek procit, 4 magos AMD-t vagyek, vagy már inkább gyűjtsek a 6 magosra? játékokhoz használnám
0
0
0
0
fagyi79 avatar
ha veszek még egy nvdia geforce 9600 GT-t akkor jó lesz a jövő játékaira pl: crysis 2
0
0
0
0
Ricko avatar
Jó most pazmanymark mondod dragkingnak hogy gyüjtsön én is gyüjtök új gépre de aki már nem bir a vérrével az megelégszik azzal is amennyi pénze van rá én is igy vagyok ezzel Alig birom kivárni azt az 5 napot😎
0
0
0
0
pazmanymark avatar
figyejj énis most szeretnék gépéet venni és most van egy laptopom semmivel az égvilágon semmivel nem tudok játszani szóval nekem a pénzem ismegvan rá csak szüleim még nem adták odaapénzem de mégis kibirom hidd el többet gyüjtesz csak neked lessz jobb😃
0
0
0
0
no avatar
De nem tok már tovább várni mert ez a gép ami most van semmivel nm tok rendesen játszani azzal meg ugy menne!
Meg tudnám húzni is!
Majd később ha lessz ugy zsém veszek erősebbet!
0
0
0
0
pazmanymark avatar
akkot gyüjtsd a pénzed és vegyél egy jobbat😃
0
0
0
0
no avatar
Köszi Feki tom h nm a legújabb de jobb mint ami most van!
És jelenleg nincs több pénzem!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
dragking írta:
És az Intel Core 2 Duo E6400 jó proci? Olyanom lesz!

Lassan 4 éves proci, de amúgy jó kis proci! 😀
0
0
0
0
no avatar
És az Intel Core 2 Duo E6400 jó proci? Olyanom lesz!
0
0
0
0
Feki1991 avatar
szeki05 írta:
Üdv
AMD Athlon II X4 635 2.9GHz AM3 Processzorhoz szeretnék egy hűtőt, én a THERMALTAKE CL-P0369 Max Orb-t néztem ki. A thermaltake oldalán azt írja, hogy támogatja ezt a procit, de más oldalakon nem ír róla semmit.
Ez a hűtő jó lenne hozzá?

Persze hogy jó!..az AM2/AM2+/AM3 lényegében eggyazon Socket, szóval ha egy hűtő támogatja az AM2est, akkor biztos lehetsz benne hogy az AM3masodra is felmegy! 😉..amúgy faxa kis hűtő 😀
0
0
0
0
no avatar
Üdv
AMD Athlon II X4 635 2.9GHz AM3 Processzorhoz szeretnék egy hűtőt, én a THERMALTAKE CL-P0369 Max Orb-t néztem ki. A thermaltake oldalán azt írja, hogy támogatja ezt a procit, de más oldalakon nem ír róla semmit.
Ez a hűtő jó lenne hozzá?
0
0
0
0
pazmanymark avatar
hát valószínü igen mert ez jól kivan találva😃
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Valamivel jobban teljesítenk bár mint a gyári coolerek???
0
0
0
0
DarthRoni avatar
igen látom, csak nehezmre esett elhinni hogy képesek elvezetni a hőt, és hogy elég csak a hűtőbordát hűteni ventillátorral 😀
0
0
0
0
pazmanymark avatar
ha jól megfigyeled vannak rajta ilyn réz csövek ami jó hővezető vagy jó hőelvezető
0
0
0
0
DarthRoni avatar
köszi srácok a segítséget, a teszt is hasznos volt, sokmindent megtudtam a hűtőkről, köszi😀 csak nekem az az érdekes hogy nem a processzort hűti a ventillátor, hanem az alumínium hűtőbordát, és féltem hogy így nem olyan hatékony, de ezek szerint... 😃 köszi
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
DarthRoni írta:
sziasztok lehet hogy rossz helyre írom, de nem találtam ilyen topicot, hogy tudnátok ajánlani egy jó proci hűtőt, 10 ezer forint körül, AMD Phenom II x2 550-hez? előre is köszi, és bocs ha off egy kicsit 😃

[LINK]
Itt egy teszt róla
[LINK]
0
0
0
0
Feki1991 avatar
DarthRoni írta:
sziasztok lehet hogy rossz helyre írom, de nem találtam ilyen topicot, hogy tudnátok ajánlani egy jó proci hűtőt, 10 ezer forint körül, AMD Phenom II x2 550-hez? előre is köszi, és bocs ha off egy kicsit 😃

Arctic (Cooling) Freezer Xtreme Rev.2
[LINK]
0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
pazmanymark avatar
Sziasztok!vízhűtésről vélemény
típus:Corsair H50
0
0
0
0
Szilard96 avatar
Szerintem normál hőmérsékleten tartaná, maximális használatnál is... ha nem húzod akkor elég lesz neki a gyári hűtő is!
0
0
0
0
szecskkaa avatar
csáó
az új gépembe majd egy amd phenom II 550 3,1ghz procit akarok majd venni csak a kérdésem az lenne hogy a gyári hűtő elég ahhoz hogy normál hőmérsékleten tartsa a procit még játék közben is? tuningra meg olyesmire nem gondoltam
0
0
0
0
Szilard96 avatar
IntelBurnTest-el lefuttattam 10 kört standard opción max hőmérséklet 68C és stabilnak vélte a procit...
0
0
0
0
toopa avatar
prime95:
A legfelső, Small FFTs leginkább csak a CPU magokat hajtja meg, ezt csak a CPU stabil órajelének belövéséhez használják.
In-place large FFTs tesztet is érdemes lehet futtatni, ez ugyanis már a memóriát is használja, tehát a buszokat is dolgoztatja.
A Custom opciónál azt szeretem hogy megadhatok tetszőleges memória méretet, így kellőképp tudom ellenőrizni a ramok stabilitását is.
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
CatchO írta:
Prime 95 futtatás közben szabad netezni?

Ha akarsz szerintem megteheted de a böngésző kb 5 perc alatt tölt majd be😆
0
0
0
0
Kmisi99 avatar
Szilard96 írta:
És ez nem gyilkolja a CPU-t???

Csak arra használja a procit amire tervezték intenzív számolásra! Ha 70 fok fölé nem nagyon tornászik akkor semmi gond nem lesz vele!
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció