Steamről minden

Szerző: Athesz, 2009. December 17., téma
Fórum » Szoftver
Csak a Steam-mel kapcsolatos dolgok.
Pontgyűjtő és hasonló témák nem ide tartoznak.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Arnybiro avatar
Ezt mintha valaki kérdezte volna már, és akkor is a válasz az hogy nem. Több oldalon is árulnak gifteket, hardveraprón is például, és nincs belőle baj (vagyis csak akkor ha olyantól veszel aki át akar vágni).
0
0
0
0
wiesztdani avatar
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy unokaöcsémnek vettem ajándékba (gift) játékokat steam-en. Nem tudtam, hogy pontosan mi van meg neki, és természetesen belefutottam, hogy a három játékból az egyik épp megvolt neki. Utána néztem, és láttam, hogy Vaterán, Ebay-en is árulnak Steam kódokat, gondoltam, én is felteszem valahova. A kérdésem az lenne, hogy ez így legális? Nagyon sok játék kód volt felrakva az Ebay-en. Nem lesz nekem ebből bajom egyik részről se (se a Steam se az Ebay részéről)?
0
0
0
0
bassus16 avatar
Üdv.
Belépek a Steam fiókomba és valami családi nézetben van és akárhova lépek PIN kódot kér amit persze nem tudok most mit csináljak?
0
0
0
0
FrostnovaZ avatar
Sziasztok!
Meg akartam venni az Orcs Must Die 2-t (mivel csak 4euro) PayPal-on keresztül, és mikor be akarom fejezni a vásárlást ezt írja ki
"Your purchase has not been completed.
The payment processor has reported a problem with the funding source associated with your account. You can either correct this problem through the processor, or select a different payment method."

Igen azt értem, hogy próbáljak más vásárlási módszert, de mivel csak Maestro kártya van, így nem tudok... pénz van rajta, és 1 hónappal ezelőtt még gond nélkül meg tudtam venni a Dawn of War 2-t... mi lehet a gond?
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Eredeti steam-es játékoknál (konkrétan dead island egyjátékosban) lehet használni trainert?
vagy bannol a vac érte?
0
0
0
0
susguy avatar
Tudja aktiválni, csak neki is cenzúrázott lesz.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Köszi a leírást!

Igazából a kérdésem az volt, hogy ha én itt megveszem a játékot giftként és elküldöm neki németországba ahol a játék valami okból bannolt (túl erőszakos, stb.) akkor tudja aktiválni vagy nem fogja engedni.
0
0
0
0
susguy avatar
MaTpr0F:
Amennyiben Németországban veszed meg, igen, német verziót kapsz, és akárki aktiválja, az csak német verzióként tudja aktiválni. Azonban találtam két megoldást is, bár az elsőhöz azt írták, hogy csak néhány játéknál működik.

1.:
go to C:\Program Files (x86)\Steam\steamapps\-Steam name-\-game-\Game\Data\Game.ini and change (Locale="De") to (Locale="En").
(Mondjuk nem igazán értem ezt a megoldást, ilyen elérési útvonal és fájl csak a játék birtokában kéne, hogy legyen.)

2.:
Ezt igazából nem találtam, magam gondoltam rá (nem tudom mennyire vagy tisztában a Steam csere funkciójával, ezért szájbarágósan fogom írni); az alábbi oldalakon rá tudsz keresni az adott játékokra, és meg tudod venni másoktól játékbeli tárgyakért, általában még olcsóbban is jössz ki, pláne ha akciós volt valamikor az adott játék. (Általában azért, mert Amerikában hozzánk képest kicsit olcsóbban szoktak lenni a játékok.)
Csak annyi a teendőd, hogy rákeresel az adott játékra, megkeresed a legolcsóbb vagy a neked leginkább tetsző árat, és kész, mehet az üzlet. Általában tf2 kulcsot kérnek cserébe, amit te meg tudsz venni a Steam marketen.
Az első oldalon a cserét egy bot intézi, a használat nagyon egyszerű, csak minimális nyelvtudás kell hozzá, hogy elolvasd a "használati utasítást" az oldalhoz. Egyik oldal sem kamu, mindkettő teljesen legális és valódi, Steames bejelentkezésnél az URL-ben a biztonság kedvéért is ellenőrizheted a Steam védjegyét, ott lesz:
https://i.imgur.com/M1FqtXZ.png
Az utóbbi oldalon általában valódi emberekkel cserélsz, de általában normálisak.
[LINK]
[LINK]
Mindkét oldal teljesen biztonságos, az ottani emberek is Steamről veszik a játékot, és a csere is Steamen keresztül megy végbe. Ajánlom használatukat, ha valóban meg akarod szerezni az ismerősödnek a nem német verziót a játékból, akkor itt tudod megtenni. Ha esetleg kell, segíthetek további útbaigazításokban.
Persze, nem akarom rád erőszakolni ezt a megoldást, nem fogom rossz néven venni, ha neked ez a dolog túl idegen, de valóban csak ajánlani tudom ezt a megoldást, magam is jó pár játékot beszereztem innen, olcsóbban mintha egyenesen Steamről vettem volna meg.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Igen én is ettől tartok. 😕
0
0
0
0
Arnybiro avatar
MaTpr0F szerintem a cenzúra erre is kihat, úgyhogy ha meg is kapja lehet hogy nem tudja aktiválni majd.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy ha egy játékot ami Németországban nem elérhető a cenzúra miatt, giftként elküldök az ott lakó haveromnak akkor tudja aktiválni?

Köszi előre is a segítséget!
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Akkor csak kell neki EA bejelentkezés... köszi szépen. 😀
0
0
0
0
Mongoosewow avatar
ÉN megvettem, igazából annyi az egész hogy belépsz a játékba steamen keresztül, beírod a CD kulcsod, utánna bejelentkezel egy EA fiókba, és ennyi az egész😀
0
0
0
0
atstuff07 avatar
értem, mert originen már megvan de ha újrarakom nem szinkronizálja a mentéseket sose és mindig előről kell kezdeni. Ráadásul az Avast!-ban ki kell kapcsolni a hardveres virtualizálást és csak úgy hajlandó menni...gondolom ennél nem így lenne, mert lehetséges az az origin hibája.... szerinted?
0
0
0
0
susguy avatar
Vagy Steamhez kapcsolja, vagy lesz egy külön ingame interface ahol bejelentkeztet.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
És bejelentkezéskor mivel kell bejelentkezni? Az automatikus a steam fiókkal?
0
0
0
0
susguy avatar
Nem kell hozzá Origin, jól gondoltad, hogy ingame kell bejelentkezni.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Steames NFS Hot Pursuit-hoz kell Origin? Vagy ott hogy oldották meg a bejelentkezést játékon belül?
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Másnak is szarozik a steam?
0
0
0
0
Ayistion avatar
Üdv srácok. Következő a probléma. CS:GO Ládáimat, valamint a skinjeimet szeretném átadni egy havernak, de akár hányszor próbálkozunk, mindig azt írja hogy hiba történt. Megint be halt a steam, vagy mi történik itt? o_0
0
0
0
0
susguy avatar
Nekem egy idő után úgy döntött, nem hajlandó működni, és ugyanúgy jöttek a reklámok. Lehet mindenkinél máskor más hibákat idéz elő. Azt tudom, hogy az eredeti az a sima, Plus nélküli, az amit frissítenek is rendesen.
0
0
0
0
Arnybiro avatar
Protein már több mint 1 éve (ha nem több) aktívan használom *** plust (fenéért csillagozza ki? o.O) és semmi bajom nem volt vele még o.O
Viszont néha nekem sincs a toppon és ilyenkor szokta csinálni, hogy böngészőben nem, de desctop appban enged bejelentkezni.
0
0
0
0
susguy avatar
komorszabi:
Ha már addblock, ne a Plust használd, hanem a simát. Az Plust nem az eredeti készítő csinálta, egy idő után meg nem is fog rendesen működni. Ezek szerint ilyeneket is okozhat.
0
0
0
0
komorszabi avatar
Sikerült végre! 😀 Le kellett tiltani az addblock Plust-t.
0
0
0
0
susguy avatar
Egyfajta böngészőt támadó vírus is okozhatja a problémát, abban az esetben, ha csak azon a gépen nem enged be böngészőn keresztül, de másik gépen igen.
Amúgy erősen ajánlom, hogy ne az ilyen alibi oldalakon keresgélj megoldást, mint a gyakorikerdesek.hu meg yahoo answers. Keresd föl a Steam hivatalos fórumát, ha valahol, hát ott fogsz találni biztos választ a kérdésedre.
0
0
0
0
komorszabi avatar
atstuff07: Próbáltam már a jelszó változtatást, nem segített. Remélem, hogy tényleg valami szerver gondok vannak, bár próbáltam utánanézni és a gyakorikerdeseken is volt egy felhasználó akinek ugyan ez volt a problémája.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
komorszabi : Nekem is volt hasonló, csak fordított esetben és az Origin-nél. Egy jelszó módosítás segített, de itt lehet egy szerver probléma van. A lényeg, hogy a kliensed megy.
0
0
0
0
sudosu avatar
komorszabi:
Hát elég nyakatekerten írtad le, de próbálkozok kitalálni mit gondoltál 😀. Szóval a Steam kliensbe ami fel van telepítve gépre ott betudsz jelentkezni, de az oldalon nem. Szerintem szerver problémák vannak, néha engem se szeret beengedni. Esetleg próbáld meg másik böngészővel.
0
0
0
0
susguy avatar
Nem igazán értem. Mi az, hogy neten nem tudsz, de gépen sikerül? Nem a gépen "megy" a net? A routeren akartál bejelentkezni vagy mi? 😆 Szívesen segítek, de ennek így nincs nagyon értelme. Esetleg a böngészőn nem megy, de maga a Steam kliens elindul?
0
0
0
0
komorszabi avatar
Sziasztok, lenne egy elég nagy problémám: Nem tudok neten bejelentkezni a a steapowered. com-ra, de gépen sikerül. Ez miért van? Valami bug netán? Előre is köszi a segítséget, remélem tudtok rá valami hasznos infót.
0
0
0
0
smokeey avatar
tuti gift volt nem kupon ami le jár de vágod 3 cseréltem abból 1 van meg 2 nincs
de állítólag a steam szarakodik és pár óra vagy egy nap és újra ott lesznek remélem
a suportnak írok azért
0
0
0
0
Ajax avatar
smokeey: Nem időkorlátos volt? Sok ilyen cucc van, ami csak egy ideig használható fel. Ha nem csinálsz vele semmit akkor kitörlődik.
0
0
0
0
smokeey avatar
helló kellene egy kis segítség be léptem steamen és hiányzik 2 db dayz giftem, nem adtam senkinek nem cseréltem a raktár előzményekben sincs hogy oda adtam volna valakinek . mit lehet tenni ?
0
0
0
0
Arnybiro avatar
[LINK]

Red Orchestra 2 ingyen! Hasolnó akció mint amit origin csinál Dead Space-el!
0
0
0
0
TrolHunter avatar
TigerDemoN: Az attól függ. Van a "játékkártya", amit akkor kapsz, ha egy adott játékkal játszol (ennek jópár szabálya van még, de a steamen is fönt van), ezekből tudsz "kitűzőket" készíteni, amik + tp-t adnak. Ettől fejlődsz, és az menő(egyébként 10 szintenként kapsz "vitrint", amibe a cuccaid pakolhatod, ez megint arra jó, mint a szintek).
Ezenkívül vannak "hátterek", melyeket másokkal cserélhetsz vagy egy kitűző készítésénél kapsz. Ezekkel a profilodat teheted "egyedibbé".
A harmadik pedig a "hangulatjel", amit csak úgy beszúrhatsz egy csevegésbe és tényleg semmi értelme.
Van egy negyedik is, bár ez ritkább. Az ajándék, amit akkor kapsz pl. ha egy játékot 4 pack-ként veszel meg. Ilyenkor az egyiket automatikusan hozzáadja a felhasználódhoz, míg hármat elküldhetsz.
Esetleg még meg lehet említeni a különböző, főleg ingyenes játékokban szerezhető tárgyakat, mint például a tf2-es vagy warframe-eseket.
(Lehet, hogy valamit kifelejtettem, akkor bocsánat.)
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
atstuff07: kössz a választ! 😀
0
0
0
0
ExtazYexe avatar
Hello!
Mik azok a tételek a raktárban? Mire lehet használni őket? 😀
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Egyelőre csak annyit tudni, hogy dolgoznak az ügyön. Bár jobb volna, ha a beregisztrált email címre (LIVE account) automatikusan küldenének új kódot. De nyilván ennél bonyolultabb a szitu.
0
0
0
0
TuningWorld96 avatar
Nem tudni mikor lehet majd aktiválni Steamen a DiRT3-at? Csak mert megszűnik a Games For Windows Live és azt olvastam hogy a Codemasters is megcsinálja,hogy Steamen is lehessen aktiválni a játékot.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
ez az infó jól jött, köszi Protein
0
0
0
0
SnileZ avatar
Mostanában mivan a steammel? Random módon meghal, az áruházat nem mindig tölti be, Connection problem-et kapok ....olyan mintha béta verzió lenne.
0
0
0
0
susguy avatar
Utána néztem; azzal nincs baj, ha itthon veszel játékot, és külföldön akarsz játszani, vica versa. Azzal lenne baj, ha a számlád helye nem egyezik a jelenlegi tartózkodási helyeddel pl.: kint németben nem tudsz hazai címre bejelentett számlával fizetni.
Ha nincs az adott játék kitiltva az országban, akkor nem számít, melyik országban vetted. Mondjuk Németország szeret cenzúrázgatni játékokat, sajnos nem tudom ez mennyire számít.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
konkrétan Németországról lenne szó
köszönöm a választ Protein 😉, hátha lesznek még válaszolók 😀
0
0
0
0
susguy avatar
Attól függ, hol él, de ha minden igaz, ez csak Oroszországban számít, de oda se biztos. Egyébként mindig kiírja a játékoknál, ha régiózárasak lennének, de eddig csak egy-két játéknál láttam ilyet, az is az említett orosz régióra volt korlátozva. Szóval nyugodtan regisztrálhattok itthon, Magyarországon, és játékot is vásárolhattok, külföldön is tudni fogjátok használni mind az accountot, mind a játékokat.
Uplayről nem tudok nyilatkozni.
0
0
0
0
atstuff07 avatar
Magyarországon regisztrált Steam accountot lehet használni külföldön, és lehet ott játszani rajta a már fiókban lévő játékokkal?
Tesóm regisztrálás előtt van, és tutira akarunk menni: itthon is jó ha regisztrál és külföldön használja, az itthon megvett játékokkal, vagy külföldön érdemes regisztrálnia. Nincs-e valami országra vonatkozó korlátozás e tekintetben?
Ugyanez a kérdés lenne a Uplay esetében is.

Lehet egyszerű a válasz a kérdésre, csak biztosra akarunk menni.
Esetleg van olyan itt a gépigényen, aki hasonló cipőben jár (mert pl. külföldön él)?
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Ingyen Super Sanctum TD [LINK]
0
0
0
0
SnileZ avatar
Ráadásul Dota 2-t se tudok normálisan játszani mert mindig Connection problemet kapok 10 másodpercre vagy kidob a játék....
0
0
0
0
Nogitsune avatar
Most, hogy mondod nálam se tölti be az áruházat.
0
0
0
0
SnileZ avatar
Nálatok is szerencsétlenkedik a steam? A Storet nem tölti be... 😞
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció