Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Ha valóban ilyen tapasztalt vagy, akkor ahelyett, hogy ezt a tapasztalatot lobogtatod, fejtsd ki a véleményedet! Sok kevésbé hozzáértő is olvassa az írásaidat/írásainkat, ezért is jó egy eszmecsere.
GokuTM: Talán még sem kellene így... 😕
Végtelenül arrogáns vagy, rettenetesen sajnállak. Senki egy rossz szót nem szólt neked ezidáig, te állítottál elképesztő felsőbbrendűséggel hihetetlen nagy hülyeségeket, a többiek pedig kulturált stílusban arra kértek, hogy magyarázd meg, miért állítod azt, amit. Ehhez a "kb akkor szulettel mikor kezdtem akkor mirol is beszeljek veled?" c. hozzászóláshoz meg csak gratulálni tudok, kiváncsi vagyok milyen képet vágsz majd, amikor egy 50 éves ember nem áll szóba veled, mert ő meg akkor kezdte, amikor te. 😀 Amúgy az 5970 két darab 5870 egy lapon, az 5850 órajelein járatva, de ha meghúzod kicsit, gyakorlatilag egy 5870 cf-nek felel meg. Tovább nem is mondom, hiszen szakértelmed végtelen, nyilván pontosan tudod, az mit bír egy 560ti-hoz képest. A többieknek azért belinkelem ezt:
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_580_Lightning/23.html
Én 1080p-ben nyomok mindent jelenleg, ott az 5970 elveri a gtx580-at.
2. Az fx szériás nvidiák miben voltak jobban, mint a radeonok? (Még az nvidia által is beismerten gyenge sorozat volt.)
2. Az 5000-es szériánál melyik korabeli nvidia kártya jobb? (az nvidia történetének legnagyobb piacvesztését szenvedte el, nem volt válasza az új radeonokra, melyeket olcsón lehetett előállítani és tudásban bőven megelőzték a riválist)
3.Miért jár jobban a vásárló, aki nálad vásárol, ha nvidia vga-t vesz.
4. "nv valahogy mindig kedvezobb game teren" ezt kifejthetnéd
5. a gtx560ti miben veri agyon a 7850-est?
Több kérdésemen is átsiklik és terel, támad. Nem értem miért kell védeni akár az amd-t, akár az nvidiát. 😕
Szerk: sajnálom az anyagi helyzetedet! Én sem állok jól, munkanélküli vagyok, de nem tartom a pc-t státusszimbólumnak, nem érezném magam többnek, ha 2x ilyen drága gépem lenne. Nem értem miért kell neked védekezned, hogy most csak azért van ilyen "gagyi" pc-d (ami egyébként a magyar átlag felett van bőven). Nekem bőven elég a konfigom, sőt, keveset játszok, tehát még sok is.
Devis: Köszönöm! 😉
Mit mondasz a vevőidnek, miért vegyenek nvidiát?
Mert 26 év tapasztalata van és ő rendszergazda.
De sebaj. Osynho-t nem cseszegetném a helyedben, tekintve hogy 3000x többet segített mint te bármikor, habár annyi tapasztalatod van..
Ati meg ár/érték arányban újfent alakított a vga-knál is, csak úgy mint a prociknál, azonos teljesítményt ad mint az nv, néhol még többet is, és mégis, ha 7*** és 6** kategóriát nézzük, van ahol jóval olcsóbb.
Még valami: 39 évesen ezt írod: "Nem azt irja azert ati mert keves a le hanem mert az jobb"
Nem érzed szégyennek ezt a te korodban? Hogy jön ide az anyagi helyzetem? Nem vennék 560ti-t semmiképpen, tök mindegy a rendelkezésre álló pénzem. Azt veszem amire telik, és jobbnak ítélem meg. ÉRVEK és ELLENÉRVEK végiggondolásával, nem nvidia szemüvegen keresztül.
Mit mondasz a vevőidnek, miért vegyenek nvidiát?
Synda Rebirth: es en epp errol beszelek😃
Félreolvastalak, ékezet nélkül néha nem értem.😊 😆
apetit1989: kb akkor szulettel mikor kezdtem akkor mirol is beszeljek veled?
Ajjaj. Ezek szerint mehetek a sarokba sírni.
5970 vs gtx590 ha csucs akkor az is legyen
herbmann: 5970 felett meg ne gyujtsunk mar gloriat mivel meg megveri az nv es ez tapasztalat nem teszt.Az 5970 az ati 5 seria csucsa nv ben az mi is?
Nem verte meg...
Megjelenésekor abszolút csúcskategória volt egy Nv sem ért a közelébe.
Lehet azon vitázni, hogy 2Gpu, de akkor is egy kártya, gtx 590 már gyorsabb volt.😉
Volt amd-m, intelem, atim, nvidiám. Van némi tapasztalatom a számítógépek területén, persze eltörpül a Te fényes glóriád mellett, ezt elismerem.
Hogy jön ide a 7850 gtx560ti összehasonlítás? Esetleg azt állítod jobb vétel az 560ti? 😀
Továbbá: légy szíves másold be azt a mondatomat, amivel szidtalak.
Várom a már feltett kérdésekre a válaszodat!
remélem nem baj, hogy tegezlek, ez mégis csak egy fórum. 😀
Régóta van gépem, rendszergazda vagyok, ergo: én értek hozzá és igazam van.
A háborút meg te indítottad, és pont te nem mondtál észérvet, csak azt, hogy 26 év tapasztalatod van. Azta!!
...hogy én is rendszergazda vagyok, ennek ellenére nem mondom sosem, hogy ez meg az jobb?
herbmann: 5970 felett meg ne gyujtsunk mar gloriat mivel meg megveri az nv es ez tapasztalat nem teszt.Az 5970 az ati 5 seria csucsa nv ben az mi is?
Segítek: az 5970-re nem volt válasza az nvidiának, mert a gtx480-at (amivel fél évet késett és csak a hátrányát növelte, valamint kb béta állapotban adta ki, sietve) nem lehetett 2 gpu-val kiadni, mivel leolvadt volna a számítógép oldala a hőtermeléstől.
Félreértések elkerülése végett, nem vagyok amd bérenc! Volt nvidiám és szerettem is! És lesz is, ha úgy alakul. Ezek a tények.
Nem azt irja azert ati mert keves a le hanem mert az jobb😃
7850 vs gtx560ti 5% tesztben amugy meg agyon veri errol kb ennyit😃
Szép próbálkozás, de nem bújhatsz ki a válasz alól. 😀 Semmilyen háború nincs itt. Ez egy fórum, ahol állítottál valamit, mások mg mást állítanak. Mivel akkora szaktekintély vagy, hogy megtiszteltetésnek vesszük jelenlétedet, kíváncsiak vagyunk a véleményedre. Ezért továbbra is várom a válaszaidat a kérdéseimre.
A háborúról annyit, hogy egyedül a te írásodban érzek indulatot, ami furcsa, lévén megszégyenítően több tapasztalattal rendelkezel a számítógépek világából, mint itt bárki. Szóval örülnénk, ha kifejtenéd a véleményedet.
Én nem azt állítottam, hogy az fx-esek voltak a jobbak, hanem éppen az ellenkezőjet. Tessen újra elolvasni, valamint rádöbbenni, hogy rosszul értelmezte az írásom.
Hsz-em nem neked szólt, értettem, amit írtál. 😀
Valamint azt is kérdezném (az előbbiekben is felmerült) hogy az fx szériás nvidiák miben voltak jobban, mint a radeonok, sőt a legfogósabb kérdésem: az 5000-es szériánál melyik korabeli nvidia kártya jobb?
Ismét köszönöm. 😀
Nv mindig is jobb lesz mint az ati es ezt ugy kb 26 ev gepezes utan mondom,nyilvan kicsit tuloztam /690/ es nv parti vagyok.
Ezek szerint, a 26 éved alatt pont akkor voltál beteg, amikor kijöttek az FX5xxx szériás nv kártyák, és porig alázódtak az atiékkal szemben. Akkor is hiányoztál, amikor kijött piroséknál a HD4xxx széria, és egy zöld kártyák ugyanazokkal a teljesítményekkel akkoriban akár 20%-al is többe került.
De nekem nincs 26 éves tapasztalatom, úgyhogy biztos nem igaz amit mondtam😢
Mért kell ennyire elfogultnak lenni ezt sosem értettem!
Nem az a jó ha verseny van a 2 óriásgyár között?, az JÓ mindenkinek nemde?!
A mai Radeonok meg simán felveszik a versenyt a zöldekkel/sőt már nagyon régóta/...jajj néha van pár % eltérés, aztán akkor mi van..😃
GeForce 680GTX 2048MB GDDR5 135.900 Ft
Jó de referencia még nincs is, ezt a Powercolor csinálta házilag, a driveres támogatása 0, és sok játékban szarabbul teljesített, mint egy sima 7970, majd ha kiadja azt az ati a saját driverével, a homemade vezérlőprogramok helyett, megoldva a cf által hozott problémákat, akkor nézném meg, melyik tud többet.
😀
a gtx690 272 ezer, annyira valószínűleg nem sötétek, hogy egy olyat odaadjanak. 😃 azon kívül viszont akármi szóba jöhet. Amúgy meg nem csoda, hogy veri az ati csúcskariját, mivel még nincs kint a 7-es ati széria 2 gpu-s modellje.
A kérdésem egyébként nem elsősorban az, hogy ha választhatok karit x pénzért, akkor az mi legyen, mert azért konyítok vmennyit én is a karikhoz. 😀 Persze ilyen javaslatokat is szívesen veszek, de leginkább azt akarom tudni egyelőre, hogy most teljesítményben, vagy árban megegyezők várhatok egyáltalán, és hogy ez hol van leírva, vagy honnan tudom ezt megtudni, vagy esetleg veletek volt-e már ilyen, és tudjátok-e, hogy megy ez. Meg tényleg, ha teljesítményben azonosról beszélünk, akkor az vajon mit jelent náluk? parázok.
van már elvileg HD 7990😃 [LINK] de GTX 690 még mindig győzedelmeskedik😃
A kérdésem egyébként nem elsősorban az, hogy ha választhatok karit x pénzért, akkor az mi legyen, mert azért konyítok vmennyit én is a karikhoz. 😀 Persze ilyen javaslatokat is szívesen veszek, de leginkább azt akarom tudni egyelőre, hogy most teljesítményben, vagy árban megegyezők várhatok egyáltalán, és hogy ez hol van leírva, vagy honnan tudom ezt megtudni, vagy esetleg veletek volt-e már ilyen, és tudjátok-e, hogy megy ez. Meg tényleg, ha teljesítményben azonosról beszélünk, akkor az vajon mit jelent náluk? parázok.
Rohadt érdekes helyzetbe kerültem, ugyanis megadta magát a jó öreg 5970-em. Pedig imádtam, zseniális kártya volt. Még garis (3 év volt rá), 1 hete visszavittem az Aqua-ba, ahol vettem. Azt mondták, hogy valószínűleg nem javítható, 2 hét múlva szólnak, hogy mi van. Viszont amennyiben totálkár a kari, ki kéne cseréljék ugye. 5970-et viszont már rég nem árulnak, nincs nekik 1 darab sem, így azt mondták, ebben az esetben egy "teljesítményben ennek a szintjét hozni képes" vga-t kapok. Kicsit félek, hogy náluk ez mit jelent, mert az emberek általában nincsenek tisztában ennek a kártyának a nyers erejével, és hajlamosak azt gondolni a számozás miatt, hogy ez egy lényegesen gyengébb kártya még egy 7870-nél is, pedig nem, mert erősebb. Játékokban fullHD fölött kemény antialiasinggal már 1-2 prog képes megizzasztani az 1giga effektív VRAM miatt (ennyi van magonként), de ez ritka. Ez a gyenge pontja a kártyának 2013-ban, de minden másban még mindig iszonyat erős a dual GPU.. http://www.hwcompare.com/12364/geforce-gtx-680-vs-radeon-hd-5970/ Kérdés, hogy náluk mi számít ugyanilyen erejű kártyának, de egy 7950, gtx 670, vagy 6990 alatt nagyon elmehetnek a p*csába, főleg, hogy egy nem azért vettem 600ezer forintos gépet, hogy utána 3 hetet várjak arra, hogy kapjak egy szarabb kártyát, miközben a gép nekem munkaezköz is. Ezek az igények viszont lehet nem fognak tetszeni nekik, de akkor bíróságra megyek. Érdekes lesz. Valaki azt mondta, szerinte árban megegyezőt kell adjanak, akkor viszont kb akármit kérhetek, mondjuk egy 4gigás Asus gtx680 directCUII-t, vagy két 7950-et, max még rádobok egy 10-est, ugyanis az 5970-et 167 ezer Ft-ért vettem 2 és fél éve. Nem tudjátok esetleg, hogy most ilyenkor mi van?
Kosz a valaszt ugyis 3 het mulva kihuzok kulfoldre es husvetra megveszem azt a gepet amit tervezek 😃
Annyit tenné még hozzá, hogy vannak rossz vélemények Gigabyte kártyákról, hogy hamar vissza kelett vinni vagy ilyesmi de minden gyártónál akadnak hibás darabok. van aki a Sapphire-nél kapott ki hibásat. De úgy alapvetően az ASUS, MSI, Sapphire ezeka legjobb gyártók s akkor utána jöhet Gigabyte kb. De mindenki azt vesz amit akar😃 Talán tuningot kevésbé bírja a Gigabyte. pl HD 7770ből a Gigabyte kártya bírta a legkevésbé tuningot. De az is lehetett egy kevésbé jól sikerült darab szóval nehéz kérdés😃😃😃
Hali mit gondoltok errol Gigabyte Radeon HD7970 WindForce 3X 3GB DDR5 384-bit? Ahol en lakom ez a legolcsobb egy ASUS ennel 20k dragabb.
Biztosan nagyon jó kártya. Ha esetleg szükséged lesz DVI-VGA átalakítóra akkor azt vegyél mert a Gigabyte-nak nem szokása adni még ezt sem😃 Legalábbis HD 7950-hez sem adtak.
További szép napot!
Üdvözletem Uraim!
Kb 25k állna rendelkezésre, hogy VGA-t vegyek...
NVIDIA karit szeretnék, ASUS gyártással.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen kategbe használt ( pl.: 550 ti top) 500-s széria vagy ilyen árban új 600-s széria?!
A segítséget előre is köszönöm!
Használtan Gtx 460, új ennyiért nagyon gyenge.😕
Köszi! Van fent egy 550 ti top ilyen árban... szerinted megéri?!
Nem éri meg, 460 gyorsabb, kb 20%.
Üdvözletem Uraim!
Kb 25k állna rendelkezésre, hogy VGA-t vegyek...
NVIDIA karit szeretnék, ASUS gyártással.
Kérdésem az lenne, hogy ilyen kategbe használt ( pl.: 550 ti top) 500-s széria vagy ilyen árban új 600-s széria?!
A segítséget előre is köszönöm!
Használtan Gtx 460, új ennyiért nagyon gyenge.😕
Köszi! Van fent egy 550 ti top ilyen árban... szerinted megéri?!