Videókártyákról minden

2009. February 01., téma
Fórum » Asztali PC
Na ez a téma azért jött létre hogy a "Milyen videokártyát vegyek" témát megkíméljük azoktól a kérdésektől amik nem szorosan a videokártya vétellel kapcsolatos.

Nyugodtan lehet kérdezni: pl: Mi az a GPU vagy PCI vagy PCI-E / Pixel Shader / AA ... vagy mi az a HDMI?
Vagy pl: Melyik a jobb 256 ddr3 vagy 512 ddr2? Mi a GPU órajele? Meg ilyesmik...

Ha az lenne a kérdésed hogy Milyen videokártyát ajánlotok akkor azt a "Milyen videokártyát vegyek?" téma tegyétek fel!
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
cseszka avatar
zsolti0928 írta:
Sziasztok.
Lehet ez buta kérdés de filmek lejátszásánál mennyire számít a a vga minősége, típusa? Csak azért kérdem mert kinéztem egy laptopot (másik fórumba már ez ügyben kaptam segítséget) viszont a vga inkább ahhoz kéne hogy a filmeket élvezhető minőségben tudjam lejátszani, és a játék az másodlagos. Vagy csak a proci és a memória számít?

Az integrált vga-k elegek szoktak lenni filmnézésre,játékokban és grafikai tervezésben,3D modellezésben kell inkább az erösebb.
0
0
0
0
no avatar
de meg ám! mennyit hasznáta az előző embör?
0
0
0
0
gengszter69 avatar
megéri egy hd 6870 28K-ba gari nélkül?
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok.
Lehet ez buta kérdés de filmek lejátszásánál mennyire számít a a vga minősége, típusa? Csak azért kérdem mert kinéztem egy laptopot (másik fórumba már ez ügyben kaptam segítséget) viszont a vga inkább ahhoz kéne hogy a filmeket élvezhető minőségben tudjam lejátszani, és a játék az másodlagos. Vagy csak a proci és a memória számít?
0
0
0
0
SnileZ avatar
xsebix írta:
Videókártya cserén gondolkodtam a napokban....nekem 1 gtx550 Ti-m van most és 1 gtx 560-on gondolkodtam, egyik haveromnak van 1 olyan karija betettem gépembe, hogy lássam mennyi változást érne el a kártya...Hát mit mondjak volt változás, de többre számítottam úgyh inkább úgy döntöttem várok és ha több pénzem lesz akkor már veszek 1 mégjobbat...gtx 570-et néztem ki, de ahhoz már proci csere is kell...azzal már csak-csak nagy lesz a változás...de pár hónapot várhatok mire lesz annyi pénzem addigra talán lejjebb mennek az árak is..😀

Ha újonnan veszed akkor inkább egy GTX 660-ba fektes be, használtan 40-45 körül GTX 480-at kapsz.

összehasonlítás:
http://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/GeForce_GTX_660_Direct_Cu_II/27.html
0
0
0
0
CsehMedve avatar
gabesz2482
A legegyszerűbb megoldás ami 100% h működik az az ha vagy a CD-képfájlban vagy a telepített játék mappájában található installer mappában (azon belül is directx mappa) kikeresed a dxsetup.exe nevű kis fájlt és azzal telepíted a directx-et!
0
0
0
0
xsebix avatar
Videókártya cserén gondolkodtam a napokban....nekem 1 gtx550 Ti-m van most és 1 gtx 560-on gondolkodtam, egyik haveromnak van 1 olyan karija betettem gépembe, hogy lássam mennyi változást érne el a kártya...Hát mit mondjak volt változás, de többre számítottam úgyh inkább úgy döntöttem várok és ha több pénzem lesz akkor már veszek 1 mégjobbat...gtx 570-et néztem ki, de ahhoz már proci csere is kell...azzal már csak-csak nagy lesz a változás...de pár hónapot várhatok mire lesz annyi pénzem addigra talán lejjebb mennek az árak is..😀
0
0
0
0
YourMomIsNotMale avatar
niteforce írta:
inkább a directX-et szedd le a microsoft oldaláról. Mert 600 féle ilyen d3dx?_*.dll-van.

a 41-es az ami mindig kell.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
niteforce írta:
inkább a directX-et szedd le a microsoft oldaláról. Mert 600 féle ilyen d3dx?_*.dll-van.

Jaja😃 Bár be is írkálhatja egyenként a dlleket a googlbe😃 Mivel oké, hogy megszerezné az adott .dll fájlt de következő indításkor meg egy másikat hiányolna😃 Játék indításnál alap dolgok: directX, vga driver, és manapság elég sok games for windows live játék van és ha az nincs fent el sem indul az adott játék(én Dirt 3-nál teszteltem). Ezek után jöhetnek rendszergazdaként indítás vagy kompatibilitási módban indítás. Ha ezek sem jók akkor a konkrét hibaüzenetre keresel a neten és ha nem megy az angol google chrome-mal fordíttatod fórumokat VAGY rákérdezel itt a gépeigényen😃😃 Bár előfordul h az adott dologra még nem született megoldás:S
0
0
0
0
niteforce avatar
0
0
0
0
Devis avatar
d3dx9_41.dll-t szedd le (google a barátod - csak bemásolod a dll nevét), és másold be a játék könytárába
0
0
0
0
akos328 avatar
AMD oldaláról próbáld meg leszedni a legfrissebb drivert.
0
0
0
0
no avatar
Üdv Mindenkinek!Érdeklődnék,hogy most vásároltam újonan egy hd7770 oc vga-t.A gép frissen van telepítve,vga gyári driver.A gondom,hogy eddig simán ment a fifa12 egy 8600 gt-vel.Most,hogy kicseréltem a kártyát és megpróbálom elindítani,ezt írj:A program nem indult,mertd3dx9_41.dllhiányzik a számítógépről.Azt is írja,hogy telepítsem újra a játékot.3x szedtem le másik verziót.és raktam fel,de semmi változás.Valaki tudna segíteni ebben?Köszi!
0
0
0
0
no avatar
gyurmi írta:
Dominator
Az a gond hogy az ATI kártyákat egyáltalán nem ismerem, de azt tudom h egy 7850-es nem 45e, hanem hajszál pontosan ugyanolyan árban van mint egy GTX 560 TI. (most nem a használt árára gondolok, nem tudom te arra gondoltál-e)
akos328
Igen ez pontosan így van. Annyira egyébként nem célom eladni csak hajtott a kíváncsiság. De egyb pofátlanul én is 40 körül gondolnám 😀😉

Köszi a válaszokat!
Az 1 gigás verzió 44-45.000Ft-ba kerül. A 2 gigás 50-53.
0
0
0
0
sisko avatar
Nem lehet,hogy csak a ventilátor "zajosabb" terhelés alatt ? - terhelés alatt jobban melegszik,többet is kell hűtenie.
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Dominator
Az a gond hogy az ATI kártyákat egyáltalán nem ismerem, de azt tudom h egy 7850-es nem 45e, hanem hajszál pontosan ugyanolyan árban van mint egy GTX 560 TI. (most nem a használt árára gondolok, nem tudom te arra gondoltál-e)
akos328
Igen ez pontosan így van. Annyira egyébként nem célom eladni csak hajtott a kíváncsiság. De egyb pofátlanul én is 40 körül gondolnám 😀😉

Köszi a válaszokat!
0
0
0
0
no avatar
36-37-ért add el. 40 felett nem igazán, mert 45-ért HD7850 1GB van, ami az 560 Ti-t is veri.
0
0
0
0
akos328 avatar
Olyan 48K körül van most az ára ha jól emlékszem.
Mivel 1 éves, tehát használt meg stb, de papírok, gari megvan így elég jó áron adhatod el.
én pofátlanul kérnék 40K-t érte.
De így is úgy is kijavítanak így tágítom az intervallumot 30-40K közé 😃 Végeredmények egy 37-38K-t mondok.
az a baj, hogy elvégre ha hibátlan megérné a bolti árát is, de tudod mocskos kereskedelem...
Ha megveszed a boltból még hozzá se nyúltál a szatyorból se vetted ki, felteszed h eladod már nem fogod az eredeti árat kapni érte...
0
0
0
0
CsehMedve avatar
Sziasztok!
Szerintetek mennyiért lehetne eladni egy 1 éves Tökéletesen működő Gigabyte GTX 560-ast? (GV-N56GOC-1GI)
Papírjai, doboza megvan. Valamint van rajta még 2 év garancia is!
0
0
0
0
Cooley avatar
kalahari10 írta:
Majd idővel cserélve lessz akkor, de egyenlőre még ezt se bírom kihasználni mert a monitor nem bírja. 😃

Ja, hát 1280x1024 mellé bőven elég. 😀
0
0
0
0
kalahari10 avatar
Majd idővel cserélve lessz akkor, de egyenlőre még ezt se bírom kihasználni mert a monitor nem bírja. 😃
0
0
0
0
Cooley avatar
kalahari10 írta:
Nekem egy HD7750-em van és a kép alapján elég ratyi, de az órajelei szerintem jók (Memory: 4600MHz, GPU: 820MHz). Akkor mégsincs veszve ez a kártya?

Abban igaza volt, hogy az órajel önmagában nem sokat számít, viszont OC-val viszonylag sokat lehet rajta húzni. A 7750 valóban nem egy kimagasló teljesítményű kártya.
0
0
0
0
kalahari10 avatar
Nekem egy HD7750-em van és a kép alapján elég ratyi, de az órajelei szerintem jók (Memory: 4600MHz, GPU: 820MHz). Akkor mégsincs veszve ez a kártya?
0
0
0
0
Cooley avatar
cseszka írta:
Az óra jel nemsokat számit,attol hogy kisseb orajelen megy lehet gyorsabb mint egy nagyobb órajelü.Valamint tudsz rajta emelni,de sokat nem javul.
A 256bites kártyák gyorsabbak,mivel dupla sebességre képesek.A 7770 128bites és elég erös kis kártya viszont a pl a 7850 már 256 bites,és jóval gyorsabb.
https://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/images/perfrel_1920.gif

Elég sokat javulhatnak az OC-tól. Attól, hogy 256bit-es memóriavezérlője van egy kártyának nem lesz dupla sebességű, mint egy 128bit-es. Csak a memóriasávszél lesz dupla annyi azonos effektív memóriaórajel mellett. Pl a GTX660Ti 192bit-es, de még a 384bit-es 7950-et is megszorongatja teljesítményben.
0
0
0
0
kalahari10 avatar
Értem. 😀 Köszönöm a választ!
0
0
0
0
cseszka avatar
Az óra jel nemsokat számit,attol hogy kisseb orajelen megy lehet gyorsabb mint egy nagyobb órajelü.Valamint tudsz rajta emelni,de sokat nem javul.
A 256bites kártyák gyorsabbak,mivel dupla sebességre képesek.A 7770 128bites és elég erös kis kártya viszont a pl a 7850 már 256 bites,és jóval gyorsabb.
https://tpucdn.com/reviews/AMD/HD_7850_HD_7870/images/perfrel_1920.gif
0
0
0
0
kalahari10 avatar
Milyen videókártyát érdemes venni? Megnéztem néhány kártyát az én típus/ár kategóriámban és azt vettem észre, hogy egy 256bit-es videókártyának kissebb az órajele mint egy 128bit-esnek. Játékra melyik lenne a jobb és miben látszik meg a különbség?
0
0
0
0
mtrelax avatar
úgy hogy amikor összeraktam a gépet a két vidkarival, akkor az egyik tv-t az egyikbe, dugtam a másikat a másik kártyára. Na így csak az a tv adott képet amelyiket a 2. kártyába dugtam az 1. nem
akkor lett kép mindkét képernyőn amikor mindkettőt a 2. vidkarira csatlakoztattam. ezért kérdem h az 1, nem is fog képet adni? v csak nem jól csináltam vmit? mondjuk az se baj ha nem tud adni képet csak egy kártya, mert 4 monitort támogat egyidejűleg, és nekem elég a kettő! 😀
0
0
0
0
mtrelax avatar
Nekem lenne egy olyan, lehet hogy hülye kérdésem, ha CrossFire-ben haasználom a két kártyát, akkor csak az egyik kártya ad ki képet? Mert nekem most így jött össze! (Vagy valamit nagyon elb....am) 😀
0
0
0
0
MonsterKillerB avatar
Hello!

Tud valaki olyan helyet, ahol olcsón javítanak laptop VGA-t?

Egy 2006-os 15"-os Apple MacBookPro -ról lenne szó, mert kockázza a képet. A laptopban, egy ATi Radeon X1600 Pro van, És szeretném, ha normálisan működne mert iskolába nem szeretnék a mostanimmal eljárkálni...

Pls help!
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
xsebix írta:
Az kár mert mást nem szerettem volna cserélni...
Esetleg 1 ilyen proci még bele férne rákövetkező hónapban : AMD Phenom II X4 965 3.40GHz ezzel is esélyes lenne a proci limit vagy ez már elég lenne?

Nekem is ilyen procim van és bőven elég a mai elvárásoknak!!! CSAK AJÁNLANI TUDOM MINDENKINEK!!! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ducky írta:
TaylorXIII írta:
El kell osztani 4-gyel ha GDDR5ös ha meg 1,2,3,4 akkor meg kettővel az effektív órajelet. 5000MHz nagyon valószínű, hogy GDDR5 mivel csak 4-gyel szorozva lehet ilyen eredményeket kapni. Szóval az 1250MHz.

köszi! 😃

RAMnál is ez van. Az 1600-as DDR3 RAM az 1600MHz effektív órajel. De a valódi órajel 800MHz. VGA memóriára visszatérve. Olyat is láthatsz, hogy az 1250MHz helyett 2500 van írva. S akkor azt már nehogy megszorozd 4-gyel😃 Azt már csak kettővel kell😃 Szép is lenne a 10000MHz.....😆
0
0
0
0
Ducky avatar
TaylorXIII írta:
El kell osztani 4-gyel ha GDDR5ös ha meg 1,2,3,4 akkor meg kettővel az effektív órajelet. 5000MHz nagyon valószínű, hogy GDDR5 mivel csak 4-gyel szorozva lehet ilyen eredményeket kapni. Szóval az 1250MHz.

köszi! 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
0
0
0
0
Ducky avatar
mi az hogy 5000MHz effektív memória órajel?😀
0
0
0
0
niteforce avatar
xsebix írta:
Esetleg 1 ilyen proci még bele férne rákövetkező hónapban : AMD Phenom II X4 965 3.40GHz ezzel is esélyes lenne a proci limit vagy ez már elég lenne?

Jó lenne az hidd el 😀
Lehet hogy pár játéknál lenne egy kicsi.
Nekem is ilyen procim van, meg egy HD6870, 1440x900-on. Kb. csak a frostbite 2-es játékoknál van limitem. De az is bőven játszható fullon.
A GTX560Ti erősebb, de látom neked FullHD van, és ott csökken a limit. Tehát kevés lenne a procilimit. Ha nem fér bele, nem olyan nagyon szükséges az a proci.
0
0
0
0
Devis avatar
az teljesen jó lenne. még erősebb vga-hoz is elég
0
0
0
0
xsebix avatar
0
0
0
0
niteforce avatar
Full HD-ban elég lesz az! 😀
Lehet hogy pár játéknál lesz egy kicsi.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
xsebix írta:
Üdv!
Lehet leváltom a videó kártyámat 1 gtx 560Ti-re a közeljövőben...
A kérdésem az lenne, hogy a procim kitudja hajtani? amd athlon 2 x4 640 3ghz
Előre is thx a választ!

Szerintem eléggé proci limited lenne..! 😕
0
0
0
0
xsebix avatar
Üdv!
Lehet leváltom a videó kártyámat 1 gtx 560Ti-re a közeljövőben...
A kérdésem az lenne, hogy a procim kitudja hajtani? amd athlon 2 x4 640 3ghz
Előre is thx a választ!
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Cooley írta:
Nem 6670CF-e van, hanem 6690D2 vagy mi a franc. 6550D+6670

Ja értem... Az még nyűgösebb dolog. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Nem 6670CF-e van, hanem 6690D2 vagy mi a franc. 6550D+6670
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Ebben a kategóriában semmi értelme a több kártyás rendszernek. Egy 7770-el jobban járt volna mint 2db 6670-el. Ráadásul a CF-el sokkal több gond van mint az SLI-vel ez személyes tapasztalat én pl ezért nem mertem 7950 Crossfire-t építeni. 😀
0
0
0
0
Cooley avatar
Ahhoz nincs híd. Ezt találtam róla, talán segít: [url]http://www.tomshardware.com/reviews/amd-a8-3850-llano,2975-2.html[/url]
0
0
0
0
gyenesmartin avatar
Gaboo7 írta:
Azzaro írta:
Sziasztok!

Segítség kellene egy hozzáértő emberkétől!

Van egy Asus F1A75M alaplapom, rajta egy AMD A8 3850-es procival. Nem nagyon használom játékra csak az F1 van a gépemen és úgy gondoltam elég is lesz hozzá. Kb. 25 Fps-el el is voltam de sokszor el kezdett szaggatni a játék és úgy gondoltam veszek egy HD6670-et hozzá mert ugye majd duálban milyen jó lesz.

Itt jön az érdekesség vagy probléma. Duálban nem tud annyi FPS-t produkálni mint egymagában a kártya. Hogy lehet ez?
Az alaplap biosában akár auto állásba hagyva, akár force állásban hozzárendelve 1 GB ram-ot semmi változás nincs. Catalystban engedélyezve a dual ahogy kell de semmi.

Az F1 bencmark tesztje szerint a HD6670 eredménye:av_fps="49.368870" min_fps="39.473240" samples="7081
Ugyan ez dualban:av_fps="34.812027" min_fps="21.711203" samples="5064

Mit rontok el? Vagy ilyenkor mi van? Nemhogy nőne, még csökken is a teljesítmény?

Ezután biosban beállítottam 1GB ramot a proci GPU-nak és ez lett duálban:av_fps="37.645569" min_fps="30.420286" samples="5380"

Tud valaki segíteni?
A gépemben 2x4 GB Kingston HyperX 1600 MHz ram dolgozik. A monitor HDMI-n keresztül a HD6670-en megy 1920x1080 felbontásban.

Előre is köszönöm a segítségeket!

Crossfire híd van? Crossfire be van kapcsolva driver-ben?
Milyen híd?
"Catalystban engedélyezve a dual ahogy kell de semmi."

Gondolom azért rosszabb, mert ez a játék nem szeretei a crossfire-t.
0
0
0
0
Gaboo7 avatar
Azzaro írta:
Sziasztok!

Segítség kellene egy hozzáértő emberkétől!

Van egy Asus F1A75M alaplapom, rajta egy AMD A8 3850-es procival. Nem nagyon használom játékra csak az F1 van a gépemen és úgy gondoltam elég is lesz hozzá. Kb. 25 Fps-el el is voltam de sokszor el kezdett szaggatni a játék és úgy gondoltam veszek egy HD6670-et hozzá mert ugye majd duálban milyen jó lesz.

Itt jön az érdekesség vagy probléma. Duálban nem tud annyi FPS-t produkálni mint egymagában a kártya. Hogy lehet ez?
Az alaplap biosában akár auto állásba hagyva, akár force állásban hozzárendelve 1 GB ram-ot semmi változás nincs. Catalystban engedélyezve a dual ahogy kell de semmi.

Az F1 bencmark tesztje szerint a HD6670 eredménye:av_fps="49.368870" min_fps="39.473240" samples="7081
Ugyan ez dualban:av_fps="34.812027" min_fps="21.711203" samples="5064

Mit rontok el? Vagy ilyenkor mi van? Nemhogy nőne, még csökken is a teljesítmény?

Ezután biosban beállítottam 1GB ramot a proci GPU-nak és ez lett duálban:av_fps="37.645569" min_fps="30.420286" samples="5380"

Tud valaki segíteni?
A gépemben 2x4 GB Kingston HyperX 1600 MHz ram dolgozik. A monitor HDMI-n keresztül a HD6670-en megy 1920x1080 felbontásban.

Előre is köszönöm a segítségeket!

Crossfire híd van? Crossfire be van kapcsolva driver-ben?
0
0
0
0
no avatar
Koppy96 írta:
Üdv.
Mely videókártyák erősebbek és kisebb fogyasztásúak mint az 5770 ?

Pl: 7850 kevesebbet fogyaszt, cserébe 2x gyorsabb.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció