Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
istvan92 avatar
reszler11223312
látom neked msi van valami véleményt tudsz róla mondani ? pl menyire boostol ?
gyártók közül melyiket érdemes ?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
istvan92:
100e körül én az Nvidia oldalról az 1060 6GB-os verzióját céloznám meg.
0
0
0
0
istvan92 avatar
NSD4rKn3SS
olyan 100e ft. felbontás full hd. Far Cry primal. call of duty remastered call of duty infinite. Bf1
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
istvan92
Mennyit szánsz rá és mire használnád? Ha játékra akkor milyen játékokkal játszol általában?
0
0
0
0
istvan92 avatar
Szerintetek milyen videokártyát vegyek i5 4690 hez ?
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Kicsit Off

Spoiler!
Mondjuk nekem állandóan megy a Malwarebytes, mellete még van egy Avast (most).

Találkoztam már én is olyan kis elvetemültel,mikor a VGA-t 100% pörgette, annak tényleg az a megoldása ha újra teszed a rendszert.
0
0
0
0
Hunork avatar
Na végre! Jól csináltad. Ettől még hetente futtass egy Malwarebytes progit, Ccleaner-t. Mindig figyelni kell a rendszert, mert bármikor beszívhat az ember valamit.
0
0
0
0
r2d2 avatar
nem az volt a gond hanem vírus akarta megfőzni a GPU-t de már minden okés! vírus irtás és Windows teljes újra telepítése meg oldotta

szóval most tökéletesen működik az asus rx 480 O4G!!
0
0
0
0
Manyik75 avatar
DDU val töröld le a VGA drivert és ragd fel ujra,akkor elvileg megjavul majd.

[url]https://www.google.hu/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=ddu[/url]
0
0
0
0
r2d2 avatar
hát már hogy újra raktam a winfos, így már semmit nem használok ki véve az alap AMD radeon szoftvert, amúgy ez történt tegnap

(most 21:00 kor el kezdet sípolni mint amikor a megahertz-et hallod és a hőmérséklet állandó 67 fok és állandó 1300 pörög a gpu amikor nem is játszok simán csak videót nézek és a vram is állandó 7000-ren pörög mi a fészkes fa....om ez ?????!!!!!! 😠 😠 😠
) szóval most csak az alaplapi szoftverek vannak fen, amd radeon szoftver, vlc, crome, és ennyi! és még két progi fog fel menni és kész.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Lehet be nyelt valamit a géped. Nem használsz semmi progit? Sapphire Trixx vagy MSI Afterburner?
0
0
0
0
r2d2 avatar
újra húztam a Windows-t szép tiszta új minden és egyből divizion 55-70fps project cars 50-65fps közzé növekedett szóval (DE HÁT A WINDOWS A SZAR!) szóval így már más!! csak ne lenne annyira hangos a ventilátora miközben 2000-ren pörög
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát ha 60 és 200 között ugrál, akkor jó 😆 😂
0
0
0
0
r2d2 avatar
Hát a domnál szászad második perce kéne ugrál 60 és tök tudja menyire között
0
0
0
0
Hunork avatar
r2d2: De egy WIN tiszta telepítés nem árt. Még most is azt mondom, hogy bekapcsolt Vsync-el a Doom pl főleg Vulkan alatt, nem lehet átlag 60 fps...
0
0
0
0
Manyik75 avatar
A torrentet és a játékot ne egy hdd-n használd és akkor nem lesz gond.
0
0
0
0
r2d2 avatar
Átlagokat közöltem, a radeon softvereket általában nem basztatom alapon szoktam hagyni lehet már újta kéne huznom a windows
0
0
0
0
Hunork avatar
r2d2: hát ha ki van kapcsolva, akkor meg főleg nem jók azok az eredmények... Átlagok? Vagy ez a folyamatos? Átlag esetén még elmegy Ultra beállítással FHD-ben, de ha folyamatosan, akkor ott valami el van állítva valahol (Radeon vezérlőpult, vagy nem tiszta telepítés volt...)
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Mi a baj a vsync-kel?😆
0
0
0
0
r2d2 avatar
Nem vsync mindig ki van kapcsolva gyülőlőm azt a....... art lehet ki kéne kapcsolnom a torrentet ami általában mindig fut mert fojamat töltöm vissza
0
0
0
0
Hunork avatar
r2d2: hmmm. azért valami ott nem stimmel. Korábban írtam, hogy az RX480 kb az R9 390 -el van párban, és ahhoz képest az általad írt értékek kisebbek. Igaz, nekem 8GB Vram van... És nyilván bekapcsolt Vsync-el játszol...
0
0
0
0
r2d2 avatar
Bár tegyük hozzá hogy nem mint ha nem lenne elég a 30-40-45fps már az is elég hogy fojamatosak legyenek a játékot mi sem szaladgálunk faltol falig 5000fps-sel :-D én azt mondom ne legyen tull hamariak borárom :-D
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
meg pl az árnyékok lejjebb vétele, engem pl irritálnak az agyon simított, látom a levelek erezetét is a földre vetült árnyékon beállítások 😃 ezen lehet a legtöbb FPS-t spórolni, meg némely lövöldében az agyon vissza godray-ezett meg fényárazott effektek kilövését is előszeretettel alkalmazom.
0
0
0
0
r2d2 avatar
Hát igen pl 16x élsimitás fullhd-s képnél szerintem tök felesleges meg pl motion blur is felesleges ha csak nem a halálos iramban vagyunk
0
0
0
0
Puffin avatar
Egy-két felesleges dolgot kikapcsolsz és mindenhol meglesz a 60.
0
0
0
0
r2d2 avatar
I5 6600 DDR4 16gb rx 480 4gb o4g 1080p ultra beálitások doom 60 fps project cars 30-45 fps Rise of the Tomb Raider 37 fps The Witcher 3: Wild Hunt 40-50 fps division 45-50 fps kb igy számoljatok ha rx 480-at vesztek
0
0
0
0
Hunork avatar
Hát lövésem sincs, biztos berendelte, és rajta maradt 😀
Küldd el neki ezt a videót: [LINK]
Tisztán látszik hogy az RX480 igazi ellenfele a GTX1060.
0
0
0
0
r2d2 avatar
én már csak arra lenék kíváncsi, hogy az eladó mért akarta rám tukmálni az 1050ti-t és mért ócsárolta az rx 480-at!
0
0
0
0
Hunork avatar
Na, mindenkinek gratula az RX-hez! Jelenleg a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező VGA a piacon! A GTX1070 min. 60k-val drágább. Nyilván erősebb 20-40%-al (játék függő).

Ami engem meglepett a 480-al, hogy az R9 390-el fej-fej mellett van, sőt, 4k felbontáson az R9 390 még most is erősebb. Igaz, kevesebbet fogyaszt, és kevésbé melegszik a 480. Nyilván ennek tükrében én még várok 1 évet (ha nem többet), szerintem a 390 volt a legnagyobb dobása az utóbbi 3 évben az AMD-nek. De az RX sorozat 480-a ettől még bestbuy!
0
0
0
0
r2d2 avatar
sziasztok! én hétfőn vettem rx 480 o4g-t nagyon jó! én meg vagyok vele elégedve, bármit be izzítók 1080p-be, ultra beállítások mellett 45-60 fps között visz mindent, játéktól függően, ami szerintem nagyon jó! bár nagyon üres a ház két r9 280x után, és csak ezért fogok venni még egy rx 480-at, kb 4-5 hónap alatt össze szedem rá a pénzt.
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
darkstreet89
Nagyon jókat írnak a Sapphire RX 480-asokról, én is ezt választottam az új konfigomhoz.
Majd megírod a tapasztalataidat 😃 ? Engem érdekelne.
Az enyém is jövő hétre ideér ha minden igaz.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Most így elnézve a teszteket elég jónak igérkezik, de jövőhéten kiderül. 😀 Köszönöm a segítséget, majd beszámolok a tapasztalatokról, milyen érzés az R9 280x után. 😀
0
0
0
0
Hunork avatar
Jó az a Sapphire Nitro+! Nem fogsz benne csalódni! És főleg - mint említettem - DX12 / Vulkan alatt. (és később még befigyelhet akár egy Freesync monitor)
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Meg látom mi lesz ,még alszok rá, mert a kiskeres már emelte az RX 480 árát. Mert ugye a GTX 970 az 56-ba fájna, az RX 480 meg 65-be ,természetesen mind kettő 0 km-es és 2 év jótálással. Plusz ugye néztem a teszteket és az RX 480 4G / RX 480 8G között olyan -5-6 FPS különbség van kb.

SzerK:

Van egy MSI GTX 1060 3GT OC (3G) , amit most 45-ért cakkonpakk ideadnak és 2 év garival. a 3G miatt hezitálok rajta...

Na úgy nézki,hogy SAPPHIRE RX 480 NITRO+ 4GB marad, legalább is 62-ért meg kapom utánvétellel és biztosít 1 hó próbagarít és 2 év gyártóit!
0
0
0
0
Puffin avatar
Tényleg nem rossz dolog a Freesync.
0
0
0
0
Hunork avatar
Szerintem mindenképpen, újabb technológia, és ahogy írtam, az új címekben biztos jobban fog muzsikálni. Bár ha van több kereted, akkor a 8GB verziót javasolnám, már most több játék bezabál (ha van rá módja) a 4-6 GB Vramot. Persze 4GB-vel is elindul, csak ilyenkor a rendszermemóriát és/vagy a lapozófájlt használja.
Monitor: később, ha váltasz, akkor lesz érdekes a történet, és majd megdöbbensz! (tényleg ügyesek voltak a freesync-el)
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
A Monitorom az nem támogatja a Freesync-t, szóval ha jól veszem ki a szavadból akkor az RX 480 jobb választás lenne.
0
0
0
0
Hunork avatar
Hali!
Hát inkább a 970 nem marad el sokkal az RX 480-tól 😀 Van pár kifejezetten NV játék, ott talán kicsivel jobb a 970, de összességében véve vagy fej-fej mellett vannak, vagy erősebb az RX. Főleg az újabb, és főleg a DX12 játékok alatt. Ha esetleg monitort váltasz és Freesync mellett döntesz (ami nagyon jó ötlet lenne), akkor meg főleg az RX győz. Itt egy videó, ezt is érdemes megnézni, bár i7 volt a CPU. [LINK]
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Sziasztok!

Egy kis tanácsot kérnék, mert már 2 napja gondolkozó módba vagyok és nem nagyon jutok dülőre. Adott 2 kártya, az egyik egy GTX 970 ( Asus vagy Giga) a másik egy Asus RX 480 (4G), na a kérdés most az, hogy melyiket éri jobban meg venni. Ugye hajlok kicsit az AMD fele,hogy csak újabb kiadás és a teszteket elnézve nem sokkal marad el a 970-től (vagy csak lehet sz*r tesztet néztem), a másik hogy azért valamíszínte húz a szívem NV felé vissza... Mind a két kártyát áron alúl tudom most beszerezni,úgy hogy az ár most nem gond.
0
0
0
0
Hunork avatar
levi1998:
Igaza van Roybertson kollégának, de az is igaz, hogy DX12, Vulcan alatt, vagy esetleg a pár játék, amihez Mantle támogatás készült, ott az RX 480 jobban virít. És ismét szólok, csak hogy ne bánkódjon az emberfia, ha valakinek esetleg Freesync monitor van, vagy olyat vásárol, akkor az RX480 a javasolt VGA a gépbe. De ez csak zárójeles megjegyzés volt!
0
0
0
0
Funes avatar
A 1060 nagyjából 20-25%-al erősebb Vr teljesítményben, mint az RX480.
És ahogy elnézem a Gigabyte változatokat még a gtx 1060 olcsóbb is, szóval én egyértelműen azt venném !
0
0
0
0
levi1998 avatar
2 kártya között gondolkdom a 6GB-os GTX1060 között és a 8GB-os RX480 között? melyiket lenne érdemesebb megvenni? Oculusthoz Rifthez kéne.
0
0
0
0
csuz-li avatar
bassus16: A founders az a gyári, AMD hűtős verzió. (Nvidia esetén is ezt jelenti) A Gaming az egyedi hűtéses. A gyári kiszerelés hűtése hangosabb (kisebb, magasabb fordulatszámú ventilátor van bennük) és általában kevésbé hatékony, mint a többi.

Hunork: Ezzel egyet értek.
0
0
0
0
Hunork avatar
OFF: az 1050Ti egy vicc kártya... csak hogy dőljön a lé az NV pénzes zsákjába. A régi 550Ti-re emlékeztet... 😞
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
Jelenleg 2 kártya közt gondolkodom.
A Founders Edition erősebb mint a g1 gaming?
Előre is köszi a válaszokat.
[LINK]
[LINK]
0
0
0
0
Puffin avatar
Hidan88:
"Szia!
Érdekelne a kártya.
Csüngő csöcsű malackát beszámítasz? "

Ezen behaltam... 😆
0
0
0
0
TrapCard avatar
http://hardverapro.hu/apro/csodaszep_asus_radeon_r9_280x csak nektek csak most 😃 Ingyen posta ha fizetsz a kártyára +15ezret. 1 órája még fent volt a hirdetés most szedte le és rakta fel inkább jófogásra hátha ott kifizeti valaki a 15 ezres ingyen postát 😃
0
0
0
0
Puffin avatar
Egy csomó hirdetésében van ilyen! 😆 Kedvencem az : "ÜBER MEGA BRUTÁL AKCIÓSAN!" 😆
0
0
0
0
Funes avatar
Tudom, csak az über jeligét nem tudtam mire vélni.. 😆
0
0
0
0
Puffin avatar
Roybertson: nekem semmi közöm hozzá, csak az utóbbi VGA-im tőle vannak. Azért még így is olcsóbb 5ezer forinttal mint árukeresőn a legolcsóbb helyen. Drágább VGA-nál még nagyobb az árkülönbség.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció