Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Devis avatar
én vagy a sapphire, vagy az asus 7770-et venném. de inkább a sapphire. asus 7770-en csábító az a 2gb vram, csak az a baj vele h gpu hamarabb kifullad minthogy a 2gb-t használni tudd
gigabyte-ot én személy szerint nem ajánlom
0
0
0
0
rafferd avatar
alex1997 írta:
rafferd írta:
alex1997 írta:
Na itt vannak a versenyzők tudtam úgy kalkulálni hogy ezek is szóba jözessenek a 7770 melett. Melyik lenne a legideálisabb?

ATI:

[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1523&lid=1[/url]

[LINK]

[LINK]

Nvidia:

[LINK]

[LINK]

Ennyi lene. Vagy ha kihagyta 40 ezer körül valamit akkor az is. 😃
Nvidia kártyám nem volt. pntosabban volt egy alaplapi ami az alaplappal megvétele után 3 napra gajrament.

Várom a válasz áradatokat 😂

Csak a sapphire 😆

😲 gy enyire egyszerű?? Én speciál pont a nagyobb Nvidiára gondoltam (:
De kösz várom a többit.

A nem oc-zott hd7770 is erősebb a 650ti-nél 😀 (ha jól tudom)
0
0
0
0
The Emptiness avatar
rafferd írta:
alex1997 írta:
Na itt vannak a versenyzők tudtam úgy kalkulálni hogy ezek is szóba jözessenek a 7770 melett. Melyik lenne a legideálisabb?

ATI:

[url]http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?cid=1&gid=3&sgid=1159&pid=1523&lid=1[/url]

[LINK]

[LINK]

Nvidia:

[LINK]

[LINK]

Nvidia kártyám nem volt. pntosabban volt egy alaplapi ami az alaplappal megvétele után 3 napra gajrament.

Csak a sapphire 😆

😲 gy enyire egyszerű?? Én speciál pont a nagyobb Nvidiára gondoltam (:
De kösz várom a többit.
0
0
0
0
-Norbi- avatar
rafferd írta:
alex1997 írta:

ATI:

[LINK]

[LINK]

Nvidia:

[LINK]

[LINK]

Csak a sapphire 😆

Ezt kifejtenéd bővebben? 😊
0
0
0
0
rafferd avatar
alex1997 írta:

ATI:

[LINK]

[LINK]

Nvidia:

[LINK]

[LINK]

Csak a sapphire 😆
0
0
0
0
The Emptiness avatar

ATI:

[LINK]

[LINK]

Nvidia:

[LINK]

[LINK]

0
0
0
0
no avatar
orodreath írta:
alex1997 írta:
150 hááát ha én még nem láttam :-\
(Pedig amikor suliból jövök haza mindig ki van plakátolva ha ház fala hogy: Nvidia Videókártyával rendelkező laptop 2 Giga VRamal 160 értaz XY boltokban.) (Igen tudom parasztvakítás)

Háát az attól függ mennyire szeretnél játszani rajta, pl ami nekem van az 3éve kb 150-be került és még ma is visz játékokat Crysis 2-ig bezárólag, plussz az új tomb raider-t is vinni fogja elvileg, de am. ottvan a Toshiba L850 vagy a C855 vagy L855 széria ezek már azért eléggé viszik a gameket, jó nem fullhd-ba meg veryveryhigh-on de élvezhetően, és igen a Toshibát szeretem még mielőtt valaki offolni kezd. Annyi a titka h. webáruházból kell venni sokkal olcsóbb mint boltba meg nagyobb a választék.

Webárúházból... 😆
Nagykerből vedd, vagy külföldről ! Úgy még olcsóbb. 😀
0
0
0
0
The Emptiness avatar
150 hááát ha én még nem láttam :-\
(Pedig amikor suliból jövök haza mindig ki van plakátolva ha ház fala hogy: Nvidia Videókártyával rendelkező laptop 2 Giga VRamal 160 értaz XY boltokban.) (Igen tudom parasztvakítás)
0
0
0
0
no avatar
TaylorXIII írta:
A laptopok nem játékra valók vagy ha igen akkor 150 ezernél kezdődnek azok amik már mondhatni jók.

Szorozd meg 2x, inkább 3x. 😆
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
A laptopok nem játékra valók vagy ha igen akkor 150 ezernél kezdődnek azok amik már mondhatni jók.
0
0
0
0
originalmartin97 avatar
Milyen videókarit ajánlotok??? 20-30 e körül!!!! (A gépemet megtekinthetitek!!!!!) Egy Lenovo T60!!!!!
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Nem igazán. Elég kis teljesítményű.
0
0
0
0
no avatar
Nvidia Geforce 610 Gt az jó VGA ?
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
HD 7770 amit ajánlottak tényleg megéri csak azt írtad abban az árkategóriában kell mint GT 640 s ahogy nézem az 21-22k bár azt sosem fogom megérteni, hogy mi a jó isten kerül rajta annyiba😃
itt egy kis grafikon:
https://kepfeltoltes.hu/130228/Ossztelj_www.kepfeltoltes.hu_.png

Szerintem elég bár elég no name.
0
0
0
0
Zgamer93 avatar
TaylorXIII írta:
Zgamer93 írta:
TaylorXIII írta:
Zgamer93 írta:
ÉS így ebben az árkategóriában milyet ajánlanál?

Sapphire 7750 1GB DDR5 11202-00-20G

És ez menyivel jobb a fent említettnél?

Úgy 55 százalékkal jobb a GT 640nél.

Köszönöm a segítséget. 😀 Akkor ezt veszem meg. Még 1 utolsó kérdés, a 450W táp elég hozzá? 😃
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Zgamer93 írta:
TaylorXIII írta:
Zgamer93 írta:

Úgy 55 százalékkal jobb a GT 640nél.
0
0
0
0
Davezorrr avatar
ja...jönni fog a 7790 ami sztem egy 650ti körüli teljesítmény lesz 😃 vagy vki tud többet ?
0
0
0
0
Zgamer93 avatar
TaylorXIII írta:
Zgamer93 írta:

0
0
0
0
Lizard avatar
kaizinger írta:
sziasztok májusba új videokártyát vennék😀
Mindegy hogy ati vagy nvidia de kellő potenciál legyen benne mert játékra kellene a max ár 40000 ft lenne rá mit ajánlótok adatlapomra irhatnátok

Szerintem ezt a kérdést tedd fel majd amikor aktuálissá válik, addig sok viz lefolyik még...😉
0
0
0
0
kaizinger avatar
sziasztok májusba új videokártyát vennék😀
Mindegy hogy ati vagy nvidia de kellő potenciál legyen benne mert játékra kellene a max ár 40000 ft lenne rá mit ajánlótok adatlapomra irhatnátok
0
0
0
0
Devis avatar
helyedbe gyűjtenék egy hd7770-re. megéri
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Zgamer93 írta:

0
0
0
0
Zgamer93 avatar
0
0
0
0
Devis avatar
nagyobbat ugyan elérnél vele, de nem érné meg. nem látnál nagy változást. igazából egyik se egy játékra termett vga
0
0
0
0
Zgamer93 avatar
Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a jelenlegi ASUS GT630 2Gb graf kártyámat megéri lecserélni egy Gigabyte GT 640 2GB graf kártyára? És nagyobb teljesítményt érnék el vele full hd felbontásban? 😕
0
0
0
0
Devis avatar
inkább a gtx. ne adj isten van egy játék ahol nincs cf támogatás akkor szívás van. gtx a tápodat elnézve már csak a fogyasztás miatt is jobb
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Köszi szépen, ez az oldal hasznos volt, egyébként a kézi keresgélésemmel is erre jutottam csak így együtt lehet látni őket. Igazából ez a videókártya vásárlás a Crysis 2 és főleg a 3 miatt van tehát leginkább dx 11 számít és azon belül is ez a 2 játék de ezekre olyan tesztet nem találtam ahol ezek a ''régi'' kártyák vannak.

Végül is inkább melyiket ajánlanátok ha azt is nézzük, hogy az 580-ak fiatalabbak legalább egy évvel,stb ? Asus gtx 580 DCII-re gondoltam
0
0
0
0
Manyik75 avatar
vkristof01 írta:
Lehet, hogy a gtx 580 dx11-ben erősebb?

Valahol igen valahol nem 😀

[LINK]
0
0
0
0
vkristof01 avatar
Lehet, hogy a gtx 580 dx11-ben erősebb?
0
0
0
0
The Emptiness avatar
-Norbi- írta:
alex1997 írta:
Lizard írta:
vkristof01 írta:
Sziasztok, mit gondoltok ma egy Radeon hd 5970 vásárlásáról?
https://prohardver.hu/dl/cnt/2009-11/53588/asushd5970.jpg
Első sorban DrirectX, OpenGL dolgokra gondolok, hisz nem mai gyerek ez a kari, bár DX11-es, de OGL verziója nem a legfrissebb (mostani kártyámé újabb)

Alternatívája egy gtx 580 lenne, de az ilyen áron gyengébb (de láttam 1-2 tesztet ahol nem, pl metro 2033 alatt)
Használt vásárlásra gondoltam, mivel ilyet újonnan nem nagyon kapni a, kártyát kb 2 év használatra tervezem.

DX11-be vannak nála erősebb kártyák manapság, de dx10ben és dx9ben simán megállja helyét!

Nem akarok hülyeséget mondani de a referencia ventilátor az elég silányul hűt. És ezen az van. Vagy nem?!

Nincs gond vele.

Ja akkor bocs :-\
0
0
0
0
-Norbi- avatar
alex1997 írta:
Lizard írta:
vkristof01 írta:
Első sorban DrirectX, OpenGL dolgokra gondolok, hisz nem mai gyerek ez a kari, bár DX11-es, de OGL verziója nem a legfrissebb (mostani kártyámé újabb)

Alternatívája egy gtx 580 lenne, de az ilyen áron gyengébb (de láttam 1-2 tesztet ahol nem, pl metro 2033 alatt)
Használt vásárlásra gondoltam, mivel ilyet újonnan nem nagyon kapni a, kártyát kb 2 év használatra tervezem.

DX11-be vannak nála erősebb kártyák manapság, de dx10ben és dx9ben simán megállja helyét!

Nem akarok hülyeséget mondani de a referencia ventilátor az elég silányul hűt. És ezen az van. Vagy nem?!

Nincs gond vele.
0
0
0
0
The Emptiness avatar
Lizard írta:
vkristof01 írta:

0
0
0
0
Lizard avatar
vkristof01 írta:

0
0
0
0
vkristof01 avatar

0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Figyelj én egy árva tesztet nem találtam erről tápról de még csak egy véleményt sem. Még prohardver fórumon sem pedig ott kb 42000 hozzászólás van a témánál de egy találat nincs iboxra. De ára alapján nem lehet egy minőségi táp. Ha GT 220-al elvolt akor HD 7750-nel is ellesz mivel ez még kevesebbet is fog fogyasztani 3 Wattal kb bár az tényleg semmi szóval szinten tartasz kb fogyasztásban. HD 7770 már 80 Wattot fogyaszt és fogalmam sincs milyen táp ez vagy, hogy milyen beles és minőségi vagy nem minőségi. Kérdezz rá a megfelelő topicban hátha valaki tudja.
0
0
0
0
no avatar
maris kuldom a kepnek a linkjet.msot fenykepeztem le
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
htcevo3d írta:
mire vagy kivancsi?oldalat talaltam rola,de sajna csak szlovakot,szoval nem tudom,mennyit fogsz belole erteni:http://www.mader.sk/pc-zdroj-ibox-atx-500w-sfan-ce-pfc-12cm-fan-box

A lényegről sajnos itt sincs semmi. Az kéne ami az oldalára van írva a tápnak ami le is van fényképezve mint láttam profilodnál csak hát az a kép enyhén szólva pixeles ahhoz, hogy azon megnézzem mi van odaírva😃

nagybaczon: HD 7850 2GB GDDR5.
0
0
0
0
no avatar
Szerintetek GeForce GTX 650 Ti 2Gb OC-nál van jobb vétel ebben az árkategóriában?(46.500 Ft). Battlefield 3-at akarok játszani rajta ultrán.
0
0
0
0
no avatar
mire vagy kivancsi?oldalat talaltam rola,de sajna csak szlovakot,szoval nem tudom,mennyit fogsz belole erteni:http://www.mader.sk/pc-zdroj-ibox-atx-500w-sfan-ce-pfc-12cm-fan-box
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
htcevo3d írta:
ááá,most megneztem a hd7770-est.6000forintal dragabb,de nagyobb a gpu-ja meg a memory clockja is.fogalmam sincsen most mit csinaljak

Amit linkeltél az már egy gyárilag tuningolt példány. Én tápodról még egy olyan képet nem találtam ahol látni is lehetne, hogy mi van ráírva.
0
0
0
0
-Norbi- avatar
alex1997 írta:
-Norbi- írta:
alex1997 írta:
Devis írta:
-Norbi-: crysis3 optimalizálatlanságából eredendően (mint crysis 1 esetében) még min. 1 évig nem fog fullon futni (7970-680-on biztos nem, 8*** és 7**-es szérián se fog sztem)

alex1997: amit linkeltél videót abba csodaszépen látszik h nem eyefinity-re van az a kari kitalálva. első 2 játékot nem említem, nem nagy számok. skyrim még oké, de az utolsó 2 játéknál (amik értelmesek) kidobhatod az ablakon. jövőre még inkább, akkor még kevesebb lesz fhd-ra.

Jo mindegy ény nem veszekszek. Legyen igazad. (Special nekem nem kellenek az új játékok mert igen ténleg brutális a grafika csak nsm is tudom nekem nem jönnek be. Nekem ott vége hogy Black Ops 2 Annál nagyobb grafika nekem nem kell. Akinek meg igen az vehet 600 ezer fölötti gépet is hogy Fullon vigyen mindent 50 FPS el (a 600 ezer re csak hasra ütöttem)

Nem legyen igaza, hanem igaza van.
Amíg nem játszol velük, úgy ahogy kell, nem csodálom, hogy nincs nagyobb igényed.
Ha nem tudnám, hogy a tojásból a tükörtojáson kívül lehetne mást is csinálni, nem is vágynék rá...érted... 😀

Majd ha egyszer lesz alkalmad játszani valami értelmes játékkal maximumon FULLHD-ban, megváltozik a véleményed.

Hát ha lesz Olyan szerencsém hogy lesz anyi keresetem hogy ösze tudok hegeszteni Crosba kötött 7970 es gépet akkor meglátjuk. Addig még minimum van 5 évem. Adigra meg lehet hogy a 7970 már csak középkategoria lesz. (az a tojásos dolog jo volt :-) )

Nem kell nagy kereset. FULLHD-re egy Phenom II X4 965 -23K; MSI G46 -23k; HD7850-7870 40-55K...Csak nem egyszerre kell megvenni, annyi nem sok embernek van.
0
0
0
0
no avatar
ááá,most megneztem a hd7770-est.6000forintal dragabb,de nagyobb a gpu-ja meg a memory clockja is.fogalmam sincsen most mit csinaljak
0
0
0
0
The Emptiness avatar
-Norbi- írta:
alex1997 írta:
Devis írta:
-Norbi-: crysis3 optimalizálatlanságából eredendően (mint crysis 1 esetében) még min. 1 évig nem fog fullon futni (7970-680-on biztos nem, 8*** és 7**-es szérián se fog sztem)

alex1997: amit linkeltél videót abba csodaszépen látszik h nem eyefinity-re van az a kari kitalálva. első 2 játékot nem említem, nem nagy számok. skyrim még oké, de az utolsó 2 játéknál (amik értelmesek) kidobhatod az ablakon. jövőre még inkább, akkor még kevesebb lesz fhd-ra.

Jo mindegy ény nem veszekszek. Legyen igazad. (Special nekem nem kellenek az új játékok mert igen ténleg brutális a grafika csak nsm is tudom nekem nem jönnek be. Nekem ott vége hogy Black Ops 2 Annál nagyobb grafika nekem nem kell. Akinek meg igen az vehet 600 ezer fölötti gépet is hogy Fullon vigyen mindent 50 FPS el (a 600 ezer re csak hasra ütöttem)

Nem legyen igaza, hanem igaza van.
Amíg nem játszol velük, úgy ahogy kell, nem csodálom, hogy nincs nagyobb igényed.
Ha nem tudnám, hogy a tojásból a tükörtojáson kívül lehetne mást is csinálni, nem is vágynék rá...érted... :)

Majd ha egyszer lesz alkalmad játszani valami értelmes játékkal maximumon FULLHD-ban, megváltozik a véleményed.

Hát ha lesz Olyan szerencsém hogy lesz anyi keresetem hogy ösze tudok hegeszteni Crosba kötött 7970 es gépet akkor meglátjuk. Addig még minimum van 5 évem. Adigra meg lehet hogy a 7970 már csak középkategoria lesz. (az a tojásos dolog jo volt :-) )
0
0
0
0
no avatar
http://mediatec.ekatalog.biz/zbozi/amd-sapphire-hd7750-1gb-128-aktiv-d-h-dp-d5-oc/detail.aspx?p=z:263479
0
0
0
0
no avatar
kuldok egy linket.mondjuk az odal szlovak,de az nem baj,mivel csak a szamokat kell nezni.nezzetek meg,ez jo-e
0
0
0
0
TaylorXIII avatar
Olyan 20 százalékkal jobb a HD 7770 de többet is fogyaszt😀 Szerintem maradj HD 7750-nél ennek fogyasztása még kisebb is mint GT 220 videokártyának.
5850/5870 újan már nem kapható szóval az csak használtan szerezhető.
0
0
0
0
no avatar
amugy meg az 5850-5870-est nem is talalom a neten
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció