Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Osynho avatar
550W elég lenne hozzá valóban, sőt 450 is. Csak nem árt, ha a táp a feliraton kívül máshogy is elbánik ekkora fogyasztással. 😀

Tessék egy hasonló 550W-os táp tesztje:
[LINK]

Persze, a te dolgod. 😀

Egyébként a 4870-esnek 160W a tdp-je, a 7950-nek meg 200W
0
0
0
0
no avatar
550w elég hozzá 😃 nem gagyi táp Hd 4870-nek is is ugyanakkora táp kell sőt annak kicsivel nagyobb 😃 és ment 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Te tudod, hogy neked megéri-e. Gyorsabb, az biztos. Viszont a vga-val egy táp se ártana. 😀
0
0
0
0
no avatar
Szevasztok GTX 650ti Kártyámat le akarom cserélne egy HD 6950 OC-re megéri szerintetek?😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Reincarnation:
22nm? 😊 Mind a két cég 28nm-en gyártatja a chipjeit a TSMC-nél.
A 660-as a 7850 és a 7870 között van teljesítményben és fogyasztásban is, hol itt a gond?
Amúgy meg pár w terhelés alatti különbség mióta szempont egy játékra kitalált vga esetében? 😀
0
0
0
0
no avatar
Osynho semmi baj nincs velük ott az nvidia egy kicsit jobb én is radeon-t használok ha megnézed a 600 nvdiakat akkor loadban kicsit kevsebbet esznek ennyi az egész ez betudható a 22nm-nek amit az nvdia használ mig a radeonok 28nmesek.

Jó kártya itt egy teszt:
http://www.youtube.com/watch?v=bqB2IR34ff4
0
0
0
0
DCMAN avatar
Ati Radeon HD 7950 3 GB Vapor-X OC .vélemény ,tapasztalat? jó kártya? vagy esetleg az ő árkategoriájában van jobb kari is?
0
0
0
0
Osynho avatar
Reincarnation:

Mi a baj a HD7000-esek fogyasztásával?

https://prohardver.hu/dl/cnt/2012-09/89740/results/fogy.png

"Az AMD GCN mikroarchitektúrán alapuló kártyák egyik újítása volt a ZeroCore Power nevű szolgáltatás, amely hosszú üresjárat esetén képes az adott kártya fogyasztását minimális szintre csökkenteni. Mindez akkor következik be, ha a számítógépen az operációs rendszer készenlétbe (stand-by) helyezi a megjelenítőt. Ebben az esetben a kártyán található ventilátor (vagy ventilátorok) leáll(nak), és a termék fogyasztása 2-3 watt körüli értékre csökken."
(PH)

Tudtommal ilyet nem tudnak a geforce-ok.
0
0
0
0
no avatar
személyes tapasztalatom alapján radeon vmikor 4xxxben hozta be lemaradását 5xxx nagyon jo seria volt
6xxx nem sok extra elégé kiegyensúlyozott volt mind2 gyártó 7xxx teljesítményben kicsit jobb mint az nvidia de fogyasztásba már nagyon nem.
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Osynho írta:
És akkor miért a 660-hoz hasonlítod? 😃

Elsősorban a GTX 660 vs HD 7850 alapot vettem figyelembe.
0
0
0
0
Osynho avatar
És akkor miért a 660-hoz hasonlítod? 😃
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Osynho írta:
Igen, és jobb is. 😀 Hol itt a gond? 😀 A 7850 mennyi nála?

7850 2GB: 45990 - 48990-ig terjed márkától függően.
0
0
0
0
Osynho avatar
Igen, és jobb is. 😀 Hol itt a gond? 😀 A 7850 mennyi nála?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Osynho írta:
Annyiból még esetleg meg is éri, hiszen új lenne a vga.

A fogyasztást miért kell figyelembe venned? Napi 24 órát megy 100% terhelés mellett a gép? Mert kb akkor lenne szempont.

1440-en a 6950-es is csak lógatja a lábát, amíg nem veszel full hd-s monitort, addig nem sok értelme van a 660ti-nek sem.

A gtx660-as közelebb van árban a 7870-eshez, így inkább ahhoz kellene hasonlítani. Ilyen erővel tedd a 650ti-t a 7850 mellé. És azt is vegyük figyelembe, hogy a 660-as csak 1,5gb "hasznos" vrammal rendelkezik.

Továbbra sem értem miért lenne annyival jobb az nvidiás felhozatal, mint a radeonok. :/

Nos néztem árlistát hardverapro-n Gianni bazárjában, és 52990-ért van ASUS HD 7870. Ha jól emlékszem akkor 1000-1500-al drágább ez, mint a sima GTX 660-as kártya.
0
0
0
0
Osynho avatar
Annyiból még esetleg meg is éri, hiszen új lenne a vga.

A fogyasztást miért kell figyelembe venned? Napi 24 órát megy 100% terhelés mellett a gép? Mert kb akkor lenne szempont.

1440-en a 6950-es is csak lógatja a lábát, amíg nem veszel full hd-s monitort, addig nem sok értelme van a 660ti-nek sem.

A gtx660-as közelebb van árban a 7870-eshez, így inkább ahhoz kellene hasonlítani. Ilyen erővel tedd a 650ti-t a 7850 mellé. És azt is vegyük figyelembe, hogy a 660-as csak 1,5gb "hasznos" vrammal rendelkezik.

Továbbra sem értem miért lenne annyival jobb az nvidiás felhozatal, mint a radeonok. :/
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Osynho írta:
Ferrari056:
Nem vitás? 😃 Mennyit kellene ráköltened a cserére? És ezért a pénzért mit kapsz? Vmivel kisebb fogyasztást, amit évek alatt se hoz vissza a vételárból, valamint hangya***nyival nagyobb teljesítményt. Utóbbi (ha tényleg SAMSUNG 19' LCD 1440x900-et használsz) az esetedben tök mindegy is, mivel most is cpu limited van, a 660-assal is az lenne, ergo gyakorlatilag fizetnél valamiért, ami még gyorsulást se hoz az esetek 90%-ában.

Én úgy látom a tesztek által, hogy az új Geforce kártyák jobbak, mint a Radeon kártyák mint erőben, mint fogyasztásban.

Ezt miből szűrted le? 😀 A 660 miben jobb, mint a 7870?

Ráköltés mértéke nem lenne sok pár ezer forint (nem 10.000)!
Sajnos mostanság már figyelembe kell vennem a fogyasztást is.
Amúgy igen jelenleg 1440x900-as felbontáson játszok mindenen, de tervben van az 1080p-s monitor beszerzése!
Mért lenne ekkora cpu limitem ?
Nem 7870-es kártyához viszonyítottam, hanem 7850. 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
Ferrari056:
Nem vitás? 😃 Mennyit kellene ráköltened a cserére? És ezért a pénzért mit kapsz? Vmivel kisebb fogyasztást, amit évek alatt se hoz vissza a vételárból, valamint hangya***nyival nagyobb teljesítményt. Utóbbi (ha tényleg SAMSUNG 19' LCD 1440x900-et használsz) az esetedben tök mindegy is, mivel most is cpu limited van, a 660-assal is az lenne, ergo gyakorlatilag fizetnél valamiért, ami még gyorsulást se hoz az esetek 90%-ában.

Én úgy látom a tesztek által, hogy az új Geforce kártyák jobbak, mint a Radeon kártyák mint erőben, mint fogyasztásban.

Ezt miből szűrted le? 😀 A 660 miben jobb, mint a 7870?
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Lizard írta:
Ferrari056: Én sem találom sok értelmét 6950ről váltani, nem nagyon fogsz észrevenni különbséget, a helyedben inkább gyűjtenék az új jövevényekre!Én mindig is úgy láttam értelmét új VGA vásárlásnak ha komoly fps növekedést eredményez az el
őzőhöz képest.
Persze ez a TE döntésed😀

Én úgy látom a tesztek által, hogy az új Gforce kártyák jobbak, mint a Radeon kártyák mint erőben, mint fogyasztásban. És nagyon már a régebbi kártyákhoz nagyon nincs is olyan driver, ami növelné a teljesítményét, míg az új kártyáknál ez folyamatossan így van (vagyis én így látom).
A késöbbiekben pedig szeretnék áttérni Intel processzorra is.
0
0
0
0
Lizard avatar
Ferrari056: Én sem találom sok értelmét 6950ről váltani, nem nagyon fogsz észrevenni különbséget, a helyedben inkább gyűjtenék az új jövevényekre!Én mindig is úgy láttam értelmét új VGA vásárlásnak ha komoly fps növekedést eredményez az előzőhöz képest.
Persze ez a TE döntésed😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Osynho: Kevesebbet fogyaszt + gyorsabb is a legtöbb helyen vagy azon a szinten van amin a 6950. Szerintem nem vitás, hogy megérné lecserélni.😉
0
0
0
0
cey85 avatar
Ferrari056@ GTX 660 gyorsabb a HD 7850-től így azt ajánlom én is
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Keksz03 írta:
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy melyik videókártya érné meg a legjobban (minden féle használatra) ?

GTX 660 vagy HD 7850 ??

GTX 660 egyértelmű! 😀

Egyre jobban azon vagyok, hogy arra váltok. 😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy melyik videókártya érné meg a legjobban (minden féle használatra) ?

GTX 660 vagy HD 7850 ??

GTX 660 egyértelmű! 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Luiboy írta:
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

GTX 660 vagy HD 7850 ??

http://www.anandtech.com/bench/Product/549?vs=660

Döntsd el magad 😀

Engem a GTX 660 jobban megfogott..! 😀
0
0
0
0
Manyik75 avatar
Ferrari056 írta:
Sziasztok!

GTX 660 vagy HD 7850 ??

http://www.anandtech.com/bench/Product/549?vs=660

Döntsd el magad 😀
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
Sziasztok!

GTX 660 vagy HD 7850 ??
0
0
0
0
Feki1991 avatar
ASUS GTX580 DCII (230Eur)...ASUS GTX660 DCII (180Eur)
melyiket vegyem inkább? mind a 2 garis még 2 évig
0
0
0
0
philips20 avatar
Eladó 2Db OEM Sapphire HD7870 GHZ Edition 2GB GDDR5 256bit DVI HDMI 2mDP

2Év garanciával.

Videókártya
- GPU: Pitcairn XT
- GPU órajel: 1.000 MHz
- GPU hűtés: ventilátor
- memória mérete: 2 GB
- memória típusa: GDDR5
- memória órajel: 1.200 MHz
- effektív memóriafrekvencia: 4.800 MHz
- memóriaelérés: 256 bit
- shader modell: SM 5.0 (DX 11.0)
- stream processzorok: 1.280
- csatlakozók: DisplayPort, DVI-I (Dual Link), HDMI kimenet

54 999 Ft/db
0
0
0
0
f150raptor avatar
tehát jó a kártya hozzá és leadja a max teljesitést !! köszönöm az infót !!
0
0
0
0
Cooley avatar
f150raptor írta:
sziasztok ! a Gigabyte 970A-UD3 skt940 alaplap az lekezeli a 256 bit es videó karit ? vagy csak 128 bit bir ? ez lenne a kártya

Gigabyte GV-R787OC-2GD HD7870 2GB GHz Edition PCIe 3.0

tehát ez jó e bele ?

Az égvilágon semmi köze az alaplapnak a videokártya memóriavezérlőjéhez.
0
0
0
0
f150raptor avatar
sziasztok ! a Gigabyte 970A-UD3 skt940 alaplap az lekezeli a 256 bit es videó karit ? vagy csak 128 bit bir ? ez lenne a kártya

Gigabyte GV-R787OC-2GD HD7870 2GB GHz Edition PCIe 3.0

tehát ez jó e bele ?
0
0
0
0
istvan92 avatar
[quote][b]bendeguz írta:[/b]
ismét köszönöm és még annyit h megérné inkább egy msi hd7870 hawk persze akkor fsp hexa 500w-al vagy felesleges lenne mert azért jóval drágább de ez twin frozr IV hűtő jól néz ki és jókat hallottam róla tehát megéri a többlet rá vagy bőven jó az sapphire ?[/quote

Vagy gigabyte hd7870 oc terhelés alatt is alig van hangja a 3 ventinek
0
0
0
0
Osynho avatar
Nicsmit. Full hd-n nem sok kompromisszumra fogsz kényszerülni egy 7870-el... Emellett még ott a jó tuningpotenciál.
0
0
0
0
bendeguz avatar
á az sajnos nem fér bele pedig tényleg az lenne a legjobb na mind1 bőven király lesz gts450 után a hd7870 akkor sapphire lesz és fsp raider 550 és köszi h válaszoltál a kérdéseimre 😀
0
0
0
0
Osynho avatar
+ 12ezret sose ér meg az msi. Nem feltétlenül jobb a twin frozr hűtés, azt olvastam, hogy terhelés nélkül van hangja. Én is azt nézegettem, de végül Sapphire lett, mert olcsóbb és mert bevált kártya. Egyedül a 3 év gar miatt érdekes az msi. Viszont 80ért már ott a Sapphire 7950-es ,tehát akkor meg az a kérdés. 😃
0
0
0
0
bendeguz avatar
ismét köszönöm és még annyit h megérné inkább egy msi hd7870 hawk persze akkor fsp hexa 500w-al vagy felesleges lenne mert azért jóval drágább de ez twin frozr IV hűtő jól néz ki és jókat hallottam róla tehát megéri a többlet rá vagy bőven jó az sapphire ?
0
0
0
0
Osynho avatar
Örülök, ha így gondolod. És szívesen. 😀

Igen, a raider nagyon jó ár-érték arányú táp, és mivel egyben van a 12V-os része, nem fog letiltani komolyabb fogyasztásnál. 2db 7870est el fog vinni.
0
0
0
0
bendeguz avatar
okés akkor meg majd meglátom köszi az építő jellegű értelmes lényegre törő válaszokat végre egy olyan ember aki tudja mit beszél! 😀

és a 7870-hez akkor ezt az fsp raidert 550-et vegyem ?mert ebbe marad plusz a későbbiekben
0
0
0
0
Osynho avatar
Mivel a Sapphire az elsőszámú partnere az amd-nek, igen, jó. 😀

Mire nem lesz elég a 7870, addigra már annyira elavult lesz, és annyiért kapsz a következő szériából egy erősebb kártyát, hogy nem lesz értelme cf-en agyalni. Ez az én tapasztalatom eddig. 😀
0
0
0
0
bendeguz avatar
mint most javítottam is a 2. később lesz amikor nem lesz elég ez az egy mert inkább veszek majd még egyet mind h "akkor" újat vegyek 😀

okés köszönöm a segítőkész válaszokat értékelem! akkor a hd7870 lesz am egy sapphire hd7870-et néztem ki ghz edition az jó nem ? de ha nem is akkor sincs lóvém msi-re vagy asus-ra szal csak ez jöhet számításba 😃 de a sapphire az jó az amd/ati-nál nem ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
bendeguz írta:
igaz erre hirtelen nem is gondoltam 😃 na akkor csak nem fogok csalódni 😃

de volt ilyen cikk, hogy melyik gyártó, hogy jelenít meg stb de általában nincs különbség vagy ha van te azt állóképen is alig veszed észre nem hogy mozgóképen😃 Legnagyobb különbség talán az volt, hogy anno Crysisban asszem Ati kártákon nem volt havas a fegyó míg az NVIDIán az volt(azt már nem tudom be lehetett-e hozni rá mert előfordulnak ilyen dolgok). De van ám ellenkezőjére is példa. NFS Pro Streetben azt hiszem nem volt árnyék NVIDIán sehogy sem és ott is más paraméterekkel kellett indítani vagy valami. De úgy olyan baromi nagy különbség nincs. Átlag felhasználó nem veszi észre de szerintem még hozzáértő sem😃
0
0
0
0
Osynho avatar
És biztos vagy benne, hogy kell neked 2x7870 ereje? 😀
0
0
0
0
bendeguz avatar
nyugi full hd monitor jön a közel jövőben 😃 hát jól van mindenkinek vannak rossz pillanatai 😃 am most csak egy kártya van tervbe véve aztán ha még olcsóbb lesz jön a testvére
0
0
0
0
Osynho avatar
kérlek szépen azért mert nem mindenki teheti meg a hd7970 cf bocsi ha nem dobok ki minden nap ennyit

Mert a 7870 cf annyira olcsó, hogy csak na. 😀 Mire fogod használni? Nyugtass meg, hogy nem ez lesz a monitorod: LG FLATRON 1934s 5ms 19" 1400X900 😂

igaz erre hirtelen nem is gondoltam

fail 😊
0
0
0
0
bendeguz avatar
igaz erre hirtelen nem is gondoltam 😃 na akkor csak nem fogok csalódni 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
bendeguz írta:
köszi a gyors választ a válaszom kérlek szépen azért mert nem mindenki teheti meg a hd7970 cf bocsi ha nem dobok ki minden nap ennyit 😀 az mondod jobb a hd7870 cf? okés biztos kicsit erősebb csak bf3 miatt néztem a gtx660-at meg nvidiás vagyok nekem az ati vagy amd túl halványnak tűnik pl far cry3 havernál toltam (hd6950 nekem gts 450) és kicsit a textúrák élesebbek voltak de az egész egy világos hányásra emlékeztetett az nvidia színei (saját vélemény!!)szebbek pl far cry3-ban de remélem akkor ha meglesz ez a 7870 ne fogom megbánni 😃

Már bocs de monitor és monitor között is van különbség😃 Más lehet ott fényerő esetleg ott a színhőmérséklet is másra van állítva kontraszt is más lehet szóval ezt csak ugyanazon a monitoron tesztelve állítsad csak szerintem😃
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció