Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
es a 7750-7770kozott sok a kulonbseg?csakmert arban nem annyira
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De tápja elég noname és azok éhes kis kártyák😃
0
0
0
0
-Norbi- avatar
Jah, hogy GT220??...Hát az után, minden mesés. 😃
Bár ha ilyen 20-30.000Ft-od van kártyára, én HD5850/5870-et vennék.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Max Payne 3ban nagyon jól teljesít HD 7750 szerintem. Mondom GT220 elbújhat mellette. Az a kártya még az én kártyámnál is gyengébb kb 10-15 százalékkal. Nagy ugrás lenne azért hidd el. Minden új játék menni fog garantáltan csak egyik így másik úgy. Crysis 3 nagy falat de menni az is fog.
0
0
0
0
-Norbi- avatar
htcevo3d írta:
nekem nem szamit,h.full hd vagy sem.de ha mar itt tartunk,akkor h.erdemesebb a jatekokat beallitani?mondjuk full hd es low,vagy hd es medium?csak ugy 1evre kellene valami kartya,amig nem lesz masikra penzem.csak addig menjenek a jatekok,mert eddig a max payne 3vegkepp nem megy meg lowon sem,a crysis meg a directx vegett el sem indul

Inkább HD és médium.
FULLHD-s monitoron darabos lehet a HD, de nem hiszem, hogy nagy mértékben.
0
0
0
0
no avatar
nekem nem szamit,h.full hd vagy sem.de ha mar itt tartunk,akkor h.erdemesebb a jatekokat beallitani?mondjuk full hd es low,vagy hd es medium?csak ugy 1evre kellene valami kartya,amig nem lesz masikra penzem.csak addig menjenek a jatekok,mert eddig a max payne 3vegkepp nem megy meg lowon sem,a crysis meg a directx vegett el sem indul
0
0
0
0
-Norbi- avatar
alex1997 írta:
Devis írta:
-Norbi-: crysis3 optimalizálatlanságából eredendően (mint crysis 1 esetében) még min. 1 évig nem fog fullon futni (7970-680-on biztos nem, 8*** és 7**-es szérián se fog sztem)

alex1997: amit linkeltél videót abba csodaszépen látszik h nem eyefinity-re van az a kari kitalálva. első 2 játékot nem említem, nem nagy számok. skyrim még oké, de az utolsó 2 játéknál (amik értelmesek) kidobhatod az ablakon. jövőre még inkább, akkor még kevesebb lesz fhd-ra.

Jo mindegy ény nem veszekszek. Legyen igazad. (Special nekem nem kellenek az új játékok mert igen ténleg brutális a grafika csak nsm is tudom nekem nem jönnek be. Nekem ott vége hogy Black Ops 2 Annál nagyobb grafika nekem nem kell. Akinek meg igen az vehet 600 ezer fölötti gépet is hogy Fullon vigyen mindent 50 FPS el (a 600 ezer re csak hasra ütöttem)

Nem legyen igaza, hanem igaza van.
Amíg nem játszol velük, úgy ahogy kell, nem csodálom, hogy nincs nagyobb igényed.
Ha nem tudnám, hogy a tojásból a tükörtojáson kívül lehetne mást is csinálni, nem is vágynék rá...érted... 😀

Majd ha egyszer lesz alkalmad játszani valami értelmes játékkal maximumon FULLHD-ban, megváltozik a véleményed.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Devis írta:
-Norbi-: crysis3 optimalizálatlanságából eredendően (mint crysis 1 esetében) még min. 1 évig nem fog fullon futni (7970-680-on biztos nem, 8*** és 7**-es szérián se fog sztem)

alex1997: amit linkeltél videót abba csodaszépen látszik h nem eyefinity-re van az a kari kitalálva. első 2 játékot nem említem, nem nagy számok. skyrim még oké, de az utolsó 2 játéknál (amik értelmesek) kidobhatod az ablakon. jövőre még inkább, akkor még kevesebb lesz fhd-ra.

Jo mindegy ény nem veszekszek. Legyen igazad. (Special nekem nem kellenek az új játékok mert igen ténleg brutális a grafika csak nsm is tudom nekem nem jönnek be. Nekem ott vége hogy Black Ops 2 Annál nagyobb grafika nekem nem kell. Akinek meg igen az vehet 600 ezer fölötti gépet is hogy Fullon vigyen mindent 50 FPS el (a 600 ezer re csak hasra ütöttem)
0
0
0
0
Devis avatar

0
0
0
0
-Norbi- avatar
Devis írta:
-Norbi- írta:
Devis írta:
full hd-ra a 7770 is kevés. 7850-nél is van olyan beállítás ahol már gyenge

HD7850 valamivel erősebb, mint a HD5870.
Ott csak a Metro 2033 és a BF3 Multija volt ami nem futott.
A BF3 valószínűleg az 1GB VRAM miatt.
Tuningolhatósága HD7870-re is emeli, igen jó vétel FULLHD-ra 😀

5870-be is van 2gb-os verzió. 😜
alapórajelre értettem

Csak az ritka, mint a fehér holló sajna, és pofátlan árakkal dobálják 😃
Alapórajelen is szerintem most még mindent visz Maximumon, a Metro-t kivéve.
Crysis 3-at nyílván nem fogja...de azt mi fogja, ami megfizethető ?! 😃
Ha nem gyűlik össze elég pénz, nálam esélyes lesz a 7850 😀
0
0
0
0
Devis avatar
-Norbi- írta:
Devis írta:

5870-be is van 2gb-os verzió. 😜
alapórajelre értettem
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Devis írta:

Hát ó most na nem mehet minden tökéletesen fullon. A most kijött Cryis 3 is anyira roszul fut FUL HD-ba. PL: 2 DB GTX 680 al 30 FPS alá ment ha mindent feltoltak full-ra. (És vot OC a gépbe rendesen.) 😕

Amúgy itt egy videó hogy a 7770 mit tud 3 monitoron. (Amiknek az ösz felbontása nagyonn bint a FULL HD

Remélem ez nem számít reklámnak vagy olyasfélének.
0
0
0
0
-Norbi- avatar
Devis írta:

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Ahogy nézem talán még FULL HD-ra is elég medium grafikán 25 FPS körül van😃 De tény, hogy van más felbontás is HD-n kívül csak olyan teszt meg nincsen igaz HD felbontásos sincs csak FULL HD teszt van már mindenhol kb.... Bár általában HD ról Full HDra feleződik az FPS.
0
0
0
0
Devis avatar
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TaylorXIII írta:
De a legtöbb ember nem képes elviselni a FULL HD monitoron a HD felbontást.

Nem kell HD nekem is FULL HD és lejebveszem a játékba ha nam birja 1600X900 ra az magasabb mint a sima HD 😆

Amúgy meg ha mindent FULL HD ba akar játszani akkor (SZERINTEM) a 7750 kevés. 😕
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
De a legtöbb ember nem képes elviselni a FULL HD monitoron a HD felbontást élsimítás nélkül.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
TaylorXIII írta:
Speciel a Crysis 3 HD felbontás közepes grafika. A többi kb mind jobban😃 De látom FULL HD a monitorod akkor talán még ez sem elég. Pedig már ez is kb 300% százalékkal jobb mint GT 220 de FULL HD az kemény dió. Kár, hogy FULL HD monitorod van. Esetleg használt kártyát kéne nézni de noname tápod nemtom bírna-e egy HD 5850 kártyát pl vagy megbarátkozol a HD felbontással C3 alatt.

Hát most akkor lejeb szedi a felbontást. 😕
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Speciel a Crysis 3 HD felbontás közepes grafika. A többi kb mind jobban😃 De látom FULL HD a monitorod akkor talán még ez sem elég. Pedig már ez is kb 300% százalékkal jobb mint GT 220 de FULL HD az kemény dió. Kár, hogy FULL HD monitorod van. Esetleg használt kártyát kéne nézni de noname tápod nemtom bírna-e egy HD 5850 kártyát pl vagy megbarátkozol a HD felbontással C3 alatt.
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
htcevo3d írta:
hali.nekem egy turheto kartya kellene a gepemhez.eleg lenne az 1gb-os gddr5-os is.a lenyeg,h.ne legyen draga,mert per pillanat nem nagyon tehetem meg,de viszont uj pedig kell(crysis3)

SAPPHIRE 11202-00-20G HD7750 1GB GDDR5 kb 24 ezer forint

es egy ilyen kartyaval h.mennenek a jatekok?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
htcevo3d írta:
hali.nekem egy turheto kartya kellene a gepemhez.eleg lenne az 1gb-os gddr5-os is.a lenyeg,h.ne legyen draga,mert per pillanat nem nagyon tehetem meg,de viszont uj pedig kell(crysis3)

SAPPHIRE 11202-00-20G HD7750 1GB GDDR5 kb 24 ezer forint
0
0
0
0
no avatar
0
0
0
0
Matyi10 avatar
COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite ebbe a házba belefér egy 7870 MSI HAWK vga?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
spiondani írta:
bocs el irtam csak mert laptopot akarok venni és nem tudom melyik a jobb a GTX 650m SLI vagy GTX 670m????

GT 650M SLI erősebb mint a GTX 670m a játékok többségében ahogy nézem. Vannak kivételek persze de nem sok.
0
0
0
0
rafferd avatar
Matyi10 írta:
üdv nagy teljesítmény különbség van egy 7850 és egy 7870 között?

[LINK]
0
0
0
0
Matyi10 avatar
üdv nagy teljesítmény különbség van egy 7850 és egy 7870 között?
0
0
0
0
spiondani avatar
http://www.***/images/Lenovo_IdeaPad_Y500_59-356564_16GB.jpg
0
0
0
0
spiondani avatar
bocs el irtam csak mert laptopot akarok venni és nem tudom melyik a jobb a GTX 650m SLI vagy GTX 670m????
0
0
0
0
molfer98 avatar
Sziasztok. Tudnátok mondani valami jó vga-t ami jó gameplayek felvevésére medium grafikán? Lehetőleg legyen olcsó.(Használtan 15-20.000 között)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Láttál tesztet ahol jobb a GTX 650 SLI ami ugye kivitelezhetetlen mint egy GTX 670?😃 ha igen linkeld már nekem.......😆
0
0
0
0
spiondani avatar
hali
melyik videókártya jobb a gtx 650 SLI vagy a gtx 670??? egyszerüen nem tudom eldönteni.
0
0
0
0
Devis avatar
Zatu: akkor már 7770, és a 7750-et ellehet felejteni. tartósabb mint a 7750, és kb 20-25%-al gyorsabb.
ha meg mindent maxon akarsz akkor 7970, ugyanis a 7850 se elég mindenhova
0
0
0
0
Zatu avatar
sziasztok. Radeon HD7750-t ajánlom, nekem is az van, minden fut rendesen. de ha mindent max grafikán akarsz játszani, akkor HD7850-t ajánlanám. ha meg sok pénzed van és egy izom gépet akarsz, akkor Nvidia GTX660Ti.
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A 650 Ti közelében van legfeljebb😃 Nem a 650 közelében😃 Azt már konkrétan alázza..😆
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Reincarnation írta:
256biteset nem kapsz ennyiért radeon 7770 vígan vissza maxon a far cry 3 és bf3-at is megfelelő processzoral jelnesetben (youtuben van egy rakás gameplay) ennek nem felel meg a athlon, de játszható élményt fog produkálni.
nvidia oldalon ott gtx650 teljesítményben radeon 7770 alatt van
esetleg még a gtx650ti ami felett van de az ára is 40k körül van.

A 650 es közelében ott a Sapphire HD 7770 Veptor-x (remélem jól irtam) 😆
0
0
0
0
no avatar
256biteset nem kapsz ennyiért radeon 7770 vígan vissza maxon a far cry 3 és bf3-at is megfelelő processzoral jelnesetben (youtuben van egy rakás gameplay) ennek nem felel meg a athlon, de játszható élményt fog produkálni.
nvidia oldalon ott gtx650 teljesítményben radeon 7770 alatt van
esetleg még a gtx650ti ami felett van de az ára is 40k körül van.
0
0
0
0
Crassan avatar
Sziasztok!Nagyon örülnék neki ha ellátnátok tanáccsal vagy esetleg segítséggel.
Vennék egy olyan videókártyát mi kompatibilis a gépemhez(legyetek szívesek ránézni(ha valami adat kell csak szóljatok).Az elvárás 256 bites legyen a sávszélesség. minimum 1 GB ram(nem is kell több) és GDDR5 ös legyen.És persze támogassa a DX11.Hát szeretném a battlefiled 3 mat a far cry 3 mat max felbontáson játszani és olyan medium beállításokkal(tehát ne low legyen azért).A márka lényegtelen csak a gépem "szeresse" =D Az ár meg ilyen 35 ezer Ft maximum.Nagyon örülnék ha tudnátok segíteni VGA-t választani =).

(A jelenlegi gt430-as már sajnos kezdi feladni és ezért kéne lecserélni.Azért fordulok hozzátok mert ha már egyszer lecserélem ezt az évekig hű vga-t akkor jól válasszak 😉)
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Szerencsére kis fogyasztású gépe lesz szóval ennyit még silány tápoknak is bírniuk kell. Csúcsfogyasztása lesz talán 145-150 Watt.
0
0
0
0
kicsikissdavid avatar
bocsi arra már nem emlékszem
0
0
0
0
Devis avatar
márkát nem tudod?

nem azért kérdezem mert nem bírná el, csak ha már veszel 1x egy 30e forint érékű karit, akkor ne kelljen többször a táp miatt
0
0
0
0
kicsikissdavid avatar
ha jól tudom akkor 400-450 es ugy emlékszem
0
0
0
0
Devis avatar
tápod jó lenne tudni, egyébként igen menni fog
0
0
0
0
kicsikissdavid avatar
És azt meg tudnád mondani hogy a gépem (alaplap stb.) jó lenne neki?
0
0
0
0
Devis avatar
1gb is elég. abba a vga-ban hamarabb fogy ki a gpu az erejéből minthogy a vram lenne kevés
0
0
0
0
kicsikissdavid avatar
TaylorXIII írta:
kicsikissdavid írta:
Hali. Azt szeretném hogy milyen videókártyát vegyek nem tudok dönteni. Az a lényeg hogy nvidia gtx legyen és max 30 ezret adnék érte. Köszi a válaszokat.

Követelményeidnek megfelelő videokártya: Geforce GTX 650.

És melyik mert ugy látom 2 féle van az 1gb és a 2gb
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
kicsikissdavid írta:
Hali. Azt szeretném hogy milyen videókártyát vegyek nem tudok dönteni. Az a lényeg hogy nvidia gtx legyen és max 30 ezret adnék érte. Köszi a válaszokat.

Követelményeidnek megfelelő videokártya: Geforce GTX 650.
0
0
0
0
kicsikissdavid avatar
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Videokártya és processzor a nagy fogyasztók a vinyó,ODD meg ilyen venti olyan venti ezek kb semmik. Csak csatlakozó legyen elég....😃 meg hely a házban😃
0
0
0
0
DCMAN avatar
oké-oké azért irtam ha gázos szoljatok😀
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció