Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pl itt:[LINK]
de ha valaki tud jobbat nyugodtan rakja be😀
na azokat nem szabad használni. az én gépemre 800w-ot írt, és mégis egy 400w-os viszi.
ledes ventik max 3w-t esznek, de sztem sokat is mondtam.
de ha valaki tud jobbat nyugodtan rakja be😀
macron nem ajánlott márka szóval cserélned kell. Grafikonokat meg hát sok helyen lehet látni de konkrétan kell keresni pl. egy videokártyára vagy processzorra és akkor úgy könnyebb találni.
én [LINK] vagy [LINK] itt sok grafikon van sok processzorral sok féle teszttel. Szerintem nagyon jó.
Fogyasztás vagy csak pontosabb adatokhoz meg ezeket szoktam nézni [url]http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=546&card2=579#[/url]
[LINK]
[LINK] itt meg teszteket lehet amire rákeresel proci vga táp sok mindenre lesz itt találat de prociból nem sok de pl videokártából elég ok van. szuper oldal ez is.
Meg még van ez az oldal
[LINK]
ez is nagyon jó kis oldal. Mint látod processzorokat is lehet meg még jó pár dolgot hasonlítgatni. Ezeken az oldalakon új cikkek is vannak meg stb szóval ezeken aztán lehet informálódni de prohardver is nagyon jó meg hát ugye magyar.
tápot én FSP HEXA 400, Chieftec CTG 400 tápokat ajánlom. De lehet FSP HEXA 500 is meg Chieftec CTG 450,500 is ha kell jövőben. De 400 már bőven elég HD 7750-hez.
Köszönöm a segítséget. abban tudsz még segíteni, hogy a fogyasztást hogyan lehet ki számolni mert egyedi házat építek a gépnek és szeretnék leddes ventilátort bele és led szalagot is az 500w os táp elég vagy inkább menjek feljebb?hozzá teszem még csak most formálodik hogy miből mennyit szeretnék bele de ezeknek a fogyasztásának még utánna kell néznem.
én [LINK] vagy [LINK] itt sok grafikon van sok processzorral sok féle teszttel. Szerintem nagyon jó.
Fogyasztás vagy csak pontosabb adatokhoz meg ezeket szoktam nézni [url]http://www.gpureview.com/show_cards.php?card1=546&card2=579#[/url]
[LINK]
[LINK] itt meg teszteket lehet amire rákeresel proci vga táp sok mindenre lesz itt találat de prociból nem sok de pl videokártából elég ok van. szuper oldal ez is.
Meg még van ez az oldal
[LINK]
ez is nagyon jó kis oldal. Mint látod processzorokat is lehet meg még jó pár dolgot hasonlítgatni. Ezeken az oldalakon új cikkek is vannak meg stb szóval ezeken aztán lehet informálódni de prohardver is nagyon jó meg hát ugye magyar.
tápot én FSP HEXA 400, Chieftec CTG 400 tápokat ajánlom. De lehet FSP HEXA 500 is meg Chieftec CTG 450,500 is ha kell jövőben. De 400 már bőven elég HD 7750-hez.
Akkor oda jó lesz HD 7750 1GB GDDR5 szerintem is habár tápot ha jó minőségű akkor nem kell cserélni sem GT 630-nál sem HD 7750-nél.
Szia!
köszönöm a választ. az hogy ddr 3 vagy ddr5 ennyit számít? és ti honnan tudjátok mindezt én 3 napot keresgéltem mindenféle összehasonlítások és tesztek után kutatva de semmit sem találtam 😞
Itt egy összehasonlítás,nézd pl a HIS 5550 ddr3 és a HIS 5550 GDDR5 viszonylatot(még a kissebb rammal is gyorsabb 😆😉
Sziasztok!
A tápom márkája :macron 350w akkor ez most márkás-e vagy nem?
hol találhatnék én is ilyen összehasonlító grafikonokat én is? tisztelettel.
HD 5850 vagy 7770 jobb?
Érdekel mert ugyanabban az árban vannak.
Szia.
Az 5850 Jobb de többet is "eszik" 😀
[LINK]
Érdekel mert ugyanabban az árban vannak.
Akkor oda jó lesz HD 7750 1GB GDDR5 szerintem is habár tápot ha jó minőségű akkor nem kell cserélni sem GT 630-nál sem HD 7750-nél.
Szia!
köszönöm a választ. az hogy ddr 3 vagy ddr5 ennyit számít? és ti honnan tudjátok mindezt én 3 napot keresgéltem mindenféle összehasonlítások és tesztek után kutatva de semmit sem találtam 😞
Itt egy összehasonlítás,nézd pl a HIS 5550 ddr3 és a HIS 5550 GDDR5 viszonylatot(még a kissebb rammal is gyorsabb 😆😉
Szia!
Jobb volna tudni az egész konfigot amihez veszed a kártyát. Főleg a tápot de azt márkára és típusra pontosan. Ha az jó akkor lehetne használtan is nézni sokkal erősebb kártyát is feltéve ha processzor nem túl gyenge mert akkor meg felesleges. jó volna ha kitöltenéd a géped adatait.
Sziasztok!
Akkor kiegészítem a táp márkályát nem tudom 350w os és azt hiszem szeretném cserélni ha minden igáz.
az alaplap: P5VD2-MX SE az asus-tól (minden alkatrészével együtt úgy kaptam és nem tudom melyik mennyire jó)
proci az a napokban érkezik meg az új : Intel D 945 dual core 3.4 ghz processzor s775 CPU
memoria az 4gb nem tudom kell e még valamit leírni hozzá
alapból gyenge ez a kártya, de hogy még dd3, az rátesz még egy lapáttal
inkább 7750 ddr5-ös változatban
szeretném megkérdezni ,hogy mit szóltok ehhez a kártyához:
MSI N630GT 4GB 128bit DDR3 PCI-E N630GT-MD4GD3
olvastam a topicot tudom hogy a legjobb a HD7750 es ez a kártya sokkal rosszabb? érdemes-e egyáltalán ezt választani? válaszotokat előre is kösz.
a 7770...10 euval drágább de nem is ez a lényeg hanem a Gtx-hez kapok 50eurós kupont(amit fel tudok használni 😀 + Assasin Creed 3-s DVD-t 😀
Kapsz hozzá ac3-at,de örülhetsz ha elmegy azzal a géppel...
hát el kéne hogy menjen vele 😀 egyébként meg nem erdekel az ac3 max eladom a dvd-t van aki megveszi...
Davezorrr. igen es nekem az tökéletes mivel 2 éve wotozom 😀 szal fel tudnam használni 😀 és igen az alzán, hát hool máshol 😀
az alza az elmúlt egy évben nagyon feltornázta az árait! szal Én inkább a gigastore-ról vásárolnék ha online boltról van szó...nézd csak meg az árkülönbséget! bár már nem vásárolok online PC cuccokat mióta megynílt KN-ben az ITSK...
hát azert sztem alzán joval nagyobb a valaszték pc-s alkatrészek között illetve jó akciók is vannak pl ennel a karinal is ac3ast kapsz ajandékba es sk legmegbizhatobb online e-shopja 😀
jóval nagyobb?! felnéztél egyáltalán oda? de ám Nekem mindegy...a Te pénzed, költsd a pénzéhes bandára...😉
nincs az ajándékba...bele van az számolva az árba nefélj (a gigastore-hoz képest)
legmegbízhatóbb?! akkor nem tudom miért ez lett az eredmény:
Shoproku 2012
Víťaz kategórie Obchodné domy: HEJ.sk
u.i.: tény hogy nem rossz az alza de vannak nála sokkal jobb boltok is!
a 7770...10 euval drágább de nem is ez a lényeg hanem a Gtx-hez kapok 50eurós kupont(amit fel tudok használni 😀 + Assasin Creed 3-s DVD-t 😀
hát el kéne hogy menjen vele 😀 egyébként meg nem erdekel az ac3 max eladom a dvd-t van aki megveszi...
Davezorrr. igen es nekem az tökéletes mivel 2 éve wotozom 😀 szal fel tudnam használni 😀 és igen az alzán, hát hool máshol 😀
az alza az elmúlt egy évben nagyon feltornázta az árait! szal Én inkább a gigastore-ról vásárolnék ha online boltról van szó...nézd csak meg az árkülönbséget! bár már nem vásárolok online PC cuccokat mióta megynílt KN-ben az ITSK...
hát azert sztem alzán joval nagyobb a valaszték pc-s alkatrészek között illetve jó akciók is vannak pl ennel a karinal is ac3ast kapsz ajandékba es sk legmegbizhatobb online e-shopja 😀
Látom te is alzan nézted 😀 am. azt az 50eurt csak a f2p játékoknál tudod használni amit az nv támogat asszem...pl. planetside 2 de te tudod.
Hali..felsorolok 3 kártyát szerintetek melyiket vegyem meg:
1.: MSI N650 1GD5/OCV1
2.: ZOTAC GeForce GTX 650 1GB DDR5
2.: GIGABYTE N650OC-1GI
Az adatok ugyan azok azon kivül h a Gigabyte gpu óra jele 1110MHz a másik kettöé meg csak 1071. Lényegében ugyan az mind a 3 kártya csak mind más gyartó az ár is ugyan az 😀 És nem tudok dönteni...maximum döntök kinézet alapján 😃 de még ugy is nehéz 😃
A Zotac-ra csak 2 év gari van, nem? Mert azt akkor húzd ki a listáról! 😀
1.: MSI N650 1GD5/OCV1
2.: ZOTAC GeForce GTX 650 1GB DDR5
2.: GIGABYTE N650OC-1GI
Az adatok ugyan azok azon kivül h a Gigabyte gpu óra jele 1110MHz a másik kettöé meg csak 1071. Lényegében ugyan az mind a 3 kártya csak mind más gyartó az ár is ugyan az 😀 És nem tudok dönteni...maximum döntök kinézet alapján 😃 de még ugy is nehéz 😃
nem ATI? Összezavarodtam emberek a ma este 😜
két és fél éve nincs ATI...
Sapphire. És az NVIDIA vagy az ATI?
egyiksem...😊 AMD
Melyik márkát ajánljátok? Asus-t vagy Sapphire-t szeretnék venni de az sem kizárt, hogy Gigabyte lesz, és nem tok döndeni 😞
Itt amelyik szimpatikusabb,a Sapphire-re is,meg a Gigára is fujolnak egyesek(de melyik márkánál nem volt gyengébb széria ???).Nekem mindenesetre az utóbbi 6 évben csak Sapphire-m volt(4 különböző,2-őt most is nyúzok a másik 2-őt eladtam),de mindegyikkel teljesen elégedett voltam-vagyok. 😀
Konkrétan nem tudom, kb 3 hétig volt Cf, lehet az én nem hozzáértésem(előtte nem volt Cf), de csak szenvedtem vele, ráadásul nagyon melegedett a 2 kártya, igaz túlhajtva, valószínű túlfeszelve.😆
Nekem semmi problémám volt vele.
Minden játszott játéknál CF támogatás, melegedési gond sem volt, pedig elég alapos OC-t kaptak.
Már nincsenek meg, mert újat tervezek, de meg voltam velük elégedve. Igen Én még 60_ért vettem a kettőt.
92c Amd létére sok volt, igaz 1200&1500Mhz mellett.😆
7970 1275&1750 mellett sem megy fel ennyire.😜
Konkrétan nem tudom, kb 3 hétig volt Cf, lehet az én nem hozzáértésem(előtte nem volt Cf), de csak szenvedtem vele, ráadásul nagyon melegedett a 2 kártya, igaz túlhajtva, valószínű túlfeszelve.😆
Nekem semmi problémám volt vele.
Minden játszott játéknál CF támogatás, melegedési gond sem volt, pedig elég alapos OC-t kaptak.
Már nincsenek meg, mert újat tervezek, de meg voltam velük elégedve. Igen Én még 60_ért vettem a kettőt.
Hali irjátok meg profilomba lécci e 3 közül melyiket vegyem,melyik gyors,melyik a legjobb játékra :
Nvidia GT630 2GB ddr3
vagy
Gainward 1770-BLISS GT440 1GB DDR5
vagy
Sapphire Radeon HD6670 2GB DDR3
??
Egyik sem jó játékra ,de a 3 közül talán a gt440 gyorsabb a többinél.
Ezek 20k körül vannak újonnan ,érdemes lenne használt piacon szét nézni.
20k körül kapsz hd5770,hd6770 esetleg gts450 gddr5 amik sz*rrá verik a gt440-et...
Hd 5770 a legjobb, 6770 átnevezett 5770.😉
Egyébként 20k-ért van 5850.😜
Hol láttál 20K-ért 5850-et? Ha van, akkor lehet nem ártana egy CF-t építenem 😃 Amúgy én legolcsóbban 25K-ért láttam 😀
Cf-ben GTX680 körül hoz Vantage-ben 😀
Nem mellesleg 50.000Ft körül ki lehet hozni 😃
Ott lehet, amúgy jócskán lemarad, legfőképp ott ahol nincs Cf támogatás.😜
Ez attól függ.
-Cf támogatás azért nem egy olyan dolog, ami után erősen kutatni kéne.
-FullHD-ben persze van lemaradása, de közel sem annyi, hogy ez problémát okozzon, azaz bármi elfut maximumon kényelmesen (Crysis 3 kérdéses, de az nem sok mindennel nem.)
-80-90.000Ft Árkülönbözetnyi lemaradásról pedig végképp nem lehet beszélni 😀
Ellene szól viszont a garancia hiánya, és a viszonylag magasabb fogyasztás.
De annak aki már rendelkezik 1-el, annak nem rossz befektetés.
Gyors példának: FULLHD; Crysis Warhead:
HD5850 Cf - 49fps
GTX680 - 59fps
Amihez nincs oda hiába a kutatás.😉
7850Cf néha nagyon idegesítő volt, minimum Fps jóval kevesebb mint egy erősebb kártyával.😀
Konkértan melyik játékra gondolsz gondolsz?
Nekem nincs olyan játékom aminél ne lett volna.
Semmi macerám nem adódott a CF-el, pedig nagyon riagattak vele megvétel előtt.
Hali irjátok meg profilomba lécci e 3 közül melyiket vegyem,melyik gyors,melyik a legjobb játékra :
Nvidia GT630 2GB ddr3
vagy
vagy
??
20k körül kapsz hd5770,hd6770 esetleg gts450 gddr5 amik sz*rrá verik a gt440-et...
Hol láttál 20K-ért 5850-et? Ha van, akkor lehet nem ártana egy CF-t építenem 😃 Amúgy én legolcsóbban 25K-ért láttam 😀
Ez attól függ.
-FullHD-ben persze van lemaradása, de közel sem annyi, hogy ez problémát okozzon, azaz bármi elfut maximumon kényelmesen (Crysis 3 kérdéses, de az nem sok mindennel nem.)
HD5850 Cf - 49fps
GTX680 - 59fps
Amihez nincs oda hiába a kutatás.😉
7850Cf néha nagyon idegesítő volt, minimum Fps jóval kevesebb mint egy erősebb kártyával.😀
Nvidia GT630 2GB ddr3
vagy
vagy
??
Ez attól függ.
HD5850 Cf - 49fps
GTX680 - 59fps
Nvidia GT630 2GB ddr3
vagy
vagy
??
Nvidia GT630 2GB ddr3
vagy
vagy
??
Nvidia GT630 2GB ddr3
vagy
vagy
??
Azért láttál annyiért, mert a 20k-s rögtön elkelt.😃
25k-ért is ajándék, 6870 szint, túlhajtva erősebb, mint a túlhajtott 6870. 😉