Milyen tápegységet vegyek?

2008. September 11., téma
Fórum » Asztali PC
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
winrar avatar
Pontos típusa?
Egy FSP Raider 550 elég neki.
0
0
0
0
ChrisTheGam3r avatar
R9 390-hez milyen tápra van szükség? Neten néztem 725W-os féláron 12K-ért. Az megtenné?
0
0
0
0
Bronson avatar
egy fsp hexa+ 400 bőven megtenné!
0
0
0
0
atemi105 avatar
helló. én egy 450, vagy max 500 wattos tápegységet keresek, de összezavarodtam a sok márka és típus miatt, tudnátok ajánlani egyet? 860k 8gb ram és r7 370-hez kéne majd.
0
0
0
0
winrar avatar
Kicsit dobj hozzá és Chieftec CTG-500 vagy Thermalkate Hamburg 530W.
0
0
0
0
maxrobi94 avatar
Szerintetek egy Cooler Master B500-as megérni nekem? Ami most van az nem igazán akar működni 😞
0
0
0
0
MartinHU avatar
winrar addoltalak barátnak majd privátban beszélünk! 😃
0
0
0
0
winrar avatar
Bőven elég 350W. CPU: 84W, VGA 110W, minden más kevesebb, mint 100W. Ez 294W. De 30K-ból hosszútávra is lehet tervezni.
0
0
0
0
MartinHU avatar
Jah bocsi, összeget elfelejtettem írni! 😃 Hát kb. 30K-m van rá jelenleg! Amúgy azt kétlem, hogy az a 350W elég lenne. Én 80+-os Corsair moduláris tápokat nézegettem.
0
0
0
0
winrar avatar
MartinHU: 10K alatt nem fogsz normálisat találni. Minimum ez: [LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
MartinHU: mekkora összeget tudsz rászánni? Annál az Mtech tápnál ne is csodálkozz, hogy csak ennyi... 😀
0
0
0
0
MartinHU avatar
Sziasztok!

Új tápot szeretnék vásárolni, és eléggé tanácstalan vagyok, jelenleg kisebb hibával állok szemben és remélem, hogy a táp öregedése okozza ezt! A hiba jelenség, hogy a winchester 2-3 percenként kikapcsol, majd felpörög, vagy hosszabb üzemidő után leállítás után a gép magától elindul!
0
0
0
0
Subaru avatar
Ruvock
a Chieftec alapból egy jó táp, bár a tied tényleg nem a legjobbak közé tartozik, de egy olyan gép alatt ami neked van, semmi baja nem lesz
0
0
0
0
Ruvock avatar
sziasztok! én vettem egy chieftec gpa 450s8 tápot. már közel 3 hónapja tutin műxik de sok rosszat hallottam róla. ha takarítva, jól hűtve, nem túlterhelve használom jó lesz még 1 évig? utána veszek majd egy seasonic ot. valakinek van tapasztalata? köszi.
0
0
0
0
Subaru avatar
igen, ennyi pénze van semennyivel se több így nem fér bele a +5ezer se
0
0
0
0
Pixx avatar
Én nem értem i5 re van pénz de nincs +5 ezre rendes tápra ?😃 egyébként igen jó lehet nekem is azzal ment régen az 400w-os fsp tápon a gtx560as és abba 2 darab hatos csati volt megoldva molex átalakítóval 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Azenenazjo:Most komolyan egy ilyen confighoz egy 6000 forintos tápot akartok betenni? Ne vicceljetek már!
0
0
0
0
Subaru avatar
sziasztok, haverom új gépet vesz, i5 4460, GTX 750/950, egy [LINK] elég lesz hozzá? most nézem, nincs rajta 6pin, a 750hez mondjuk nem is kell de a 950hez igen, molex átalakítóval jó lehet?
0
0
0
0
winrar avatar
Könnyen lehet. Olvastam már olyat is, hogy a gyerek arcába lángolt a táp és égési sérülések miatt kellett kórházba mennie 😂 😆
A tápban is van beépített biztosíték, de egy kodegányban dísznek jó.
0
0
0
0
winrar avatar
Szerencsétől függ. Ha mindent nem is, sokmindent vihet. De az sem kizárt, hogy mondjuk felrobban a táp, de a gépnek semmi baja sem lesz. Ezt nem lehet tudni.
20K-ból pont kijön egy FSP Raider 550: [LINK]
0
0
0
0
fewq001 avatar
Szerintem az még rosszabb :S. (sztem nagy eséllyel a procit nem viszi.. normális alaplapoknak van védelmük ezellen) cheftectől csak a ctg stéria. (fsp viszonylag minden árban jó)
0
0
0
0
bukta2 avatar
kösz piero86 ha jó a gépembe meg győztél, a lényeg hogy minőségi legyen és bírja a tuningot.
0
0
0
0
Puffin avatar
bukta2
FSP Hyper M 600
FSP Raider 550
XFX TS Series 550W Bronze
XFX TS Series 650W 80+ Gold (ez lenne a legjobb. itthon 27ezer körül van)

én azt a CX-et annyira nem javaslom
0
0
0
0
rtitusz avatar
Akartam volna mondani a 650W-750W-os Seasonic PSU-kat, de nagyon felment az áruk, én egy éve az X-750-et 48-ért vettem, most megy 60 körül van az ára, és igaz ez az egy éve 25-30-ba kerülő tápokra is, azok most olyan 40 körül mennek... Ha nem zavar a hangja, akkor 20-25 körül lehet jó 650W-os tápokat kapni, nekem azért esett a választásom a X-750-re mert az a leghalkabbak között van, és megbízható, előtte egy XFX 750W-os volt kemény 2-3 napig, ami hangos volt mint a fene, és meg is döglött, cserébe fele annyiba került csak.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Na tehát az "intel"-es gép-hez kellene nekem valami jó táp, nem mondom hogy ne legyen drága mert minőségit akarok minden áron hogy bírja a tuningot is ha szügség lesz rá majd a későbbiekben meg nem is szeretnék egyhamar másikat venni, de azért maradjunk az árban a földön olyan 80€-t még szánnék rá többet nem, azért már lehet jó kis tápokat kapni ahogy nézegettem csak nem vagyok képbe hogy melyik lenne ideális az elvárásaimnak, de nem baj ha kevesebből is megúsznám, minimum 600-as minőségire gondoltam mert egyszer veszek bele valami bika kártyát is, de abból nem biztos hogy idén lesz valami addig maradnék a 750Ti mellett,de ugye gondolok a későbbi új kártyára is ami talán egy R9 390 lesz, és a tuningot is birnia kell majd a vasnak,eddig úgy néz ki hogy víz hűtésem lesz benne,de majd az még elválik addig,tehát egy 600-as minőségi, ami megfelel a cuccoknak ami az "intel" gép nél a gépeimnél megtalálható! köszönöm előre is. Jöhetnek PM-ek is meg ide is ötletek!
0
0
0
0
XHTX avatar
Legalább egy Chieftec GPA B8 férjen bele, az már CWT GPM-re épül, kis pénz kis foci alapon jó lesz(ha már használt táp nem játszik).
Pl.:
[LINK]
0
0
0
0
danee23 avatar
De van 50 eur felett. De azt meg nem éri meg athlon x2 meg gt 440hez. Meg azon gondolkodtam ha később fejlesztve is lesz, lehet pentium vagy i3 meg gtx 750 vagy gtx 750ti és ezek mint nagyon okéssak fogyasztásban.
0
0
0
0
winrar avatar
Arrafelé tényleg nincsen jó táp? 😲
0
0
0
0
danee23 avatar
[LINK]
[LINK]
[LINK]
[LINK]
Na végül arra jutottam hogy a rászánt pénztől függően ezek lesznek(1200din = 10 eur).
0
0
0
0
cseszka avatar
Az lehet,de viszont ennek az árán max 350W Chieftec tápot tud venni...Ami a leirt gépéhez elég is lenne,de ha majd böviteni fog,nemfog fájni a feje a táp végett.
0
0
0
0
Puffin avatar
cseszka: de akkor is Overkill... 😆 Akkora táp teljesen felesleges oda!
0
0
0
0
danee23 avatar
Jólvanna, tudom hogy FSP csak éjjelfél2...
Amúgy 560Wos blueberryt kéne hogy váltson unokatesó gépében, viszont nem hiszem hogy 50eurt rászánnának, amennyi lenne minőséges, ezért ebben a 30 eur árkategóriában nézgelődöm. Ha van RSben Corsair FSP belsejű ennyiért azon meglepődnék. Használt nem állja még ha minőségi is, az sem tart örökké mivel valószinű már jópár évet lehúzott, egy következő buildot már nem biztos hogy kivisz a hátán. De mondom nem lesznek nagy fogyasztók rá kötve jövőben 95W amd meg valami 100 eur körüli kártya, most meg az amd x2 meg gt 440 ami egyenként 65W.
0
0
0
0
cseszka avatar
Én is a 4 ágtol tartottam,de oktalanul...meg se langyosodik....
0
0
0
0
PC GAMER avatar
danee23 De van Corsair söt még FSP belsejü tápok is kaphatok!

nincs FPS
háát oké 😆😂
0
0
0
0
winrar avatar
Chieftec-ből keress CTG-t.
0
0
0
0
Puffin avatar
cseszka: Overkill az a táp neki! 😆 Ráadásul 4 ágas
0
0
0
0
cseszka avatar
Danee23: Ezt vedd.[LINK] Nekem ez van,és gond nélkül viszi a gépemet....ami többet fogyaszt az általd irtnál,szóval nemlesz vele gond.
0
0
0
0
fewq001 avatar
Chieftecből csak a ctg széria, Cm ből meg az g/gm széria ami normáis(+ olcsó)
0
0
0
0
danee23 avatar
Szerbiában élek, nincs FPS, EVGA, Corsair, meg semmi ami értelmes ilyen árban. Van Cooler Master, Chieftec, Raidmax.
0
0
0
0
danee23 avatar
[LINK]
Véleményetek kérném, jelenleg Athlon x2(65w) és GT 440-hez 4gb rammal lenne használva, később esetleg 95/125W AMD x4 vagy x6 meg max R9 270, de inkább GTX 750 vagy R7 250-260 meg 8gb ram. Meg 1 hard, 1 dvd író, tv kártya, 2 venti. Elvileg 2 20A-s 12Vos ága van.
0
0
0
0
Funes avatar
Oké köszi a felvilágosítást, ezt nem tudtam, hogy mennyi a megengedett határ !
0
0
0
0
XHTX avatar
Igazából feszültség ingadozás az lehet, a legtöbb ágra 5% amit az ATX szabvány enged(de ezt se úgy kell érteni, hogy össze-vissza megy határon belül, hanem például +12V esetében min 11,4V, max 12,6V ami lehet) . Ezt bárhol megszegi az adott tápegység, az már nem ajánlott kategória.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció