Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TNGDavid avatar
kb 20 ezret. De en romaniaban elek, es az kb 300 lej.
0
0
0
0
no avatar
Ezaaaz megrendeltem az új GPU-t :$XFX HD 7850 OC 2GB *-*
0
0
0
0
Dani46 avatar
EVGA GTX660 2GB GDDR5 SuperClocked vélemények?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A GDDR5-ös mindenképpen jobb, bár egyik se erős kártya, ha játékról van szó.

Mennyit szánnál vga vásárlásra?
0
0
0
0
TNGDavid avatar
Sziasztok. Lenne egy kerdesem
Akarok venni egy videokartyat es nem tudom melyk lenne jobb.

Gigabyte gt630 gddr3 2gb, 128 bit, 810 gpu / 1600 memoria

Gainward gt630 gddr5 1gb, 128 bit , 810 gpu / 1600 memoria

Ez a 2 kozul szeretnek valasztani. Meg tudnatok mondani mejk a jobb?
0
0
0
0
Osynho avatar
robinho89:
egy 7850 nem férne bele? Az már jó csere lenne. 😜
0
0
0
0
Ferrari056 avatar
robinho89 írta:
Úgy volt, h veszek egy gtx 560ti 448 core karit ma, de azt mondták nekem hogy nem lehet már hozzájutni sajnos!

Na most ajánlottak helyette egy másik karit még pedig a GTX 650 ti modelt. Megéri lecserélni akkor egy GTX 275-ös karit 650 ti-re?

Igen megéri, sőt ajánlott is!
Újabb és az új driverekkel még gyorsabb is lehet! 😀
Nyugodtan lecserélheted!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
R3mZy: HD 5570 semmiképp ne legyen😃 illetve akkor még hozhat plusz teljesítményt ha nem GDDR3 a kártyád hanem GDDR2 a mostani😃 Sajnálom de nem kérdeztem meg GDDR3 vagy GDDR2-t veszel-e és a GDDR2-es lényegesen gyengébb szóval ha a HD 4650-ed GDDR2-es akkor a HD 5570 is fog hozni plusz teljesítményt. S ahogy nézem ha GDDR2-es a 4650-ed akkor kb 8600GTS szintű😞 szóval nem léptél elvileg akkor előre.
0
0
0
0
Halamadrid0827 avatar
Úgy volt, h veszek egy gtx 560ti 448 core karit ma, de azt mondták nekem hogy nem lehet már hozzájutni sajnos!

Na most ajánlottak helyette egy másik karit még pedig a GTX 650 ti modelt. Megéri lecserélni akkor egy GTX 275-ös karit 650 ti-re?
0
0
0
0
silverline007 avatar
egy AMD FX-6100 mekkora vidikarit tud kihajtani? Nekem tudna valaki ajánlani egyet?
0
0
0
0
NTSC Jani avatar
A 7770 és az 5570 között óriási különbség van, tehát a 7770-et lenne érdemes megvenni.
0
0
0
0
R3mZy avatar
TaylorXIII írta:
R3mZy írta:
Rád hallgatam Taylor 500Ft-ért hozzájuttotam! 😀 Igaz a régi 8600GTS 256ost is oda adtam + ba ráfizzetem 500Ft-t 😀

500Ft csak?😃 Annyit megért szerintem😃 De majd ezt is váltsd majd le mert lassan kell majd DX11 meg nagyobb teljesítmény😃 Az a kártya pont a mostani játékok minimum gépigényeinél szerepel kb mivel olyan HD 3850 256MB szintű de inkább már HD 3870 meg ugye van ahol HD 4850 a minimum szóval azért elavultak már ezek sajnos😃

Igen, Cserélem is tovább, csak hát ennyi pénzért nem birtam ki hagyni! 😀 Valami 5570 vagy 7770 ha ugy lessz pénzem nem tudom még de valami erősre szeretném! 😀
0
0
0
0
DarthRoni avatar
Keksz03 írta:
DarthRoni írta:
Sziasztok! Tudnátok ajánlani rajzoló/tervező programhoz VGA-t?
Konkrtétan CAD/CAM rendszerrel szeretnék dolgozni, de az alaplapi VGA-m nem díjazza 😃
Esetleg egy alap VGA is megfelelne erre a célra?

Hát felbontástól és részletességtől függ illetve h 1 vagy több monitorral szeretnéd használni. Sőt ha jól tudom lehet eltérő gépigénye egyik másik CAD változatnak, de annyi biztos h egyszerűbb szinten egy GTS250/HD4850 már elég jól kiszolgálna, ezeket elég olcsón megkapod használtan illetve ezektől felfelé ameddig úgy érzed h még megéri befektetni. 7750/7770 fölé már menni felesleges ha csak nem több monitoros rendszert tervezel használni professzionális szinten.

Nem ez szimpla hobbi/tanulás céljából otthoni tervezés, csak mert felraktam tegnap egy ilyen rendszer ingyenes változatát, csak szaggat össze vissza, használhatatlan, gyanítom hogy az alaplapi VGA nem díjazza 😃
Csak arra voltam kíváncsi hogy egy ilyen hagyományos VGA elég lehet-e, de valszeg igen, mert bent a munkahelyen sem atomerőmű a gépünk, és azon is használhatóak ezek a programok 😀

Köszi!!
0
0
0
0
Keksz03 avatar
DarthRoni írta:
Konkrtétan CAD/CAM rendszerrel szeretnék dolgozni, de az alaplapi VGA-m nem díjazza 😃

Hát felbontástól és részletességtől függ illetve h 1 vagy több monitorral szeretnéd használni. Sőt ha jól tudom lehet eltérő gépigénye egyik másik CAD változatnak, de annyi biztos h egyszerűbb szinten egy GTS250/HD4850 már elég jól kiszolgálna, ezeket elég olcsón megkapod használtan illetve ezektől felfelé ameddig úgy érzed h még megéri befektetni. 7750/7770 fölé már menni felesleges ha csak nem több monitoros rendszert tervezel használni professzionális szinten.
0
0
0
0
DarthRoni avatar
0
0
0
0
Keksz03 avatar
DCMAN írta:
Osynho írta:
Biztos jók, de nem érnek + 10ezret. 😀

de én ugyhallotam h a Vapor-x es karik a "leghüvősebek" vagyis nekik a legjobb a hűtésük.

Elég jók a Vapor-X hűtéssel szerelt kártyák, legtöbb esetben elég jól hűtenek és nem is túl hangosak!

A referencia hűtéssel szerelt kártyákat sokan szeretik mert jól hűtenek, kitolják a meleget a házból ezekkel szemben, én személy szerint utálom őket mivel a házam szellőzése profin meg van oldva ezért tőlem bent is maradhat a meleg, ráadásul elég komoly hangja tud lenni a 79xx kártyák ref hűtésének, legalábbis a 7970-nek brutális hangja volt!

A hűtés egyébként is csak akkor nagyon fontos és véleményem szerint akkor éri meg a felárat a sima 2 ventis sapphire vagy a 3 ventis gigabyte hűtéssel szemben ha nagyon OC-zni akarsz, úgy értem h feszemeléssel egybekötve! Kérdezz be fórumba ph!-n biztos van/volt már valakinek ilyen és meg tudja osztani veled a tapasztalatait! 😀
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
R3mZy írta:
Rád hallgatam Taylor 500Ft-ért hozzájuttotam! 😀 Igaz a régi 8600GTS 256ost is oda adtam + ba ráfizzetem 500Ft-t 😀

500Ft csak?😃 Annyit megért szerintem😃 De majd ezt is váltsd majd le mert lassan kell majd DX11 meg nagyobb teljesítmény😃 Az a kártya pont a mostani játékok minimum gépigényeinél szerepel kb mivel olyan HD 3850 256MB szintű de inkább már HD 3870 meg ugye van ahol HD 4850 a minimum szóval azért elavultak már ezek sajnos😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
GokuTM írta:
DCMAN írta:
Osynho írta:

de én ugyhallotam h a Vapor-x es karik a "leghüvősebek" vagyis nekik a legjobb a hűtésük.

Rosszul hallottad.
De ha így lenne sem érne meg +10.000Ft-ot.
Általában ennyiért már egyel jobb VGA-t lehet venni.
Még ha ref. hűtős (amivel egyébként az ég világon semmi probléma nincs) is jobban megéri.

De ha így lenne sem érne meg +10.000Ft-ot.
Általában ennyiért már egyel jobb VGA-t lehet venni.

pl milyet? tudnál irni légyszíves😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
Osynho írta:

0
0
0
0
The Emptiness avatar
R3mZy írta:
Sziasztok

Van egy 8600GTS 256mb a gépembe, tudnék venni egy Sharppire 4650 1gb "7000Ft". Szerintetek megéri lecserélni? a 8600GTS-t megveszik 5000Ft-ért szoval 2000Ft ért van egy 4650-em! Mit javasoltok?

Ha van időd es nem sürgős akkor varnal 2 honapot el fogom adni a VTX HD 5570 VGA mat. 5-6 ezerert :-) ha erdekel irj ha nem akkor meg ne.

( JA BOCS MOST OLVASOM HOGY MEGVETTED A MÁSIKAT) AKKOR NEM AKTUALIS.
0
0
0
0
R3mZy avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
shootme2 írta:
Sziasztok

Mi a vélemény GTX 550ti-ről? 4850-et érdemes lenne lecserélni rá? Jó áron jutnék hozzá...
Köszönöm

Üdv

Ha tényleg jó áron van akkor szerintem megéri. Olyan 25-30% plusz teljesítmény és DX11.

R3mZy: Annysit szerintem megér😃 Olyan 42 de akár több százalékkal is jobb lesz mert a tiéd 256-os nem 512-es😃 [LINK] szóval szerintem megéri
0
0
0
0
R3mZy avatar
Sziasztok

Van egy 8600GTS 256mb a gépembe, tudnék venni egy Sharppire 4650 1gb "7000Ft". Szerintetek megéri lecserélni? a 8600GTS-t megveszik 5000Ft-ért szoval 2000Ft ért van egy 4650-em! Mit javasoltok?
0
0
0
0
Osynho avatar
0
0
0
0
DCMAN avatar
Keksz03 írta:
DCMAN írta:
Rendben köszönöm a válaszaitokat.😀akor marad ez de a 660 Ti-t még megskubbantom

Nekem az van, de a jövőre nézve azt mondom h 7950 jobb választás, pedig hűvös meg tényleg erős, de 7950 most előnyösebb!

köszi mégegyszer😀 szerintem az marad mert volt már Vapor-X-es karim és jól bírta.vagyis most is meg van még csak havernak odaadtam.csak gondoltam azért megkérdezem h jók-e még mindig a Vapor-x es karik de akor ezekszerint igen.😀
0
0
0
0
Keksz03 avatar
DCMAN írta:

Nekem az van, de a jövőre nézve azt mondom h 7950 jobb választás, pedig hűvös meg tényleg erős, de 7950 most előnyösebb!
0
0
0
0
DCMAN avatar
0
0
0
0
Osynho avatar
DCMAN írta:
DCMAN írta:
Ati Radeon HD 7950 3 GB Vapor-X OC .vélemény ,tapasztalat? jó kártya? vagy esetleg az ő árkategoriájában van jobb kari is?

valaki tudna végre segíteni?😀

Mire gondolsz? A 7950-es egy jó kártya. Árkategóriájában is jó. Hogy neked jó-e azt meg csak te tudod. 😀
Hozzáteszem, kb egy 10essel olcsóbban is kapni 7950-est.
0
0
0
0
Keksz03 avatar
DCMAN írta:
DCMAN írta:
Ati Radeon HD 7950 3 GB Vapor-X OC .vélemény ,tapasztalat? jó kártya? vagy esetleg az ő árkategoriájában van jobb kari is?

Jó hűtés és erős vga. GTX660 Ti a riválisa, de a 7950 több VRAM-mal van szerelve, jobban húzható és ha nem is sokkal de erősebb a legtöbb játékban mint az ellenfele, úgyh ha szánsz rá ennyit akkor ez egy igen jó vétel! 😀
0
0
0
0
DCMAN avatar
DCMAN írta:

0
0
0
0
no avatar
Nem-nem erdemes akkor inkabb 1 Gtx460 vagy egy 6850 olyanlanek,vagy 5830...
0
0
0
0
no avatar
Sziasztok

Mi a vélemény GTX 550ti-ről? 4850-et érdemes lenne lecserélni rá? Jó áron jutnék hozzá...
Köszönöm

Üdv
0
0
0
0
no avatar
utolag én is vissza olvastam és valóban lenézőnek tűnt,
bár nem az akart lenne, probálom reálisan nézni a dolgokat nehogy elhuzzak abba az irányba amit én "képviselek" de ezek szerint szinte fordítottan sikerült😀
90%? az szép nekem egy viszonylag régi cm-van de az csak 70%😃
0
0
0
0
Osynho avatar
Reincarnation írta:
Osynho írta:
Reincarnation:
22nm? 😊 Mind a két cég 28nm-en gyártatja a chipjeit a TSMC-nél.
A 660-as a 7850 és a 7870 között van teljesítményben és fogyasztásban is, hol itt a gond?
Amúgy meg pár w terhelés alatti különbség mióta szempont egy játékra kitalált vga esetében? 😀

Ki mondta hogy szempont, azt mondtam kicsit jobb ennyi.
A tudatlanságomért pedig elnézést kérek azt hittem 22nm gyárják őket szerencse hogy nem terjesztetem eddig 😃 (

Hát azt írtad, "de fogyasztásba már nagyon nem" ebből arra következtettem, hogy szerinted szignifikáns a különbség a kártyák között. 😀 Bocs, ha félreértelmeztem.

Minden esetre nekem jobban számít a terhelés mentes fogyasztás, azt a heti pár óra játékot kibírom. Aki játszik, az fogadja el, hogy áramot fog pazarolni. 😀 Mondjuk mivel 90% körüli hatásfokú a tápom, így sokat tettem az esőerdők megmentéséért! 😂
0
0
0
0
apetit1989 avatar
Na kezdődik.
Nem értem a logikát a dologban.
Kérdezek valamit, mert nem tudom.
Választ kapok, de a válasz nem tetszik.
Erre elkezdek anyázni.

Nem így kéne?
Kérdezek valamit, mert nem tudom.
Választ kapok, de a válasz nem tetszik.
Tudomásul veszem, és megköszönöm.
0
0
0
0
no avatar
Osynho írta:
Reincarnation:
22nm? 😊 Mind a két cég 28nm-en gyártatja a chipjeit a TSMC-nél.
A 660-as a 7850 és a 7870 között van teljesítményben és fogyasztásban is, hol itt a gond?
Amúgy meg pár w terhelés alatti különbség mióta szempont egy játékra kitalált vga esetében? 😀

Ki mondta hogy szempont, azt mondtam kicsit jobb ennyi.
A tudatlanságomért pedig elnézést kérek azt hittem 22nm gyárják őket szerencse hogy nem terjesztetem eddig 😃 (
0
0
0
0
no avatar
Te is fogd vissza a szád semmivel se vagy több😉 nem tetszik valami ne nézd 😉
0
0
0
0
Osynho avatar
FeherGandalf9311:
Ezt szerintem most fejezd be! Hogy jössz a személyeskedéshez? Ki szólt hozzád ilyen hangnemben?

Segíteni akart mindenki, aztán paraszt módon reagálsz.

A te dolgod, hogy cserélsz-e tápot, ez egy fórum, ahol elmondjuk a véleményünket, akár tetszik, akár nem. A tények ellen kardoskodsz, de ez sem zavar. Viszont a hülye dumádat nem kérem. Köszi.

Az, hogy 8 évvel idősebb vagyok nálad és anyucizol meg elég vicces.
0
0
0
0
Devis avatar
saját pénzből vettem a gépemet akkoriban e5700 és 5830 volt a felállás, csak az okos ember eladja ezeket és kis hozzáadással tud fejleszteni. de köszönöm h ismeretlenként rögtön sikerült vmi személyeset beszólni 😀

Mellesleg nyugodtan hagyd a gépben azt a bombát, majd eldurran (mert elfog) és majd gyere vissza és kérj tanácsot hogy milyet vegyél, mert a márkátlan szutyok beadta a kulcsot.

Mellesleg nem hasra ütésre mondjuk a dolgokat, youtube-n nézzél videókat ahol mérésben kimutatják hogy silány minőség az lc-khc-mtech meg a többi ilyen csodatáp.
0
0
0
0
no avatar
de sok a fikás gyerek 😃 anyuci jól tol benneteket 😉
0
0
0
0
Devis avatar
háát ilyet kijelenteni. vissza kellett raknom a szemeimet a földről hogy újra lássam a notepad-ot
0
0
0
0
Devis avatar
lc táp nem rossz--

O.O
0
0
0
0
ricshard004 avatar
A legjobb LC Power tápok belseje is a közép-alsó kategóriás tápok belsejével veszik fel a versenyt..,hulladékok szvsz.
0
0
0
0
Osynho avatar
Mondom, elvinné egy 400-450 MINŐSÉGI lazán. Csak az lc közel sem tud annyit. Megnézted a videót? Az is 550W-os papíron. És mennyinél robbant fel? 😀
0
0
0
0
no avatar
Hát nem tudom érdekes Honlapon 500wot írnak h annyi kell meg mindenhol😀
0
0
0
0
Osynho avatar
FeherGandalf9311 írta:
de nekem 6950 lesz 😃

Ja, bocs, benéztem. Annak akkor TDP: 200-225 Watt + az OC.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció