Milyen videókártyát vegyek?
Az örök talány...
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Egy kis instrukció [u]mielőtt[/u] belevágnál:
[b]- Ha van előre kiszemelt kártya de nem tudod eldönteni hogy melyik lenne jobb illetve hogy mi melyiket ajánljuk, akkor lehetőleg pontos nevet, gyártót, méreteket és árat adj meg, mert ezek alapján könnyebben tudunk segíteni.
- Ha olyan kérdést teszel fel hogy: "Az [i]xy[/i] játékhoz milyen kártyát ajánlotok?" akkor légyszi tüntesd fel, hogy mégis maximum mekkora összeget szánsz rá. Illetve linkeld be a géped adatait ha ki van töltve.
- Előfordulhat hogy fogalmad sincs hogy milyen kártya lenne neked jó, csak azt tudod mennyi pénzt szánsz rá. Ebben az esetben is linkeld be a géped adatait.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Még annyi,hogy használsz Fan Speed beállítást a kártyához? Mert nálam 50 foknál le kapcsol a venti,ez normális?
Köszi😀
Na szóval akkor. Egy Sapphire RX460 2GB v. XFX RX460 2GB a jobb?
Ahhoz a géphez menne ami megvan adva a profilomnál.
[LINK]
[LINK]
[LINK]
aztán csináltam 4k ban is bár nem értem hogy lehet FHD tévén 4k tesztet csinálni na mindegy
[LINK]
Újonnan "csak" egy 460 fér bele, ami a 950 felett van kicsivel
Szerintem így is túlzásba viszik hogy sok mindent szoftveresen oldanak meg és ez előbb vagy utóbb felfogja ütni a fejét hibás driverek és nem működő saját megoldások (mint pl a Gameworks) formájában.
Nah de félre az offot. 😃
Én is gratulálok az RX-hez darkstreet89, üdv a klubban! 😃
Igen, tudom 😃 AMD-éknél jobbnál jobb driverek jöttek az utóbbi időkben csak Polaris GPU híján nem tudtam eddig személyes véleményt alkotni a javulásokról. Talán a hétvégén erre is lesz lehetőségem most már.
De driverek ide vagy oda, az Nv még mindig nyers erőből (és szoftveres optimalizálásból) jobban teljesít DX11 alatt, mivel az AMD nem foglalkozott (és nem is fog) szoftveresen olyan megoldásokat fejleszteni egy kihaló félben lévő API-hoz, inkább a jövőbe fekteti továbbra is az energiáit amivel valljuk be őszintén sokkal jobban járt eddig is.
amúgy én erre lenék kíváncsi mit tud :
http://www.hwsw.hu/hirek/55924/radeon-pro-ssg-wx-firepro-7100-5100-4100-polaris.html
2. NSD4rKn3SS: nagyon örülök, hogy sikerült a vásárlás, és elégedett vagy! És az első bekezdés szintén telibe talált!
Nekem ma jött meg az új masinám és nem bántam meg hogy RX 480-at vettem, bármit vágtam hozzá ma délután azt röhögve Ultrán FHD-ba vitte.
Fallout 4 droppok nélkül ment, 60C-ra melegedett csak a kártya alatta, meg se izzadt 😃
Meg próba ként egy régebbi gyöngyszemet is, a Wolfenstein New Order-t is kipróbáltam, ott volt némi akadozgatás az előre scriptelt jeleneteknél, de amikor a lövölde ment ott is stabil volt az FPS mutató.
Igen, ez egy baromság! 😆
meg eddig az évek folyamán úgy volt ugye, hogy az NVIDIA inkább játékra, az AMD meg inkább 3D-és tervezésre, vagy tévednék?
Sajnos amíg nem jön ki több új technológiára épített játék (mint lejjebb írtam DX12/Vulcan), addig nem fogsz valid tesztet olvasni a két kártya erejéről.
A 10X0-es széria nincs felkészítve hardveresen a most betörő technológiákra de szerencséjére puszta erőből még tudja tartani a versenyt, és pont ez az oka annak is amit írtam.
Ha nem bánod hogy a 11X0-as szériánál vehetsz új kártyát hogy (ami lehet jövőre ki is jön ha az Nv nem akar alul maradni) és régebbi DX11-10-9 es játékokkal is játszol (mert ott erősebb lesz a 1060 valamennyivel) akkor jó választás a GTX 1060-as.
Viszont ha nem tervezel 1-2 év múlva újabb 100 ezret kidobni az ablakon akkor a többi kolléga megerősítésével is újra ajánlom az RX480-at, nem fogsz a kártyában hosszútávon csalódni. Hardveresen fel van készítve az új játékokhoz teljes mértékben, FullHD játékra van kihegyezve plusz 2GB-ram van rajta a GTX-el szemben 😃 nem tudok rosszat mondani a kártyáról sajnálom. 😉
Boostolni eddig 1974 MHz-ig láttam.Mivel a Gaming App nem megy így a ventilátorai állandóan mennek, így játék közben sem ment még 45 fok fölé. Kipróbáltam ha megy a Gaming App akkor 60 fokig kikapcsol a ventilátor rajta, de amint 62-63-at ér már kapcsol is be és visszavágja 57-58 fokra.Ezért is nem hagyom menni az App-ot.Nekem ne kapcsolgasson állandóan, na meg így hűvösebb a kártya.
Viszont AMD oldalról valóban szerintem is az RX 480 az ajánlott.Hogy ki mit vesz döntse el maga, illetve a pénzügyi kerete.
A 1060-as is jó, ha régebbi játékokkal is játszol vagy ha nem sajnálod lecserélni pár éven belül.