Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Szerintetek ez a mai játékokhoz mennyire jó?
Full HD mehet max beállításon pl Battlefield 3-ba?
Várom a válaszotokat! 😀
Sapphire Radeon HD7950 Boost Vapor-X HD 3GB DDR5 384-bit
Biztos jók, de nem érnek + 10ezret. 😀
de én ugyhallotam h a Vapor-x es karik a "leghüvősebek" vagyis nekik a legjobb a hűtésük.
Elég jók a Vapor-X hűtéssel szerelt kártyák, legtöbb esetben elég jól hűtenek és nem is túl hangosak!
A referencia hűtéssel szerelt kártyákat sokan szeretik mert jól hűtenek, kitolják a meleget a házból ezekkel szemben, én személy szerint utálom őket mivel a házam szellőzése profin meg van oldva ezért tőlem bent is maradhat a meleg, ráadásul elég komoly hangja tud lenni a 79xx kártyák ref hűtésének, legalábbis a 7970-nek brutális hangja volt!
A hűtés egyébként is csak akkor nagyon fontos és véleményem szerint akkor éri meg a felárat a sima 2 ventis sapphire vagy a 3 ventis gigabyte hűtéssel szemben ha nagyon OC-zni akarsz, úgy értem h feszemeléssel egybekötve! Kérdezz be fórumba ph!-n biztos van/volt már valakinek ilyen és meg tudja osztani veled a tapasztalatait! 😀
Nagyon szépen köszi ismét!😀
Olyan karit keresek, ami jó az alaplapomba, és egy i5-ös proci kihajtja. A mostaninál jobb legyen, az a lényeg. Tanácsokat várok. Amúgy az igaz, hogyha PCI-Express x16 3.0-ás karit rakok PCI-Express x16 2.0-ás vagy 2.1-es foglalatban akkor a 2.x-es sebességén, de menni fog? Mert akkor mindjárt nagyobb lenne a választék. 😀 Tép: 450w FSP. Az i5 majd később érkezik, szóval a lényeg, hogy a mosatni proci mellé elférjen, azt majd utána ha kell veszek erősebb tápot.
Gtx 690 sli...😆
Olyan karit keresek, ami jó az alaplapomba, és egy i5-ös proci kihajtja. A mostaninál jobb legyen, az a lényeg. Tanácsokat várok. Amúgy az igaz, hogyha PCI-Express x16 3.0-ás karit rakok PCI-Express x16 2.0-ás vagy 2.1-es foglalatban akkor a 2.x-es sebességén, de menni fog? Mert akkor mindjárt nagyobb lenne a választék. 😀 Tép: 450w FSP. Az i5 majd később érkezik, szóval a lényeg, hogy a mosatni proci mellé elférjen, azt majd utána ha kell veszek erősebb tápot.
Igen, gond nélkül működni fog.
http://www.hwcompare.com/3219/geforce-8800-gts-g80-320mb-vs-radeon-hd-4650-1gb/
A segitségetekre lenne szükségem, még pedig addot egy helyzet hogy van egy Shapphire 4650 1gb-m! Tudja mindenki hogy ez nem valami jó kártya meg stb és elcserélhetném egy Nvidia 8800GTS 320-ra ! Szerintetek elcseréljem? Jobb teljesitményt nyujtana a 8800GTS? Előre is köszönöm! Szépnapott!
max 40 ezer forintig.
Ati sokkal erősebb játékban hidd el 😀 Gtx 670 meg piszok drága Sima gtx 660 nem rossz de hd 7850 OC-vel egy szintű és árban sokkal olcsobb az Hd 7850 😀 nekem sokszor volt Atim és kiválóak játék téren IS!
Kicsit ferdítesz! Ati már régóta nincs, AMD van és az AMD nem sokkal erősebb játékban, esetleg úgy lenne igaz h van olyan játék amiben sokkal erősebb!
Átlagosan talán kicsivel jobban fekszik az AMD kártyáinak a mai játék felhozatal, de nem egy olyan játék van amiben a Kepler sokkal kimagaslóbb teljesítményt nyújt! Ezért is mondom el mindig h érdemes kinézni mi a kedvenc játékunk vagy mivel játszanánk sokat mert akkor úgy érdemes videókártyát választani!
GTX660 pedig jobb kártya mint a 7850, inkább a 7870 ellenfele tudásban és így már az ára is elég jó!
A következő lépcsőfok amúgy is a GTX660 Ti lenne amivel szemben már a 7950-et ajánlanám és csak utána a GTX670 ami már valóban drága és nem egy jó vétel.
Nekem volt mindkét gyártótól videókártya a gépemben, az elmúlt 1-2 évben vagy 10 különböző biztosan és állíthatom h mindkét oldalon vannak driver problémák de ezeket mindig javítják úgyh bármelyiket lehet választani nyugodt szívvel!
Nálam ez nem válságfüggő. Azt veszem, amelyik jobb nekem adott pénzért. Ez mindig így volt és így is lesz a jövőben.
Andris29994: Mivel, h válság van jó hogy azt a kártyát veszem meg ami a legjobb árérték arányú, amúgy meg Spoiler!
Ez mit jelent? A Radeonok már az amd-s korszak előtt is jók voltak.
-Sajat velemenyem szerint ez nagy hulyeseg,szerintem az Nvidia es a Radeon is jo...Nekem nem az szamit hogy melyik csoportba soroljak az adott VGAT,hanem az,hogy melyik az erosebb es,hogy melyiket tudom jobb aron megszerezni!Es ez itt a lenyeg.
Udv.
Hogy jobban támogatnák a játékokat, az nettó baromság, elég világosan cáfolják a tesztek. Tényekkel kár vitatkozni. 😀 Egyes játékok jobban mennek geforce-on, egyesek meg radeonon.
Hát ismerősök, barátok. Az eladókat is kérdeztem, de azok meg csak dadogtak! Mert, h az nvidia így meg úgy. Ők csak az nvidiára esküsznek, meg hát h jobban támogatják a játékokat stb. Pár barátom is mondta, h AMD kártyát ne vegyek mert szar. Mert volt 1-2 illetőnek, h gyors elromlott és egy idő után csíkok jelentek meg a képernyőn meg ilyenek.
De mondom nekik, h Radeont veszek. Jó árban vannak, de csak mint a hülyének beszélnék egy folytában!😆
FeherGandalf9311: Akkor maradok a HD 7850 mellett, remélem h belehet őket szerezni még egy darabig.
Annyira szeretem ezeket az elvakult embereket, akik 0 infó birtokában, tök határozottan osztják az észt a legnagyobb baromságokról...
Kik ezek a sokan? Osztálytársak, haverok, számtech boltosok?
De ideje megpróbálnom az AMD kártyákat is! 😀
Miért gond, hogy nem volt még amd kártyát? Beteszed, driver fel és játszol. Nem kell hozzá diploma. (persze nvidiás drivert le kell pucolni).
Hosszú távon megéri a 2gb-os, a Crysis 3 is meg fogja hálálni szerintem.
Gondolom akkor megéri lecserélni a GTX 275-öst HD 7850-re? Amúgy nagyobb felbontásra szánom ami a játékokat illeti. A GTX 275 már kezd el gyengülni 1080p-ben, főleg az újabb játékoknál és hát szeretném játszani a crysis3-mal csak hát nem bírok mert dx10-es karim!😞
És ha maradok a HD 7850-nél, akkor az 1gb vagy a 2gb változatot vegyem meg?
Milyen videókártyát ajánlotok 35kért max? Serious sam 3-at szeretném ultrán tolni max 16x élsimítással persze ne akadozzon a gém, 30 alá ne menjen az fps😃 és gddr5 pci express 1gb-s legyen. Válaszotokat előre is köszönöm 😀 1680x1050-ben játszok. Üdv
HD 7770 és GTX 650 Ti is vinné a játékot úgy ahogy akarod szerintem. Egyébként nincs a játékban 16x élsimítás. 16x AF van de az anizotrópikus szűrő.