Milyen videókártyát vegyek?

2008. July 16., téma
Fórum » Asztali PC
Az örök talány...

Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:

[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.

- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.

- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
darkstreet89 avatar
r2d2: Köszi! Persze természetes, Defult beállításon?
Még annyi,hogy használsz Fan Speed beállítást a kártyához? Mert nálam 50 foknál le kapcsol a venti,ez normális?
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Nálam ez lett a végeredmény i7 6700, Sapphire Nitro+ RX 480 4GB
https://i.imgur.com/Kx5qPFo.jpg
0
0
0
0
r2d2 avatar
darkstreet89: üdvözlünk RX 480 klubban! \m/ 😃 csinálj te is 3D mark-ot futtass le légyszíves kíváncsi vagyok neked mit ad ki.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Na ma volt időm beszerelni a kártyát a gépbe, dizájnilag nekem nagyon bejön, szépen össze van rakva. Játékok alatt hozzá a várt teljesítmény a 60FPS simán meg van, nincs suttering (ami már az R9 280x-nél elég gyakori volt). Nem csalódtam benne, teljesítménybe. Ami talán kicsit fura,hogy az AMD driverba 75 fokvan megadva,hogy onnantól kezdjen ciripelni a kártya, nekem ez kicsit sok, mivel az r9 280x is ilyen alap használatnál 35-36 fok volt, használatba pedig sose engedtem fel 60 fok fölé. Ezen kicsit állítottam,de szépen teszi a dolgát a kártya. Ennyi pénzért megérte. 😀
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Nálam i5 6600 és MSI GTX 1060 Gaming X 6G:

https://abload.de/img/3dmarkj5aap.jpg
0
0
0
0
Hunork avatar
Piero: na hát igen, akinek X és i7... 😀 😉
0
0
0
0
Hunork avatar
r2d2: na, ez a beszéd! 😀 Nálam 10420. Így reális a kép. Gratula!
0
0
0
0
Hunork avatar
r2d2: én csak nem értem, miért Custom tesztet futtatsz? Így nehéz belőni az eredményt. Nekem az R9 390 is több pontot ért al Default módban... És azért a 480-nak előzni kéne. (és nekem is 6600 ciripel mellette) 😀
0
0
0
0
Coolearie avatar
@NSD4rKn3SS: Én is így gondoltam de akkor ezekszerint tényleg jobb lesz így!
Köszi😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Az XFX-nek nagyobb a gyári GPU órajele 50Mhz-el viszont a Sapphire hűtése sokkal jobb és azt a +50Mhz-et még te is fel tudod húzni. Más szóval szerintem a Sapphire jobb.
0
0
0
0
Coolearie avatar
Bocsánat akkor kijavítom!
Na szóval akkor. Egy Sapphire RX460 2GB v. XFX RX460 2GB a jobb?
Ahhoz a géphez menne ami megvan adva a profilomnál.
0
0
0
0
csuz-li avatar
r2d2: Simán lehet. Ha beállítod a virtuális szuperfelbontást, akkor is pont ez történik egy FHD monitor esetén. Létrehozza a gép a 4K-s képet és megjeleníti FHD-ban, így ki lehet lőni az összes élsimítást például. SZebb si lesz a kép. Persze ehhez kártya is kell és fps-ben is csak alig lesz többed, mintha eleve 4K-n játszanál.
0
0
0
0
r2d2 avatar
Irt ki külön a kártyákat!
0
0
0
0
r2d2 avatar
sziasztok! csináltam egy 3D MARK Professional tesztet ezt hozta ki rx 480-ra!

[LINK]

[LINK]

[LINK]

aztán csináltam 4k ban is bár nem értem hogy lehet FHD tévén 4k tesztet csinálni na mindegy
[LINK]
0
0
0
0
GZol89 avatar
http://gepigeny.hu/user/gzol/eszkozok/115787.....ebbe a vasba lenne,sztem akkor marad az rx kártya
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
45-ből használtan már 960-at vagy 1050ti-t veszel.
Újonnan "csak" egy 460 fér bele, ami a 950 felett van kicsivel
0
0
0
0
GZol89 avatar
Játékra kellene leginkább.
0
0
0
0
r2d2 avatar
45 böl akkor már rx 460 4 gb oc változatt vagy használtam GTX950 tudsz még venni
0
0
0
0
GZol89 avatar
Sziasztok!Érdekelne a véleményetek hogy kinéztem ezt a videókarit(https://www.pcx.hu/sapphire-rx460-2gb-gddr5-11257-00-20g-videokartya-586091)Szerintetek jóóóféle kártya vagy tudtok valami jobbat ajánlani???A plafon 45 ropi lenne.Köszönöm!!!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Egy darabig biztos, de ha nem állnak neki hardveresen is bővíteni a felhozatalukat és új szintre emelni akkor sok problémájuk lesz.
Szerintem így is túlzásba viszik hogy sok mindent szoftveresen oldanak meg és ez előbb vagy utóbb felfogja ütni a fejét hibás driverek és nem működő saját megoldások (mint pl a Gameworks) formájában.

Nah de félre az offot. 😃

Én is gratulálok az RX-hez darkstreet89, üdv a klubban! 😃
0
0
0
0
csuz-li avatar
H-ECTOR: Ezzel az elmélettel az a gond, hogy már ma is csak úgy tud első lenni, ha a drágább VGA-t veszed meg... Most arról nem is beszélve, hogy már most vannak dx12-es játékok és nagy probléma, hogy az Nvidia miatt nem lehet az asincron compute-ot használni bennük, mivel ez egy olyan funkció, ami erőből nem megoldható azon a régi architektúrán, miközben az AMD ezer éves VGA-i is már mind tudják. Nem hiába nőtt az AMD részesedése 10%-al a VGA piacon.
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
hát csak a jövőben sem tud soha első lenni, mert az nV rögtön kidob egy új kártyát, ami nyers erőből megint jobban teljesít 😃
0
0
0
0
Hunork avatar
darkstreet89: gratula a kártyához! Szépen meglátod, hogy játéktól / szintetikus teszttől függően kb 20-40% javulásod lesz, és leginkább fontos, hogy a minimum fps terén, mert az adja meg a folyamatos játék élmény leglényegét. Jó szórakozást kívánok az RX-hez!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
H-ECTOR
Igen, tudom 😃 AMD-éknél jobbnál jobb driverek jöttek az utóbbi időkben csak Polaris GPU híján nem tudtam eddig személyes véleményt alkotni a javulásokról. Talán a hétvégén erre is lesz lehetőségem most már.

De driverek ide vagy oda, az Nv még mindig nyers erőből (és szoftveres optimalizálásból) jobban teljesít DX11 alatt, mivel az AMD nem foglalkozott (és nem is fog) szoftveresen olyan megoldásokat fejleszteni egy kihaló félben lévő API-hoz, inkább a jövőbe fekteti továbbra is az energiáit amivel valljuk be őszintén sokkal jobban járt eddig is.
0
0
0
0
darkstreet89 avatar
Na meg jött ma az Rx 480. Mindenkinek köszönöm aki segített a döntésben. Vélemény pénteken a kártyáról, mert akkor utazok haza és nekiesek a tesztnek. Kíváncsi leszek az R9 280X után. 😀
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
NSD4rKn3SS: attól függetlenül, hogy nem az új gpu-kra lett optimalizálva, az új driverrel az rx460 veri a gtx950-et nV optimalizáció ide vagy oda, ezért is gondolom, hogy most érdemesebb RX kártyákat venni
0
0
0
0
rollo avatar
Koszi 😀 Megnyugtattal !
0
0
0
0
rollo avatar
Az joooo 😀 , de nem lenne cpu limitem ?
0
0
0
0
rollo avatar
Szevasztok ! Szerintetek az en procim elbirna eggy GTX 1080-at ?
0
0
0
0
Hunork avatar
Kemény célhardver lesz. Nem magánembereknek. 8kivéve a tudósokat, tervezőket)
0
0
0
0
r2d2 avatar
akkor okés srácok!! BUSTET! újabb mítosz ment a levesbe 😆

amúgy én erre lenék kíváncsi mit tud :
http://www.hwsw.hu/hirek/55924/radeon-pro-ssg-wx-firepro-7100-5100-4100-polaris.html
0
0
0
0
Hunork avatar
1. Piero-nak teljesen igaza van! Az AMD "bűne" egyedül az lehet, hogy már a jövőre is tervez, míg az NV szimplán üzleti alapon gyárt, a MA legnagyobb profitját akarja elérni. Szerintem az R9 széria majd akkor hal meg, ha maguk a VGA-k mondják fel a szolgálatot. Persze egy 230k VGA ettől még jobban fog muzsikálni, ezt nem vitatom...
2. NSD4rKn3SS: nagyon örülök, hogy sikerült a vásárlás, és elégedett vagy! És az első bekezdés szintén telibe talált!
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
GTA5 pont az a játék ami még az utolsó generáció végéhez tartozik, nem az új GPUkra lett optimalizálva hanem még az előzőre meg DX11re amiben köztudottan mindenhol az Nvidia fog jobban teljesíteni. Épp ezért írtam hogy ha ilyen játékokkal is játszol aktívan akkor megéri az Nv ha ikább újabbakra tervezel akkor az AMD tökéletes választás.

Nekem ma jött meg az új masinám és nem bántam meg hogy RX 480-at vettem, bármit vágtam hozzá ma délután azt röhögve Ultrán FHD-ba vitte.
Fallout 4 droppok nélkül ment, 60C-ra melegedett csak a kártya alatta, meg se izzadt 😃
Meg próba ként egy régebbi gyöngyszemet is, a Wolfenstein New Order-t is kipróbáltam, ott volt némi akadozgatás az előre scriptelt jeleneteknél, de amikor a lövölde ment ott is stabil volt az FPS mutató.
0
0
0
0
Puffin avatar
r2d2:
meg eddig az évek folyamán úgy volt ugye, hogy az NVIDIA inkább játékra, az AMD meg inkább 3D-és tervezésre, vagy tévednék?

Igen, ez egy baromság! 😆
0
0
0
0
r2d2 avatar
a játékok fps száma attól is függ mire lett optimalizálva azt sem árt el felejteni szerintem.

meg eddig az évek folyamán úgy volt ugye, hogy az NVIDIA inkább játékra, az AMD meg inkább 3D-és tervezésre, vagy tévednék?
0
0
0
0
reszler112233 avatar
Attól hogy csak 192 bites nem kell félni, nem olyan gyenge azért az 1060. Nekem a GTX 660-asom is 192 bites volt, de nem volt vele semmi gubanc.
0
0
0
0
istvan92 avatar
Amugy olyan teszteket néztem amibe pl 4690 4690k proci van és pl bf1 nél az rx nek volt több fps e gta nal meg pl a gtx 1060 jobban teljesített. Nvidiátol a 192 bit miatt félek az radeon rx 480 meg csak amd. volt amd és NVIDIA kartyám is de edig az NVIDIA az jobb teljesitményt hozott. Pl Intel amd proci fx8320 rol váltotam i5 4690 re és a minimum fps egyből jobb volt. A két kártya közül nem tom melyiket lenne érdemes vásárolni fhd ig elég legyen
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
istvan92
Sajnos amíg nem jön ki több új technológiára épített játék (mint lejjebb írtam DX12/Vulcan), addig nem fogsz valid tesztet olvasni a két kártya erejéről.
A 10X0-es széria nincs felkészítve hardveresen a most betörő technológiákra de szerencséjére puszta erőből még tudja tartani a versenyt, és pont ez az oka annak is amit írtam.
Ha nem bánod hogy a 11X0-as szériánál vehetsz új kártyát hogy (ami lehet jövőre ki is jön ha az Nv nem akar alul maradni) és régebbi DX11-10-9 es játékokkal is játszol (mert ott erősebb lesz a 1060 valamennyivel) akkor jó választás a GTX 1060-as.

Viszont ha nem tervezel 1-2 év múlva újabb 100 ezret kidobni az ablakon akkor a többi kolléga megerősítésével is újra ajánlom az RX480-at, nem fogsz a kártyában hosszútávon csalódni. Hardveresen fel van készítve az új játékokhoz teljes mértékben, FullHD játékra van kihegyezve plusz 2GB-ram van rajta a GTX-el szemben 😃 nem tudok rosszat mondani a kártyáról sajnálom. 😉
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Nem beszélve arról, hogy most ez a "problémás népkártya" kb
0
0
0
0
Hunork avatar
Ismerős nemrég vett 1060-at, és a GTA5 benchmark-ban közel sem járt a netes eredményeknek. (mondjuk érthető, mert mindenhol i7 a cpu ilyenkor...) Most nem boldog...
0
0
0
0
istvan92 avatar
Tesztekbe a gtx 1060 elég sok helyen győztesen jön ki de valahol alulmaradt. A minimum max fpst is nézem
0
0
0
0
H-ECTOR avatar
Én is egy 480 8G-t ajánlanék, az új driver a 460-nál akkora gyorsulást hozott, hogy már az erősen nV optimalizált játékokban is gyorsabb a 950-nél. Szerintem a 470, 480ban is nagy potenciál van, ami csak kihasználásra vár
0
0
0
0
reszler112233 avatar
istvan92 Nekem tökéletesen elég amire használom.Legnagyobb gépigényű játék amivel játszottam vele az az Euro Truck Simulator 2.
Boostolni eddig 1974 MHz-ig láttam.Mivel a Gaming App nem megy így a ventilátorai állandóan mennek, így játék közben sem ment még 45 fok fölé. Kipróbáltam ha megy a Gaming App akkor 60 fokig kikapcsol a ventilátor rajta, de amint 62-63-at ér már kapcsol is be és visszavágja 57-58 fokra.Ezért is nem hagyom menni az App-ot.Nekem ne kapcsolgasson állandóan, na meg így hűvösebb a kártya.
Viszont AMD oldalról valóban szerintem is az RX 480 az ajánlott.Hogy ki mit vesz döntse el maga, illetve a pénzügyi kerete.
0
0
0
0
Hunork avatar
NSD4rKn3SS jól írta. Ha marad a FHD felbontás, akkor időtállóbb egy RX 480. Pont. 😀
0
0
0
0
NSD4rKn3SS avatar
Ezekhez a játékokhoz még az RX 480 is jó választás, meg hosszabb távon jobban jársz vele a DX12/Vulcan támogatott játékokban. 100asért már 8GB-osat is találsz.
A 1060-as is jó, ha régebbi játékokkal is játszol vagy ha nem sajnálod lecserélni pár éven belül.
0
0
0
0

Elfelejtett jelszóRegisztráció