Windows 10

Szerző: Liptik, 2014. August 24., téma
Fórum » Szoftver
Itt mindent a Windwos 10-ről.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Bronson avatar
google, első találat...

[LINK]
0
0
0
0
Buraproking avatar
Üdv, lenne egy olyan kérdésem hogy meg lehet-e oldani azt hogy ne keljen mindig be írnom a jelszót amikor be jelentkezek a windows-ba
0
0
0
0
Omis avatar
Ezért van de üzenetben ment a válasz
https://kepkezelo.com/images/tzmd89pjbfzde9r0l6hy.jpg
És ez nem probléma😜
0
0
0
0
DDarkness avatar
Reggel kapcsoltam be a gépet:
https://kepfeltoltes.hu/160213/38072876701_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezt a problémát hogy lehet megoldani?
0
0
0
0
Twist avatar
alexstrike: húzz ki minden usb eszközt, és próbáld úgy.
0
0
0
0
no avatar
A skype fordítót ráraktam a gépre de hogy lehet átjelentkezni a fiókok között?
0
0
0
0
Twist avatar
Amúgy sem minden áron fog települni. Meg sem tehetné.
0
0
0
0
pisti525 avatar
Sziasztok. Kitöröltem és elrejtettem a KB3035583 frissítést és ezáltal eltűnt a Win 10-es logo. Kérdésem, hogy így is minden áron lefog töltödni és települni fog vagy sem? Jelenleg Windows 7 Ultimate 64bit rendszerem van.
0
0
0
0
ArtTech avatar
Sziasztok!

Egy olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy valaki használ Autodesk Inventor-t Win10-en? Ha igen, akkor dobhatna egy üzenetet hogy telepítette fel, mert nekem Win10-el sehogy sem akar elindulni.. 😞

Segítségeket előre is köszönöm!
0
0
0
0
Twist avatar
Nálam az Eset Smart Security okozta ugyan ezt. Ha van fent vírusírtó, telepítés/frissítés előtt szedd le.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Próbáld meg csökkentett módból indítani.
0
0
0
0
Funes avatar
A felhasználási féltétel soha nem a user érdekeit szolgálja, azon meg lehetne vitatkozni még órákig, sőt napokig, hogy milyen adatokat ment és küld el rólunk a rendszerünk.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Spencer: Mivel ez már a win7-nél is placcon volt, voltak olyan emberkék, akik megvizsgálták az adatcsomagokat és nem csak azt, mint amit itt lent látsz, hogy mennyi ment, hanem azt is, hogy mi. Még per is volt belőle, mert ugye Amerikában nagy divat, de megállapították, hogy a csomagok csak olyan adatokat tartalmaznak, amik bent vannak a felhasználási feltéttelekben és semmi többet.
0
0
0
0
Funes avatar
Hát, ha Win10-et használsz és ezeket a dolgokat ezen operációs rendszeren keresztül intézed, akkor az kerül bele abba a "jelentéscsomagba" ami akar... 😀
Szóval ne legyünk álszentek, lehet azt mondani, hogy nem kötelező használni semmi ilyen szolgáltatást, csak ott a bökkenő, hogy szép lassan az ember tudta nélkül teszik ezt mindentől függővé az elektronikus ügyintézés elterjedésével. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Spencer: Akkor félreértettelek, mert ezeket az adatokat, amikről te írsz most, az emberek a google-nek és a facebooknak teljesen önként adják. Az államnak ugyan nem, de az nem hiába erőszakszervezet. Viszont az általad felsorolta adatok egyike sem a win 10 jelentéscsomagjaiból származik, márpedig eddig erről volt szó...
0
0
0
0
Funes avatar
Ahha jó oké.

Ingyen kapnak az emberek adattárolásra lehetőséget google-tól facebooktól stb...
A bankok tárolják az adatokat mindenkiről akinek számlája van 10-ből 7-8 embernek biztos van, akkor a kormány minden emberről adatot tárol, elég csak nyitni elektronikusan egy kormány ablakot, stb soroljam még..
Szóval nincs olyan adat amihez ne tudnának hozzáférni... Marhaságokat beszélsz, maguk az érintettek azok ismerik be, hogy igen ez valahogy így működik egy ideje, de te azt mondod nem éri meg nekik.. Ahha jólvan. 😀
0
0
0
0
csuz-li avatar
Azért írtam, mert már utána néztem... 😀
0
0
0
0
Funes avatar
Csuz-li

Már megint túl okos akarsz lenni, hihetetlen pali vagy kicsit nézz már utána a dolgoknak amiről beszélek. 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Nem kötelező használni a windowst. Használhatsz Linuxot, vagy abakuszt. Persze cinikus a Microsoft hozzáállása, de ettől még igazuk van. nem kényszerít arra senki, hogy windowst használja. Önként használod és önként fogadod el a szerződési feltételeiket. Az automatikus frissítés is csak annyit jelent, hogy elindul a telepítő és neked kell elfogadni a szerződési feltételeket és a tovább gombra kattintani, vagy mondhatod azt is, hogy nem telepíted és ennyi. Nem mintha a win7 nem küldene adatokat ugyan úgy, mint a win10. Ez vihar egy kanál vízben.

Spencer: Nem túl reális, amit mondasz. Nem érné meg. Azt az adatmennyiséget tárolni és elemezni is tudni kéne, ami hatalmas erőforrás igényű feladat.
0
0
0
0
Funes avatar
Látom a lényeget megfogtad. 😊 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
a vicces, hogy ezek szerint azt nézik ki mire veri ki, de a terroristák meg twitteren meg a ps4-en gond nélkül komminikálnak... ok, seems legit 😆
0
0
0
0
Funes avatar
Ez nagyon nem összeesküvés már az FBI is beismerte... Az összes ország terrorelhárító és hírszerzési szolgálata használja ezt a módszert nincs min csodálkozni. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
Na jó, ez már kicsit összeesküvés elméletbe ment át...
0
0
0
0
Funes avatar
Ezzel az adatgyűjtéssel nem kell foglalkozni már régóta így megy ez, csak nemrég bukott ki ez az egész dolog.
Lényegében így profilozzák az embert, merre bóklászol miket nézel interneten...
Nem kell aggódni azt is tudják, hogy milyen az ízlésed felnőtt filmeknél, milyen híreket olvasol, milyen nézeteket vallasz stb..stb
Lényegében, ha valakit megakarnak figyelni, elég csak a telefonját lehallgatni és műholdról követni merre jár, nem kell ahhoz a facebook meg a windows, azokkal csak még több adatot gyűjtenek. 😀
0
0
0
0
Bronson avatar
nem kötelező...?? akkor miért vezették be, hogy a win 10 letölti és telepíti magát kérdés nélkül, akinek be vannak kapcsolva a frissítései win7-esen és 8-ason? azért a pofátlan üzletpolitikának is vannak határai. persze egyszerűbb nem használni, de ha nem windows akkor mégis mi? linux? ismerjük a korlátait. ha valamit kikapcsolok, akkor legyen kikapcsolva. egyébként elégedett vagyok az oprendszerrel, de ez a kémkedős dolog nem hagy nyugodni...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Bronson: Igazad van, csak erre az a válasz, hogy nem kötelező használni...

Twist: Csakhogy a licenc elfogadásával hozzájárulsz ahhoz, hogy ezeket az adatokat begyűjtsék. Magyarul a te kifejezett engedélyeddel teszik, tehát nincs miért tiltakozni, hiszen hozzájárultál.
0
0
0
0
Twist avatar
Főleg, ha úgy teszi a háttérben titokban, hogy közben te egyélrtelműen kikapcsoltad azt a funkciót, hogy beleegyezel abba, hogy elküldje.
0
0
0
0
Bronson avatar
Erre mindenkinek kényesnek kéne lennie, elszomorító hogy senki nem mondja nekik azt hogy ejnye bejnye, erre nektek miért is van szükségetek...? a gyomrom felfordul amikor egy alkalmazás hozzá akar férni a fotóimhoz pl... MIÉRT?? ha meg ezt névtelenül a háttérben teszik, akkor meg még rosszabb. amit nem tudsz, az nem fáj...
0
0
0
0
csuz-li avatar
Twist: Semmi. Ez nagyjából a Vista óta így van. Ennél több és személyesebb adatot osztunk meg a Facebook-al és a Google-el, utóbbit főleg androidon. Az Apple szintén gyűjti az adatokat, mobilon az Androidnál is többet. A fentiek közül a Microsoft, mivel ők vannak legjobban célkeresztben, még visszafogott is és főleg a gépről és a szoftverről gyűjt, nem a felhasználókról. Aki pedig erre kényes, annak ott a Linux.
0
0
0
0
Twist avatar
[LINK]
Na, erről mi a vélemény?
0
0
0
0
Tejbepapy avatar
kenyerlangoss dehogynem! 😃
sőt nem is akar működni :\
0
0
0
0
philips20 avatar
Még nem vólt vele problémám!
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Másnak nincs ilyen probléma, hogy nem mutatja az órát a tálca? Vagy elcsúszik az egész... Kicsit idegesítő.
https://kepkezelo.com/images/9w80woiksxtie74iipk8.jpg
0
0
0
0
Funes avatar
Egy próbát megér !
Nincs mit.
0
0
0
0
akos328 avatar
Ha a 10 nem, akkor az XP sem élné túl, aminek egy egér bedugás után kell egy reset 😃
kipróbálom akkor ezt az opciót 😀
köszi szépen
0
0
0
0
Funes avatar
Szerintem túlélné.. De ha ennyire régi konfig minek akarsz rá win 10-et ? 😀
0
0
0
0
akos328 avatar
Igen arra már én is gondoltam, de win7-tel volt már erre próbálkozásom, és konkrétan összeomlott a windows a másik alaplap miatt, ugye nem tudom a win10 hogy reagálna egy teljesen más alaplapra
0
0
0
0
Funes avatar
Tehát se DVD se Pendrive... Hmm esetleg akkor Floppy ? 😆

Mondjuk rakd be egy másik gépbe a hdd-t és telepítsd úgy, persze ha tudod. 😀
Van olyan lehetőség is, hogy win7-ről vagy win8.1-ről felfrissíted a rendszert, persze ahhoz is egy szűz win 7 kéne, mert gondolom nem eredetivel "operálsz".
0
0
0
0
akos328 avatar
Sziasztok! olyan problémám van, hogy windows 10-et kellene telepítenem egí gépre, csakhogy nem fér rá egy DVD-re, és dvd meghajtó sincs abbana gépben. Az alaplap még túl régi, és nem képes pendrájvról bootolni.
Tudtok vmi megoldást a pendrájv és dvd nélkül hogy tudok a gépre windowst telepíteni?
0
0
0
0
csuz-li avatar
Megnyitod a gépházat. Azon belül a rendszer, majd a bal sorból a Tárterület. Ott lehet megadni a mentési helyeket.
0
0
0
0
gatya123 avatar
belehet valahogy állítanih a windows áruház az általam kiválasztott partícióra/mappába telepítse az alkalmazásokat??
0
0
0
0
kenyerlangoss avatar
Mi okozza ezt?
https://kepkezelo.com/images/0fckz74jlkpa74m5jnow.png
szerk.: Most már jó.
0
0
0
0
Tejbepapy avatar
Köszi! Ma teszek egy próbát, az xp-t rajta hagyom a gépen ha nem működne.

Szerk.:
Fent van a win10, de mivel "nem teljesen legális" a rendszer így nem települnek a frissítések. Ezzel kockáztatom a rendszer épségét?
0
0
0
0
Bronson avatar
mivel a 8.1 szerepel még a támogatottsági listában az alaplapodnál., ezért sanszos, hogy nem lesz gond! persze sosem tudni...
0
0
0
0
Tejbepapy avatar
Na az installert sikerült elindítani csak a boot listát rossz helyen állítottam, most már csak azt kéne tudnom hogy az alaplap és a beépített hangkártya, hálózati kártya támogatni, fogja-e? Valaki nem tudja hol lehet megnézni? Nem akarok fejetlenül belefutni.
0
0
0
0
tibi211 avatar
csuz-li:nekem mindig frissít és mindig van ez a hiba :/ de csak ritkán.
0
0
0
0
csuz-li avatar
tibi211: Ez a win10 alapbetegsége. Mindenkinél van. Nálam is volt, bár pár frissítés óta már nem találkoztam vele.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció