Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Köszi srácok akkor ennél maradok !! Már alig várom ,hogy meglegyen 😀
lenne még egy kérdésem igaz nem ehez a topikhoz tartozik de a memóriáknál nem kaptam választ : Van a gépembe 2 db Hyper X Kingston CL7 1333MHz memória dualba kötve az lenne a kérdésem hogy ha veszek mellé még 2 x 4 gb CL9 es időzitésűt az jó lesz -e együtgt vagy inkább azok is CL7sek legyenek meg nem baj e hogy az egyik 2x 2Gb a másik meg 2x4Gb ?
Én ezt passzolom,de tudtommal a dual channel csak azonos modulokkal működik tökéletesen,ráadásul különböző modulok esetén mindig a leglassabb sebességére áll be a rendszer,de majd tőlem okosabbak biztos kijavítanak 😆
Én is így tudom😃 De én sem mondok inkább semmit😃
Köszi srácok akkor ennél maradok !! Már alig várom ,hogy meglegyen 😀
lenne még egy kérdésem igaz nem ehez a topikhoz tartozik de a memóriáknál nem kaptam választ : Van a gépembe 2 db Hyper X Kingston CL7 1333MHz memória dualba kötve az lenne a kérdésem hogy ha veszek mellé még 2 x 4 gb CL9 es időzitésűt az jó lesz -e együtgt vagy inkább azok is CL7sek legyenek meg nem baj e hogy az egyik 2x 2Gb a másik meg 2x4Gb ?
Én ezt passzolom,de tudtommal a dual channel csak azonos modulokkal működik tökéletesen,ráadásul különböző modulok esetén mindig a leglassabb sebességére áll be a rendszer,de majd tőlem okosabbak biztos kijavítanak 😆
Köszi nem tudom ehez tudok jó áron hozzájutni
remélem nem lesz gond egyik ismerősömnek egy régebbi gigabyte van nem panaszkodott soha rá !
Az lett volna még a másik kérdésem , hogy a tápom elég e neki de akkor gondolom igen 😀
Jó a tápod,azzal sem lesz gond,nekem is már 5 éve van giga alaplapom,pedig egyesek azt is finoman fogalmazva nem igazán ajánlják,pedig nekem semmi bajom velük.😀
Nekem is Giga alaplapom van😃 A legolcsóbb fajtából😃 4 magot fe ltudja oldani de stabilizálni az istennek sem sikerül😃 A legutóbbi tanács az volt, hogy próbáljam meg 8 pin csatis alaplappal de ahhoz kéne egy új alaplap mert a mostani 4 pines és lapnál is ki van írva, hogy max 125 Wattos procit bír. S a 4 magosom meg szerintem efölé megy s oda már kevés a 4 pin csati vagy egyszerűen tényleg nem véletlenül lettek letiltva ezek a magok vagy az alaplap nem bírja. 4x1Ghz-en is próbáltam szóval lehet tényleg a magokkal van baj. Mikor ilyen alacsonyan mennek gondolom elég kis feszt kérhet a proci😃
remélem nem lesz gond egyik ismerősömnek egy régebbi gigabyte van nem panaszkodott soha rá !
Az lett volna még a másik kérdésem , hogy a tápom elég e neki de akkor gondolom igen 😀
Jó a tápod,azzal sem lesz gond,nekem is már 5 éve van giga alaplapom,pedig egyesek azt is finoman fogalmazva nem igazán ajánlják,pedig nekem semmi bajom velük.😀
Igen, király táp. HD 7970-t is köthetnél rá elvileg.
Ne foglalkozz vele mit mondanak, nekem az utóbbi időben 5 gigabyte kártyám volt a mostaniakkal együtt soha semmi gondom nem volt velük. Én a saphiret kerülném inkább, mégsem terjesztem lépten nyomon hogy szar. A 7000-es szériás gigabyte kártyáknak egyetlen kisebb gyengeségük a DDR5-ös memória modulok amik kevesebb OC-ot bírnak, mint a hasonló MSI, vagy ASUS modellek, viszont a Windforce hűtő kitűnő!
Ja: Táp bőven elég lesz!
Szerintetek ez milyen kártya GIGABYTE Radeon HD7850 OC 2048MB PCIe ?
Megéri az árát egy i5-áös procival ki tudom használni teljes mértékben ?
Maga a 7850 jó kártya,de attól is függ,mennyi az ára,mert az OC-ért nem éri meg +pénzt kiadni,ráadásul a 7870-t is megkaphatod már 62-64k-ért,és azt is bőven kihajtaná az i5-2500-d,nekem a 7870-el nem nagyon ment 60-70% kihasználtság fölé a procim.
Szerintetek ez milyen kártya GIGABYTE Radeon HD7850 OC 2048MB PCIe ?
Végre valaki nem szar táp mellé akar venni videokártyát😃
Mi az hogy egy vga házilag is beszerelhető.....? 😆
Ha pislogni tudsz, garantálom, hogy ez is menni fog! 😉
am a HD 6570-et honnan érdemes rendelni?
és akár házilag is beszerelhető?
valamit át kell írni a BIOS-ban?
csak ennyit kérdezek 😀
talán 80 százalákkal de már nem tudom most nem találtam konkrét összehasonlítást. De ha én neked leírok valamit miért nem tudod megjegyezni? Neked csak egy dolgot kéne megjegyezned nekem meg a nem tudom hány ember közül most tudnom kéne neked hány százalékot írtam?
Nem nehéz berakni a kártyát. H mit kell beállítani az attól függ. Lehet úgy van beállítva BIOSba, hogy ha nincs PCI-E Slotba semmi akkor használja alaplapi kártyát de ha berakod akkor a PCI-E slotban lévőt fogja használni. Drivert kell felrakni kártyának meg egy directx 11-et.
és akár házilag is beszerelhető?
valamit át kell írni a BIOS-ban?
csak ennyit kérdezek 😀
hali
megkérdezném, hogy ez a videókártya:
ATI Radeon HD6450
jó-e egy Asus P5G41T-M LX alaplapba?
Teljes mértékben. De HD 6570-et beszéltünk meg, nem?
én már nemtom 😃 😃 😃
14 ezerig veszel kártyát nem? Kinéztük, hogy a HD 6570 a jó választás. Azóta amnéziád lett vagy mi van?😃
hali
ATI Radeon HD6450
én már nemtom 😃 😃 😃
hali
ATI Radeon HD6450
ATI Radeon HD6450
Azokra elég bőven😀
És maxon? DE nem lesz proci limitem?? 😆
Maxon kizártnak tartom. Főleg felvétel közben mikor leterheled a processzort.
De medium high szerintem meglesz vele. Nem gyenge azért😀 mármint pl Far Cry 3-at. De GTA IV szerintem megleszz. Ezek a játékok egyáltalán nem egy kategóriák.
Az a lényeg hogy high-on megy 😀
Azokra elég bőven😀
Maxon kizártnak tartom. Főleg felvétel közben mikor leterheled a processzort.
De medium high szerintem meglesz vele. Nem gyenge azért😀 mármint pl Far Cry 3-at. De GTA IV szerintem megleszz. Ezek a játékok egyáltalán nem egy kategóriák.
Azokra elég bőven😀
http://hardver apro.hu/apro/sapphire_radeon_hd5830_xtreme/hsz_1-50.html
Ez mennyire elég mostanság? Gameplayeket is szeretnék felvenni de azokat mediumon.
Ennél valamivel jobb a HD 7770. De kb olyan szintű.
És megéri ennyiért?
Illetve Ez jobb mint HD 7770 elvileg de közel van hozzá. Egyetlen problémája a 185 Watt max TDP. Szóval elég sokat fogyaszt. HD 7770 80 Watt max TDP.
S a tápod is kevés lehet neki. De kérdezz meg szerintem másokat is. Villanyszámlán behozza szerintem a HD 7770 az árát és a valamivel kisebb teljesítményét. Elírtam: 175 Watt TDP.
Hogy tudnám kideríteni hogy bírja-e a tápom?
Megkérdezel egy nálam jobban hozzáértő embert. Cooley, GokuTM, Devis.
itt kereshetsz: https://gepigeny.hu/search.php
Cooley azt mondta hogy simán. És milyen beállításra elég? GTA4 , Most wanted 2012 , ac 3 , far cry 3-ra kellene. 1280x1024-ben
Ez mennyire elég mostanság? Gameplayeket is szeretnék felvenni de azokat mediumon.
És megéri ennyiért?
Illetve Ez jobb mint HD 7770 elvileg de közel van hozzá. Egyetlen problémája a 185 Watt max TDP. Szóval elég sokat fogyaszt. HD 7770 80 Watt max TDP.
S a tápod is kevés lehet neki. De kérdezz meg szerintem másokat is. Villanyszámlán behozza szerintem a HD 7770 az árát és a valamivel kisebb teljesítményét. Elírtam: 175 Watt TDP.
Megkérdezel egy nálam jobban hozzáértő embert. Cooley, GokuTM, Devis.
itt kereshetsz: https://gepigeny.hu/search.php
És megéri ennyiért?
És megéri ennyiért?
Illetve Ez jobb mint HD 7770 elvileg de közel van hozzá. Egyetlen problémája a 175 Watt max TDP. Szóval elég sokat fogyaszt. HD 7770 80 Watt max TDP.
S a tápod is kevés lehet neki. De kérdezz meg szerintem másokat is. Villanyszámlán behozza szerintem a HD 7770 az árát és a valamivel kisebb teljesítményét.
És megéri ennyiért?
Sziasztok valaki ajánlana nekem a gépemhez 30000 Ft - ig (1DB) Ati videokártyát ami Crossfire -be köthető.
Ha Budapesti vagy,akkor nekem van egy elado HD 6870-em. CF-be kotheto
melyik az a kártya amit kitud hajtani teljesen egy x4 965? hogy ne álljon feleslegesen az ember pénze a vga-ba ha nemtud többet a proci miatt.
Kicsit túlhajtva, 1080p-ben nyugodtan tehetsz mellé bármilyen egy GPU-s kártyát. Persze ez nem azt jelenti, hogy egy i7-el ne lehetne helyenként jóval több FPS-ed, de szerintem ez lényegtelen szempont, ha nem akarsz inteles platform-ra váltani.
Barátomnak tönkrement a videókártyája és kéne neki egy új és elég régóta nem néztem hogy most mi mennyiért van tudtok valamit ajánlani kb 35000 40000 ft környékén?
Sapphire ATi Radeon HD7850 2Gb (11200-01-20G)
GIGABYTE ATi Radeon HD7850 2Gb (GV-R785OC-2GD)
Sapphire ATi Radeon HD7850 2Gb DualX (11200-07-20G)
Barátomnak tönkrement a videókártyája és kéne neki egy új és elég régóta nem néztem hogy most mi mennyiért van tudtok valamit ajánlani kb 35000 40000 ft környékén?
Én egy HD7770-et ajánlanék
Ennyi pénzért GTX 650Ti a legjobb választás 😃
Köszönöm, akkor beruházok egyre! 😀
Csak vicceltünk, nehogy megvedd. Codegen tápot semmiképpen ne vegyél.
Oké😃 Nekem még nem volt Gigabyte kártyám én csak az olvasott vélemények miatt írtam. De mindenki azt vásárol amit szeretne😃
Sapphire kártyát pl sosem vettem még csak nagyon akciós áron mivel csak 2 év garanciát ad a kártyáira és ugye nem mindegy hogy 2 vagy 3 év garanciát kapsz... Teljesen mindegy hogy melyik gyártótól veszed referencia kártya esetén csak a matrica változik, ha megadja a gyártó a 3 év garanciát akkor már csak az ár dönt. 😀
Bocsi hogy beleszólok, de Magyarországon a boltok döntik el a garit. A sapphire is 3 év garit add a VGA-k ra, pl nekem is 3 év van rajta. De nem mindegyik bolt foglalkozik úgy vele, van olyan bolt ahol a gigabyte is csak 2 év garit kap az én kártyámnak itt a rendelése : Sapphire HD6850 1GB GDDR5 TOXIC 11180-03-40R videókártya 3 év gar. (P C X )
Ez nem egészen így működik. Minden esetre a 7000-es szériára a gyártói garancia is csak 2 év, ami teljesen független a kiskerektől.
Ha nekem nem hiszel: [url]http://www.sapphiretech.com/presentation/support/?cid=3&psn=000203&lid=1[/url]
Az ASUS, MSI, Giga, EVGA, Gainward 3 évet adnak.
Ok elfogadom bocs hogy beleszóltam 😎
Oké😃 Nekem még nem volt Gigabyte kártyám én csak az olvasott vélemények miatt írtam. De mindenki azt vásárol amit szeretne😃
Sapphire kártyát pl sosem vettem még csak nagyon akciós áron mivel csak 2 év garanciát ad a kártyáira és ugye nem mindegy hogy 2 vagy 3 év garanciát kapsz... Teljesen mindegy hogy melyik gyártótól veszed referencia kártya esetén csak a matrica változik, ha megadja a gyártó a 3 év garanciát akkor már csak az ár dönt. 😀
Bocsi hogy beleszólok, de Magyarországon a boltok döntik el a garit. A sapphire is 3 év garit add a VGA-k ra, pl nekem is 3 év van rajta. De nem mindegyik bolt foglalkozik úgy vele, van olyan bolt ahol a gigabyte is csak 2 év garit kap az én kártyámnak itt a rendelése : Sapphire HD6850 1GB GDDR5 TOXIC 11180-03-40R videókártya 3 év gar. (P C X )
Ez nem egészen így működik. Minden esetre a 7000-es szériára a gyártói garancia is csak 2 év, ami teljesen független a kiskerektől.
Ha nekem nem hiszel: [url]http://www.sapphiretech.com/presentation/support/?cid=3&psn=000203&lid=1[/url]
Az ASUS, MSI, Giga, EVGA, Gainward 3 évet adnak.
Szóval egy COD:MW2 és korábbi részei menni fognak rajta szépen. Battlefield 3 is alacsonyon szerintem el fog futni. FIfából meg még a 14 is fog menni vele. De pl Crysis alá már akkor is kevés volt mikor kijött😃 Ki kell próbálni vele a játékokat😃 FULL HD-t felejtsd el😃 Két éves játékokban HD még menni fog.